Şimdi Ara

cennet ve cehennem (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
2
Favori
9.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    mühim olan o kelimei şehadeti son nefesde getirebilmek..

islamda son nefes denen bi vakıa var demiii

şimdi son nefesde imansız ölmeye sebeb olacak şeyler nelerdir diye bi araştırma seni bekliyor..

eh biraz şaşıracaksın hatta şok olacaksın biraz hayal kırıklığıda tabi üzerine tuz biber..oh miss

böylelikle duygu sömürüsü ve acitasyon üzerinden yol alamıyeceksın tüh yazık oldu ensar tecavüz her türlü zülmü işleyen ama cennete giden müslüman argümanına

en çok güldüğümde o dur hanii

sevgi kilibiği bi ateiz vardı karınca ezmez kuş incitmez ama ateiz olduğu için cehennemlik ..ama bak müzlüman ne halt işlerse işlesin cennetlik

puuff uçtu gitti bu istsimar aracı ya işte böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 13 Ocak 2017; 3:49:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

mühim olan o kelimei şehadeti son nefesde getirebilmek..

islamda son nefes denen bi vakıa var demiii

şimdi son nefesde imansız ölmeye sebeb olacak şeyler nelerdir diye bi araştırma seni bekliyor..

eh biraz şaşıracaksın hatta şok olacaksın biraz hayal kırıklığıda tabi üzerine tuz biber..oh miss

böylelikle duygu sömürüsü ve acitasyon üzerinden yol alamıyeceksın tüh yazık oldu ensar tecavüz her türlü zülmü işleyen ama cennete giden müslüman argümanına

en çok güldüğümde o dur hanii

sevgi kilibiği bi ateiz vardı karınca ezmez kuş incitmez ama ateiz olduğu için cehennemlik ..ama bak müzlüman ne halt işlerse işlesin cennetlik

puuff uçtu gitti bu istsimar aracı ya işte böyle

Şu konuda anlaşalım hocam, her müslüman olmayan atayiz değildir. Senin bu ateiz kelimesini acilen bırakman lazım

Araştırmaya ihtiyaç duymuyorum çünkü biliyorum, hatta şöyle uç mu desem uçuş mu desem noktaları bile biliyorum. Sanırım 1 örnek versem sana yetecektir, sen bilmiyor da olabilirsin. Kişi 3/4 lük müslümandır, Allah yoluna ömür harcamıştır ama bu pis pis sırıtan varlık, onu son nefesinde alt eder. Nasıl olur bu, yine uçuşa geçiyoruz kemerini bağla, örnek 1, tam ölecekken öyle bir susuyor ki bizim müslümanımız, şeytan elinde su ile geliyor ve söyle bakalım, hatta dur efsane bir replik koyuyorum buraya,
    efendin kim diyor, sonra bizimki Sonsuz ateşlere gidiyor. Ömürünü harcıyorsuun ama son anda gol yiyorsun, oldu mu şimdi bu

• Anayurt Oteli kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi şaşırdın şoka girdin ve hayal kırıklığının neticesi ..alakasız örnekler

ama gereği gibi araştırmadın biraz gogılladın hepsi bu..

öyle olmasa idi oranlara bölmezdin islamı müslümanlığı

sizler iman etmek nedir ..nasıl ele geçer ..imanı son nefese dek muahafaza etmek ne kadar zordur..helede son nefesde en ufak fikriniz bile yok..

su meselesi çocuklar için..

en hafifi..

ataiz lafına takılma ..iş olsun diye yazıyorum ..sonuçta islam dışı olan her düşünce küfürdür..camii etiket yani ataiz aldırma

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

dediğim gibi şaşırdın şoka girdin ve hayal kırıklığının neticesi ..alakasız örnekler

ama gereği gibi araştırmadın biraz gogılladın hepsi bu..

öyle olmasa idi oranlara bölmezdin islamı müslümanlığı

sizler iman etmek nedir ..nasıl ele geçer ..imanı son nefese dek muahafaza etmek ne kadar zordur..helede son nefesde en ufak fikriniz bile yok..

su meselesi çocuklar için..

en hafifi..

ataiz lafına takılma ..iş olsun diye yazıyorum ..sonuçta islam dışı olan her düşünce küfürdür..camii etiket yani ataiz aldırma

Bak bende bloklusun, neden olduğunu bir kez daha anladım ama cevap veriyorum, ne yaptıysam onu yazıyorum. Hala biraz gugul diyorsun, aslında en iyisi yemek tarifi ile cevap vermek ama gece gece acıkmayalım. Sana dedim ki ben de bu şeyleri iyi biliyorum. Norveç'den gelmedim ben buraya. Kusursuz insan, müslüman, yoktur peygamber b,le 4/4 lük değildire değinmek, atıfta bulunmak istedim.. Gitm,ş ona takılmış Fikrim var, dediğim gibi norveçli değilim. Biliyorum islam için küfür olduğunu, ama bunlar farklı şeyler, ali ayşe ile sevgili, gerisi yalan. bu durumda hande de seda da gidip muhuttin olmuyor, olamaz.

