Şimdi Ara

Samsung B7000 LED TV sorunları (hdtvtest)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
25.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue40b7020-ue40b7000-20090502147.htm

Özet olarak şöyle cihaz;

Temel sorunu otomatik kararma fonksiyonu (auto dimming)
    Yüksek kontrasta ulaşmak için kullanılan bu özellik, ters etki göstererek karanlık sahnelerin görüntü kalitesini düşürüyor.
    Bunu kapatmanın yolu cihazı oyun moduna alıp dinamik kontrastı kapatmak.
    Ama böyle olunca hareketli sahnelerde, harekatli sahne çözünürlüğünde, genel olarak sinyal işlemede, 1080p/24 handling'de ciddi problemlerle karşılaşılıyor

Bunun dışındaki problemler ufak...

İkinci sorun ekran homojenliği.
    Son çıkan w5500 ve B650 gibi modellerden daha kötü bu cihaz backlight bleed ve clouding açısından.

Üçüncü sorun input lag
    Görüntü kalitesinin düştüğü oyun modunda 22 ms, öteki türlü 85 ms

Cihazın artıları;

- Dizayn
    - Güç tüketimi
    - Sd işleme
    - Auto dimming açıkken kontrast (auto dimming'de - yönleri de var)
    - Network özellikleri
    - 100 Hz (oyun modunda açılamıyor)

Sonuç olarak önerilmiş ama her teknolojiye giriş cihazında olduğu gibi tamamen problemsiz değil denmiş. Yeni B650 yada W5500 gibi 'highly recomended' bir cihaz değil.
    Auto dimming olsa problem olmasa problem... Bu sorunun çözülmesi lazım yeni nesillerde. Biraz kullanıcı yorumlarını okuduğum zaman bu auto-dimming'den hiç memnun değil kullanıcılar. Kapatıncada görüntü kalitesi düşüyor çünkü oyun modu sınırlamaları geliyor.
    İki ucu *oklu değnek Aşağıda daha fazla detay var.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Testten notlar;

Cihazda görülen sorunlar;

-- Auto-dimming yani otomatik kararma fonksiyonu

Bu özelliik (an unavoidable characteristic of edge-LED backlight) led bcklight teknolojisinin bir karakteri olarak gösterilmiş yüksek kontrast seviyelerine ulaşabilmek için.

Eğer ekrandaki görüntü önceden belirlenen bir seviyenin altına düşerse, (Average Picture Level (APL) bu eşik) ışık kaynağı otomatik kısılıyormuş.

Bu özellik ile ekrandaki parlak cisimlerin ışığında bir azalma, buna bağlı kontrastta düşme ve renk
    doygunluğunda azalma oluyormuş.

Bu auto-dimming'den nasıl kurtuluruz derseniz, bir yol var sadece
    [Game Mode] and then setting [Dynamic Contrast] to “Off”

Tabii oyun modunun sınırlamaları var
    [Game Mode] limits us to [Picture Mode] “Standard” and [Colour Tone] “Normal”

kontrast ancak böyle stabil oluyor...

-----------------------------------------------------------------------------------

Inputlag : Oyun modunda 22 ms, öteki türlü 85 ms
    Güç tüketimi : dinamik mode 104 watt , film mode 78 watt
    Siyah seviyesi :
    Auto dimming varken; Çok iyi, sadece Pioneer 5090 ve öteki samsung (F96, A786 and A956) gerisinde
    auto dimming kapalı iken (oyun modu ve dinamik kontrast kapalıyken) : Samsung B650 seviyesinde

------------------------------------------------------------------------------------

Ekran homojenliği : Gerçek hayatta çok belli olmuyor ama backlight bleed ve clouding açısından son çıkan CCFL backlight modellerden (W5500 ve B650) kötü

------------------------------------------------------------------------------------

Sinyal işleme:

SD İşemesi çok iyi.

Ama yine genelde auto-dimming sorunları var.
    Özellikle auto dimming aktifken karanlık sahnelerde gölge detaylarında ve dağılımlarda problem oluyor.

