Şimdi Ara

Casper Nirvana Fun Club (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
6
Favori
182.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kalburüstü incelememi , Notebook ve dizüstü kısmının açılış sayfasına da taşıma kararı aldım.Diğer arkadaşlarda faydalansın düşüncesindeyim.

Bilginize.
  • @yosunkaya

Gerçekten bizi bilgilendirdiğin için çok teşekür ederim.Ellerine beynine sağlık.Oturup kafa yormuşsun sağlam bir bilgilendirme olmuş.Çok sağol.Biz hep 256mb harici diye düşnürdük ekran kartını.Ben bu yüzden çok üzülmüştüm kardeşime verdiğim için casper ımı.Deiğin gibi keşke ekranı daha sağlam yapıp fiyatı da biraz arttırsalardı da biz de vazgeçmeseydik casper dan.Ama lcd hızı ve renk tonları çok iyi.Tek sorun parlaklıkta.
    Senin yazdıklarının yanında birşey olmadı söylediklerim biliyorum Tekrardan paylaşımın için teşekür ederim
  • Rica ederim onurselçuk dostum, elimden geldiğince bişeyler karalamaya çalıştım.Hatta ana sayfayada resimleri ile beraber bir inceleme yaptım, quanta tw3a serisinin resimlerinide ekledim.
    Microsoft ve intelin kendi sitelerinde bu laptopu desteklediklerini göstermek istedim.

Esasında 64bit Vista kullanılacaksa biçilmiş kaftan. Ben HP ve benzeri firmaların 64bit desteği veren driverları çıkardıklarını duymadım henüz, bu nedenle şimdi 64bit i kullanacak kullanıcılar için , ses, blutooth ve benzeri driverlarda sorun çıkarmayan bir Laptop. Ekranı kafama takmıyorum kullanırken hatta tam karşısından süper görünüyor :)

Saygılarımla.
  • quote:

533-677 mhz ram olayı

şimdi burda herkesın aklına ne yani 677 mhz ram daha mı iyi sorusu gelecektir. aslında bu sorunun cevabı, hayır. fakat her sistem için mhz ihtiyacı farklıdır.konuyu bilmeyen arkadaşlar için baştan alırsam eger işlemcilerin calışma prensibi şu şekildedir. her işlemcinin bir saat çarpanı, bir de frekans degeri vardır. mesela core 2 duo 2.0 Ghz işlemcinin saat çarpanı 3, işlemci frekansı 677 dir. bu ikisinin çarpımı sonunda 3X677=2031 mhz yani yuvarlak hesap 2.0 ghz bir işlemciye sahip olursunuz. ekonomi, fizik, kimya, gibi bütün bilimlerdeki "sistem en yavaş elemanın hızındadır" kuralı işte bu noktada devreye giriyo, sizin işlemciniz her ne kadar 677 mhz olsa bile eğer makinanızda 533 mhz lik ram var ise sizin sistemizin otomatik olarak 533 de çalısır, yan bu durumda tekrar hesap yapmak gerekirse sizin işlemcinizin üzerinde ne kadar 2.0 yazarsa yazsın, 3X533=1599 mhz yani yuvarlak olarak 1.6 ghz de çalışmız olur. daha açık br değişle siz core 2 duo 2.0 ghz 4 mb ön cache li bir işlemciniz var sanırken, aslında sizin işlemcinz core 2 duo 1.6 ghz 4 mb ön cache li bir işlemciye sahipsinizdir, başka bir arkadasınızın 2.0 ghz li makinası ile sizin makinayı kıyasladıgınızda sizin makina tıkanırken onunkisinin uçmasının sebebi budur. ama tam tersi olsaydı yani işlemci 533 mhz de ram 677 mhz de calısıyo olsaydı, performans acısından hiç birsey kaybetmezdınız sadece paranız çöpe gitmiş olurdu. ayrıca herseyden onemlısı makinanızı ureten fırmanın bu ısın boyle oldugunu bılmesıne ragmen anlamayana gecırırız hesabı yaparak böyle bir iş yapması aslında firmanın ne kadar da dürüst!!! oldugunu gösterir

