< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Cenneti istiyorsan istenildiği gibi yaşa...

-
-
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İyilik yapmayı istemeyip sırf Allah öyle istiyor diye iyilik yapan kimseyi görmedim. Bir insan cimriyse cimridir, kıskançsa kıskançtır, bunun hangi dine mensup olduğu ile alakası yok. Mesela müslüman olan bir adam düşün ve ticaret ile uğraşsın. Eline çok rahat bir şekilde karşısındakini dolandırabileceği bir an geçsin. O adam eğer ki bunu yaptığında kendini kötü hissedeceğini düşünürse yapmaz. Eğer içinden yapmak geliyorsa yapar. Dinime karşı diyip yapmamazlık yapmaz. Zaten kötülük yaptığında kendini kötü hissetmeyecek bir adamsa dinle işi olmaz. Olursa da sözde müslümanlık olur.
Farklı bir konudan örnek vereyim. Zina işlemek isteyip sırf dinime ters diyip işlemeyen birini düşünelim. ( ki zamanında bu kişi ben oluyorum ). Eğer içinde böyle bir istek varsa ve sırf dinine bağlılığından yapmıyorsa bu bir şekilde patlak verir. Çünkü insanın kendi içinde bir duyguyu bastırması anormal bir durumdur. Patlak verir derken aklına direkt cinsel anlamda patlak vereceğini düşünme. Psikolojik anlamda sosyal anlamda bunun ceremesini çeker ve eksik yaşar. Sakın demek istediğimi cinsellik zina yapmadan eksik yaşanıra getirme. Demek istediğim yapmak istediğin bir duyguyu , davranışı sırf dinim istemiyor diye baskılamak bana kalırsa ne doğru bir davranış ne de bir çözüm.
İşin özeti gerçek müslümanın istediği hayat, Allah'ın ondan istediği hayattır. Ancak bu şekilde insan huzurlu olabilir ve Rabbi'ne tam anlamıyla bağlanabilir. Yoksa içten içe yapmak istediği bir şeyi zorlanarak yapmamak Allah'a karşı ister istemez bir şüphe uyandıracaktır.
Not: Bunlar benim düşüncelerim. Tartışmaya açığım. Kendimin gerçek bir müslüman olduğunu düşünmüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İlk paragrafi okudum hiç katılmıyorum
Yapmak istedigim seyle aramda duran tek sey din oluyor genelde
Cok rahat zina/alkol/uyusturucu ortamina akarim 1 telefonuma bakar ama yapmıyorum
Dinim olmasa ateist/satanist/deist vs olsam icinden gecerim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne demek reis ben senin gibi düşünüyorum hocam
İnsan her istedigini yapacak olsa ohooo
Nefis denen bir sey var çoğu Müslüman nefis ve seytani karistiriyor
Nefis senin icindeki kötülüğe yonelen duygulardir sigara alkol zina uyusturucu siddet bunlari yapmayı istemeyen insan yoktur BAK TEKRAR EDİYORUM YOKTUR bunlar her insani cezbeder her insan istisnasiz bunlari ister
Ama din der ki yapma! Yaparsan cezalandirilirsin yapmazsan ödülün var.
Din olmasa insanlar tüm durtulerini nefsini serbest biraksa ooooohooooooooooo dünya junglea döner diri diri yer insanlik birbirini
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 13 Şubat 2023; 3:4:9 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
"Din olmasa insanlar tüm durtulerini nefsini serbest biraksa ooooohooooooooooo dünya junglea döner diri diri yer insanlik birbirini" tam olarak ne alaka anlamadım ?????
O zaman ateist olan ülkelerde insanların birbirlerini yemeleri lazım ama kimseninin birbirini yediği falan yok. Hatta islam çoğunluğu olan ülkelere göre o ülkeler çok daha iyi, medeni. Demek istediğim iyilik insanın içinden gelen bir şey. İyiyse iyidir, kötüyse kötüdür. Mesela sigara demişsin. Sigaraya bağımlı olan biri dinim istemiyor diye bırakmaz. Çevremde hiç görmedim. Allah aşkına bir tane gördüysen lütfen söyle. Sigaraya bağımlı birisi sigarayı fosur fosur içer, anca sağlığı elden gidince veya toplum baskısı nedeniyle bırakmaya çalışır. Dediğim gibi inanç sadece inançtır. İnsanı iyi veya kötü yapmaz. Davranışlarını sadece belirli ölçüde değiştirebilir, tam anlamıyla değiştirmesi imkansız. İnsan neye inanmak istiyorsa ona inanır. Neyi yapmak istiyorsa eline imkan geçince elbet bir gün onu da yapar. Anlaşamayacağımızı biliyorum ama olsun 😀. Düşüncelerime saygı duyman yeterli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O dediğin sözde ateist ülkeler aslında ateist değil
Onların bir dini var o da kapitalizm
Kapitalizm 1789 fransiz ihtilali ile avrupada Hristiyanlığı devirip devletlerin yeni dini olmuştur bütün hukuk ahlak gelenek görenek ona göre dizayn edilmiştir
Ateist dediğin ülkelerde mesela atıyorum Norveçte insanlar bu sisteme uygun olarak nesillerdir yetistiriliyor üstüne hukuk kurallari güçlü bir polis yapısı vs derken gene toplumun kural koyucularinin avucunun icindesin bu kez Tanrıya değil de BURJUVAZİye biat etmis birisin
Burjuvazi senin alkol alip zina etmene karismaz ama açsın diye 1 tane sneakers calsan hayatını yakar. Bu duzen tamamen zenginlerin parasini korumaya ve insani paraya tapmaya yonlendiren bir dindir baska bir şey değil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@bişey arkadaşım demek istediği anladığım kadarıyla ALLAH’ın istediğini kul da samimi şekilde istemezse ona uyamaz ve uyum sıkıntısı yaşar. Allah’ın istediği şeyler bizim iyiliğimize. Namaz kılmam gerek ama kılmak istemiyorum kılmıyorum. Bazen canım sıkılıyor bazen umurumda bile olmuyor. İçten gelen ve istikrarlı biz ibadet dönemim olmadı hiç. Bu da benim samimiyetsizliğimin göstergesidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buna ek olarak dunya kupalarinin, olimpiyatlarin, spor musabakalarin falan da zenginlerin birbirini eglendirmek icin yapildigini dusunuyorum ben. Gladyator oyunlarindan farki yok gozumde, diger fakir seyirciler de iste ortami doldursun da ortaya sov ciksin diye yapilmis sey. Zenginler deri koltuklarda en guzel yerlerden bunlari izlerken sen kale arkasinda en arkada yer buldugun icin seviniyorsun.
