Şimdi Ara

Cerrahpaşa tıp mı ODTÜ EE mi [tamamen kararsızım] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
5
Favori
5.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Odtü türkiyenin en iyi mühendislik eğitimi veren üniversitesi yurtdışı bağlantıları ve staj imkanları da gelişmiş yabancı dilide hallettin mi kendini inanılmaz derecede geliştirebilirsin sıralamanda gayet iyi EE olmazsa Bilgisayarıda düşün derim
  • Odtü öğretmenlik yaz yazın 2 ay tatil yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyi seçersen seç ilerde pişman olacaksın. Keşke diğerini seçseydim diyeceksin.

Çünkü ne iş yapacağını daha bilmiyorsun. Hangi meslek sana uygun bilmiyorsun. Bilseydin burada sormazdın. Üniversite bittiğinde mutlu olamayacaksın, malesef.

• ikibinonyedi İ kullanıcısına yanıt
    Yüksek lisansın parayla pek bir alakası yok. Genelde savunma sanayinde çalışıp bir yandan da yüksek lisans yapılıyor. Yani önce yüksek yapayım sonra işe gireyim mantıklı bir hareket değil bence. Akademik gideceksen o başka tabiki de. Fakat şöyle bir şey var. Savunma sanayince yüksek yapmışsan daha hızlı terfi alıyosun maaşın daha hızlı artıyor diye biliyorum.Maaşa orda biraz etkisi var yani. Hiç bir şey yapmazsan savunmada 4 ile 5.5 arasında değişiyor.aselsanda şuanda 5.5 diye biliyorum.Bu da şu anlama geliyor para olarak aslında erken başlamayı göz önünde bulundurursan başlangıçta tıptan daha avantajlı. Fakat dediğim gibi yoğun olacak.

Peki madem çok bi etkisi yok neden yüksek yapılıyor? EE cidden geniş bir alan ve sen bir branşa yöneldiğinde lisansta aldığın derslerin çoğu çöp olacak. Mühendislikte de kendini sürekli geliştirmen, bir alanda uzmanlaşman lazım. Yoksa ben hiç bir şey bilmiyom ama bir şeyler karalarım dersen hiç bi işe yaramaz :) Bir de tabi askerlik olayının da yüksek doktora yapmaya etkisi var:)

Hiç bir yerde sen evine kapanırsan seni arayıp nolur bize gel diye bir şey olmaz :) sonuçta aynı bölümde senden 200 kişi geliyor bir döneme. Benzer kalitede başka okullar da var. Fakat 4. sınıfta part time işe girme oranı bayağı yüksek. o da genelde savunmada oluyo:) ankaradaysan mühendislikte savunma yani(ekşi sözlükte vardı fen lisesi-odtü ee- aselsan) böyle bir şey cidden var :D Onun için de ortalamana bakıyorlar. Yani senin amacın oysa yaparsın. Ama baştan söyleyeyim tıptan daha yoğun geçecek bir bölüm buna emin ol.öyle 2 hafta çalış 2 hafta yat yapamazsın(2.sınıfın 2. döneminden itibaren)

fizik geo konusuna gelirsek, derslerin bir kısmı matematiksel bir kısmı biraz daha kalıp. belli kalıplar var uyguluyorsun gibi düşün. ezbere kaçıyor yani. bu benim hiç beklemediğim bir şeydi. Yani gelip ooo süper elektronik şeyler yapacağız bir şeyler yaratacağız diyorsan sonra hayal kırıklığı olmasın :) Aslında her şeyin bir mantığı var derslerde fakat o yoğunlukta her şeyi anlamaya çalışırsan yetişmiyor. Koşturmayla geçiyor yani bölüm :)

Ben kendimi çok iyi tanıyordum. Tıp yazmak hiç aklıma bile gelmedi, teklif dahi edilemez maddesi koymuştum :) Şimdiki aklım olsa bilgisayar yazardım. İş imkanı olayı ee bilgisayar makine benzer durumda ankarada.makineciler de taide çalışıyor genelde. Niye bunu söylüyorum? Şöyle bir şey düşünme. puanım boşa gider, ee yazarsam puanı daha yüksek işi bilgisayardan daha iyi gibi. puanla alakasız durum tamamen. kesinlikle sevececeğin şey ne, kendini nerde görmek istiyorsun? mühendisliklerin arasında bunu ayırman şuanda zor olabilir ama tıp ve mühendisliği ayırabilirsin. Şöyle düşün. tıp okuyorsun hayat şeklin şu olacak. 2 hafta gezecen okula gitmeyecen, 3 hafta durmadan çalışacan ezberleyecen, sonra unutacan çoğunu. Sürekli bu rutin devam edecek. sistem lisedeki sınav sistemi aynı test. bir şey düşünmek yok. Mezun olunca yapacağın iş belli. Diğerinde de durmadan koşturacan, bazen dersler kalıp ezber olacak bazen biraz daha matematiksel, lab dersleri olacak. Mezun olduğunda ucu açık serbest :D kontrol sende. bu iyi de olabilir kötü de sana bağlı

