Şimdi Ara

Cepten 112'yi aramak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cep telefonlarında yıllardır görüyorum ama hiç detayını merak etmemiştim. Şebeke olmadığında acil durum vs. diyor ya, 112 yi arayabiliyoruz. Peki şebeke yoksa, görüşme ne üzerinden yapılıyor? Herhangi bi şebekeden abonelik dahi olmadan 112ye ulaşıyor mu, yoksa direk uydu ile fln mı alakalı? Bunu tekniği hakkında fikri olan var mı?

• şebeke yoksa zaten arayamaz. telefonun içinde SIM kart yokken 112 tuşlandığında o anda sinyali en yüksek olan şebekeden acil çağrı yapılıyor. 112 nin dışında 911 ve 08 de çalışabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deville

şebeke yoksa zaten arayamaz. telefonun içinde SIM kart yokken 112 tuşlandığında o anda sinyali en yüksek olan şebekeden acil çağrı yapılıyor. 112 nin dışında 911 ve 08 de çalışabiliyor.

hiç bir şebeke sinyali olmayan bir yerde arama yapmıyor yani?
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

quote:

şebeke yoksa zaten arayamaz. telefonun içinde SIM kart yokken 112 tuşlandığında o anda sinyali en yüksek olan şebekeden acil çağrı yapılıyor. 112 nin dışında 911 ve 08 de çalışabiliyor.

hiç bir şebeke sinyali olmayan bir yerde arama yapmıyor yani?

Evet, yoksa nasıl yapsın?
  • ne bileyim uyduya fln bağlanıyor diye düşünüyordum, insan sağlığı önemli diye. Küçüklüğümden beridir hep öyle sanıyordum yeni aklıma geldi yıllar sonra :)
  • bizlerin kullandıkları standart cep telefonları böyle biz özelliğe sahip değildirler.
    ancak uydu (NMT) telefonlarda durum nedir hiç bilmiyorum. bizim cihazlarda şebeke hiç yoksa acil bir durumda yok :)
  • quote:

bizlerin kullandıkları standart cep telefonları böyle biz özelliğe sahip değildirler.
    ancak uydu (NMT) telefonlarda durum nedir hiç bilmiyorum. bizim cihazlarda şebeke hiç yoksa acil bir durumda yok :)

öyle bir özelliği olmadığını biliyorum ancak dediğim gibi küçükken telefonları ilk kullandığımız zamanlarda hep öyle sanardım. hiç 112 ye işim düşmedi, şükür. o yüzden deneyim edemedim. ama yine de teknoloji her geçen gün gelişiyor. sabit ve cep telefonları birleştirilmesi planlanıyor, evdeki bazın alanı içindeyken sabit telefondan, dışındaysa gsm şebekesinden çalışabilecek şekilde. bu noktada acaba olurda 112 için uyduya fln bağlanırmı diye düşündüm işte sadece :)

neyse, teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    +370 'li bir telefon arıyor ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.