Auto-dimming kapalı yani game mode'da ise;

With [Game Mode] engaged, video processing on the Samsung UE40B7000 took a hit in the following manner:

* Slightly worse video-mode deinterlacing (more jaggies seen);
    * No film-mode deinterlacing;
    * Marginally worse digital noise suppression at baseline;
    * [100Hz Motion Plus] greyed out and therefore cannot be activated; and
    * Subtle telecine judder witnessed with 1080p/24 material

En fazla sorun hareketli sahnelerde, sinyal işlemede ve 1080p/24 ortaya çıkıyor yukarda yazdığı gibi eğer auto dimming kapatlılırsa.

-------------------------------------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 911GT3 -- 4 Mayıs 2009; 10:39:56 >

• Bu yeni ledler baya kafamı karıştırdı, 40z4500 ve 40x4500 b6000-7000 in karşılaştırmasını yapan varmı acaba? b6000-7000 in z4500 ve x4500 den eksik ve üstün yönlerini karşılaştırmak istiyorum ama yapamadım bir türlü bulamadım... P.tesi popcorn geliyor, tv yi almam lazım bir an önce yoksa odamdaki 55 ekran vestel crt yi popcorn a bağlayıp 1080p video seyretmem gerekecek...
    Arkadaşlar birde yukarda okuduğuma göre b650 den kötü yanları var b7000 in, b650 led değil değilmi? S-PVA mı CFFL mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 2 Mayıs 2009; 23:21:49 >

Orjinalden alıntı: Mixenon

Bu yeni ledler baya kafamı karıştırdı, 40z4500 ve 40x4500 b6000-7000 in karşılaştırmasını yapan varmı acaba? b6000-7000 in z4500 ve x4500 den eksik ve üstün yönlerini karşılaştırmak istiyorum ama yapamadım bir türlü bulamadım... P.tesi popcorn geliyor, tv yi almam lazım bir an önce yoksa odamdaki 55 ekran vestel crt yi popcorn a bağlayıp 1080p video seyretmem gerekecek...
    Arkadaşlar birde yukarda okuduğuma göre b650 den kötü yanları var b7000 in, b650 led değil değilmi? S-PVA mı CFFL mi?

Sakın! Fİlmlere yazık edersin...Eğerki bütçen x4500'e yetiyorsa, karşılaştırma yapmana gerek yok

Huawei IDEOS X5

• Valla aslında yetmiyor 1 kere alınıyor uzun yıllar kullanılacak biraz bitçeyi zorlayayım diyorum... Birde 40x4500 ve 40x4500 alacağıma 46 alıp daha düşük model mi alsam onun kararını veremedim...

40'' ufak gelecek kıs sürede garanti, hele hd medya ile...
    Kalkıpta, sonra küçük gelir diye 46" filan alma sakın. İyi ölç biç, hem boşa fazla para vermiş olursun hem rahatsız eder. Üstelik devamlı HD yayın izlemeyeceksin. Bol bol normal yayın izleyeceksin. Kısa mesafede kötü gelir sonra pişman olursun.

Oculus Quest ve Intel i5-6500 / MSI H110M PRO-VD / EVGA GTX970 FTW+
  • Doğru büyük tv aldı diye pişman olan ilk insan olabilir
  • 46X4500 Alalı 2+3 gün oldu Sammy B Serisi WHITE-LED Backlıght Gene tam iyileşmemiş olan seriler
    X4500 Seçmemin nedeni Çok açık Açık ara RGB Oluşu,ve Ms Süresinin kağıt üstüne doğru orantı vermesi buda paneli zengin yapan en önemli unsur...