Arkadaşım kusura bakma ama bu anlattıkların bana saçma geldi. Sen işlemci ile ram i bir tutmuşsun. Tabiki 667mhz ram 533mhz den daha iyi performans verecektir ama 2.0ghz işlemci li bir bilgisayarada 533mhz ram varsa 1.6ghz gibi çalışır demişsin, bu yanlış bir mantık. Bunu böyle değerlendirmek yanlış bence. İşlemci 2.0ghz ise 2.0ghz dir. Bu 1.6ghz falan olmaz. Ama şu gerçek ki 667mhz ram mutlaka bir performans artışı sağlar ama bu performansı artışı öyle çok fazla bir artış değildir. Bir çok kişi bu farkı farkedemez bile, ancak performansa dayalı bilgisayarı kullanan uzman kullanıcıların farkedebileceği bir farktır bu.
    Ayrıca şu da var, önemli olan notebook un 667mhz i desteklemesidir. Üzerinden bulunan ram birinci derece tercih sebebi olamaz bence. Çok iyi bir bilgisayar buldunuz diyelim fiyatı da uygun, özellikleri tam istediğiniz gibi ama sadece üzerinde 533mhz lik ram var. Bunu almayacakmısınız yani, ben olsam alırım, hemen veya daha sonra 1gb 667mhz ram taktırırım olur biter, 200-250ytl cıvarı bir şey. Gerçi bilgisayar kullanıcıların %90 ı için bu gereksiz 533mhz fazlasıyla yeterli, aradaki farkı fark edebilmek için bilgisayarı üst sınırda kullanmak gerekli.

• quote:

Orjinalden alıntı: turusan

senin maus sorunludur ben logitech in cok kaliteli bir kablosuz mause unu kullanıyorum oyun oynarke bile takılmıyor

Arkadaşım, bu mausu ben masaüstü pcmde daha önce çok kullandım ve çok memnundum, o kadar alıştım ki mausa, Notebook mauslarını çok küçük olduklarından kullanamıyorum, yine büyük ve ergomomik yani elime tam ouran bir maus alıcam. Ama bu sefer Laser mauslardan almak istiyorum, aslında alıştığım maus sorun yapmasa çok iyi olcaktı ama, napalım artık:)
  • Selam arkadaşlar bende CPM2000-8D85B serisi casper aldım. Alalı bir ay falan oldu. İlk zamanlarda çok tereddüt ettim. 2 ay kadar araştırmam sonucu casper almaya hemde casper'ın en son modelini almaya karar verdim. Bu 2 ay içerisinde bir kaç marka üzerinde yoğunlaştım ama her defasında vazgeçtim. Karar veremiyodum, sonra casper'ı değerlendirmeye aldım. İnceledim. Genelde bu formu takip ederek almaya karar verdim. Yani bana sizler klavuzluk ettiniz. Siparişi verdikten sonra beklemeye başladım. Korkularım vardı. Ne biliyim kasasından korkularım vardı mesela diğer markaların özellikleri düşük olan notebooklardan daha yavaş çalışacaktı veya ekran kartı problem çıkartacaktı bu tür korkularım vardı. Neyse sonunda geldi bilgisayar, kutusunu görünce dahada ısındım bilgisayara sonra açtım baktım korkulacak gibi olmadığını düşündüm. Kasasından biraz korkularım vardı ilk etaplarda ne biliyim herkes magnezyum kasa kullanırken casper buradan biraz kaçmış gibi geldi bana. Kendi kendimi teselli edip ya boşver kasayı içine bak diyodum. Kısaca kullanmaya başladıktan sonra dahada şirin gelmeye başladı ve dahada çok hoşlanmaya başladım makinadan. O kadar çok para verip çöpe atmadığımı anladım. Birde bu özelliklerdeki makinayı bu fiyata hiç bir markanın vermiyeceğini biliyorum. Banada önemli olan makinanın özellikleri idi bende onu tercih ettim. Ama casper'da bu işi kıvırdığına inanıyorum. Dahada çok ilklere imza atacağına inanır oldum. Yani Notebook alacak olanlara tavsiyem CASPER alın derim. Ben çok memnunum. Memnun kalacağınızdanda eminim. Benim bir problemim var ben fifa07 ve NFS Carbon oynarım ayarlarını yükseltirken ister istemez yavaşladığını gördüm bir ara acaba oyuna mı geldik bizi kandırdılar mı diye düşündüm ama ekran kartı ayarlarından performansını yükseltince anladım yanlış düşündüğümü NEYSE BEN BU İŞİN UZMANLARINDAN BİLGİ ALMAK İSTİYORUM.

