Şimdi Ara

Çelişkide Kaldım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi önümde 2 yol var.440 mf4 puanı gelicek

1)Odtü-maden müh bölümüne taVan puanını katlayarak girebilirim ve babamın krom madenleri sahibi arkadaşı sayesinde çok dolgun bir maaşla işe başlayabilirim.

2)İstediğim yer olan İtü-elektrik müh gelmiyor malesef.2.seneye mi kalsam ideallerim için bilemiyorum.

Hangisini yapmalıyım bu arada İstanbulda oturuyoruz

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

Başka kimse yok mu uyuyamıyorum geceleri artık

kal bence.ama çok fazla yükseltememe ihtimalnde var.mesela bana 20 puan lazımken 15 puan yükselttim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaşlar şimdi önümde 2 yol var.440 mf4 puanı gelicek

1)Odtü-maden müh bölümüne taVan puanını katlayarak girebilirim ve babamın krom madenleri sahibi arkadaşı sayesinde çok dolgun bir maaşla işe başlayabilirim.

2)İstediğim yer olan İtü-elektrik müh gelmiyor malesef.2.seneye mi kalsam ideallerim için bilemiyorum.

Arkadaşım babam hacettepe maden müh. mezunu devlette bir çok idari ve uzmanlık kadrosunda görev yaptı. Ben bundan 3 sene önce tercih yaparken ODTÜ Maden i düşündüğümde söylediği şey madencilik okunup da yapılacak iş değil(hep mühendislik okuyup hemde onca cefa çekiyorsun manasında). Şartlar gerçekten çok ağır gerek özelde gerek devlette, annem yeni evliyken babamın kaç gece eve gelen acil telefonlarıyla ocağa koştuğunu anlatıyor. Babam bir çok kadroda görev yaptığı için şuan denetimde, aktif madene inmiyor ama indiği zamanları bilirim her tarafın simsiyah olacak domuz damlarında nefes alamayacaksın, ki işçi mühendisin girmediği yere girmez kritik yerlere ilk mühendis gidecek ki işçide peşinden gelsin.

Üstüne ODTÜ'nün eğitimi çok ağırdır babamın jenerasyonundan birini bilirim babamın arkadaşı odtü maden mezunu sınavlara geceleri çalışırken uyumamak için kafve çay içe içe midesinde problemler başlamış daha öğrencilik hayatında hala midensin de problem vardır.

Özel çok tehlikeli şöyleki ocaklarda sık sık kazalar olur sorumlu hiç bir zaman mal sahibi olmaz, olan gariban mühendise olur hapse girer davalarla boğuşur. Ki devlette de bu durum biraz daha az, babamın bir arkadaşı vardiya müh. olduğu zaman bir işçi ocakta kendi ihmali yüzünden hayatını kaybetti babamın arkadaşı senelerce davalarla boğuştu, siniri bozuldu, hayattan bezdi, ama beraat etti fakat hala günde 3 paket sigara içer. Hoş artık o müessese müdür oldu.

İşine aşık olan bir çok maden müh tanırım. Bir araya geldiklerinde muhabbetlerini dinlemek bile çok hoş oluyor, o krizlere karşı çözüm bulmak işin mutfağında, ocakta saatler geçirmek, grizularla uğraşmak...
    Seviyorsan madenciliği hiç düşünme ama ilgini çekmiyorsa okuması büyük azap gelir sana mezun olduktan sonra ben Odtülüyüm mühendisim triplerine girersen iş hayatı senin için tam bir hayal kırıklığı olur.
    Dediğim gibi kendine şunu sor ben bu işi seviyor muyum?
    Madenciliği sevmeyen adam ne okuyabilir ne de yapabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyub -- 14 Temmuz 2012; 14:23:28 >

• çok dolgun bir maaşla işe başla

İtü-elektrik okursan

okuması zor
    daha iş bulacaksın
    iş bulmadan staj yapacaksın
    maden müh kötü bir meslek değil sadece reklamı az yapılmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

Gecen sene benimde puanın senin civarlarindaydi mf-4 451 idi 75 lik aobp sistemine göre tabi.
    Bu sene yine 75 lik aobp sistemine göre 493 bekliyorum. Bence mezuna kalabilirsin itu elektrik kazanmak için.

ygs mattan 15 boşum var yetiştiremedim öyle sinirlendim ki sınavda delirdim birde türkçe zaman kaybı yaptı tam oldu.Sonuç 440 falan bakalım hayırlısı.