• İkisi de istenmeden okunmayacak bölümler, buraya konu açarak olacak iş değil

• pasif girişgen olmayan birisiysen tıptan devam et

Atılgan aktif girişken birisiysen odtü mühendislik

Yani ikiside çok iyi yerler. Ama mühendislikte eğitimin aşamasında ve sonrasında pasif olursan biyere gelemessin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8643D86AA -- 12 Temmuz 2017; 21:46:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efikey

quote:

Orijinalden alıntı: ikibinonyedi

quote:

Orijinalden alıntı: oymakus

Odtu yaz tibbı cok istemiyosan çekilmez.

Ezberim çok kuvvetli ama Hiç fikrim yok okumakta zorlanır mıyım. Okuma kısmını geçersek doktor olmak isterim

Ee de ise okuma kısmı beni geriyor dersleri çok zordur diye fiziği pek sevmem

Hocam tıp ile eşdeğerdir zorluk bakımından odtü ee (oda odtü olduğu için ) . Fiziği sevmiyorum , biyoloji severim , doktorluğu isterim diyorsan tıp seç . Ee hakkında nekadar fikrin var onu da bi gözden geçir derim. 2si apayrı bölümler .

hadi canim esdegermiş. tip odtu ee yaninda hicbi sey degil emin olabilirsin

• thereisnoway kullanıcısına yanıt
    Hocam kaçıncı sınıftasınız :D tanıyor muyum acaba diye merak ettim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: northbeach

Odtü türkiyenin en iyi mühendislik eğitimi veren üniversitesi yurtdışı bağlantıları ve staj imkanları da gelişmiş yabancı dilide hallettin mi kendini inanılmaz derecede geliştirebilirsin sıralamanda gayet iyi EE olmazsa Bilgisayarıda düşün derim

Hocam geçen sene 2400 ile kapamış olmama ihtimali var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: thereisnoway

quote:

quote:

quote:

Ezberim çok kuvvetli ama Hiç fikrim yok okumakta zorlanır mıyım. Okuma kısmını geçersek doktor olmak isterim

Hocam tıp ile eşdeğerdir zorluk bakımından odtü ee (oda odtü olduğu için ) . Fiziği sevmiyorum , biyoloji severim , doktorluğu isterim diyorsan tıp seç . Ee hakkında nekadar fikrin var onu da bi gözden geçir derim. 2si apayrı bölümler .

Hocam sizce geleyim mi sizin okula ne diyorsunuz

• quote:

Bunlar sona bıraktıklarım kalanını eledim zaten

ODTÜ senin ilacın.

Tip hayali ile gelmeyen adam yapamaz bu işi. Insanlarla ilgilenmesi özellikle hasta insanlar. Bir gün acilde bekle bi bakın yaparım dersen git.

Ayrica tıp dersleri o 6 sene ygs lys kasmaya benzemez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Robert Johnson

Sen galiba sadece ders çalışan tayfadansın

Sen de milleti kıskanan tayfadansın herhalde

Üfff içinden geçmiş
  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt
    Nasl bilecegiz peki? Oyle bir imkan mi var?

• Bence tıpa git ezberin iyi seversin tıpı okurken bu sıralamayı yapıyorsan okursun da

• uluslararası bir adam olup ilerde kendini dünya vatandaşı olarak görmek istiyorsan odtü ee yaz.böyle bir ikilemde kaldıysan muhtemelen odtü ee senin için iyi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris7777

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Robert Johnson

Sen galiba sadece ders çalışan tayfadansın

Sen de milleti kıskanan tayfadansın herhalde

Üfff içinden geçmiş

Eyw hocu

• quote:

Orijinalden alıntı: thereisnoway

quote:

quote:

quote:

Bilkent ee deki bir adam bölümümüz tıp kadar zor demişti . Bilkent ee nin odtü ee den daha zor olduğunu hepimiz biliyoruz . Ben ona göre konuştum . Önce sen bi tavrını düzelt.

• Eğitim aşamasında girişkenlikten kastınız ne hocam

• Knk fizik sevmiyorum ezberim iyi diyosun

Ee fizik agirlikli bolum

Tusta da rahat edersin, ezberin iyi sonucta

Tip yaz gec bence

• Kafası çalışan biriysen EE yaz bence. İyi sıralama yapan herkes tıp yaz kurtul diyor kaliteli mühendislere ihtiyaç var kendini ileride nasıl hayal ederken yüzün gülüyor. Doktor olup hasta bakarken, ameliyat yaparken mi yoksa kendini geliştirmiş vizyon sahibi mühendis olarak mı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.