Şimdi Ara

cennet (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
3.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: alperen_69

öyle bişey olcağını sanmıyorum bilfiğim kadarı ile cennet 7 katlı ve üstteki aşağıdakini görmeye gidebiliyor ama alttaki üsttekini görmeye çıkamıyor

vayy be neler varmış :O harbi okumak lazım çokçok herşeyden
  • quote:

BU konunun özü Ölümden Kaçışın olmamasıdır

İnsan özellikle gençliğinde ölümü hiç aklına getirmek istemez. Bunu bir son olarak gördüğü için ölümün düşüncesinden bile kaçar. Düşünmemek onun için en rahat kaçışyoludur. Oysa fiziksel kaçışölüme bir çare olmadığı gibi, ölümü aklına getirmekten kaçınarak ölümden kurtulabilmek de mümkün değildir. Dahası, ölümü aklına getirmemek de mümkün değildir. Daha önce de belirttiğimiz gibi insan, her gün önüne gelen gazetelerde mutlaka ölüm haberleriyle, ölüm ilanlarıyla karşılaşır. Yolda giderken bir cenaze arabasına rastlar ya da bir mezarlığın önünden geçer. Zaman içinde yakınları ve akrabaları ölür. Onların cenazelerine gittiğinde ve evlerini ziyaret ettiğinde, mutlak gerçekle yüzyüze kalır. Başkalarının, özellikle de sevdiklerinin ölümünü gördükçe, kendi sonunu düşünür.

İnsan ne kadar direnirse dirensin, nereye sığınırsa sığınsın, nereye kaçarsa kaçsın, aslında farkında olmadan her an kendi ölümüne doğru koşar. Önünde başka bir kapı, tercih veya çıkışyolu yoktur. Geri sayım sürekli devam eder. Ne yöne dönerse ölüm onu oradan karşılar. Allah'ın kanununda bir değişme olmaz. Kaderde belirlenmişbir anda ve yerde ölüm onu yakalar. Kuran'da, Allah bu gerçeği şöyle haber verir:

De ki: "Elbette sizin kendisinden kaçtığınız ölüm, şüphesiz sizinle karşılaşıp-buluşacaktır. Sonra gaybı da, müşahede edilebileni de bilen (Allah) a döndürüleceksiniz; O da size yaptıklarınızı haber verecektir." (Cuma Suresi, 8)

Her nerede olursanız ölüm sizi bulur, yüksekçe yerlerde tahkim edilmişşatolarda olsanız bile... (Nisa Suresi, 78)

Bu nedenle insanın yapması gereken, kendini kandırmayı ya da gerçekleri göz ardı etmeyi bir kenara bırakıp Allah'ın kaderinde tespit ettiği süreyi en iyi şekilde değerlendirebilmektir. Bu sürenin ne zaman biteceğini de yalnız Allah bilmektedir. http://www.harunyahya.org/imani/OKiyametC1.html

Dünya hayatının en önemli gerçeği bu dostum...

• Peki arkadaşlar konuyu okudum ama aklıma şu takıldı. Şimdi herşey güzel olacak. Üzüntü falan yok cennette. AMa bu dünyada ki sevdiklerimizi hatırlayacak mıyız orada? Eğer hatırlamayacaksak sevdiklerimizle olmayı isteme gibi bir durum olmayacak çünkü sevdiklerimizi hatırlamayacağız. Ve böylece üzülecek birşey de olmayacak.

Ondan sonra insan sadece eşiyle mi olacak yoksa bütün sevdikleriyle beraber mi olacak?

Adam bekarsa ne olacak. Yada sevdiği onu sevmiyorsa.

Elbet bunlar çok güzel şekilde ayarlanmıştır cennette. Hiç kimse elbette üzülmeyecektir. Fakat farzedin ben Britney Spears'ı görmek istedim o zaman ne olacak. Gerçi şimdi düşününce büyük olasılık günahkarları görmek istemeyeceğiz ama farzedin ki benimle görüşmek istemeyen kişiyle görüşmek istiyorum. O zaman ne olacak. Gerçi bu dediklerim dünyevi olaylar. Cennette büyük olasılık geçersiz olacaklar ve bizde cennetin nasıl olacağını tam olarak bilmediğimiz için aklıma böyle (şimdi düşününce biraz saçma bulduğum) sorular takıldı.

• quote:

Orjinalden alıntı: phatoshwest

Peki arkadaşlar konuyu okudum ama aklıma şu takıldı. Şimdi herşey güzel olacak. Üzüntü falan yok cennette. AMa bu dünyada ki sevdiklerimizi hatırlayacak mıyız orada? Eğer hatırlamayacaksak sevdiklerimizle olmayı isteme gibi bir durum olmayacak çünkü sevdiklerimizi hatırlamayacağız. Ve böylece üzülecek birşey de olmayacak.

Ondan sonra insan sadece eşiyle mi olacak yoksa bütün sevdikleriyle beraber mi olacak?

Adam bekarsa ne olacak. Yada sevdiği onu sevmiyorsa.