..... gülücük

ne bilirsin ki

ehe ehe

allah......

ateiz....

islam...

Klasik bir sabah yıldızı metni.

• Birincisi az ateşte közlenecek diye birşey yok. Siz cehennem ateşini görseydiniz başınızı secdeden kaldırmazdınız lafını hiç duymadınız mı?

İkinci olarak dünya bir sınav yeri öyle değil mi?

Sen bir sınava giriyorsun ve optik formu yanlış işaretliyorsun diyr düşünebilirsin.

Bizler dünyada iyilik yapmak için yaratılmadık.

Bizler Allah a kulluk yapmak için yaratıldık.

Okudugunu anlamayan arkadaşlar için bu iki sözün açıklamasınıda yapıcam.

Bizlerin yaratılış gayesi Allaha kulluk yapmaktır. Gayr kelimesinin altını çiziyorum. Yaratılanlara iyi davranmakta imandan gelir ve birbirinizi, yaratılanı allah için sevin.

Şimdi biz iyilik yapmak için yaratılmadık kelimesinden, o zaman kötülük yapmak için mi yaratıldık anlamını çıkaracaklar içindi bu açıklamam.

Zaten Allah a iman eden biri onun yarattıklarına merhamet gösterir. Allah korkusu olan birinin bu denli kötülükler yapması tamamen o kişinin adli dengesi ile alakalıdır ve bu davranış tüm inananlara atfedilemez.

Affedilmeyecek günahlar vardır zina şirk koşma kul hakkı vs vs.

Verdiğin örnekte cinayet işlemiş biri biraz közde yanıp cennete gidecek diyor. O közü sen bilemezsin. Ne kadar yanacağınıda bilemezsin. Ama emin olabilirsin ki ne az ne de çok uzun sürecek.

Cennetin katları olduğu gibi cehennende katları vardır.

Hırsızlık yapan biriyle adam öldüren biri aynı derecede değildir, cezası aynı değildir. Keza cennete giden herkeste aynı derecede mükafatlandırılmaz.

Allah a iman edip nefsine uymuş biri cinayet işlemiştir birine tecavüz etmiştir cezası neyse o kadar yanar sonrasında merhamet olunursa cennete gider.

Allah a inanmayan biri bir sınava giren öğrencinin soruları beğenmeyip kendi kendine daha zor soru yazıp sayfalarca çözüm yapmasına yada optiği işaretlememesinr benzetebilirsin.

Bi yararı var mı? Hayır.

Kural belli iman etmedikçe cennete giremezsin

• Arkadaşlar şiddeti, kini, işkenceyi sadece günümüzü değerlendirip müslümanlıkla bağdaştırmak hata olur.

2. Dünya savaşında yapılan soykırımları hatırlayınız. Adamlar birbirlerini nasıl doğramış.

Japon-çin savaşlarını araştırın. Akıl almaz işkenceler ve katliamlar yaşanmış. Şimdi düşününce japonlar ne kadar uysal ve uygar diyoruz.

Konuya dönecek olursak ben kendim için müslümanım diyorum ve kendimce islamı düşünüyorum. Sonra düşün düşün. Kendi kendime doğru olduğunu düşündüğüm hayat tarzına dair değerlendirme yapıyorum. Bir bakıyorum ki bu daha çok agnostik düşünceye uyuyor.

Bir de islam dini veya bütün dinler dipsiz kuyu gibi. Ne yapsan daha fazlası için seni birileri zorluyor. İslamın şartlarını yerine getiriyorsun birileri yetmez şunu şunu da yapacaksın diyor. Gece yarısı namaz kılacaksın diyor. Kendine şeyh tarikat seçeceksin diyor. Tarikata maddi destek diyor. Sakal diyor. Pantalon giyme diyor. Karını eve kilitle diyor. Maaşlı imamın arkasında namaz olmaz diyor. Diyor da diyor... İş iyice zıvanadan çıkıyor.

Şimdi kim gerçek müslüman, kim cennete gidecek? 5 şart niye yetersiz? Düşün dur.

• Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim nisa 24 ne oldu hani ucuruhunneden ayetin tam tefrisini yapiyorduk ben yapmistim siz kayboldunuz.?
    Uzun bir aradan sonra merhabalar forumdasim, inanciniza ait ogrendiklerinizi yazmissiniz. Peki kurani hic kendi dilinizde anlayarak okudunuzmu, bazen meallerde ortaya cikan asiri farklilar sizi sorgulamaya itmedi mi.? Kuranda ayetlerle bizim okudugumuz mealler bir degildir, bunlar evrilir cevrilir dönemin insanina sevimli hale getirilip sunulur. Buna en kolay nisa suresinde gecen pek cok ayette rastlayabiliriz. Tek yapmamiz gereken iyi arapca bilen biriyle okuyup anlamaktir. Bunu yapamiyorsak arapcasini bir yana yazarak kelimelerin kac farkli amlama geldigi ve ne ifade ettikleri hangisi gelirse daha mantikli olur. Kuranda bi anlatilmak istenildiginde diger yerlerde ne kullanilmis gibi durumlari ve dusturlari goz onune alarak ayetleri okursaniz meal yazarlarinin birer palavraci ve islam yumusaticisi oldugunun kanaatine varabilirsiniz.

Nur suresi 3. Ayet

Nur suresi 31. Ayet

Nur suresi 24.Ayet

Niye sadecesi nur suresi derseniz digerlerinden de ornek verebilirim ama bu ayetlerde hedef (toplumun temel taşı en azindan biz turklerde oyle) kadindir. Bir ayete portakaldan bahseder gibi bahseder. Digerinde kiralanmasini yani mutayi uygun gorur. Bir baska ayette gerdanlarinizi örtün olarak yer alan ayet bizim mealcilerimizin elinde başınızı ortun olarak devşirmiştir. Ki ilk saydiklarim mesela muta da mealciler tarafindan yumusatilip mehir gibi gosterilmeye calisilmakta.

• Bunlara fazla kafa yormayın, kimse gittiği yerden haber göndermiyor ben cennetteyim veya cehennemdeyim diye, biz de bilemeyiz. Ama dünyada Allah'ın varlığını kabul etmeyen adam ben hiç günah işlemedim ki diye de cennete girecek değil, bunu biz bilemeyiz ancak irade sahibi her insan Allah'ın varlığını kabul eder, isterse hiç ibadet etmesin diğerine göre cennete gitme şansı daha fazladır bence. Diğer insanın olayı sınava çalışmadan girip boş kağıt vererek dersten kalınca 'ama ben kopya çekmedim ki geçmem lazım' demesine benziyor..
    O halde cocuk yasta olen birinin cennete gitmesi, okulda sinav kagidinin yetmemesi halinde sinava girmeden tam not alan ogrenci ne kadar mantikli.?

Eger insan dusunebiliyorsa sorgulayabilmelidir.
  • Her şeyi yapabilecek gücüm olsa her şeye kudretim yetse kibir duygum olmasa yarattığım 5 insanın 100 insanın bana itaat edip etmemesine çok da takılmazdım Tanrısal bakarsam olaya. O yüzden ben de henüz anlayabilmiş değilim insanları neden illa yakmak zorunda olan bir Tanrı var. Bunun cevabı büyük ihtimalle adalet ihtiyacının tatmin edilmesi ve ölüm korkusunun yenilmesiyle ilgili. Bu bana nedense mental bir mastürbasyondan başka bir şey gibi gelmiyor,gelemiyor. Bu yüzden bu konu çok kısır döngü ve muallakta benim için. Yorumlarla nereye varılacağını çok merak ediyorum.
  • Bir saniye şimdi yavaş olalım. O kadar oisliği günahı tecavüzü falan işledikten sonra cennete gidileceğini nereden çıkarttın ki. Cennete gitmek için iman ediyor olmak yetmez. Ayetlere de şu ayet bu ayet diyerek parça parça bakmayın kuranın içerisinde farklı farklı yerler bütün halinde birbirini tamamlıyor o yüzden parça parça yaklaşınca anlamlar şaşabiliyor.

Ayrıca ömrü boyunca iyilikler yapmış herkese ve herşeye yardım etmiş, doğaya saygısı olan falan bir insan da sırf inanmadığı veya müslüman olmadığı için direk cehenneme düşmez. Onun da hükmünü Allah verir ki adaletlidir zira bu dünyaya sınav dersek, mevzu bahsi geçen şahıs sınavdan geçmek için gerekli bütün koşulları sağlamış demektir.

Yani islam a göre o hertürlü hayasızlığı yapıp müslüman olan kişinin cehennem de yanıp, hertürlü güzelliği yapan insanın cennete düşmesi muhtemeldir.

• ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    Azap sadece cehennemde değildir. Ölümde çekilen azap var kabir azabı (burada bahsettiğim kabirde acı çekmek değil ruhun sıkıntıda olması yani kabirde azap yok) daha birçok şekilde azap var eğer insanın sevapları günahlarından çoksa gunahlarının azabını cehennem dışında çekecek.

Bu arada o kadar yazi yazip tanri sevgisinden hic bahsetmemen onun ne kadar sadist oldugunu bize gayet iyi anlatiyor.
  • Siz nasil diyor?

Dont feed the troll
  • Allah bu ve benzeri konuları acanlarin yardımcısı olsun
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.