Şimdi Ara

Çatı şiltesi mi? radyatör arkalığı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aslında başlığa bakar bakmaz çatı şiltesi olduğu bir gerçek Ancak durumu anlatmakta yarar görüyorum. tabi birde maliyet faktörü var.

dubleks bir dairede 20 senelik bir kombi ve doğalgaz tesisatı ile kiracı olarak yaşamktayım. bu kışa girmeden önce çeşitli tedbirler almayı düşünüyorum.

ilk olarakhttp://www.tekzen.com.tr/thermapan_radyator_arkaligi_(aluminyum_/596367 daki gibi bir radyatör arkası panel düşündüm. ama yaklaşık 10 tanesinin kullanımı gerekeceği için 70TL civarında bir maliyet oluşuyor. bu panellerin bana katkısı ne kadar olacaktır? yoksa bazılarının söylediği gibi tamamen hayal ürünümüdür bu ürünlerle tasarruf?

ikinci seçenek ise çatı şiltesi.http://www.koctas.com.tr/izolasyon-malzemeleri/cati-siltesi-tip-400/6176/
    çatı şiltesi elbette daha avantajlı ama bana maliyeti 500TL civarında olacak. malum kiracı olduğum için belkide bir sene sonra burada olmayacağım. bu ürünün bana tasarruf olarak katkısı % kaç olacaktır?

mevzu tasarruf etmek değil aslında. ayda min. 500TL'lik doğalgaz kullanıyorum ama sorun şudurki ısınamıyorum. tabiki önerilerinizde f/p gözönüne alınmalıdır. tavsiyelerinizi bekliyorum .

• azraelhusam A kullanıcısına yanıt
    Ev sahibiniz ile konuşun çatıya şiltenin serilmesi daha önemli, yanaşmıyorsa radyatörlerin arkasına eğer daha ucuza geliyorsa izopan yerine izolasyon straforu da kullanabilirsiniz oradaki amaç boşu boşuna doğrudan duvarın ısınmasını engellemek.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    ev sahibi dopal olarak yanaşmıyor. işin kötü yanı apartman ahaslisinden hiç bir kuruş çıkmıyor. binayı ikna edebilsem ev sahibinden elbetteki para alırım ama bu imkan sıfır..

izopan ile strafor arasında pek birşey oynamaz diye düşünüyorum. ama forumdaki eskii bir konuda izopan yerine mat ve koyu renkli bir yüzey olan birmalzeme, xps, eps gibi malzemeler de önerilmiş araştırmadayım..

fikirlerinizi de bekliyorum halen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.