Şimdi Ara

cennet ve cehennem (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
2
Favori
9.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadas bu ulkede ne kadar gereksiz adam var ya aklim almiyor. He abicim he allah bize yardim etsin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki iyilik yapıpda müslüman olmaya gerek yok. Ama son peygamber Hz.Muhammed sav) ve son kitap kuranı kerim oldugu için ve Yaratan böyle buyurduğu için son peygamberlere inanmayanlar bu mertebeye ulaşamaycaklar. Şimdi şöyle düşünün biri cıkıyor diyor ki son peygamber benim son kitapta bu elimdeki. Ona mı inanırsınız peygamber efendimize mi ? Böyle bi durum işte
    MacBook Air M2 Space Gray
    Xbox Series S
    AirPods, AirPods 3
  • Forumu ateist mi yapmaya çalışıyonuz arkadaş, her gün benzer bi konu

Orijinalden alıntı: LastShip

Birincisi az ateşte közlenecek diye birşey yok. Siz cehennem ateşini görseydiniz başınızı secdeden kaldırmazdınız lafını hiç duymadınız mı?

İkinci olarak dünya bir sınav yeri öyle değil mi?

Sen bir sınava giriyorsun ve optik formu yanlış işaretliyorsun diyr düşünebilirsin.

Bizler dünyada iyilik yapmak için yaratılmadık.

Bizler Allah a kulluk yapmak için yaratıldık.

Okudugunu anlamayan arkadaşlar için bu iki sözün açıklamasınıda yapıcam.

Bizlerin yaratılış gayesi Allaha kulluk yapmaktır. Gayr kelimesinin altını çiziyorum. Yaratılanlara iyi davranmakta imandan gelir ve birbirinizi, yaratılanı allah için sevin.

Şimdi biz iyilik yapmak için yaratılmadık kelimesinden, o zaman kötülük yapmak için mi yaratıldık anlamını çıkaracaklar içindi bu açıklamam.

Zaten Allah a iman eden biri onun yarattıklarına merhamet gösterir. Allah korkusu olan birinin bu denli kötülükler yapması tamamen o kişinin adli dengesi ile alakalıdır ve bu davranış tüm inananlara atfedilemez.

Affedilmeyecek günahlar vardır zina şirk koşma kul hakkı vs vs.

Verdiğin örnekte cinayet işlemiş biri biraz közde yanıp cennete gidecek diyor. O közü sen bilemezsin. Ne kadar yanacağınıda bilemezsin. Ama emin olabilirsin ki ne az ne de çok uzun sürecek.

Cennetin katları olduğu gibi cehennende katları vardır.

Hırsızlık yapan biriyle adam öldüren biri aynı derecede değildir, cezası aynı değildir. Keza cennete giden herkeste aynı derecede mükafatlandırılmaz.

Allah a iman edip nefsine uymuş biri cinayet işlemiştir birine tecavüz etmiştir cezası neyse o kadar yanar sonrasında merhamet olunursa cennete gider.

Allah a inanmayan biri bir sınava giren öğrencinin soruları beğenmeyip kendi kendine daha zor soru yazıp sayfalarca çözüm yapmasına yada optiği işaretlememesinr benzetebilirsin.

Bi yararı var mı? Hayır.

Kural belli iman etmedikçe cennete giremezsin

Benim bildiğim affedilmeyecek tek günah şirk koşmadır

• Söylediğinin internette cevabi var kardeşim. Hayalhanemi aç bak. Ikincisi senin yok cok iyi yasiyan vsvs diyorsun kuran da düzgün yaşayan kisilerede ödül oldugunu bildiriyor ki bu ödülün ne olacagi belli değil. 2. Olarak hersey düzgün yaşamak değil. Bunun namazi var orucu var hacci var. Zekati var varda var. Suan siava giriyorum detayli aciklama yaparım basari dileyin beyler

Müslüman harici giremez deniyor ama âyet te gireceği yazıyor (az önce paylaşmış arkadas)

Allah bilir orasını ama her türlü pisligi yapıp 13yasinda kız çocuklarını kendine karı yapmış ama namaz kıldığı için cennete giren adama komşu olacagima, sadece ateşi olduğu icin cehenneme gidecek (atiyorum) bütün insanlığa yarar sağlamış adamlarla çatır çatır yanarım.

