Şimdi Ara

cennet ve cehennem (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
2
Favori
9.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben kendimin nereye gideceğimiz bilmezken elin Afrikalısı nereye gitmiş bana ne? Rabbim nereye isterse oraya koyar. Bir insan müslüman doğdu veya müslüman yaşadı diye Cennete gidecek diye bir kaide yok. Çünkü son nefeste isyan etmiş olabilir , münafık olabilir, vs...

Bu konular neden merak edilir anlamam. Boşver be kardeşim. Sen iman et,dua et (tüm Müslümanlar için de) gerisi bizim işimiz değil :)
  • Cennette Cehennemde burda guzel kardesim.
  • O insanlarda dünyada goruyor mükâfatını.hristiyanlara bak hep maddi manevi muslumanlardan daha mutlu.artı olarak dunyaya gelmeden once ruhları Müslümanlığı kabul etmiyor.daha gelmeden belli oluyor

Orijinalden alıntı: Koç_hisarlı

O insanlarda dünyada goruyor mükâfatını.hristiyanlara bak hep maddi manevi muslumanlardan daha mutlu.artı olarak dunyaya gelmeden once ruhları Müslümanlığı kabul etmiyor.daha gelmeden belli oluyor

Öteki tarafta kralız yani

Orijinalden alıntı: Anomalist

Vesvese değil o mantığın konuşması. Beynin anlamlandıramıyor. Biraz daha gayret edersen bize katılcan sende. Ha gayret.

Katılınca noluyor
  • Gençler kafanızı yormayın böyle şeylere.Eski bit ateist olarak sela,kuran sesleri eşittir huzurdur.Fazla da kurcalamayın.Ben sizden daha fazla kurcaladım.Mantıklı olan bir tanrıya inanmamak ama en mutlu zamanlarımın cumaya gittiğim zamanlar olduğunu hatırlıyorum.Üstelik bunun başka bir şeyler alakası da yoktu.Gerçekten kurtuluş islamda.Uğraşmayın böyle kafayı sıyırıyorsunuz bir yerden sonra.
    Bize insanları değil fikirleri hatırlamamız söylendi. Çünkü bir adam yenilebilir, yakalanabilir, öldürülebilir, unutulabilir. Fakat bir fikir 400 yıl sonra bile hala dünyayı değiştirebilir. Fikirlerin gücüne ilk elden tanık oldum. Fikirler uğruna ölen ve öldüren insanlar gördüm. Ama bir fikre dokunamaz, tutamaz hatta öpemezsiniz. Fikirler kanamaz, acı çekmez ve sevmezler.
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    islam disinda baska bir dini yasayan kimse asla cennete giremez. Kurani Kerimde ayet vardir bununla ilgili. Ilimsiz din olmaz. Bilmediginiz konular hakkinda insanlarida yanlis yonlendirmeyin.

ÂLİ İMRÂN-85: Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.

mantıklı olan tanrıya inanmamak diyen bi kişi MÜSLÜMAN DEĞİLDİR OLAMAZ .

cevab verme .. banane neyi mantıklı buldugundan ; neye inandıgından

Orijinalden alıntı: Hipersonic

Cehenneme girdikten sonra bir daha çıkış yok. Yadiktan sonra cennete gitmek sonradan uydurulmuş şeyler.

Baba bi gittin geldin galiba cok eminsin 😂
  • Öyle bişey yok dostum kimin nereye gideceğini Allah bilir. Müslüman oldu diye cennete kesin gidecek diye bişey olabilirmi Müslüman olmayan bile gidebilir onun kararını verecek olan insan değil yüce yaratıcıdır.
  • Baska dine mesup olup cehenneme yada cennete gitme kararı misal formüle bakıcan taa pisagor zamanın yada aristo zamanında buralara gelmiş bir matematik formülü suan kullanılıyor peki Allahın kendi sözlerinin bir kitabı acıp okumuyosanız,dinin şartlarıni yerine getirmiyosanız, cenneti unuttun.

Neymiş iyi insan diye bişey uydurulmuş misal haberde adam iş adamı koymuş parayı faize catir catır işliyo faizin bir kısmını fakirlere dagıtıyo diye iyi insan oluyor.Aslında cennet ve cehennem kararı Allaha aittir biz bilemeyiz ama sana verilmiş görev

var.Kuranda görev hakkında bilgi verilmiş az cok bişey yaparak öbür dünya için bişeyler yap
  • Hayalinde herşeyi yaratabilecek/yapabilecek güçte bir varlık düşün. Bu kişi basitçe istediği adaleti sağlayabilir. Her türlü Yarış/spor müsabakasında bile bir hakem/kurallar vardır. Bunu O yapamazmı sence?