EKRAN KARTINI NASIL AYARLAMA YAPMAM LAZIM BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. BEN FİFA07 VE NFS CARBON OYNUYORUM VE BU DELİ MAKİNAYADA SAHİPSEM YANİ CASPER'A BU ÖZELLİKLERİNDEN FAYDALANAYIM ABİ 256 MB LIK EKRAN KARTININ FAYDASINI GÖRMEK İSTİYORUM

BU ARADA BENİDE EKLEMENİZİ İSTERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanaspor -- 6 Ocak 2007; 13:47:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: onurselcuk

@yosunkaya

Gerçekten bizi bilgilendirdiğin için çok teşekür ederim.Ellerine beynine sağlık.Oturup kafa yormuşsun sağlam bir bilgilendirme olmuş.Çok sağol.Biz hep 256mb harici diye düşnürdük ekran kartını.Ben bu yüzden çok üzülmüştüm kardeşime verdiğim için casper ımı.Deiğin gibi keşke ekranı daha sağlam yapıp fiyatı da biraz arttırsalardı da biz de vazgeçmeseydik casper dan.Ama lcd hızı ve renk tonları çok iyi.Tek sorun parlaklıkta.
    Senin yazdıklarının yanında birşey olmadı söylediklerim biliyorum Tekrardan paylaşımın için teşekür ederim

Arkadaşlar zaten yazdım ben 2-3 ay kadar oldu forumda aratmıyorsunuz arkadaş dedem öldüğü gece yazdımdemiş diye niye açtın kardeşim zaten var konu oraya yazsaydın dye bir msj yazmanın ayıp olacağını düşünüp yazmadım ama sizde biraz araştırın hazıra konmayın forumda var bu bilgiler

• quote:

Orjinalden alıntı: nirvanaspor

Selam arkadaşlar bende CPM2000-8D85B serisi casper aldım. Alalı bir ay falan oldu. İlk zamanlarda çok tereddüt ettim. 2 ay kadar araştırmam sonucu casper almaya hemde casper'ın en son modelini almaya karar verdim. Bu 2 ay içerisinde bir kaç marka üzerinde yoğunlaştım ama her defasında vazgeçtim. Karar veremiyodum, sonra casper'ı değerlendirmeye aldım. İnceledim. Genelde bu formu takip ederek almaya karar verdim. Yani bana sizler klavuzluk ettiniz. Siparişi verdikten sonra beklemeye başladım. Korkularım vardı. Ne biliyim kasasından korkularım vardı mesela diğer markaların özellikleri düşük olan notebooklardan daha yavaş çalışacaktı veya ekran kartı problem çıkartacaktı bu tür korkularım vardı. Neyse sonunda geldi bilgisayar, kutusunu görünce dahada ısındım bilgisayara sonra açtım baktım korkulacak gibi olmadığını düşündüm. Kasasından biraz korkularım vardı ilk etaplarda ne biliyim herkes magnezyum kasa kullanırken casper buradan biraz kaçmış gibi geldi bana. Kendi kendimi teselli edip ya boşver kasayı içine bak diyodum. Kısaca kullanmaya başladıktan sonra dahada şirin gelmeye başladı ve dahada çok hoşlanmaya başladım makinadan. O kadar çok para verip çöpe atmadığımı anladım. Birde bu özelliklerdeki makinayı bu fiyata hiç bir markanın vermiyeceğini biliyorum. Banada önemli olan makinanın özellikleri idi bende onu tercih ettim. Ama casper'da bu işi kıvırdığına inanıyorum. Dahada çok ilklere imza atacağına inanır oldum. Yani Notebook alacak olanlara tavsiyem CASPER alın derim. Ben çok memnunum. Memnun kalacağınızdanda eminim. Benim bir problemim var ben fifa07 ve NFS Carbon oynarım ayarlarını yükseltirken ister istemez yavaşladığını gördüm bir ara acaba oyuna mı geldik bizi kandırdılar mı diye düşündüm ama ekran kartı ayarlarından performansını yükseltince anladım yanlış düşündüğümü NEYSE BEN BU İŞİN UZMANLARINDAN BİLGİ ALMAK İSTİYORUM.