Çevrenize bir bakın allah aşkına islam cografyasina bakın ki ben aşağı yukarı heryeri gezdim afrikadan Pakistan'a (Hindistan'ı da gördüm aynı millet ama budist ama çok daha iyi bir ülke Pakistana göre) heryerde kin nefret hain pislik savaş almış başını gitmiş. Ha ben bunu islam dininin özüne asla vermiyorum felsefesine aykırı ama dinin calistirilmasinda büyük yozlaşma var. Altına taş koyan da öldürülüyor.( örn; Turan DURSUN)

Namaz olayina gelince de; Ben inanmıyorum ki namaz kılan Allah i peygamberi çok sevdiğinden kıliyor namazını (herkesi aynı kefeye koymuyorum ama bence çoğunluk boyle) kendi afedersiniz g.tünü kurtarmak için kılıyor. Daha yeni gördüm geçen hafta sakallı bi herif cuma namazından çıktı Yarabbi şükür köpek geçiyo hayvani itip kakiyo bence o köpek o heriften daha iyi şartlarda yaşamayı hak ediyo.

Birde şu soru var aklıma takılan; ilk emir oku. Tamam oku (bu arada ben kurani türkçe okuyorum anliyorum) ama arapça okuyup anlamadiktan sonra ne manası var? Ha allahın kelamı da kardeşim onlar sihirli sözcükler değil ki anlama için gönderilen yazılar. Kaynanam namazında niyazinda kadın. Namazda bitbit okuyor anne ne okuyosun işte şu dua yı; peki o dua da ne diyo? bilmiyorum! Ben açıkçası buna karsiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganers -- 14 Ocak 2017; 10:16:29 >

• Sizin mantığınıza göre şu altta paylaştığım video da ki sahabe nasıl oluyorda Kafir oluyor?

Bu videoyu sonuna kadar muhakkak izleyin, burda demek istediğim bu sadece şaka yaptığı için varılan sonuç kul hakkı videosu da en altta onu da muhakkak sonuna kadar izleyin...

Yani aslında demek istediğim siz bence İslam hakkında az bir bilgiye sahip olduğunuz için size doğal olarak Müslüman cennete olmayan cehenneme müslüman olup günahkar olan cezasını çekip Cennete diyorsunuz, burada epey bi bilgi eksikliği var.

Şimdi şu açıdan da bakalım olaya adam müslüman namazlar tam, hacca gitmiş, sadaka falan da vermiş zekatlar da eksiksiz maşallah sevabı bol ama bunun yanında kul hakkı da yemiş, kul hakkı öyle bir derin konu ki anlatsam saat sürer, biz Yüzeysel olarak ele alalım, adamın hemde Müslüman olmayan günahkar birinin hakkına girmiş hesap zamanı geldiğinde, hakkına girdiği adama hakkı verilir önce o Müslüman olanın sevapları alınır Müslüman olmayana verilir, en sonunda sevap da kalmayınca günahkar adamın günahları Müslümana verilir bunun sonucunda ise Günahkar olan Cennete, Müslüman olan Cehenneme gider.

şu açıdan baktığında, başkasının hakkına giren tecavüz eden zulüm eden insan öldüren öyle cennete cezasını çekip girecek diye bir kavram kalmıyor.

Sizden ricam kısa olan şu videoları sonuna kadar izlemeniz

Bir işi ; Bilen yapar. Az bilen Akıl verir. Bilmeyen eleştirir. Yapamayan çamur atar.

• Islamin özünü bilmediğiniz için düşünceleriniz hata barındırıyor ne kadar günah işlerse işlesin cennete gitmek demek cehennemde hiç azap görmemek değildir günahının cezasını çekip cennete girebilme şansı vardır müslüman olanların. Ve bu azap oyle kolay degil insanin nefsi insani kandiriyor yanar gecerim diye ama oyle basit degil bunu anlatmaya kalksam saatler surer. Ayrıca diğer önemli konu "Son nefeste iman üzere olebilmektir." Hayatı boyunca kendine müslümanım demiş yani iman etmiş fakat amel olarak günah işlemekten çekinmeyen bir insanın imanla gocmesi çok zordur. Yani müslüman olmak dille olmak yetmiyor kalbinle ruhunla olacaksın. İbadetler imanı koruyan bir kalkan gibidir kalkan zayıfsa yahut hiç yoksa nefsin ve şeytanın tüm saldırılarına açık hale gelirsiniz bu da zamanla imanınızı zayıflatır ve Allah korusun tövbe edilmezse insanın imanını alır götürür...İman ile amelin farkını iyi kavramak lazım

!Hayao Miyazaki!

• quote:

Orijinalden alıntı: meganers

Hadis'ler önemli olabilir peygamber söylemiştir lakin Allah'ın kelamı değildir aslolan kurandır. Cennet cehennem olgusu bence çok yanlış veriliyor.

Müslüman harici giremez deniyor ama âyet te gireceği yazıyor (az önce paylaşmış arkadas)

Allah bilir orasını ama her türlü pisligi yapıp 13yasinda kız çocuklarını kendine karı yapmış ama namaz kıldığı için cennete giren adama komşu olacagima, sadece ateşi olduğu icin cehenneme gidecek (atiyorum) bütün insanlığa yarar sağlamış adamlarla çatır çatır yanarım.

