Şimdi Ara

erik yerken diş kamaşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
16.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yav ne zaman erik yesem dişleri kamaşıyor zehir oluyo bana bu erik şimdi 2-3 tane yedim hemen kamaşmaya başladı :S

• Yapay Zekanın Yanıtı

Erik Yerken Neden Dişlerin Kamaşır?

Erik, lezzetli ve besleyici bir meyvedir. Ancak bazı kişiler erik yedikten sonra dişlerinde sızlama veya kamaşma yaşayabilirler. Bu durumun birkaç olası nedeni vardır:

• Asitlik: Erikler, sitrik asit gibi asidik meyvelerdir. Asitler diş minesine zarar vererek dişlerde hassasiyete neden olabilir.

• Şeker: Erikler ayrıca doğal olarak şeker içerir. Şeker, ağızdaki bakteriler tarafından asitlere dönüştürüldüğünde dişlerde çürüklere ve hassasiyete yol açabilir.

• Düşük PH: Eriklerin pH değeri düşüktür, yani asidiktirler. Asidik yiyecekler diş minesini aşındırabilir ve dişleri daha hassas hale getirebilir.

• Alerjiler: Bazı kişiler eriklere veya eriklerin içinde bulunan bileşenlere alerjik olabilir. Alerjik reaksiyonlar dişlerde ağrı veya hassasiyete neden olabilir.

Erik Yedikten Sonra Diş Kamaşması Nasıl Geçer?

Erik yedikten sonra dişlerinde kamaşma yaşarsan,???????????????

• Ağzını Çalkala: Erik yedikten sonra ağzını su veya gargara ile iyice çalkalamak asitleri ve şekeri gidermeye yardımcı olacaktır.

• Diş Fırçala: Dişlerini yumuşak kıllı bir diş fırçası ve florürlü diş macunu ile fırçalamak kalan asitleri ve şekerleri temizleyecektir.

• Şekersiz Sakız Çiğne: Şekersiz sakız çiğnemek tükürük üretimini uyarır ve bu da dişleri asitlerden korumaya yardımcı olur.

• Hassas Diş Macunu Kullan: Hassas dişler için özel olarak tasarlanmış diş macunları, dişleri güçlendirmeye ve hassasiyeti azaltmaya yardımcı olabilir.

• Diş Hekimine Başvur: Erik yedikten sonra dişlerinde şiddetli veya kalıcı kamaşma veya ağrı yaşarsan, bir diş hekimine görünmelisin. Diş hekimi, hassasiyetin altında yatan nedeni teşhis edebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.

Erikleri ölçülü tüketmek ve diş sağlığına dikkat etmek diş kamaşmasını önlemeye yardımcı olabilir. Sağlıklı dişler için düzenli fırçalama, diş ipi kullanımı ve düzenli diş hekimi kontrolleri çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende de oluyor, ama zehir edecek kadar çok değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S

Bende de oluyor, ama zehir edecek kadar çok değil.
    Tuza batır da ye bak mis gibi ne kamaşka kalır ne bişe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuansais

ok bi deniyim
  • quote:

kamaşka Japonya'nın yeni futbol yıldızı
  • quote:

Orijinalden alıntı: S

Bende de oluyor, ama zehir edecek kadar çok değil.
    çok anlamam ama tuzlayıp yiyenler var eriği, belki bu yüzden tuzluyorlardır, kamaşmasını azaltıyordur. Bir de öyle dene istersen. Yeşil erik lezzet olarak pek ilgimi çekmediği için fazla yemiyorum, o nedenle çok bilgim yok ama ben olsam bir denerdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdasdaqwe

quote:

kamaşka Japonya'nın yeni futbol yıldızı

Alıntıları Göster
    Ağzım sulandı bea
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yüksek topuk naylon çorap

Ağzım sulandı bea

Alıntıları Göster
    şimdi tuzla yedim 3-4 tane azalttı gibi ben böyle olcaksa akşaam kadar yerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fightclub8106

şimdi tuzla yedim 3-4 tane azalttı gibi ben böyle olcaksa akşaam kadar yerim

Alıntıları Göster
    Tuzlu tuzlu da güzel olurda tansiyondan gitmeyelim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: :S

Tuzlu tuzlu da güzel olurda tansiyondan gitmeyelim ?

Alıntıları Göster
    Ağzım sulandı yapmayın etmeyınnn

• quote:

Orijinalden alıntı: gencfbs

• quote:

Orijinalden alıntı: Mental Yatırım

quote:

Alıntıları Göster
    canım çekti İlk defa parayla erik aldım evde bitmiş dayanamadım gittim 2 liraya aldım bir kutu , akşama babam toplayıp getirsede 5-6 kilo yumulsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piglêt -- 13 Mayıs 2012; 17:35:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahgözlübezelye

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=HuRre_L1hgc

• quote:

Orijinalden alıntı: beyaz mı gazoz

quote:

Orijinalden alıntı: siyahgözlübezelye

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=HuRre_L1hgc

Alıntıları Göster
    bunun en önemli nedenlerinden birisi de diş etlerinizin hassaslığından kaynaklanmaktadır. bununla ilgili bulduğum bir makale var tavsiye ederim. diş eti hastalığı

• quote:

Orijinalden alıntı: caleidor

bunun en önemli nedenlerinden birisi de diş etlerinizin hassaslığından kaynaklanmaktadır. bununla ilgili bulduğum bir makale var tavsiye ederim. diş eti hastalığı

Alıntıları Göster
    Erik ağacından koparıp 5 kilo yeseniz bile ağzınız uyuşmuyor fakat topluyorsun ağaçtan 2-3 saat sonra uyuşmaya başlıyor fazla yedim mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Erik ağacından koparıp 5 kilo yeseniz bile ağzınız uyuşmuyor fakat topluyorsun ağaçtan 2-3 saat sonra uyuşmaya başlıyor fazla yedim mi.

Alıntıları Göster
    Tuz zarar hocam ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozii-34

Tuz zarar hocam ya

Alıntıları Göster
    Böööö birde tuzlu yiyorlar tekrar duyunca kakam geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: South7

çok anlamam ama tuzlayıp yiyenler var eriği, belki bu yüzden tuzluyorlardır, kamaşmasını azaltıyordur. Bir de öyle dene istersen. Yeşil erik lezzet olarak pek ilgimi çekmediği için fazla yemiyorum, o nedenle çok bilgim yok ama ben olsam bir denerdim

Anaa erik sevmeyen biri
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejavu

quote:

Orijinalden alıntı: South7

Anaa erik sevmeyen biri

Alıntıları Göster
    Valla 1 kilo eriği bir avuç tuzla yiyordum ama şimdi yaş ilerledi dikkat etmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZelHaS

Valla 1 kilo eriği bir avuç tuzla yiyordum ama şimdi yaş ilerledi dikkat etmek lazım.

Alıntıları Göster
    şu an bu olayı yaşadım ve google'de arattım, helal olsun dh be :) + olarak erikten sonra fıstık yedim şimdi geçti, tuzluydu, demek ki bir etkisi var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.