People are born free
    life chained forever NBC
  • Birşey derim Samsung düşmanı Sony dostu Toshıba yancısı olurum Zaten tetikte bekleyen adamlar var

@911GT3 , çok az oranda olsada ebattan şikayet eden arkadaşlarımız olmuştu tahminimcede onlardaki sorun aldıkları seri ile alakalı işlemcinin iyi olmamasından ekran büyüklüğüne mana bulmuşlardı , yoksa ebat büyüklüğüne kapımız her zaman açık
    Bu serinin bir kuro videosu vardı avf'da merak edenler oraya baksın ben bulamadım Kuro ile karşılaştırmışlar native ayarlara gelememiş samsung ,

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 3 Mayıs 2009; 0:42:46 >

• Valla arkadaşlar izleme mesafem en fazla 2.5m kendi odamda kullanıcam ve %90 HD yayın için kullanıcam, bunu ilerleyen zamanda Hd uydu alıcısı alacağım için söylüyorum. Sakın izlenecek fazla Hd kanal yok demeyin, Türk kanalları için öğle ama yabancı uydularda yeteri kadar HD kanal mevcut ve bunları izleme imkanım var uydu alıcısını alınca.
    Neyse max. 2.5m için 46 mı öneriyorsunuz şimdi? 46X4500 falan alamam tabi fiyatı uçuk biraz, max. zorlama ile 40 alırsam Z4500 alayım diyorum 3700 -3800 civarı 46 alırsam B650 alayım diyorum nerdersiniz, 40x4500 de 4300 civarları, 4000 i aşmak istemiyorum açıkçası...
    Bu seçimim hakkında ne söylerisiniz, 40z4500 veya 46B650...
  • Philips in 2009 42PFL9664 üne bak istersen, Z4500 den daha klas ve daha ucuz bir tv, LG LH7000 e bak...Samsungda iyi seçim ama ekranı çok yansıtıyor diyorlar. Daha uygun fiyatlara bulursun tv ler.

Ayrıca 2.5 mt için 46 için abartı olur. Dedigim gibi, göz saglıgı içinde uygun olmaz. Ekranı tam takip edemezsin, mesafe kısa oldugu için gözler saga sola fazla oynamak zorunda kalır, yorar. Bu tıbbi bir olay. Boşuna mesafe, ekran oranları verilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 3 Mayıs 2009; 1:51:50 >

Oculus Quest ve Intel i5-6500 / MSI H110M PRO-VD / EVGA GTX970 FTW+
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

Philips in 2009 42PFL9664 üne bak istersen, Z4500 den daha klas ve daha ucuz bir tv, LG LH7000 e bak...Samsungda iyi seçim ama ekranı çok yansıtıyor diyorlar. Daha uygun fiyatlara bulursun tv ler.

Ayrıca 2.5 mt için 46 için abartı olur. Dedigim gibi, göz saglıgı içinde uygun olmaz. Ekranı tam takip edemezsin, mesafe kısa oldugu için gözler saga sola fazla oynamak zorunda kalır, yorar. Bu tıbbi bir olay. Boşuna mesafe, ekran oranları verilmiyor.

Philips 42PFL9664 e baktım ama daha satışa çıkmamış sanırım fiyat bilgisine ulaşamadım. Birde neden se Philips Samsung ve sony nin gerisinde kalmış gibi sanki, popülerlik ve satış açısından bilmiyorum ama pek içim ısınmadı lcd olarak sanki sony ve samsung daha iyi gibi geliyor bana...

Şimdi fark ettim arkadaşlar, mavide 46x3500 stokta gözüküyor 4200 tl, 40z4500 yerine 46x3500 alınabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 3 Mayıs 2009; 2:35:36 >

• X3500 tabıki alınabilir Z4500 daha iyi bir paneldir , kapalı kutu kaldığını sanmam teşhir'dir....

Orjinalden alıntı: Am@deus

X3500 tabıki alınabilir Z4500 daha iyi bir paneldir , kapalı kutu kaldığını sanmam teşhir'dir....

Yarın sorucam, 40x3500 kapalı kutu yokta belki 46 tek tük kalmıştır diye umuyorum olmazsa artık z4500...

Burada Screen uniformity No clouding and backlight bleed if calibrated yazıyor bu çok çok önemli.200 hz de hareketli sahnelerde objelerin seçilebilmesini sağlıyor.
    Ben x3500 sahibiyim ama z4500 daha üstün bir tv.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellwell -- 3 Mayıs 2009; 11:08:37 >
  • dostum herşeyi çok güzel anlatmışsın... B7000 den vazgeçtim... biraz daha bekleyeyim...
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.