Şimdi Ara

cemiyetim var ne demek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birisiyle buluşacaktık, -bu hafta sonu olmaz cemiyetim var dedi- , ne demek o ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cemiyet Ne Demek?

Cemiyet, bir arada yaşayan ve belirli değerleri, kuralları ve adetleri paylaşan bir insan grubudur. Toplum olarak da bilinen cemiyet, sosyal etkileşim, iş birliği ve destek üzerine kuruludur.

Cemiyetin Özellikleri:

• Ortak değerler ve normlar: Cemiyet üyeleri genellikle benzer değerlere ve davranış kurallarına sahiptir.
    • Sosyal etkileşim: Cemiyet üyeleri birbiriyle düzenli olarak etkileşime geçer ve karşılıklı ilişkiler geliştirir.
    • İş birliği ve destek: Cemiyet üyeleri, ortak hedeflere ulaşmak ve birbirlerini desteklemek için iş birliği yapar.
    • Kurumsallaşmış yapılar: Cemiyetler, kurumlar, kuruluşlar ve örgütler gibi kurumsallaşmış yapılara sahip olabilir.

Cemiyetin Önemi:

Cemiyetler, bireyler için çok önemlidir çünkü:

• Kimlik sağlar: Cemiyet, bireylere bir kimlik ve ait olma duygusu verir.
    • Sosyal destek sunar: Cemiyet üyeleri birbiriyle duygusal ve pratik destek sağlar.
    • Dürtü kontrolü sağlar: Cemiyet, bireylerin davranışlarını düzenler ve dürtüleri kontrol etmelerine yardımcı olur.
    • Gelişim ve ilerlemeyi destekler: Cemiyetler, bilgi, beceri ve kültür aktarımını kolaylaştırarak bireylerin ve toplumun gelişmesine ve ilerlemesine yardımcı olur.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: ornapsen

Birisiyle buluşacaktık, -bu hafta sonu olmaz cemiyetim var dedi- , ne demek o ?

yanlış anlamış olabilirmisin??

yada yeni özenti bir kelime
  • Derneğim var gibi.Dernekte işim var , cemiyette işim var gibi.Sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DgnByz -- 27 Haziran 2008; 17:19:37 >
  • Cemiyet: bir olayı veya kişiyi kutlama amacıyla bir araya gelen topluluk.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=cemiyet

Yani o gün başkalarıyla buluşcakmış
  • # zıpçıktı, çıtkırıldım sosyete, dedikodu dergileri ve tv programları tarafından sosyete yerine kulanılması tercih edilen kelime. tabi o kadar ciklet oldu ki bu kavram, kendileri de sıkılmaya başladı. bu çürümüşlüğü küçük bir değişiklilkle değiştirmeyi düşünmüş olmalılar. olan güzelim cemiyet kelimesine oldu. halbuki böyle miydi, eskiden cemiyetten denilince ittihat ve terakki cemiyeti mensubu anlaşılırdı. şimdilerde cemiyet diyeni komitacı olup, galata köprüsünde vurası geliyor insanın.
    (bkz: sosyete)
    (bkz: society)
    (bkz: şıngır mıngır sosyete)
  • hocam kıza sorsana
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaRR0W

hocam kıza sorsana

belki erkek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Aşk ne demek bilen var mı??
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: CemSönmez

quote:

hocam kıza sorsana

belki erkek

Oha artık
  • Burada düğünlerden sözlerden kınalardan önce verilen yemeklere de "Cemiyet" deniyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sLyyy

quote:

Orjinalden alıntı: CemSönmez

quote:

hocam kıza sorsana

belki erkek

Oha artık

• Adapazarı Taraklı Hendek Akyazı Geyve Alifuatpaşa Göynük taraflarında nişan, düğün törenleri için kullanılan bir terimdir. Sünnet düğünleri için de kullanılır. Genel de manav (ırk) milletinin kullandığı bir ifadedir.
  • Evet düğün işi mantıklı geldi bana , bu aylarda düğün çok oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Burada düğünlerden sözlerden kınalardan önce verilen yemeklere de "Cemiyet" deniyor.

+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.