Çevrenize bir bakın allah aşkına islam cografyasina bakın ki ben aşağı yukarı heryeri gezdim afrikadan Pakistan'a (Hindistan'ı da gördüm aynı millet ama budist ama çok daha iyi bir ülke Pakistana göre) heryerde kin nefret hain pislik savaş almış başını gitmiş. Ha ben bunu islam dininin özüne asla vermiyorum felsefesine aykırı ama dinin calistirilmasinda büyük yozlaşma var. Altına taş koyan da öldürülüyor.( örn; Turan DURSUN)

Namaz olayina gelince de; Ben inanmıyorum ki namaz kılan Allah i peygamberi çok sevdiğinden kıliyor namazını (herkesi aynı kefeye koymuyorum ama bence çoğunluk boyle) kendi afedersiniz g.tünü kurtarmak için kılıyor. Daha yeni gördüm geçen hafta sakallı bi herif cuma namazından çıktı Yarabbi şükür köpek geçiyo hayvani itip kakiyo bence o köpek o heriften daha iyi şartlarda yaşamayı hak ediyo.

Birde şu soru var aklıma takılan; ilk emir oku. Tamam oku (bu arada ben kurani türkçe okuyorum anliyorum) ama arapça okuyup anlamadiktan sonra ne manası var? Ha allahın kelamı da kardeşim onlar sihirli sözcükler değil ki anlama için gönderilen yazılar. Kaynanam namazında niyazinda kadın. Namazda bitbit okuyor anne ne okuyosun işte şu dua yı; peki o dua da ne diyo? bilmiyorum! Ben açıkçası buna karsiyim

HER türlü pisliği yapan adama zulmün en acısı var hesap zamanı siz de eksik bilgiye sahip olduğunuz için o adamı cennete gidecek sanıyorsunuz, dinimiz 5 şartı emrediyor bunlar açık ve net lakin şunlar da yanında muhakkak olmak zorunda, Müslüman iyi olmak zorunda, zorunda diyorum çünkü Allah cc ayetinde vay o namaz kılanların haline

Buyrun Elmalılı Hamdi Yazır tefsiri ile Ayetin ne dediği açıkça belli

Vay o namaz kılanların haline!!!

İBN KESİR TEFSİRİ

MÂUN SURESİ

AYET 4-5

Rahman ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

1 — Dini yalanlayanı gördün mü?

2 — İşte O'dur yetimi şiddetle iten,

3 — Yoksulu doyurmaya teşvik etmeyen,

4 — Vay o namaz kılanların haline,

5 — Ki onlar, kıldıkları namazdan gafildirler.

6 — Ki onlar, gösteriş yaparlar,

7 — Ve zekâtı da men'ederler.

«Vay o namaz kılanların hâline, ki onlar, kıldıkları namazdan gafildirler.» İbn Abbâs ve başkaları; bunların açıkça görülen yerde namaz kılıp gizli yerde namaz kılmayan münafıklar olduğunu söylerler. Bunun için Allah Teâlâ «Vay o namaz kılanların hâline.» buyuruyor. Yani namaz ehli olup ta namaza duran ve —îbn Abbâs'ın dediği gibi— namazdan ya bütün fiilleriyle gafil olan veya —Mesrûk ve Ebu Duhâ'nm dediği gibi— şer'an takdir edilen vakitte kılmayarak vaktini geçiren gafillere. Atâ İbn Dînâr der ki: Hamdolsun o Allah'a ki «Onlar, kıldıkları namazdan gafildirler.» buyuruyor da, namazlarında gafildirler, unuturlar, buyurmuyor. Veya namazı ilk vaktinde kılmayıp sürekli ya da çoğunlukla son vaktinde edâ edenler, demektir. Veya namazın erkân ve şartlarını emrolundukları şekilde yerine getirmeyenler, anlamınadır. Veya namazın anlamını düşünmeyip onda huşu' ile hareket etmeyenler, demektir. İfâde bütün bunlara şâmildir. Bu niteliklerden herhangi birinden bir mikdâr bulunan kişi bu âyetten bir parça nasibini alır. Hepsiyle muttasıf olan kişi, hepsinden nasibini alır ve fiilî olarak onun için münafıklık vasfı tamamlanır. Nitekim Buhârî ve Müslim'in Sahîh'lerinde sabittir ki; RasûluUah (s.a.) şöyle buyurmuştur: İşte münâfıkm namazı, îşte münâfıkın namazı. İşte münâfıkm namazı; oturur güneşi gözetler. Güneş şeytânın İki boynuzu araşma girince kalkıp dört rek'ât namaz kılar ve namazında Allah'ı pek az zikreder. Bu, ikindi namazının son vaktidir. Nitekim namazın son vaktinin niteliği yukarıda geçtiği gibidir ve bu vakte «kerahet vakti» denir. Sonra o kerahet vaktinde kalkar, karganın gagalaması gibi namazı gagalar. Mutmain olup huşu' duyarak namaz kılmaz. Bu sebeple Allah'ın Rasûlü; Allah'ı pek az zikreder, buyuruyor. Belki de bunu halka gösteriş için namaza durmak anlamına almıştır. Yoksa Allah rızâsını gözetmeme, anlamına kullanmamıştır. O zaman bu kişi bütünüyle namaz kılmamış olur. Çünkü Nisa sûresinde şöyle buyurulmaktadır: «Doğrusu münafıklar; Allah'a oyun etmek isterler. Oysa O, onların oyunlarını başlarına geçirir. Onlar, namaza tenbel tenbel kalkarlar. İnsanlara gösteriş yaparlar. Allah'ı pek az anarlar.» (Nisa, 142) Burada ise; «Ki onlar, gösteriş yaparlar.» buyuruyor.

