Şimdi Ara

Çayı nasıl şekersiz içmeye alışabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde 2 şekerli içiyorum. Şu an yağ yakmaya çalışıyorum. Her akşam 1 demlik çayı içerim Ortalama 5-10 bardak arası çay çıkar. 2.8 den 16 kaşık çay ki kaşık çay kaşığı değil tatlı kaşığının az ufağı boyutta. Bütün diyeti bozuyor.

Nasıl 0 larım şu şekeri ? Birden mi keseyim yavaş yavaş azaltıyım mı ? Azaltacaksam ne kadar ne kadar ?

Şu an ilk bardak önümde dumanı çıkıyor bakışıyoruz şeker mutfakta ve almaya üşeniyorum.

• Çayı şekersiz içerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şekersiz bi tek kaşık şekerli şeklinde alıştım ben.

Başta acı geliyor ama sonradan 2 3 şekerli falan içince çok şekerliymiş gibi geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tatlandiricilar ise yarayabilir

• Mr. Punk kullanıcısına yanıt
    tatlandırıcılar hakkında çok fazla olumsuz şey duydum, en iyisi direkt şekeri kesmek. yani en azından ben öyle yaptım, şimdi de arada canım istediğimde atıyorum 1 tane

• Olabilir, seker yerine alternatif olarak kullanildigi icin soylemistim

• brden kes be öyle yaptım
    ekmeği ve şekeri kestim 3 kilo verdim bir ayda sporsuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de tatlandırıcı kullanmaya başlamıştım ancak çok olumsuz şeyler duyunca ben de vazgeçtim.En iyisi 1-2 haftada bir attığınız şekeri 1 azaltmak ve o hafta boyunca öyle içmek.Yani normalde 3 şeker atıyorsanız, bu 2 hafta 2 şeker, sonraki 2 hafta tek şeker atın yavaş yavaş alışırsınız.
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Bende yağ yakmaya çalışıyorum. Yalnız ekmek olmadan doyamıyorum ben 1 dilim bile olsa yiyorum. Bu gün 1 yarın 2 olsun diğer gün 3 bi anlamı kalmıyor.
  • Önce tek şekere düş sonra şekersiz içersin.
    Tek şekerden sonra düşemezsen limon veya açık çay içmekle işe başla.

• İnsan vücudunun şekeri unutma süresi 15 gün diye okumuştum. Eğer bu müddetde uzak durmayı becerirsen, ondan sonra artık istemiyor canın. Ben mesela sabahları en az 2-3 kaşık ,gün içerisinde 2 şekerli içerdim çayı. Artık bıraktım ve aklıma bile gelmiyor :) Ayrıca çayın tadının ne kadar güzel olduğunu fark etdim bu vesileyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Bende yağ yakmaya çalışıyorum. Yalnız ekmek olmadan doyamıyorum ben 1 dilim bile olsa yiyorum. Bu gün 1 yarın 2 olsun diğer gün 3 bi anlamı kalmıyor.

tamamen psikolojik.

Ben 9 ay önce sigarayı bıraktım.33 sene boyunca 75 kg.'dan yarım kilo fazla gelmeyen ben 1 ayda 92 kg.a çıktım
    Hemen radikal bir karar alıp

Abur cuburu bıraktım(cips,kola,çikolata vs)
    Şekeri (günde 25-30 arası küp şeker tüketecek kadar çay kahve içiyordum)bıraktım.
    Ekmeği kestim.Sadece haftasonu kahvaltılarda yiyorum

Sırf böyle yaparak 4 kilo verdim.88 falanım şimdi.
    1 ay içinde de spora başlayacağım

Ekmek gerçekten psikolojik.Makarna ile ekmek yiyen birisiydim.Bir süre sonra ekmeği aramıyorsun,doymuyorum olayı psikolojik gerçekten.

Bunun yanında illa ekmek yiyeceğim diyorsan "GERÇEK" köy ekmeği yiyebilirsin.Çok daha az yiyorsun ve çok daha az zararlı. :)

• Ben şekeri bırakmayınca çayı bıraktım

• Ben bir anda karar verip şekersiz içmiştim, o günden beri hiç bir şeyi şekerli içmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtful -- 2 Nisan 2016; 22:53:39 >
  • Normalde 3 şekerli içerdim. 2-3 sene önce direk kestim.

Kola ile birlikte artık vucudun içine etme noktasına gelmiştim. Sonra da kolayı bıraktım.

Son 6 aydırda göbeği eritmeye çalııyorum.

Şekerli çay içemiyorsun bir süre sonra, iğrenç geliyor. Alışmak kolay.
  • JustLetmego J kullanıcısına yanıt
    Bizim evde kola haftada en fazla 1 kere alınır o da yanında güzel giden yemek olursa.

Bende en son 26 Mart'ta tartıldım. Bidaha 1 Mayıs'ta tartılıcam gelişme olmazsa moral filan kalmaz yapmam heralde bidaha. Gelişme olursa seviyeyi artırıcam.
  • hocam ben 3 kaşık atıyodum tamamen bıraktım. önce 1e indirdim daha sonra hiç atmadan devam ettim, tatlının yanında şekerSiz çay içmeye özen gösterdim çünkü tatlıdaki şeker zaten çaydakini karşılıyo o yüzden şekerSiz içtiğinin farkına varmıyorsun, sende başlarda böyle yapabilirsin

• 1 bardak 1 şekerli 1 bardak şekersiz iç bu sırayla içersen %75 azaltırsın şekeri.
  • 1 ay bile fazla bir süre rahat alışıyorsun o kadar zor değil.
  • Çay içme.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.