Şimdi Ara

cd yakma nedir arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DEYERLİ USTALARIM.BAŞINIZI AĞRITMAK İSTEMEZDİM.ŞU CD YAKMA NEDİR.NE İŞE YARIYOR.LÜTFEN BUNUN TÜRKÇESİNİ SÖYLERMİSİNİZ.

• cd ye veri yazma işlemine cd yakma (burning ) de deniyor budur heralde
  • teşekkür ederim.
  • CD'ye yazılırken cd bozulup kullanılmaz hale gelirse ona da cd yandı denir, yani o da bir nevi cd "yakma" dır, aklında bulunsun
  • şu bilgisayar dilini açıklayan bir yer varmı bu forumda.kafanızı ağrıtmayım dedim.
    yakma meselesini anlamış deyilim.
  • Tam yerindesin
  • CD'ye herhangi bir şey kaydetmeye cd yakma denir. Dosya, şarkı, video dosyası, ne olursa, bunları cd ye kaydetme işlemine cd yakma da denir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: playground

CD'ye herhangi bir şey kaydetmeye cd yakma denir. Dosya, şarkı, video dosyası, ne olursa, bunları cd ye kaydetme işlemine cd yakma da denir.

çok teşekkür ederim size .benimle dalga geçmeden bana yanıt verdiniz.electra arkadaşımız her şeyi çok "iyi"bildiyinden her halde bilmeyenlerle dalga geçiyor
  • cd ye yazma=cd yakma

nero da ilk cd mi yazmaya çalıştığımda burn e bastığımda aha yaktim cd yi diye korkmuştum ama jeton geç düştü tabi
  • Rica ederim. Arkadaşın adına konuşamam ama herhalde buradan rahatlıkla yardım alabileceğinizi belirtmek istemiştir.

Kolay gelsin
  • arkadaşların dediklerine ek olarak, bu işleme neden yakma(burning) dendiğini soracak olursan genel olarak kullandığımız cd medyalarının yapısına bakarsak bunların üzeri "dye" adı veilen organik bir maddeyle kaplıdır..bu organik madde genelde yeşil, mavi yada altın rengi olabilir ve buda cd-ye rengini verir...işte cd-yazıcılarımız bünyelerinde bulunan lazer ışını sayesinde bu tabakaları yakarak ince çukurlar oluştururlar bunlara pit denir..ve bu çukurlar beraberinde tümsekleri(land) oluşturur ki veri yazmanın genel alfabesi 1-0 oluşmuş olur...işte bu işlem yapılırken cd üzerinde ki katman yakıldığından bu işlemede cd yakma denilmiştir...

saygılar..
  • benden önce yazılanlara ek olarak cd writer birde cd burnerlar var bende ilk duyduğumda şaşırmıştım farkları burnerda bilginin geri dönüşebilir olması tabii eski bir tabir bu teknoloji ilk çıkdığında kullanılıyordu şimdinin teknolojisinde ve cd writer yazılımlarında ve cihazlarında her hangi bir hükmü kalmış değil rewritable cd ler için onları işleyebilecek makinelere deniyor idi ama neroda bildiğin üzere zaten öylesi bir sekme mevcut ve öylesi bir fark yok artık gerek cd gerekse dvd lerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kişi -- 2 Ocak 2006 13:09:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.