ELMALILI HAMDİ YAZIR TEFSİRİ

MÂUN SURESİ

AYET 4

107:4 Onun için buyuruluyor ki fakat yazıklar olsun o namaz kılanlara. Yani vay hallerine, yazıklar olsun o cehennemin veyl denilen ve kan, irin akan deresine düşecek olan namaz kılanlara, daha doğrusu namaz kılıyor, mümin görünenlere.

Bizim Müslüman olarak sıkıntımız Kur'an ı okuyup anlamamak, bizim Meali okuyup anlayıp hayatımızı da ona göre şekillendirmemiz gerektiğini herkes farkında olmasına rağmen yapmıyor, sizde haklı olarak ne okudun diye sorduğunda bilmiyorum diye cevap alırsınız. Sizin yazdıklarınızın cevabı şu yukarıda paylaştığım ayettir, lütfen komple okursanız sevinirim

İyi günler dilerim...

Bir işi ; Bilen yapar. Az bilen Akıl verir. Bilmeyen eleştirir. Yapamayan çamur atar.

• Dogmatik her türlü inanç benim için gerçek değildir. İnsan iyiyse özünde iyi olmak istediğinden olmalı kardeş , biri sana olunca mükafat alacağını söylediği için değil. Çünkü bu tamamen çift taraflı oynamak gibi
    Hem ateist hem malmışsın kardeş tebrik ederim
    Kul hakkina ne oldu?
  • arkadaşım sen önce müslümanım diyen kişinin iman üzere öleceğininin garantisini verdin mi ki bu iki şahsı karşılaştırıyorsun. Yani adam her türlü haltı yieyecek ama müslümanım diyip işin içinden çıkacak yani. Günümüz müslümanının da problemi bu. Kendisini islamla bütünleştirmeden işin içinden kurtulma çabası. Hep köşeyi kısa yoldan dönme arzusu. Kardeşim münafıkların listesi bir sahabinin elindeyken Hz. Ömer önünü kesiyor diyor ki benim ismim o listede var mı? Bu mubarek insan bunları derken müslümanların günümüz ahvalinin "benim kalbim temiz" diyen seküler bir şahıstan hiçbir farkı yok.

Mesela birisi Afrika da bi kabile de yaşıyo Hristiyanlık Müslümanlik gibi dinlerden uzak bir diğer kişi ise Türkiye gibi bi coğrafya da yaşayıp gayet mutasip bi ailenin evladı Müslümanlığa göre gerekenleri yerine getirmiş (sünnet hacca gitmek oruç tutmak namaz kılmak vs.) Ve bunlar günümüzde değil de 250 300 sene önce yaşamış insanlar şimdi bu Afrika da yaşayan insan çok iyi bir kişiliğe kimseye kötülük edemiycek kadar temiz bi kalbe sahip olmasına rağmen Müslümanlık dini ile tanışma gibi bi imkanı olmadığı için misal çevresindekiler güneşe tapiyo diye o da güneşe taptigi için orada yaşayanların inançlarını yerine getirip çok iyi bi insan olmasına rağmen bu diğer Afrika da yaşayan abimiz cehenneme gidicek müslüman abimiz cennete mı gidicek adaletsizlik olmaz mı bilgili kişiler elle tutulur cevaplar verirse çok sevinirim zira uzun zamandır merak ettiğim bi konu bu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eddstafford -- 13 Ocak 2017; 11:41:59 >

• Öyle birşey yok. Ahlaklı dürüst hep iyilik peşinde koşan insan dini ne olursa olsun allah katında Her zaman yeri farklıdır cennettir yeri. Münafık müslüman kılığına girip camiden çıkmayıp her haltı yiyenler vay onların haline.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.