1. yol olursa şimdiden çalışacağım staj yapacağım yerde belli.Türkiyede kromun %60 'ı bizde diyor bana bu teklifi veren kişi.Çok torpilli olacam ama canımı sıkan benim istediğim bölüm olmaması
  • ODTÜyü bitirmek kolay değil hocam 4 senelik diye girersin 7 8 senede biter :))

Orijinalden alıntı: meteor4in

2.ye gireceksen dene derim bir daha yoksa okurken pişman olacan birde bırakıp tekrar denemeye kalkarsan daha cok kayıb olacak gercekten cok istiyorsan itü elektrigi bir daha dene derim ben

ikincide olacağını nerden biliyosun tekrar hazırlanmak her zman ızdıraptır

quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

Gecen sene benimde puanın senin civarlarindaydi mf-4 451 idi 75 lik aobp sistemine göre tabi.
    Bu sene yine 75 lik aobp sistemine göre 493 bekliyorum. Bence mezuna kalabilirsin itu elektrik kazanmak için.

ygs mattan 15 boşum var yetiştiremedim öyle sinirlendim ki sınavda delirdim birde türkçe zaman kaybı yaptı tam oldu.Sonuç 440 falan bakalım hayırlısı.

1. yol olursa şimdiden çalışacağım staj yapacağım yerde belli.Türkiyede kromun %60 'ı bizde diyor bana bu teklifi veren kişi.Çok torpilli olacam ama canımı sıkan benim istediğim bölüm olmaması

İstemiyorsan gitme. Ben olsam gitmezdim. Üstte seyub arkadaş çok güzel açıklamış. 4 seneye o şirketin batmayacağı kesin mi? Sen İTÜ Elektriğe gitsen belki daha iyi bir referans bulacaksın. Pişman olacağın şeyler yapma.

Ahmet Teke ||| Flickr
    @@@ || Olympus OM-D E-M5 || Olympus 45/1.8 || Lumix 14/2.5 || @@@

• Peki aileme nasıl izah edicem 2.seneye kalıcağımı sonuçta onlar sayesinde bu fırsatı yakalamışım

Orijinalden alıntı: murty006

quote:

Orijinalden alıntı: meteor4in

2.ye gireceksen dene derim bir daha yoksa okurken pişman olacan birde bırakıp tekrar denemeye kalkarsan daha cok kayıb olacak gercekten cok istiyorsan itü elektrigi bir daha dene derim ben

ikincide olacağını nerden biliyosun tekrar hazırlanmak her zman ızdıraptır

benmde bu 2.senem inş gidecegim ızdırap ama hayallerini gerçekleştirmek istiyorsa katlanacak

beni kendime ördüğüm kozanın dışına çıkarmaya çalışıyordun, farkındaydım. belki bazı kişilikler, kozadan çıkmak istemiyorlardır; o, ölüm kozası bile olsa...
  • "2. sene daha çok çalışıp istediğim yere giderim" diyenler ders çalışmaktan bıkıp sene ortasında kendilerini dağıttılar tamamen.Tabi bu herkes için geçerli değil.İnsanın ders çalışma konusundaki sabrı,psikolojisi önemli burada.
    Ben de geçen yıl sınava girdim ve herşeyi göze alarak 2. seneye kalmaya karar verdim.Sonuç:adam akıllı çalıştım ve yaklaşık 50 puan kadar yükselttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girrffe -- 15 Temmuz 2012; 14:42:50 >

2. yolu tercih edicem sanırım.Forumda var mı 2. senesinde yükselen en azından moral olur ruh gibi dolanıyorum

Benim geçen sene aldığım puan 388 di toplamda bu sene 435 falan gelicek 75'lik sistem üzerinden..

Arkadaşlar şimdi önümde 2 yol var.440 mf4 puanı gelicek

yıldız elektriğe git
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.