EKRAN KARTINI NASIL AYARLAMA YAPMAM LAZIM BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. BEN FİFA07 VE NFS CARBON OYNUYORUM VE BU DELİ MAKİNAYADA SAHİPSEM YANİ CASPER'A BU ÖZELLİKLERİNDEN FAYDALANAYIM ABİ 256 MB LIK EKRAN KARTININ FAYDASINI GÖRMEK İSTİYORUM

BU ARADA BENİDE EKLEMENİZİ İSTERİM.

hayırlı olsun
    Ekran kartı ayarlarını kurcalamana gerek yok oyunlardaki video ayarlarına gir ordan hepsini fulle takılmasın diyorsanda mutlaka fişe tak batarya ile takılma yapabilir bunun dışında başka birsey yok sorunsuz oynarsın hele fifa07 yi hiç kasmadan oynuyor yanlız aynı anda 3-4 tuşa birden basınca bir ara duraklıyor oda klavyenin yapışkan tuş olayı var game pad ile oynayınca takılma falan yapmaz

• Turusan kardeşim senin yazıp ya da yazmaman önemli değil.Ben arkadaşın çalışmasın kutlamak için yazdım bu mesajı.Neden tepki verdiğini anlamak mümkün değil.Hem ben senin yazdıklarını takip etmek zorunda da değilim.Casper nirvana fun clup burası ve bu konular burda tartışılır.Senin diğer forumlarda yaptığın kavgalar ve kibirliliğini takip ettim merak etme.Gerek yok böyle şeylere.
    YOsunkaya arkadaşım çok güzel bilgiler vermiş yine tebrik ederim.Sen o yazmadan önceye kadar ekran kartı paylaşımsız diyordun.Demek ki bize makinenin özelliklerini pek yansıtamamışsın.Yukardaki yazılarını oku.Her nedense de benim bazı arkadaşlara verdiğim cevpların aynısını yazmak ihtiyacı da duymuşsun.Benim yazdıklarım başka bir şeymiş gibi.Neyse selametle
    quote:

quote:

@yosunkaya

Arkadaşlar zaten yazdım ben 2-3 ay kadar oldu forumda aratmıyorsunuz arkadaş dedem öldüğü gece yazdımdemiş diye niye açtın kardeşim zaten var konu oraya yazsaydın dye bir msj yazmanın ayıp olacağını düşünüp yazmadım ama sizde biraz araştırın hazıra konmayın forumda var bu bilgiler

• Dostlar olur böyle şeyler, ne olur birbirinize yüklenmeyin.Okumadıysam benim hatamdır, okumadıysa onun hatasıdır.Olsun varsın, hep beraber bu makinayı kullanıyoruz ve iyisiyle kötüsüyle herşeyden haberdar olmamız elzem tabii, en önemlisi bu bence.

Yanlız turusan , ben gerçekten alındım,

Bunu yazmışsın... "arkadaş dedem öldüğü gece yazdım demiş diye niye açtın kardeşim zaten var konu oraya yazsaydın dye bir msj yazmanın ayıp olacağını düşünüp yazmadım", gerçekten böyle bişey demek için yazmadın değil mi bunu.Yazmışsın çünkü. Olsun varsın , herkes eleştirisinde de yorumunda da serbest. Ama gönül kırılıyor dostum.Bak ben böyle düşündüm diyip yazmadım diyip , aynen yazmak.Bu bana biraz koydu açıkcası, keşke P.M. atıp söyleseydin bunu diye düşünmedim değil.

Herşey gönlünüzce olsun, ben faydam dokunduysa mutlu olurum zaten, dostlar böyle yazıyor, bu da bana yetiyor.

Saygılarımla.

• quote:

Turusan kardeşim senin yazıp ya da yazmaman önemli değil.Ben arkadaşın çalışmasın kutlamak için yazdım bu mesajı.Neden tepki verdiğini anlamak mümkün değil.Hem ben senin yazdıklarını takip etmek zorunda da değilim.Casper nirvana fun clup burası ve bu konular burda tartışılır.Senin diğer forumlarda yaptığın kavgalar ve kibirliliğini takip ettim merak etme.Gerek yok böyle şeylere.
    YOsunkaya arkadaşım çok güzel bilgiler vermiş yine tebrik ederim.Sen o yazmadan önceye kadar ekran kartı paylaşımsız diyordun.Demek ki bize makinenin özelliklerini pek yansıtamamışsın.Yukardaki yazılarını oku.Her nedense de benim bazı arkadaşlara verdiğim cevpların aynısını yazmak ihtiyacı da duymuşsun.Benim yazdıklarım başka bir şeymiş gibi.Neyse selametle
    quote:

quote:

@yosunkaya

Hiçte yersiz değildi onlar aynı ürünü kullanıp birbirimizle tartışmayalım diyim.
    Ayrıca buradada yazdım o tartışmaları takip ettiğin zamanda inceleme başlığı altında da yazdım. tekrar tekrar soruluyor mecburen yine yazıyorum arkadaş ayrı bir başlık açmayıp buraya yazsaydı hem konu büyürdü hemde tek bir yerde toplanırdık ben öyle yaptım açtığım başlığı bırakıp burada yazmaya devam ediyorum. herkeze saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: yosunkaya

Bu kalburüstü incelememi , Notebook ve dizüstü kısmının açılış sayfasına da taşıma kararı aldım.Diğer arkadaşlarda faydalansın düşüncesindeyim.

