Şimdi Ara

Çekici parası uygulaması yasal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, aramızda avukat olanlar da vardır tahminim. ya da hukuk ile yakından ilgilenenler. benim merak ettiğim konu şu:

Geçen gün Maslak sanayinin orda arabam çekildi. (Yol 3 şerit genişliğinde, çizgi bile yok, yoldan geçen araç zaten yok, Bağdat caddesinde trafiği tıkayan araca kimse dokunmuyor. Nedense burdan hemen çekmişler. Neyse konuyu dağıtmayayım.)

çekici parasını almadan arabayı teslim etmiyorlar. böyle bir hakları var mı sonuçta benim arabam. Sen bana makbuzu yollarsın ben ödemezsem de mahkemeye verir haciz ile alırsın. ben mi yanlış düşünüyorum? bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. bir dahakinde ona göre davranacağım.

Başıma gelen olayda ise hiç hoş olmayan şeylerle karşılaştım onu da anlatayım.

Otoparka gittim aracıma bindim çıkışta önüme atladılar. Camın yanına gel konuşalım diyorum gelmiyor kaçıcam diye. Genç de bir çocuk. Neyse ben indim bu sefer arabadan dediler içeri gel. Ben de gelmem dedim. gelcen para ödicen diyor. ne ödeyeceksem adresime tebliğ edersiniz dedim. Yok bu vakfın çekici parası illa alcas falan. İçeri gir dediler, içeri de girdim. Adam bu sefer kapıyı kapattı, Ben içerdeyken. Sonra polis ile göürşmek istediğimi söyledim bana birini gösterdi. kimlik rica ettim. O zaman polis değilim dedi. ben de parayı ödedim. Çıktım gidiyorum. Böyle terbiyesizler çıkıyor ara sıra gibi bir laf etti. Ben de yaşından utanmadan (adam biraz yaşlıca idi) o polis diye yalan söylüyorsun, önce sen terbiye öğren dedim. Beni yakamdan tuttu gel buraya ben sana terbiyeyi gösteririm diyip içeri çekmeyey çalıştı ben de onu itip arabaya bindim ve gittim.

Bu durumda ben para ödemeden basıp gitsem suçlu olur muydum. Ayrıca ben bunu da anlamıyorum. ben insan gibi konuşuyorum adamlar bana karşı kaba kuvvet kullanmaya kalkıyor 8ki sadece kalabalık olduklarına ve polis ile çalıştıklarına güvenerek.) Polisin beraber çalıştığı bir otoparkta böyle olaylar olması bence çok üzücü bir durum.

• Park parasını ödemeden çıkamazsın + olarak trafik poliside ceza kesiyor onu adresine yolluyorlar direk ödemen gerekmiyor ancak parktan çıkarmak için çekici parasını kesinlikle alıyorlar. Adamların yaptıkları terbiyesizce tabiki se..sizin tekiymiş.

BARTIN ÜS SAVUNMA BİRLİKLERİ K.
  • Evet kesinlikle alıyorlar işte. Ben de ona takıldım.
    acaba bu uygulama yasal mı bana biraz hukuka aykırı gibi geldi. Sonuçta zorla para alıyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: ExTReMee

Park parasını ödemeden çıkamazsın + olarak trafik poliside ceza kesiyor onu adresine yolluyorlar direk ödemen gerekmiyor ancak parktan çıkarmak için çekici parasını kesinlikle alıyorlar. Adamların yaptıkları terbiyesizce tabiki se..sizin tekiymiş.

BARTIN ÜS SAVUNMA BİRLİKLERİ K.
  • Malesef ödemeden alınmıyor. Bende çekildiğinde sadece çekici parasını verip alıyorum, diğer bir sürü park cezası var, gördün mü yırtıp atıyorum, 5-6 tane olmuştur herhalde biriken.

Orjinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Malesef ödemeden alınmıyor. Bende çekildiğinde sadece çekici parasını verip alıyorum, diğer bir sürü park cezası var, gördün mü yırtıp atıyorum, 5-6 tane olmuştur herhalde biriken.

satış vermek istediğinizde hepsi karşınıza çıkacakfakat bunu biliyorsunuz değil mi?
  • Ben de aracımı tam çekilirken gördüm.Hemde yasal park yerinden.Polis gelmiş.Araçları tek tek kaldırıyor.Uayrı anons filan yok.Sebepse bakan gelecekmiş.Güvenlik gereği çekiyorlarmış.Bakanın geleceği yer ise park yerinden 1 km ileride boş alan.Uzaktan görünce koşmaya başladım.Adam çekiciyle benim aracı yüklüyor.Arkasından koştum yetiştim.Bağırdım indir diye.Adam daha hareket etmemişti.Ş.refsiz kapıyı kiltledi.Devam etti gitti.Arabanın arkasından bakakaldım.Cidden çok tuhaf oluyor arkadan eli kolu bağlı bakakalmak.Eğer açabilseydim kapıyı, neler yapardım bilemiyorum.
    Kesin olarak emin değilim ama yapılan yasal değil, zaten bir vakfın ya da şirketin kamu otoritesi gibi davranarak araç çekmeside yasalara uygun değil. Bu konu üstü örtülen bir konu ancak yasallığı kesinlikle tartışmalı. Zaten bu tartışmalı durumda size yapılan mafya özentisi bir davranış akşam kurtlar vadisi izleyen halkım sabah sizin gibi eli düzgünlere sahte kabadayılık yapar. Biraz arıza olsaydınız eminim bu şekilde davranmazlardı. ,bence sahte kimlik kullanarak menfaat sağlamaktan şikayet edin. Kendi uğraşssın dursun.

Ben yeterince arıza oldum fakat adamlar zaten 3 kişiydi, yanımda da kız arkadaşım vardı. Hem de bu ülkede polis ile uğraşılmaz bir şekilde onlar haklı çıkar. Dayak yemeye niyetim yok. Her gün tv de polis tarafından dövülen insanlar görüyoruz. Benim derdim hiç muhatap olmadan gitmek.

Bir dahakine arabadan inmeden böyle bir yasal hakkınız yok. Mahkeme yoluyla alabiliyorsanız alın. Lütfen arabamın önünden çekilin demeyi düşünüyorum. Herhalde biraz gaza basınca çekilir o da.

quote:

Orjinalden alıntı: fgezgini

Merhaba,
    Kesin olarak emin değilim ama yapılan yasal değil, zaten bir vakfın ya da şirketin kamu otoritesi gibi davranarak araç çekmeside yasalara uygun değil. Bu konu üstü örtülen bir konu ancak yasallığı kesinlikle tartışmalı. Zaten bu tartışmalı durumda size yapılan mafya özentisi bir davranış akşam kurtlar vadisi izleyen halkım sabah sizin gibi eli düzgünlere sahte kabadayılık yapar. Biraz arıza olsaydınız eminim bu şekilde davranmazlardı. ,bence sahte kimlik kullanarak menfaat sağlamaktan şikayet edin. Kendi uğraşssın dursun.

• yasalmı değil mi bilemeyeceğim ama uygulama kabaca.kaç sefer denk geldi.aracı çekiciye bağlayıp şöför yerine bindiği an araç sahibi gelirse aracı indirmiyorlar.illaki götürüp çekici ve park parasını tahsil edecekler.bir ara arabaları çekmeyip tekerleri kitleyerek ceza yazıyorlardı.o uygulamayada son verdiler.benim anlamadığım trafiği aksatmayan yerden bakan gelecek diye nasıl araç çekilir.aslında uğraşamıyoruz.sizin arabanın çekildiği yerin şimdi fotolarını çekip eşit muamele yapılmadığı için mahkemeye vermek lazım.
  • bugun 30 dakika içinde 4 aracı aynı yerden çekildiğini gördüm . 4 aracın çekildiği yerin hemen 10 metre gerisinde ispark vardı ve full doluydu en az 10 araç çektiler otopark a götürüp bırakıp hemen başka araç alıyorlardı ve en az 20 araç daha aynı istikamette park etmişti çekilen araçların trafiğe herhangi bir zararı yoktu yalnız isparkın otoparkının dolu olmasından dolayı devam eden yolda 30 40 araç parketmişti bmwler range ler duruyordu ama çekilen araçlar hep düşük model araçlardı aracı çekilen biri gidip alıp aynı yere geri parkedip aracın içinde bekliyordu 150 tl kestiler ceza dediğini duydum ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 4 Ağustos 2011; 22:54:11 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.