türkiye'de üniversite ismi çook önemli. ceng sıralamaları aşırı şişmiş gördüğüm kadarıyla. özel bir ilginiz yoksa boun inşaata gitmek varken neden taşrada ceng okuyasınız? bir başka linç unsuru: istanbul ve ankara harici her her taşradır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurlukheykeli -- 22 Temmuz 2023; 13:17:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BİR BAŞKA LİNÇ KONUM (CENG BALONU)

-
-
Estü ceng - boun inşaat,odtü che ile aynı
Esogü,aybü,akdeniz ceng ytü makine, odtü stattan yüksek kocaeli nerdeyse denk
Muğla ceng odtü itü inşaat hacettepe che ile kafa kafaya
Büyük linci hak ediyor bence bu durum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 22 Temmuz 2023; 13:33:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya bilmiyorum
Çok sevmiyorsanız mesela 50k yapınca gidip Manisa’da falan okumak çok mantıksız geliyor bana açıkçası. En az 4 senenizi geçiriyorsunuz üniversitede daha güzel yerlerde güzel çevrelerde okumak varken sadece bu kadar popüler diye okumak mantıksız geliyor. Ne bileyim farklı mühendislikler falan okunabilir.
Tabii ilginiz tamamen ceng’e kanalize ise istediğiniz yerde okuyun.
itü odtü boun bilkent ytü hacettepe ege deu bu klasman okullar haricinde /herhangi/ bölüm okumak bu sıralamalarda mantıksız geliyor bana…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ODTÜ inşaat %60 prob olmuş diye bir mail görmüştüm. (Şimdi bulamadım da neyse.)
ODTÜ olsun diye gidip inşaatta sıkıntı yaşamak çok da ideal gözükmüyor. Dikkat
Sırf ortam yapacam diye neden inşaata gidiyorum, üni ortamı bence çok da önemli değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 22 Temmuz 2023; 13:28:46 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Orası öyle ben örnek açısından dedim muğla ceng hacettepe che ile de denk
Mezun kalitesi bakımından çok çok aşağıda yerler bence yazık bu sıralamalardan. Odtü itü hacettepe etkisiyle arkadaki cenglerin bu kadar yükselmesini doğru bulmuyorum
Hocam haklisiniz ama pamukkale uni ceng geliyor bu siralamalara. Odtu insaat vs pamukkale uni ceng bazinda konusacak olursak sizce de Insaat daha mantikli gozukmuyor mu ?
-
tıp (taşra da olsa) hepsini rahat tokatlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FED76F1B8 -- 22 Temmuz 2023; 13:32:43 >
Bilmiyorum hocam. Farklı faktörler var.
Şimdi ODTÜ inşaat seçtik diyelim. Hedef ne olacak? İnşaat üzerinden devam mı yoksa "yazılıma kaymak" mı?
İnşaat müh. iyi günlerde olmadığı konuşuluyor. Deprem sonrası fark olur mu bilmiyorum. Bu "probleme" ne dersiniz? Odtü inşaat müh. okuyup inşaatta iyi yerlere gelinebilir mi? (Elbette gelen vardır da dediğim gibi prob oranı yüksek-miş...)
İyi yerlerin gelmediği sıralamalarda yazılımın kurtarıcı olduğunu düşünmeye başladım. Yarın ne olacağını bilemem ama bugün yazılımla iyi yerlere gelenler var. Bu yüksek sıralamaların boşa olmadığını düşünüyorum.
Tersini söyleyen varsa fikrimi değiştirmeye açığım. Özellikle elde veriler varsa iyi olur. Somut veri lazım.
Tercih ediliyor hocam. Yapacak bir şey yok.
Aslında burada o "arkadaki cengleri" seçenler ile konuşmak lazım. 3,4. Sınıf varsa daha iyi olur. Düşünceleri neler?
ODTÜ inşaat bitirip inşaatla uğraşırsın en iyi yerlere gelebilirsin zaten, ama mezunların büyük bir kısmı mba yapıp yönetici oluyor şuan birçok bankanın kurumsal firmanın hatta mckinsey gibi yerlerin bile üst yönetiminde odtü inşaat mezunu görebilirsin( tabi ki alakasız bir iş ama odtü etiketi+vizyon+networkle böyle işler yapıyorlar).
tabi eskiden 10k'dan alıyordu şimdi bu kadar kalifiye kişiler çıkar mı bilemem ama kampüs hayatı, sosyal imkanları, üni etiketi bakımından her türlü odtü inşaat seçerdim zorunda kalsam paü muğla ceng nerde calısacak hocam mesela ?
inşaat sektörü elbet zayıfladı fakat odtü inşaat markası, mezun kalitesi daim kalır. futbolda bi laf vardır. 'performans geçici ama klas kalıcıdır' ben iyi okul kötü bölüm kotu okul iyi bölüm konusunda bu mantığı doğru buluyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 22 Temmuz 2023; 13:47:29 > -
Hocam yakin bir tanidigimi ornek verebilirim sanirim. Kendisi odtu insaat bitirdikten sonra milano teknige master yapmaya gitti.(Civil Engineering for Risk Mitigation). Su an bir ingiliz firmasina calisiyor. Isini de hocasi bulmus. Pamukkale cenge gitse kuvvetle ihtimal web dev olacakti.