Orijinalden alıntı: cndnlrr

Çok merak edip bir sürü din hakkında bilgiliyim diyen kişilere sormama rağmen mantıklı bi cevap alamadığım soru ;

Mesela birisi Afrika da bi kabile de yaşıyo Hristiyanlık Müslümanlik gibi dinlerden uzak bir diğer kişi ise Türkiye gibi bi coğrafya da yaşayıp gayet mutasip bi ailenin evladı Müslümanlığa göre gerekenleri yerine getirmiş (sünnet hacca gitmek oruç tutmak namaz kılmak vs.) Ve bunlar günümüzde değil de 250 300 sene önce yaşamış insanlar şimdi bu Afrika da yaşayan insan çok iyi bir kişiliğe kimseye kötülük edemiycek kadar temiz bi kalbe sahip olmasına rağmen Müslümanlık dini ile tanışma gibi bi imkanı olmadığı için misal çevresindekiler güneşe tapiyo diye o da güneşe taptigi için orada yaşayanların inançlarını yerine getirip çok iyi bi insan olmasına rağmen bu diğer Afrika da yaşayan abimiz cehenneme gidicek müslüman abimiz cennete mı gidicek adaletsizlik olmaz mı bilgili kişiler elle tutulur cevaplar verirse çok sevinirim zira uzun zamandır merak ettiğim bi konu bu .

İsra Suresi 15.Ayet

"Kim doğru yolu bulmuşsa, ancak kendisi için bulmuştur; kim de sapıtmışsa kendi aleyhine sapıtmıştır. Hiçbir günahkâr, başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez. Biz, bir peygamber göndermedikçe azap edici değiliz."

• quote:

Orijinalden alıntı: fruko_38

quote:

Orijinalden alıntı: cndnlrr

Çok merak edip bir sürü din hakkında bilgiliyim diyen kişilere sormama rağmen mantıklı bi cevap alamadığım soru ;

Mesela birisi Afrika da bi kabile de yaşıyo Hristiyanlık Müslümanlik gibi dinlerden uzak bir diğer kişi ise Türkiye gibi bi coğrafya da yaşayıp gayet mutasip bi ailenin evladı Müslümanlığa göre gerekenleri yerine getirmiş (sünnet hacca gitmek oruç tutmak namaz kılmak vs.) Ve bunlar günümüzde değil de 250 300 sene önce yaşamış insanlar şimdi bu Afrika da yaşayan insan çok iyi bir kişiliğe kimseye kötülük edemiycek kadar temiz bi kalbe sahip olmasına rağmen Müslümanlık dini ile tanışma gibi bi imkanı olmadığı için misal çevresindekiler güneşe tapiyo diye o da güneşe taptigi için orada yaşayanların inançlarını yerine getirip çok iyi bi insan olmasına rağmen bu diğer Afrika da yaşayan abimiz cehenneme gidicek müslüman abimiz cennete mı gidicek adaletsizlik olmaz mı bilgili kişiler elle tutulur cevaplar verirse çok sevinirim zira uzun zamandır merak ettiğim bi konu bu .

İsra Suresi 15.Ayet

"Kim doğru yolu bulmuşsa, ancak kendisi için bulmuştur; kim de sapıtmışsa kendi aleyhine sapıtmıştır. Hiçbir günahkâr, başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez. Biz, bir peygamber göndermedikçe azap edici değiliz."

FATIR-24 için 40 meâl bulundu. Ömer Öngüt (35/FÂTIR-24: Biz seni hak ile müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik. Geçmiş her ümmet içinde mutlaka bir uyarıcı peygamber gelip geçmiştir.) / Şaban Piriş (35/FÂTIR-24: Biz seni müjdeci ve uyarıcı olman için, hak ile gönderdik. İçinde uyarıcı olmayan hiç bir ümmet yoktur.)

Nolcek simdi

• islamiyetin neden bu hallerde oldugunu anlamak zor degil. Yapilan yorumlara bakiyorm. Biri herkes cennete gider diyor. Biri sadece iyilik yapsa gider diyor. Biri herkes yanacak diyor. Herkes kendine bir din olusturmus ona gore yasiyor. Kimse Kuran ne diyor diye merak bile etmiyor. Bu is bu kadar basit olsaydi herkes bu imtihandan kolayca gecerdi. ilim bilmeden musluman olunmaz. ilmini bilmeden doktor olabilirmisiniz? olamazsiniz. Birseyi bilmiyorsaniz en azindan bilmiyorum deyin. Bilmiyorum demekte bir ilimdir. Insanlari yanlis yonlendirmemis olursunuz. Lutfen biraz okuyun arastirin. Allah in bize ilk emri okuyun. Biz ne yapiyoruz herkes baska birinden duydugunu dogrulugunu arastirmadan kesin gibi konusuyor. Elbette okudugunuz seylerde hemen inanmayabilirsiniz. Ama sorgulayin arastirin. Insan elbette bosuna yaratilmadi. Nedensiz hicbirsey yoktur. Elbette bu yasadigimiz hayatinda karsiligi olacaktir. Tevrat ve incil hak olarak indirilmistir. Ama Kuranin gelmesiyle hukumleri ortadan kalkmstir. Cennet ve Cehennem haktir. Islamiyeti kabul etmeden kendi kafasina gore din olusturanlar elbette husrana ugrayacaktir.

• "Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." -Seneca
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.