< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
İkinci olarak derseniz sanane alan kişi baktırsaydı. Baktırsa zaten aracı satın almaz servis kayıtları yaklaşık 20 sayfa tutuyor elimde mevcut ve benim tanıdığım hiçbir kimse bu aracı değerinde bir fiyata almaz ama servis geçmişine baktırmadan alan kişi tabi ki gizli ayıplı olduğu için alacaktır burda da benim kendim için gurur yaptığım aslında halk dilinde de ticari ahlaksızlık denilen olay gerçekleşiyor. Üçüncü olarak ne yazık ki ülkemizde tüketicinin gram değeri yok dediğiniz gibi peygamber sabrı ve zaman lazım. Sabır olarak sorun değil ama işim gereği zaman ayırmam çok zor zaten haftanın yedi günü işteyim. Ve son olarak dediğiniz gibi benim buraya yazma sebebim ve ihtiyaçlarımın karşılanmaması. Ben bunların ürettiği arızalı aracı hatasız diye satmak için almadım. |
|
Bu ülkede en dandik olaylardan biri de sıfır araç garantisi. Üreticiler en ufak bir olayda aman aracınız garantiden çıkar diye bizleri korkuturken, servise işiniz düştüğünüzde sorununuz asla çözülmüyor.Ufak tefek şeylerden bahsetmiyorum kapı kolu garanti kapsamında değişse ne olur değişmese ne olur, Ben daha bizim arabamız ayıplı gelin değiştiriyim diyen servis duymadım. Sürekli yağ eksilten araba ayıplıdır , ama ülkede hiç bir hakkımız yok. Sadece dayatma var servise getirmezsen garantiden çıkar ,yağ koyarsan garantiden çıkar , sensör taktırırsan garantiden çıkar . Ama mal ayıplı olsa da olsa garantiye girmiyor olur. O yüzden servisleri ben hiç kaale almıyorum , tek bildikleri servisten ve işçilikten bizi kazıklamak. |
|
Ford pişmanlıktır. Daha önce ford ile başıma gelenleri yazdım burada linç etti ford sahipleri. |
|
Hocam sevdiğim çok güzel bir söz var “gurur diye bir şey var, öyle paldır küldür harcanmaz”. Ben çetaşın bana yaptığını yapıp bu aracı hatasız diye birine satma gurursuzluğunu yapamam. Araç ayıplı mal ve çözümü bulunamıyor en doğal hakkım olarak aracın misli ile değişimini istiyorum ha eğer misli ile değişim yapmıyorsa aracıma takasta yok parası çekmesinler. Bugün bilir kişi için müracaatta bulunacağız avukatımızla beraber bakalım mevlam neyler.
|
|
inşallah araç servisten çok sizde kalır |
|
|
|
|
ticarette gurur olmaz siz satışını verdikten sonra o satın alanın problemi gururdan veya başka birinin zarar görmesinden çok sizin taleplerinizi karşılamamalarına takılmışsınız. ülkede bunun bir sürü mahkeme görüldü ve halen görülüyor. madem gurur için direteceksiniz, bu işlerden anlayan iyi bir avukat + peygamber sabrı + sağlam bir bütçeyle istediklerinizi yaptırırsınız. bence gururdan ziyade siz bu hukuk savaşına var mısınız veya var olabilecek misiniz bunu düşünün. |
|
Bu ülkede en dandik olaylardan biri de sıfır araç garantisi. Üreticiler en ufak bir olayda aman aracınız garantiden çıkar diye bizleri korkuturken, servise işiniz düştüğünüzde sorununuz asla çözülmüyor.Ufak tefek şeylerden bahsetmiyorum kapı kolu garanti kapsamında değişse ne olur değişmese ne olur, Ben daha bizim arabamız ayıplı gelin değiştiriyim diyen servis duymadım. Sürekli yağ eksilten araba ayıplıdır , ama ülkede hiç bir hakkımız yok. Sadece dayatma var servise getirmezsen garantiden çıkar ,yağ koyarsan garantiden çıkar , sensör taktırırsan garantiden çıkar . Ama mal ayıplı olsa da olsa garantiye girmiyor olur. O yüzden servisleri ben hiç kaale almıyorum , tek bildikleri servisten ve işçilikten bizi kazıklamak. |
|
|
Klasik DPF sorunu sizin durum anlattığınıza göre. Tam çözümü var mı? Hem var hem yok. Eğer araçta bir sorun yoksa ki varsa basit şekilde tespit edilir ve Ford garantiden değişim yapıyor geriye sizin sürüş sitiliniz, kullandığınız güzergah gibi bir sürü faktör de devreye giriyor. Aracı alanın şu var mı tabi bunun da cevabı hayır. Sırf bu nedenlerden ötürü dizel motorların üretimi durmak zorunda kaldı. Kısacası başka bir bayiye de aracı baktırıp eğer DPF sorunu ise aracı satıp benzinli veya hibrit araç sıfır araç alacaksanız eğer almanız haricinde bir çözüm sizin için yok gibi duruyor. Bu işin mahkemesi misli ile değiştirme kısmında kolay olmaz. Parça değişimi kararı çıkar ki zaten normalde de garantiden değişim yapıyorlar yani bunun için mahkemeye gerek yok, kesinlikle istifnaf filan derken iş uzar. Bu dediğim sadece DPF arızası için geçerli. |
|
|
dizel araba devri bitti gerçekten 3 kuruş fazla yaksın kafam rahat olsun diye düşünüyorum. |
|