Elbet bunlar çok güzel şekilde ayarlanmıştır cennette. Hiç kimse elbette üzülmeyecektir. Fakat farzedin ben Britney Spears'ı görmek istedim o zaman ne olacak. Gerçi şimdi düşününce büyük olasılık günahkarları görmek istemeyeceğiz ama farzedin ki benimle görüşmek istemeyen kişiyle görüşmek istiyorum. O zaman ne olacak. Gerçi bu dediklerim dünyevi olaylar. Cennette büyük olasılık geçersiz olacaklar ve bizde cennetin nasıl olacağını tam olarak bilmediğimiz için aklıma böyle (şimdi düşününce biraz saçma bulduğum) sorular takıldı.

hadiste "Kişi sevdiğiyle beraberdir" buyruluyor....

Ama cehenneme gitmiş kişilerle görüşemeyeceğiz...Britney gayr-i müslim olduğu için onu göremeyiz..Haa müslüman olur öle ölür orasını Allah bilir.. ama şimdi biz böle bir ortamda olduğumuz için aklımıza garip garip şeyler gelir..

Rabbim hepsini ayarlamıştır..Bence oranın hayalini kurmaktansa orayı kazanmaya çalışmak lazım...

Lafla peynir gemisi yürümüyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: alperen_69

öyle bişey olcağını sanmıyorum bilfiğim kadarı ile cennet 7 katlı ve üstteki aşağıdakini görmeye gidebiliyor ama alttaki üsttekini görmeye çıkamıyor

ne yani üsttekinin bizi ziyarete gelmesini beklicez hep
  • quote:

Orjinalden alıntı: CROC

Tüühhhh.. !!..bak çok üzüldüm şimdi... cık.. cık..cıkk! Şimdi benim köpeğim beni orda tanımıycakmı yaw.. Hani köpekler ii koku alırlardı..

Len gidin ordan yaw...!!. nerden bulursunuz bööele uyduruk hurafeleri.. sanki kuran da bu yukarıda anlattıklarınız uyduruklar varmış gibi.. sanki giden, gelen varmışta taze haberler getiriyormuş gibi.. sanki, sanki, hepiniz cennete gidecekmiş gibi.. hedeeee..! Ne cahil adamlarsınız yaw..! Kadınlar hamamına çevirdiğiniz olm, DH'yi.. inanmayın bööle hurafelere..!!

kardeş inanmıyorsan saygı DUY,sadece oku ve geç
    Allah seni ıslah eylesin,allah seni ve senin gibilerini hidayete ersirsin(ecmain)
    Senin köpeğinin ahirette işi ne Dalga geçme
    Hurafe bile olsa adam sadece böyle birşey varmı yokmu onu öğrenmek istemiş
    Evet peygamber efendimize(sav) birçok şey melekler tarafında bildirilmiştir.

soruyu soran kardeş ben öyle birşey duymadım aksine tanıyacaklarmış diye duydum .evet tanımayacakları yer var ve orası mahşer meydanı çünkü herkes kendi terazisi ile günahı sevabı ile uğraşacak kimse aklına gelmeyecek.Bu benim düşüncem eğer yanlışsam allah beni affetsin.Allah hepinizden razı olsun

• ulan sıktı bu muhabbet, beyler din konuşurken eğer söyleyecekleriniz varsa, lütfen bi konu ile ne kadar alakalı olduğunun muhakemesini yapın, soru belli, cennette birbirimizi tanıyacak mıyız?

rodrigo ve seyyah ı takdir ettim, cevap dediğin bu şekilde olmalı, Kısa ve öz yada alıntı yaparak.

Topici okurken resmen sıkıntı bastı
  • ya bazen başka arkadaşlar konuyu saptırıyo..

bide dinle ilgili dalga gecmeler felan yapılıyo bu tarz saygısızlıklara tahammulum yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: egzantirig

Arkadaşlar bu gun biriyle sohbet ediyordum.cennet hakkında konuşuyorduk ve şöle bi laf söledi arkadaş "cennete gidenler birbirlerini tanımıcaklar" yani herkes sıfır bi hayatla cennete gidicekmiş.Bu dünyada sevdiklerimiz annemiz babamiz kardeşimiz sevgilimiz vs vs.. kimse birbirini tanımıcak..

Bu cok tuhaf geldi bana..benim bildigim insan sevdikleriyle cennette birlikte olacak..

Bu konu hakkında bilgisi olanlar lütfen paylaşsin..

adımızı bile hatırlamıcaz
  • bakalım Allah bize ne göstercek..

