Şimdi Ara

ÇELİK SUBAPLI MODELLER HANGİLERİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
21.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: VETTEL99

quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

1.3 Linea ile paranıza yazık edersiniz. 35 bine ikinci el bir otomobil alabilirsiniz sanırım. C sınıfı için konuşuyorum tabiiki. Toyota, ve Hitler motora sahip vw Skoda araçları LPG ye uyumlu. Bu LPG konusu için ben sistemini beğendiğim Brc markasının teknik servis bölümünü arayarak yardım almanızı tavsiye ederim. Kendim 2011 c4 e bir senedir sorunsuz bir şekilde LPG ile biniyorum. Memnunum.

bende BRC düşünüyorum brc nın garanti kapsamı nedır motora garantı verıyormu yoksa sadece lpg ye mı ?

Motor garantisi var ancak bu garantinin devam etmesi için her 10000 km de bir brc bayisinde lpg filtre değişimi yaptırmak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

Lpg den kaynaklanabilecek motor arızalarına garanti veriyor. Tabi başıma gelmedi şükür ama teoride böyle. Ama sistem güzel bazı araçlarda kablo tesisatına dahi müdahale etmeden montaj yapılabiliyor.

kablo tesisatına dokunmadan imkansız lpg montajı. aracın kendi ECU'sundan püskürtme zamanları için gerekli bilgileri almak zorunda lpg'nin ECU'su.
  • quote:

1.6 102 hp mpi motorda subaplar ne durumda çelik mi yada corolla da ?

forumdan biri, corolla çelik sübap kullanıyor diye yazmıştı. doğru veya değil net bilgim yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

quote:

1.6 102 hp mpi motorda subaplar ne durumda çelik mi yada corolla da ?

forumdan biri, corolla çelik sübap kullanıyor diye yazmıştı. doğru veya değil net bilgim yok .

Alıntıları Göster
    Hocam araca özel kablo seti hazirlamislar, ecu dan gelen kablo bu sete giriyor setten cikan kablo ikiye ayrılıp enjektorlere dağılıyor. Eğer araç uygunsa pipo denilen aparatla manifold da delinmiyor. Kablo için bakiniz:

[simage]http://img32.imageshack.us/img32/5210/005mf.jpg [/simage]

Benim aracına pipo olmadı uygun modeller sorulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamay_aytam -- 2 Temmuz 2012; 11:43:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Astra h kasaların bazılarında motor kodu z ile başlıyor, onlar çelik subapli..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim araba an itibari ile tam bir muamma. Sübaplar çelik mi bilmiyorum. 100.000km'de bir sübap ayarı yapılıyor. Tahminim LPG'li olunca bu ayar gereksinimi 50.000'e düşecek. Boxer motorda silindirler yanda olduğu için, sübaplar da yanda. Sübap ayarı için motor sökülüyormuş. Şaka gibi.

An itibari ile sübapların ne kadar dayanacağını bilmiyorum. Sübap ayarı maliyeti ne olur bilmiyorum ve gerekirse bu motora uygun çelik sübap bulunur mu onu da bilmiyorum. Ben teleflex taktıracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

Çelik supap mı bilmem ama Hondalar uygundur.

Çok teşekkürler Haluk Abi,daha öğrenecek çok şey var.
  • Hitler motor,supap celikmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nissan Almera çelik subaplıdır. Lpg'ye en uyumlu araçlardan biridir.

• 90larda ürettiğin araçlara çelik sübap tak,2005 den sonra ürettiğin araçlara alaşımlı subap tak...belki mantıklı bir açıklaması vardır yoksa servisler neyden para kazanacak diye mi düşünüyorlar ki

• Euro 5 ve 6 normundaki tüm araçlar az veya çok lpgden zarar görüyor diye biliyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: texmo

Hitler motor,supap celikmi

Konu hort olmuş ama foruma girip merak edenler için.

1.6 mpi 102 hp vw motoru namı diğer hitler çelik subaptır.

190 bin km aracımda zavolli enjektörler bozuldu motorda en ufak bir sıkıntı olmamıştı.
  • Lpg takan adam motordan ne anlar... kaç kere lpg li aracı götürsem ben motordan anlamam motor ustasına götür cevabını aldım... Lpg ci lpg takar gaz ayarı yapar...

lpg li araçlarda sübap erimesinin nedeni yağlamanın tam oluşmamasından kaynaklı...

Bu araçlar benzin için geliştirilmiş ve yağ kanallarından yağ pompasına kadar bütün sistem benzine göre hazırlanmış...

Benzin yerine lpg kullanılınca haliyle sistem daha kuru çalışıyor ve yağlama benzine göre azalıyor...

Zaten sübaplar motorun en üstünde yeterli yağlama olmadığı içinde zamanla hasar görüyorlar...

Lpg li araç kullanıyorsunuz hepiniz hiç dikkat etmedinizmi lpg li araçların çoğunda lpg ye geçince sübap vurma sesi gelir...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.