Şimdi Ara

cennet ve cehennem (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
2
Favori
9.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya burda Müslümanları içkici kumarbaz tecavüzcü olarak görenler ya geçmişte ki Müslümanları bilmiyorlar yada AHİR ZAMAN diye bir kavram duymadılar

Hani haşa kuran da içki için vs yazsa idi dediğiniz tamam ama öyle bir şey yazmıyor

Zina yapmayın bile değil YAKLAŞMAYIN yazar bu kadar hassas kuralları nasıl bu insanlarla özdeşleştirirsiniz

Soruya gelecek olursak burada cevabını bulamazsın bu forumda ki lerin bilgisi ne düzeyde ?

benim şahsi görüşüm seni Allah kendine ibadet edesin diye yaratmış sen onu inkar edersen bu normal bir şey mi tabi ki cezası olacak

Ama başka yorum istersen şöyle yorumlamış bir sayfa

Bir çocuğa, "zina çocuğu" demek nasıl hem ona hem de onun anne babasına ve akrabalarına hakaret, zulüm, kıymetini düşürmek, haklarına saygısızlık etmek ve tecavüzdür. Bu iftirada bulunan kişinin, insancıl geçinmesi ve iyilik yapıyor görünmesi, bu iftirasını ve hakaretini yok etmez. Bunun gibi, kainattaki bütün varlıkların Sahibini, Malikini, Yaratanını, Rızık verenini gibi binlerce ismin sahibi olan Allah’ı inkar etmek de bundan daha büyük zulüm, hakaret ve saygısızlıktır.

Mevcudatın asıl yaratılma gayesi ve varlıklarının devam etme gerekçesi, Allah’ın bütün isim ve sıfatları ile insana kendini tanıtmak ve sevdirmek istemesidir. İnsanın en büyük vazifesi de bu tanıtmak ve sevdirmek istemeye mukabil iman ile tanımak, ibadet ile de sevmektir. Koca kainatın çarkları insanın iman ve ibadetine hizmet ederken, insanın küfür ve dalalet ile bu vazifeyi terk etmesi, hem kainatın hukukuna bir tecavüz hem de kainatın arkasında asıl aktör olarak çalışan Allah’ın isimlerine bir tahkirdir, bir hakarettir.

Ya birde inanmayanlar hiç vücutlarına bakmıyorlar yada Seyit onbaşı ya yada Çanakkale de mayınları koyacağı yeri rüyasında göreni yada tek hacı olan Osmanlı padişahını

• Insan oglu cikarcidir. Insan oglu nankördür.

Isine geldigi gibi, hareket eder.

Bir insana bi konuda yardimci olun, sizin sayenizde 1e 50kazansin. Mesela abi bu arsayi al burasi iyi desem 50.000tl yatarsa, 5sene sonra orayi 2milyon tlye satsa allaha sukur, kalbim temiz diyecek.

Tam tersi olsa arsa para etmezse 10.000tlye düsse.

Bana demedigini birakmiyacak,küfür edecektir.

Yani iyi olur allahtan,kötü olur kuldan bilinirmis.

Böyle 2yüzlü insanlariz iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkatooS86 -- 13 Ocak 2017; 19:1:48 >

burada uzun uzun yazardım ama

''CAHİLİN YANINDA SU GİBİ SESSİZ OL''
    HZ.MUHAMMED (sav)
  • mstfygc kullanıcısına yanıt
    Forumdasim bana kalsa ben tanri olsam zaten cocuklarin ac kalmasina tecavuze ugramasina zorla gerceklestirilen dini pek cok istismara (kiyafet baskisi, kadin sunneti vb.) engel olurdum ama bu olaylarin sapiklarin yada ailelerin imtihani diye bakıyor pek cok din.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 13 Ocak 2017; 21:28:39 >
    Sen gonlunden yani vicdani olarak dusunen insanlardan birisinin. Adaletli olmasi icin dedigin gibi olmasi gerekiyor. Ama oyle degil belkide islam dinini bir arastirmali ve hocalara sormak yerine sunni mezhebindeki durumunu arastirabilirsin..
    İslam dininde öyle bişey yok dostum hocaları boşver aç kaynağından Kuran-ı Kerimden öğren. O gün kurtuluş sadece Allahın elindedir. Ne kimse kimseye şefaatçi olabilir nede bir fayda sağlayabilir. Okursan gerçekleri görürsün
  • Elimden geldiğince ibadetlerimi yerine getirmeye çalışan bir müslümanım. Bu konu hakkında herhangi bir fikrim yok, bilgim de yok. Gerçeği çok merak ediyorum açıkçası. Müslüman arkadaşların farklı yorumları olmuş ama ben çoğunu pek tatmin edici bulmadım. Allah adaletlidir iyiliği de kötülüğü de karşılıksız bırakmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iso227

sen çok yanlış anlamışın tüm herşeyi

burada uzun uzun yazardım ama

''CAHİLİN YANINDA SU GİBİ SESSİZ OL''
    HZ.MUHAMMED (sav)

Bildiğim kadarıyla o söz cahilin yanında kitap gibi sessiz ol ayrıca sözün sahibi de mevlana.
    ||Ryzen 5 3600X || MSI B450 Gaming Plus Max || 2x Corsair Vengeance 8gb 3000mhz || Gigabyte Geforce RTX 2070 Super || Xpg SX6000 Pro 1TB || Sandisk SSD Plus 480GB || James Donkey JD240 || Corsair RM750 80+ Gold ||
    Corsair Carbide Spec-05 || MSI MAG 241CR || Logitech G413 || Razer Deathadder Chroma || AKG K7XX Massdrop ||
  • yanlış Müslüman diye Cennet'e gitmeyecek... muhtemelen Cehenneme gidecek... yanlış bilgi vermeyelim...
  • Gercek islam bu degil, siz aklinizdan din uyduruyorsunuz, hocalara inanmayin cilar da gelmis.

Arkadaslar tekrar yaziyorum tartismak isterseniz tartisabiliriz, bana kuran oku demekten vazgecin isterseniz birlikte ayet ayet kelime kelime cevirerek okuyalim ben yillarca arapca gordum fazlasiyla okudum okuttum kurani birazda siz okuyunda tartisalim.

Orijinalden alıntı: mcx

2 sinede girmek istemiyorum ben ölmek ve dirilmemek istiyorum. Var mı çözüm.

Cozum basit ölüyorsun dirilmiyorsun baya net.
  • mgsfanboy kullanıcısına yanıt
    öyle bi dünya yok kardeşim nereye gidiyor... barışçı çevreci bilmem ne diye dünya zihniyetiyle düşünmek ancak inançsız materyalist bi beynin ürünüdür...madem herkes cennete gidiyordu bu kadar dine ne gerek wardı
  • mgsfanboy kullanıcısına yanıt
    kalbinde iman yoksa gidemez warsa gider esasen bu kadar basit. doğudaki insanları çocukla evlenen bilmem ne diyen zihniyet batıdaki çomarların komşusundan üvey annesine kadar önüne her gelenle yaptıklarını niye görmüyor. laikliğin tanımı gibi müslüman birine bişe söyleyince "sus laiklik war" ama hangi salaktı çıktı mini etek giymeyen aydın olamaz falan gibi bi laf etti kimse bişe demedi o zaman laiklik nereye kaybolduysa.
    batının bütün istediği bu konuyu açan fetocular gibi insanları içimize sızdırıp imanımızla oynamak oyuna gelmeyelim getirmeyelim...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.