selamlar.. makineden çat çut çatırt gibi sesler gelmeye başladı hem çalışma sırasında... hem de kapalı olduğu zaman.. yani sabah bu sesle uyanıyorum bazen ama makine gayet sağlıklı çalışmakta nedir bu durum teşekkürler
1. çalışırken fanların eğer bulunuyorsa heatsink üzerine sürtmesi olabilir. 2.power supply devreler çok ısındığı için içindeki tozu kapandığı halde yakabilir.(Benim tahminim) 3.Kapalı olduğundan eminsen hiç bir fanda çalışmıyorsa o zaman makinanın içinde porsuk veya fare vardır bence.
Saygılar
arkadaşım eger elinde 4+1 yada 5+1 falan varsa vede sürekli açık ise bunu yapar ses sisteminin kablolarına bakmanı vede anakartının ses giriş yerine bakmanı tavsiye ederim
sanırsam sende de Kinyo D-765 var,
bende de bazen o sesleri yapıyor..Sen sistemi nasıl kullanuıozun? Dijital çıkıştan mı?
Monitorde ise olması doğal bazen oturma genleşme yapabilir..Isınıyor sonuçta
bilgisayarın içine fareler yuva yapmış olabilir. yoo şaka yapmıyorum gayet ciddiyimm. Bi tv tamircisi arkadaşım var. bir gün tamire gelen tv nin içinden fare çıkmış anlatır durur.. bi açıp bak istersen..
hakkat... fare olmasın sakın. aman aman allah korusun...
84 ekran S/B ahşap kasa nordmende felandı o fare çıkan herhalde.. ben çok böcek gördüm de fare ilk defa..
arkadaşın imalathanede bir fındık faresi(ufacık) kasanın içine girmiş.anakartı kemirirken herhalde elektrik çarpmış ve ölmüş.olay tamir için bilgisayarcının makinayı açmasıyla ortaya çıkmış:))
OHA
çat çut ses geliyosa içeride kavga olmasın
quote:
Orjinalden alıntı: bozan
arkadaşın imalathanede bir fındık faresi(ufacık) kasanın içine girmiş.anakartı kemirirken herhalde elektrik çarpmış ve ölmüş.olay tamir için bilgisayarcının makinayı açmasıyla ortaya çıkmış:))
helal olsun benimkinden hamam böceği çıkardı da acaba benden başka biri var mı diye düşünürdüm elaleminkinden fare çıkıyormuş
eyer açtıktan ve kapattıktan sonraki 10-20 dakika içinde oluyorsa ısınma ve sogumadan olusan sesler onlar. problem yok.
Hey Allahım!! manyak topic hortlatıyor diğerleri de sazan gibi atlayıp cevap veriyor. Allah akıl fikir versin size ne diyeyim. manyak, burası konu dışı değil bu arada.
quote:
Orjinalden alıntı: father20
Hey Allahım!! manyak topic hortlatıyor diğerleri de sazan gibi atlayıp cevap veriyor. Allah akıl fikir versin size ne diyeyim. manyak, burası konu dışı değil bu arada.
ula hakkatende sazanlamışım haaa
manyak=
senin ne işin var burda bakiim,doru gereksizlere
quote:
Orjinalden alıntı: manyak
OHA
ya millet kafayı yedi burda bence bir an önce kapasınlar burayı yoksa kavga çıkcak hakkaten o zaan çat çut sesler gelmeye başlıcak