Selam arkadaşlar, Ben bilgisayardaki cd-romu söktüm ve motorunu başka amaçla kullanmak istiyorum ama bunu için önce cd-roma giden elektriğin kaç volt olduğunu bilmem gerekiyor, biliyor musunuz?
5 ila 12 volat arası net bir sarfiyat söz konsu değil, dinlenme modunda 5 tam yük altında 12 diyebiliriz
Optik okuyucunun kasetini cıkatan motoru kullanabilirsiniz. 12 VDC ile beslenen basit motordur. CD plağını çeviren motor ise step motor yapısındadır, bu motoru bir driver (sürücü) olmadan basit voltaj vererek çalıştıramazsınız.
quote:
Orjinalden alıntı: nihat35nihat
Optik okuyucunun kasetini cıkatan motoru kullanabilirsiniz. 12 VDC ile beslenen basit motordur. CD plağını çeviren motor ise step motor yapısındadır, bu motoru bir driver (sürücü) olmadan basit voltaj vererek çalıştıramazsınız.
Bilgilendirme için teşekkür ederim ben kapak motoru ile devam edeyim. Ben basit bir iş kullanacaktım, elektrik devreleriyle aram pek iyi değil o yüzden pek anlamam, o motoru kullanmak istememin nedeni motor CD boyutu veya daha büyük bir disk çevirmek içindi. CD de tam onun üzerine güzelce oturuyordu.
2. el küçük cd çalar bulabilirseniz. Onun cd oturan yerini sökün. Cd romun kapak açma motoruna takın.
Kapak açma motoru 5 volt veya 12 volt ile çalışıyordur. 5 volt yerine 6 volt da verebilirsiniz :)