Asagidaki resim Super Bowl'dan sonra Arizona'dan ayrilan ozel ucaklari gosteriyor. Sizce bu organizasyonlar milyonlari mi eglendirmek icin yapiliyor, yoksa bunlari mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 14 Şubat 2023; 19:17:48 >
-
İhlas Haber Ajansıyoutube
Cinayet masasında görev yaparken gördüğü 200 parçaya ayrılmış cesetten olumsuz etkilenerek malulen emekli olmak zorunda kalan eski polis, şimdi çay ocağı işletiyor. İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin: ► http://bit.ly/IHA-Abone Samsun'un İlkadım ilçesinde çay ocağı işleten 45 yaşındaki Nurettin Deniz’in geçmişte yaptığı işi duyanlar şaşkınlığını gizleyemiyor. 1995 yılında büyük bir istek ile polis olan Deniz, meslek hayatında karşılaştığı olaylar ve eşinden ayrılması onda travma oluşturdu. Yaşadığı travmayı atlatamayan ve malulen emekli olan Deniz, şimdilerde çok ocağı işletiyor. 200 parçaya ayrılmış ceset Mesleği bırakmasındaki en büyük sebeplerinden birinin İzmir'de görev yaptığı sırada 200 parçaya ayrılmış bir insan bedeni görmek olduğunu belirten Nurettin Deniz, polisliği özlediğini söyledi. İmkanı olsa polislik mesleğine geri dönmek istediğini ifade eden Deniz, "1995 yılında polis memuru oldum. İlk olarak Samsun'da görev yaptım. 2000 yılında Samsun cinayet masasına geçtim ve burada 3 sene görev yaptım. Akabinde Muş'a gittim ve orada 5 sene görev yaptım ve sonra İzmir'e tayin oldum. Bu süreçte psikolojik rahatsızlık geçirdim. 2011 yılında da malulen emekli oldum. Bu psikolojik rahatsızlık geçirmemin sebepleri çalışmış olduğum ortam, görmüş olduğumuz cinayetlerdir. 2007 yılında eşimden ayrıldım, o da beni olumsuz etkiledi. İzmir'de çalışırken bir cinayet olayı vardı. Çocuk ablasını doğramış, 200 parçaya ayırmıştı. Kafası poşetin içindeydi. Banyonun içerisinde ise et parçaları vardı. Bu olay beni çok etkilemişti. Rahatsızlığıma orası da sebep oldu. Daha sonra 2011 yılında emekli oldum. Boş durmaktansa en azından bir iş yapalım dedim ve aklıma çay ocağı açmak geldi. 2017 yılından beri çay ocağı işletiyorum. Şu anda polisliği özlüyorum. İmkanım olsa geri dönerim" dedi. #haber #sondakika #gündem ================================ İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi ► http://www.iha.com.tr İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri ► https://facebook.com/iha.com.tr ► https://twitter.com/ihacomtr ► https://instagram.com/ihacomtr/ ► https://plus.google.com/+ihatr_ihacomtr/ İhlas Haber Ajansı hakkında http://www.iha.com.tr/hakkimizda.html İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için ►http://www.iha.com.tr/hakkimizda.htmlhttps://www.youtube.com/watch?v=3tCQZii1Wrs&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şu depremde onca insanın acısı sırasında hainlik yapan, hırsızlık yapanları hepimiz öldürmek istiyoruz ama yapar mıyız? Ben Allah korkumdan ötürü yapamam. He bilsem ki doğru olan budur, gözümü kırpmazdım. Dinimin beni engellediği bir konudur bu mesela. Burada şu konuda inancını sağlam tutman gerek, sen kendini geri tuttuğun konularda bir şekilde bilinçaltında yaşayamadığın duygulardan ötürü bir takım sorunlarla karşılaşacağına inanıyor olabilirsin, haklıda olabilirsin. Ama bir diğer inanman gereken şeyde karşılaşacağın bu sorunlara karşı farklı kapıların sana açılacak olması. Asıl sınavın bu olur, onca derdine sıkıntına rağmen inancını kaybetmeden kalabilmek önemli, bu dünyada değilse öteki dünyada. Tabi bunların hepsi bir inanç, inanmayan arkadaşlarımın bakış açısında da şu var. Eğer kendimi bu şekilde geri tutuyorsam hayattan kısacık ömrümde belki bir kaç güzel anı yaşayamadan öleceğim ama diğer dünyada mükafatını alacağım. Diğer dünya yoksa zaten toz olacağız yaşasam ne olacak ki, sonsuz boşluk sonrası.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X