Şimdi Ara

Çene Yapısı Hakkında #önemli bir anket#

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Çene Yapısı Hakkında #önemli bir anket#

(En Son Oy Tarihi: 3.5.2022)
Giriş
  • Ağzımı kapatıp dudağımı açtığım zaman alt dişlerim üst dişlerimin gerisinde kalıyor, çarpışmıyordu. Bu nedenden dolayı dişlerime tel taktırdım ve çetin bir mücadeleye girdim diyebilirim.

Bu durumun (alt dişlerin daha geride olması) dışardan baktığımızdaki etkisi ise alt çenemizin daha geride gözükmesi...

Hepinizin tanıdığı insanlardan bu duruma örnekler vermek gerekirse : Messi , Polat Alemdar, Alex Mahone(PrisonBreak) ...

Birde bunun tam tersi var alt dişler üst dişlerden daha ileride oluyor bazen. Aklıma şuan Stevan Seagall geliyor sadece. Bu durumun dışardan baktığımızda görünümüde alt çenenin dışarıda olması.

1 haftalık gözlemlerim sonucunda çene yapısı %100 düzgün olan insan sayısının 10/3 olduğunu gördüm.
    Hazır burdada insan sayısı çokken, bir anket yapmak istiyorum
    (sizin için anlamsız olabilir belki, ama diş problemleri olan ve özellikle tel takanlar için çok önemli olabileceğini düşünüyorum. Lütfen doğru olanı işaretleyin)

• Aaa benimde ağzımı kapatıp dudağımı açtığım zaman alt dişlerim üst dişlerimin gerisinde kalıyor çarpışmıyor.Telmi taktırmak lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OwRo

Aaa benimde ağzımı kapatıp dudağımı açtığım zaman alt dişlerim üst dişlerimin gerisinde kalıyor çarpışmıyor.Telmi taktırmak lazım?

Zaten araştırmalarıma göre bir çok insan bunun farkında bile değil. Farkındaysa bile hiç kafa yormamış bu işe.

Ben bu görünümden memnun olmadığım için deyim yerindeyse savaş açmış durumdayım ve benim tellerim normal diş bozukluklarında takıldığı gibi değil. Ağzımın her yeri tel ve vida dolu. Tek tesellimse üstündeki naylonların sarı lacivert ve düzenli olması

Bende bir film izledikten sonra bu durumu keşfettim. Bir gün Jason Statham'ın bir filmini izliyordum. Vay anasını bu nasıl bir çene dedim aynaya baktım benimki neden böyle değil diye. Sonradan çene bozukluğu olduğunu doktor söyleyince, girdik bir yola

• farkında olup olmamakla bi alakası yokki zaten ileride olsa bi anormallik olur hatta onun bi hastalığı vardı

Düzenleme:Türkçesini hatırlayamadım ama Azerice'de buna engiyassı (yazılışını bilmiyorum) gibi bişey deniliyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabiberci -- 29 Ağustos 2009; 21:41:54 >
  • Ben de alt çene probleminden dolayı tel kullanıyorum. Ameliyat olucam büyük ihtimal. Ortodonti de bu probleme underbite deniyor.

quote:

Ağzımın her yeri tel ve vida dolu

demişsin. nasıl vida? damağa çakılanlardan mı?
  • Doğrusu zaten ön dişlerin birkaç mm önde olmasıdır.
  • ön dişler biraz daha ilerde olur çene biraz daha geridedir. normali bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende tel taktırdım ama benim üst dişlet yamuktu alt çene 2 mm kadar geride buda en normal olanıymış
  • Denedim alttaki 3 4 dişim hafif geride ama diğer tüm dişler tam üst üste alt çene geride mi oluyo bu yoksa o 3 4 dişim biraz geride mi ? Baktım azı dişlerim de geride ama zaten kapanırken hemen azı dişlerinin birbirini tamamlar gibi önlü arkalı kapanması gerekmiyo mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rah* -- 29 Ağustos 2009; 19:40:26 >
  • Benimde dişlerim üst üste gelmiyor ağzımı kapayınca. Alt çenem biraz daha geride kalıyor. Bunun ne gibi bir zararı varki?
  • Bu çene eğriliği, bel ve boyun ağrılarının nedeni bile olabiliyormuş. National'ın yalancısıyım
  • Askeriye ön sağlıkta elenmemin 2 sebebi var biri dişlerimin çarpık olması biride kapanış anomalisi yani alt ve üstü kapattığında tam üst üste oturmayınca oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebrar21

Ben de alt çene probleminden dolayı tel kullanıyorum. Ameliyat olucam büyük ihtimal. Ortodonti de bu probleme underbite deniyor.

quote:

Ağzımın her yeri tel ve vida dolu

demişsin. nasıl vida? damağa çakılanlardan mı?

Tellerden dışarıya doğru çıkıyor ve şuan dudağımın sağ tarafı çok ağrıyor. Fazla zorlayınca battıklarını hissediyorum. Günde 12 saat enseden geçirilen bir şey takıyorum dişime, üst dişlerimin geriye kayması için gerekliymiş.. Onun takıldığı yerler falan var ağzımda :S

• Benim çenem de geride kalıyor. Çenesi geride kalanların bu kadar çok olması oldukça enteresan.
  • köpek dişinden sonra üstüste denk geliyolar diğersoy üsttekiler önde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ok1907

Doğrusu zaten ön dişlerin birkaç mm önde olmasıdır.
  • Çenesi geride olanlara güneş gözlüğüde yakışmıyor ya. Özellikle şu geniş camlı mustafa sandalın taktığı türden olanlar Hiç yakışmıyor
  • Arkadaş sağlık mülakatında elendi bu yüzden.
  • Dişlerim değiyo normalmiyim şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Arkadaş sağlık mülakatında elendi bu yüzden.

ne mülakatı bu ben askeri liseye girişte yapılan sağlık testlerinin hepsini geçtim.alt çenem geride.

arkadaşım çoğu insanın böyle.benim de eride ve mutluyum aynı hiazaya getirdiğim zaman estetik bozukluk oluyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.