Bilginize.

Kendimden alıntı yaptım turusan, son yazdığına karşılık . Farkındaysan buraya da bir mesaj atıp bildirmişim, herkes Casper markasının fanı olmayabilir ve bu konuya tıklamaya bilir. Ben bunu anasayfaya taşıdım ve gerçekten faydalı olduğu 1 yada 2 kişi olsa bile bu yapılması gereken bir bilgilendirmeydi.Zamanında sende yazmışsın, bir fark yok yani. Büyütmeye gerek yok dostum , bak zaten bazı arkadaşlar direkt inceleme arıyorlarmış, bundan sonra fun club a katılırlar kanaatindeyim , (aldıkları taktirde tabii)

Saygılarımla.
  • Kusura bakmayın bu lnki görmemişim...O kadar çok ve derin şekilde laptop araştırmasına başladım ki başım döndü adeta...Casper Nirvana CPM2000-8D85B laptop ı almaya karar vemişken yosunkaynın topiği ve bu topicle kararımın ne kada oğru olduğunu anladım...Şimdi merak ettiğim bir-iki konu war aleti taksitle alcam siparişi erdikten ne kadar sona elimde olması mümkün?Çantanın kalitesizliğinden bahsettiniz yeni çanta almak şart mıdır? Şimiden teşekkürler
  • kaç aydır fun clup a mesaj atıyorum ve kimse ilgilenmiyor.Hala üye olamadmBöle olmaz:)
  • Çanta yeterli merak etme, kalitesiz falan da değil yeni verdikleri.

Bence git bak elbet bu şekilde kararın daha da doğru olur reci88 dostum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yosunkaya

Çanta yeterli merak etme, kalitesiz falan da değil yeni verdikleri.

Bence git bak elbet bu şekilde kararın daha da doğru olur reci88 dostum.

peki abi şimdi sipariş wersem mecidiyeköyden ne zaman makina elime geçer?
  • Valla nereden bileyim reci, ne desem yalan olur.Sen bence siparişi vereceğin firmaya soracaksın ki tam öğrenesin.

BERLIN BİLGİSAYAR İNŞ.DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
    216 90 69
    MECİDİYEKÖY

NOKTA BİLGİ İLETİŞİM-OLCAY BULUT
    211 15 93
    MECİDİYEKÖY

NURKOM ELKT.VE BILG ISL.TIC.LTD.STI.
    212 36 30
    MECİDİYEKÖY

VERI BILGISAYAR PRODUKSIYON VE ORG. TIC.LTD.STI.
    347 95 77
    MECİDİYEKÖY

Ben sana Mecidiyeköydeki firmaları yazarak yardımcı olabilirim, gerisi sana kalmış.
  • Arkadaşlar ben de bir Casper Nirvana Notebook kullanıcısıyım. 1.5 ay oldu pc alalı.
    Casper Nirvana Notebook CPM2000-8D85B
    Bendeki pc bu. Ben size birşey sormak istemiştim Yaklaşık 1hafta öncesol hoparlörden ses gelmemeye başladı. servisi aradım ama ulaşamadım. Sizce nedendir? Basit bir sebebi varsa ben icabına bakayım dicem de. Acaba elimden nem geçmiş olabilir mi?Daha yeni bilgisayar yani neden böyle oldu anlamadım.
    Teşekkür ederim...
  • hobbaaa burda bole bı topluluk varmıs benım haberım yok. bende haziran-temmuzdan bu yana nirvana kullanıcısıyım. notebook'umun herseyinden memnunum bazıları ekran kucuk dıo ama bence cok kibar.. tek problem sag hoparlorumden ses gelmıo 2 aydır usendıgımden dolayıda henuz yaptıramadım.. almak isteyenlere onerırım ve sonuna kadar arkasındayım casper'ın..
  • casper nirvana kullanıcıları touchpadinizde kullanımdan dolayı renk atması oldu mu acaba?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.