edindigim bazı bilgilere hadisler vs vs lere göre sevdiklerimizle olacagız...
  • Arkadaşlar bırakın birbirimizi tanımayı, dünyadayken yaşanmış olayların bile bazılarını hatırlayacağız. O yüzden şüpheniz olmasın birbirimizi tanırız merak etmeyin. Önemli olan iman üzere ölüp cennete gitmek.Bunun için de farz olan ibadetleri yapıp, büyük günahlardan kaçınmak ve İslam literatüründe "emr-i bil maruf , nehy-i anil münker" olarak geçen yani insanlara iyiliği tavsiye edip kötülükten sakındırmak gerekir.
  • herkes sevdiğini görebilecek. tabiki sevdikleri ve kendisi cennetteyse. bu dünyada evli olanlar eşide cennetteyse istedikleri takdirde onunla evlenebilecektir. ayrıca nurdan yaratılmış hurilerlede evlenecektir. bekar olanlarda hurilerle evlenecektir.tabiki insanın içinden bütün kötü huylar alınacağından kıskanma gibi olaylar yoktur.her huri kendi eşinden başkasına bakmaz. huriler o kadar güzeldirlerki bunu tarif etmek mümkün değildir. ama eğer eşinizde cennette olursa onun hurilerden daha güzel yeniden yaratılacağı bildirilmektedir. tabiki bizde şu anki surette olmıcaz. daha güzel yaratılacağız. herkes aynı boyda ve herkes 33 yaşında olacaktır. vücudumuzda saç ve kaşımızdan başka tüy olmıyacaktır. hastalık, tuvalet ihtiyacı,sümkürme gibi durumlarda yoktur.günde 100 kişinin kuvveti kadar yiyip içebileceğiz.yediklerimiz terleme yoluyla atılacaktır ve ter kokusu misk gibi kokacaktır. tabiki yaptığımız yanlış oradaki nimetleri ,olayları hep dünyayla kıyaslıyoruz.halbuki ordaki nimetler sadece adıyla dünyadakine benzer. Allah hepimize imanla ölmeyi nasip etsin. etsinki oraya gidebilelim.

• ben Atatürkü tanımak onunla sohbetler etmek isterdim
  • sende oraya gidersen oda ordaysa görüşmemek için hiçbir sebep yok. şöyle akıllara gelebilir. ben Atatürkü görmek isterim ama o beni tanımaz görmek istemez diyebilirsiniz. ama orası öyle biyerki sen nasıl onu görmek istiyosan oda senle görüşmekten çok mutlu olacaktır. çünkü orada herkes kardeş olacak.
  • yalnızca cennettekileri değil cehennemdekileride tanıycaz hatta cennetten cehennem görünüyor ve orda şöyle bi hadise yaşanacaktır;bi bayan dünyada tanıdığı bi arkadaşını cehennemde görücektir ve cehennemdeki Allah rızası için allah'a yalvarda bize bi bardak su yollasın ,, o bayanın cvbıda sen bana dünya da arkanı dönüp duymamazlıktan gelirdin şimdi de ben sana arkamı dönüyorum der... surenin adı ve ayet numarası aklımda değil ama okuyanlar bilir zati
  • Yaf şimdi iyi hoşta.Sevdiklerimiz cennetde dielim bizde cehenneme gittik.Orda Referans verme şansımıs varmı?İkisin ortasındaki yerede cehennet mi diyolar?Yaf dostlar şaka he.
    Ben sevdiğim kişilerin aynı ortamda bulunmasını isterim.Cehenneme düşsek iyi ısırınıs ortam felan iyi olur açısından.
  • arkadaşlar bunlar çok güzel konular bende örnek vermek istiyorum bu örneği okuldaki din öğretmenimden duyduğum kadarıyla aktarıyorum.(cehennemde azap çeken insanlar su istediğin de onların yüzlerine kaynar su çarpılacaktır.Ve 'HZ.PEYGAMBERİMİZ demiştir ki:siz cehennem ateşini bilmiyorsunuz cehennemden bir kıvılcım ufacık bir kıvılcım dünyaya düşse dünya kül olur demiştir'VE yine cehennemde 1 GÜN 50 MİLYON YIL'mış biz dünyadaki günahlarımızı 1 gün olarak hesaplasak dünyadaki ömrümüzün belkide yüzlerce katı olacaktır.Bu bilgileri ben din öğretmenimden almışımdır. SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan3007 -- 14 Kasım 2005, 20:12:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: İsTLee

Yaf şimdi iyi hoşta.Sevdiklerimiz cennetde dielim bizde cehenneme gittik.Orda Referans verme şansımıs varmı?İkisin ortasındaki yerede cehennet mi diyolar?Yaf dostlar şaka he.
    Ben sevdiğim kişilerin aynı ortamda bulunmasını isterim.Cehenneme düşsek iyi ısırınıs ortam felan iyi olur açısından.

bir daha sakın olaki bu konu üzerine dalga geçme
  • quote:

Orjinalden alıntı: cici_anne_sevda

quote:

Yaf şimdi iyi hoşta.Sevdiklerimiz cennetde dielim bizde cehenneme gittik.Orda Referans verme şansımıs varmı?İkisin ortasındaki yerede cehennet mi diyolar?Yaf dostlar şaka he.

Dalga değil şaka bu 1

Hem bundan sanane buda 2

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cici_anne_sevda

quote:

Dalga değil şaka bu 1

Hem bundan sanane buda 2
    ŞU 1--->Bu konu üzerine dalga bile geçilmez
    ŞU 2 ------------>Böyle birşey alay konusu olmaz
    ŞU 3------------->Sakın birdaha böyle şeyler düşünme,allah affetsin bizleri
    ŞUDA 4---------------------->O sananeyi alır sana yediririm

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.