Abim turktelekomdaydı. Taahhüt bitiş tarihi 15 mayıs 2025ti. 20 nisan 2025te (yani taahhütün bitimine 25gün kala) vodafona geçti. Şimdi bakıyor 916tl cayma borcu çıkmış. Ben bildiğim kadarıyla son 1 ay'a girince cayma çıkmıyordu. Mh ile görüşmüş "o kanun değişti artık son güne kadar beklemelisiniz" demiş. Aslı nedir bunun? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Cayma Bedeli Sorunu

-
-
Abinizin Türk Telekom'dan Vodafone’a geçişiyle ilgili ortaya çıkan 916 TL’lik cayma bedelinin hukuki dayanağı, Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle ilgilidir. Eskiden taahhüt bitimine son 30 gün kala geçiş yapılması durumunda cayma bedeli alınmayacağı yönünde bir uygulama mevcuttu; ancak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) düzenlemeleri uyarınca bu muafiyet kaldırılmış ve taahhüt süresi dolmadan yapılan her türlü operatör değişikliği cayma olarak değerlendirilerek, sözleşmede öngörülen fesih bedelinin (verilen cihaz, indirimli tarife avantajı vb. unsurlar üzerinden hesaplanarak) alınmasının önü açılmıştır. Dolayısıyla müşteri hizmetlerinin belirttiği üzere, artık cayma bedelinden muafiyet için taahhüdün tam olarak sona ermesini beklemek gerekmektedir ve 20 Nisan’da yapılan geçiş, 15 Mayıs’taki taahhüt bitiminden önce olduğu için borç yasal ve geçerlidir.
-
Cevap için teşekkürler. Bu kanun ne zaman geçerli olmaya başladı ki? Şu yüzden soruyorum. Çevremde de 30günden az kala bu şekilde daha 2.3 ay önce geçiş yapanlarda oldu. Onlara ceza çıkmadı. Nisanda mı çıktı bu kanun?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar bu bilgiye nereden ulaştınız. İnternette abonelik sözleşmesi yönetmeliğinde bir değişiklik gozükmüyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bir avukata sorulacak soru mu bu?
-
He
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Abonelik sözleşmelerinde taahhüt süresi dolmadan yapılan fesihlerde cayma bedeli alınmaması yönünde 30 gün öncesine kadar geçerli olan uygulama, 1 Mart 2022 tarihinde yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliği değişikliğiyle kaldırılmıştır.Bu değişiklikle birlikte, taahhüt süresi sona ermeden yapılan fesihlerde cayma bedeli alınması yasal hale gelmiştir.Dolayısıyla, abinizin 20 Nisan 2025 tarihinde, taahhüt bitimine 25 gün kala operatör değişikliği yapması, yeni düzenleme kapsamında cayma bedeline tabi tutulmuştur.Bu nedenle, müşteri hizmetlerinin belirttiği üzere, artık cayma bedelinden muafiyet için taahhüdün tam olarak sona ermesini beklemek gerekmektedir
-
E peki dediğim gibi çevremde 1.2 kişi aynı şekilde geçiş yaptı ceza gelmedi. Operatörün inisiyatifine mi kalıyor bu ceza?
taahhütün bittiği günün ertesi günü hattı taşısak bu sefer de 1 aylık tam ücret alıyorlar bu uygun mu ?
-
1 Mart 2022 tarihinde yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliği ne göre Turkcell nasıl son ay cayma bedeli çıkarıyordu peki
Turkcell çıkardığında yasal değilmiydi ?
Ben de taahhüt bitimine sanırım 2 hafta kala türk telekomdan vodafona geçiş yaptım, bana da 715 lira fatura kesilmiş, normalde 210 liraydi, tüketici gözeten bir uygulama değil maalesef
Taahhüt bitimine 11 gün kaldı. Ben tt mobil’i aradım. Robot ile taahhüt bilgilerimin detayını istedim.
Gelen sms metni:
“…26.05.2025 tarihinde sona erecektir. Taahhudunuzu bozmaniz halinde, mevcut aboneliginizdeki tum taahhutler ve varsa suresi dolmamis gecmis taahhutlerinize iliskin uygulanmis indirimler ile kalan aylarin tarife bedellerinin toplami karsilastirilir ve dusuk olan tutar faturaniza yansitilir. Bu durumda bir sonraki faturaniza yaklasik 0.00 TL cayma bedeli yansitilacaktir. Taahhut iptal tarihinize bagli olarak, bu tutara en fazla 1 aylik tarife ucretiniz kadar ekleme yapilabilir. Fatura kesim tarihinizden once yeni bir taahhut vermeniz veya yeni fatura donemine gecmeniz cayma bedelini etkileyebilir.”
Yani herhangi bir cayma bedeli veya ceza çıkmayacak. Siz hakkınızı arayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 14 Mayıs 2025; 4:48:24 >
10 gün kala geçiş yaptım 570 tl fatura çıkardı adiler
-
Ceza çıkmayacağına dair sms geldi mi size? Attığım gibi?
Yok hocam benim boyle bir uygulamaya gecildiginden haberim bile yoktu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ödemeyi yapıp öyle mi şikayetçi olmak gerek ödeme yapmadan mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X