Burayi(Insaat) bitirip cs uzerine master yapmak da mantikli bir secenek degil midir ? En azindan multidisipliner bir alana kayma sansi da dogacak bireyin. Prob oraninin yuksek olmasi calisan ogrencilerin yine de bir seyler yaptigi gercekligini degistirmiyor bence. Her ne kadar zor oldugunu gosterse de. Yani sira, Pamukkale secince o sehirde staj imkanlari nasildir ? pamukkalede Data science veya ml gibi alanlar uzerine calisan staj yapilabilecek firmalar var midir ? Bunlar da onemli faktorler bence.
Bu arada ben de yazilimin kurtarici oldugunu dusunenlerdenim gelecek icin konusacak olursak veriler daha fazla ihtiyaca dogacagini da gosteriyor. Talep git gide artacak ancak arz oransal olarak gelecekte dusus yasayacak gibi duruyor. Buna ragmen, Bu iki bolum-uni karsilastirmasini yapinca Insaat bir tik daha agir basiyor benim icin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyazaaa -- 22 Temmuz 2023; 14:1:43 >
-
Bu işin çözümü mühendisliği yazma sınırı 300 k değilde 100 k yapmaları. Aksi durumda bu şekilde sıkıntı yaşanır. Mesela bir çok yerde mühendislik var ama doğru düzgün hoca yok. Araştırma görevlileri ile işi Yürütme'ye çalışıyor. Mesela şart koşacak yök, enaz 3 prof, 3 doçent olmasa bölümü açamazsın veya altına düşerse bir yıl süre veririm bölümü bir daha açmamak üzere kapatırım demeli. Mesela ceng özelinde ilgi çok olunca vakıf ve devlet üniversiteleri
Ceng açıyor
Yazılım açıyor
Yapay zeka açıyor
Veri mühendisliği açıyor
Halbuki bunların hepsi bilgisayar mühendisliği tanımında. Bölüm açma kriteri olsaydı bu kadar mantar gibi bölüm olmazdı. Zaten öğrenci sayısının enaz yüzde 50 si taşıyacak kapasite de öğrenci yurdu olmayan vakıf üniversitelerini kaldırırım. Güzel bir düzenlemeye ihtiyaç var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 22 Temmuz 2023; 14:14:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam en iyisi bu bölümleri okuyan öğrenciler ile konuşmak.
https://akademiklink.net/danismanlar//
Bu linkte bahsettiğimiz bölümlerden öğrenciler var. Mesela Muğla için Bilişim Sistemleri Mühendisliği öğrencisi var.
İsteyen mail atıp o öğrencilerden bilgi alabilir.
Söylemek istediğinizi anlıyorum ve tabii haklısınız. ODTÜ İnşaat iyi bir tercih.
Fakat şöyle bir empati yapmaya çalışınca ben yazılım, bilgisayar isteyen bir öğrenci olarak inşaatın matematik, fiziği içinde "boğulmak" istemezdim. Mantıklı tercih veya değil.
Cengleri tercih eden öğrencilerin de bu düşüncesi vardır diye düşünüyorum.
-
Sen de haklısın hocam dediğin gibi yazılım isteyen birinin inşaat diye odtü seçmesi de mantıklı değil ama versustaki üniler de pau,mugla hani esogü akdeniz olsa yine anlarım.
bu arada stat, cs bölümleri var illa ceng yazmak zorunda değiller hem ilgili bölüm hem daha iyi üniler geliyor. deü cs, ytü stat vb.
-
ODTÜ İnşaat mı diğer cengler mi diye düşünenler tanıdığınıza, tanıdığınız gibi bir ODTÜ İnşaat öğrencisi/mezunu ile görüşebilir.
İşte bu tercih etmek/etmemek için fikir verir.
Pamukkale seçen muhtemelen Ankara, İstanbul vb. şehirlerde staj-iş arar. Şahsen ben Ankara'da bakarken dahi İstanbul'daki stajlar ilgimi çekti.
Kendi ilinde staj bulmaları zordur, doğru.
İnşaat üzeri cs master bana mantıklı gelmiyor. CS master olayı tamamen farklı bir konu zaten. Ayrı bir konuda konuşmalı.
Zaten inşaata az da olsa ilgi varsa, öğrenci "tamam" diyorsa ODTÜ inşaat seçebilir. Daha ağır basmasını anlıyorum.
-
İyi dedin
Stat iyi bir seçenek diye forumda da konuşuluyor.
YTÜ stat iyi olabilir.
-
özel ilgi alanı, çaba yoksa, 9-5 çalışırım devlete kapak atarım hayatta pek bir motivasyon kaynağım da yok diyorsak evet tokatlar.
hocam estü nere kooskoca boğaziçi nere ya. boun inşaat okurum giderim yazılım öğrenirim geçerim
üni ortamından bahsetmedim. isminden ve itibarından bahsettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Ya bilmiyorum
Çok sevmiyorsanız mesela 50k yapınca gidip Manisa’da falan okumak çok mantıksız geliyor bana açıkçası. En az 4 senenizi geçiriyorsunuz üniversitede daha güzel yerlerde güzel çevrelerde okumak varken sadece bu kadar popüler diye okumak mantıksız geliyor. Ne bileyim farklı mühendislikler falan okunabilir. Tabii ilginiz tamamen ceng’e kanalize ise istediğiniz yerde okuyun. itü odtü boun bilkent ytü hacettepe ege deu bu klasman okullar haricinde /herhangi/ bölüm okumak bu sıralamalarda mantıksız geliyor bana… |
Benzer içerikler
- sayısalda 200 bine girmek için kaç net
- doktor maaşı
- kyk yurt çıkma ihtimali hesaplama
- ayt fizik kaç günde biter
- 80 tyt 40 ayt kaç bin sayısal
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X