BİR İNTERNET CAFEDE HER BİLGİSYARDA TABİKİ İNTERNETE GİRİLEN BİLGİSAYARLAR İÇİN SÖLÜYORUM CD ROM YADA CD RW GEREKLİMİ... ???
arkadaşlar bu konudakaki fikirlerinizi bekliyorum!!!
her bilgisayar için cdrom gerekli cdrw gereksizdir..
bence deil sistemler aynı ise bi makineye işletim sistemi oyunlar programlar alayını kur ondan sora Ghostla İmage'ini al butun makinelere o sabit diskten kur
müşterileri de düşünelim..
ben gittiğim cafelerde disket sürücü ve cdrom olsun isterim...
cd ile işi olan müşteri olacaktır,ayrıca image üstüne yeni bir oyun yüklemeye kalktığında cdrom yine lazım, tek cdromdan ağı mahfetmek iyi olmasa gerek..
benim arkadasımın internet kafesi var her makinede cd rom vardı makineler manyamıstı neyse simdi deep freeze kurdu rahatladı cocuk ama ben yinede koymazdım
CD-Rom veya DVD-Rom şart ama cd yazıcı gereksiz. arada network olacak zaten cd yazdırmak isteyen olursa networkle ana bilgisayara aktarılıp çekilir.
Aslında ne için gerekli olabilir ki. Her şey internette var nasılsa.
CD ROOm suz bilgisayar olmaz....
Cd-RW mutlaka olmalı. Zaten fiyatları oldukça düştü. Çünkü müşteri internetten aldığı bir veri diskete sığmıyorsa onu cd ye kaydetmek isteyecektir.
bence her pc için cdrom gerekli ama cdrw gereksizde denemez
en azından yarısında olsun yani
Lüksüne göre ikisi olabilir ..
Ama normalde her pc de bir cd-rom yeterli ..
CDRW tek bilgisayarda olur , isteyenler ağdan çekip orada kaydeder... Ama cdrom olmalı , atıyorum adam dergi cd'si alır takıp bakmak ister .... ya da film izlemek ister mesela... + disket sürücü ile de internetten indirdiği bir yazıyı , resmi kaydetmek isteyebilir...
* İstediğini yükler mantığı ile düşünürsen zaten adamın elinin altında internet var , ard niyet varsa internetten de istediğini yükleyip ortalığı karıştırabilir. Bunların önüne deep freeze vb programlarla geçilir herhalde..
Kesinlikle ana makinada olmalı.Müşterinin talep ettiği mp3 bilimum program,film falan iyi kar getiriyor.
selam ana makineden 1 tane CD-RW olsun. bir tane usb CD-Rom al. İhtiyaç duyduğunda takar kullanırsın. ben okuldaki labaratuar için öyle yaptım. gayet kolay oluyor bence hepsine CD-ROM gerekmez.
cd-rw fazla gelir. ayrıca arkadaşımızın dediği gibi usb girişli bir iki tane cd-rom alırırız işi hallederiz çektirmek isteyende olursa ana bilgisayardan çekeriz... ben hatta disket sürücü koymamayıda düşünüyorum... ama doğrumu düşünüyorum?