Alikum kardeşim bunu polemik yaratmak için söylemiyorum.Farklı bakış açılarını da öğrenmek istediğim için soruyorum.Ben de bildiğin gibi 6-7 aydırcasper nirvana kullanıcısıyım ve çok memnunum.Piyasada casper hakkında en çok merak edilen konu ekranı gibi görünüyor.Diğer kısımları hakkında soru işareti yok anladığım kadarıyla.Parlak ekran nedir ve hangi durumlarda ihtiyaç duyulur veya hangi durumlrda ^^keşke parlak ekranım olmasaydı.^^ dedirtir.Bilgi verirsen sevinirim
Sevgili arkadaşım.Casperın sitesindeki fiyatları dikkate alma.Diğer sitelere de bakarsan iyi olur.Çünkü sitede fiyatlar piyasadan biraz yüksek.Sadece store lara değil ufak da olsa casper bayilerine danış derim.Çünkü her yerde standart fiyat olmayabiliyor.Saygılar..
quote:
Orjinalden alıntı: turusan
quote:
Orjinalden alıntı: MAK.S.S.
arkadaşlar,CASPER NIRVANA CPM2000-8C85B, INTEL Core 2 DUO 2.00 GHz, 1024 RAM 667, 100 SATA HDD, DVD WR, 15.4' WXGA, Nvidia 7400, Bluetooth... 1250 usd+kdv link
casper kendi sitesinde 1399+kdv ye satıyo bu nasıl iş anlamadım ya
Kızıl ötesi var demiş ama yok yanlış bilgi vermiş güvenme derim ben o siteye genel araştırma yap ortalama bir fiyat cıkar zaten
arkadasım benım nıyetım parlak ekran konusunda polemık yaratmak degıl ve lafı yanlıs anlamısın herhalde,lafım sana dııl, bakıyorumda forumlara herkesın azında yok su parlak ekran yok su dııl gıbı bı kıstas var, parlak ekranın esas amacı grafık designer gercek renklerı her acıdan gorebılme olayıdır, ozellıkle de siyahı, cunku sıyah laptop monitorlerı için herzaman bi sorun olmustur. ama oyuncak gıbı gornuyo lafına yaptıgım yorumlar kusura bakma ama tamamen sana, herneyse polemıge gırmeye gerek yok, siteyi germeyelim ama benım yazılarımı okuyan hemen herkes anlamıstırkı benım favorım sony vaiodur, ama e yazıkkı adam gıbı bı vaıo 2000$+kdv den basladıgı ıcın alamadım, benım butcem en fazla kdv dahıl 2000$ di, ama cok makına ınceledım, bır cok arkadaımın laptobuna bırer gece el koydum ve herseyını ınceledım, ve casper ıle ılgılı yazdıklarım hendı makınamı ovmek ıcın degıl, sonucta casper babamın firması dııl, zaten sende daha once yazdıgım yazıları okursan aletın hem ıyı yonlerını hemde kotu yonlerını yazdıgımı gorursun, buradakı amacım millete bakın casper gıbı bir alternatifiniz de var demektir, herneyse buyuk asklar kavgayla baslarmıs hesabı, elinde nirvananın win xp 64 bit driverleri varsa gönder de gönlümü al valla iki haftadan beri kasıyorum bi kac sey dısında bulamadım
forumda yazdıklarını okudum ve gayet iyi bilgiler vermişsin bunun için teşekür ederim.Ben de orda casper ı kötülemek için söylemedim oyuncak kelimesini.Şöyle anlatayım aslında uzatmaya gerek yok da insanları yanlış yönlendirmeyelim.Şimdi mercedes mercedestir.Yani onu kalkıpta fiatın arabalarıyla kıyaslayamayız.Ancak donanım olarak fiat daha üstün ve fiyatı da uygunsa bütçesini düşünenler fiyatı seçerler.Aklıma böyle bir örnek geldi ne kadar uygun bilmiyorum ama şu an hemfikir olduk galiba Driverları maaesef temin edemiyorum kusura bakma kardeşim.Ama elime geçerse mutlaka sana bildiririm.Casper hakkında şunu söyleyeyim ama artık prestige serisindeki hatalar yok.Hp,Acer gibi markaların kalıte olarak ensesinde makineler yapıyorlar.Adın çıkacağına canın çıksın derler ya tek sorun o işte.
ben de bir şey sormak istiyorum casper nirvana'yla gelen hediye fare ne kadar iyi? Öncelikle optik mi? Oyun oynarken tatmin edebilir mi?
quote:
Orjinalden alıntı: mkeles84
Kardeş ben de yaklaşık 1 ay önce aldım Casper Nirvana CPD1730-7B85B modeli. Valla param olsaydı daha modellerini alırdım bu Nirvana'ların ama buna gücüm yetti.Birde bikaç sorum olacak. 1-Bu yanında verdikleri çanta arkadaşın siteye koyduğu fotoğraftakinden değil, benimki daha basit bişey.Acaba teknik servise falan götürsem değişmezler mi? 2-Bide bu aletin sesi toshiba vs.lerinkinden daha çıkıyo, yoksa benimkinde mi sorun var (gerekli ayarları yaptım) sonuncusu da bu wireless max. kaç metre alanı kapsıyor teşekkürler
Kardeş, bana da o basit dediğin çantadan geldi, bana sorarasan hiç değiştirme, bu resimde görülen arkadaşın çantasına küçük iki göz bizdekilere de büyük tek bir göz koymuşlar fark sadece bu. mamül aynı mamül. hem arkadaş da çantanın adaptörü taşımak için kullanışsız olduğundan yakınmış çünkü cepleri çok küçük, tek parçalık büyük bir cepte ben adaptörü rahatlıkla taşıyabiliyorum, şayet bana da iki parça gözlü çanta gelseydi ben tek parçalısını isterdim, çünkü daha kullanışlı.
İkinci soruna gelince, sesin az çıkması normal, bütün modellerde böle bu, sadece hoparlör çıkışı düşük yoksa ses kartının çıkışı şahane, 5+1 le denersen ne demek istediğimi anlarsın, önceki modellerde sesi artırdıklarından hoparlörlerde patlamalar meydana gelmiş, o yüzden yeni modellerde sesler kısık.
Üçüncü sorun hakkında kesin bir bilgim yok ama benim bildiğim kadarıyla, üzerindeki bluetooth ile aynı kapsama alanına sahip olması lazım, geçri bluetooth'un markası Toshiba, ama kablosuz kartın markası İntel:S bu nasıl iş ben de anlamadım ama ben o şekilde duydum yani o da yaklaşık 30 metrelik bir alanda sinyal yakalayabiliyor, ama belirttiğim gibi bu bilgiden emin değilim, kesin bir bilgim yok, daha doğrusu bu şekilde olduğunu ben de zannetmiyorum daha iyi bilen arkadaşlar varsa yazarlarsa biz de seviniriz:) Teşekkürler...
Arkadaşlar az önce bilgisayarım kendi kendine kapandı, bidaha açtım, 1-2 dk sonra yine kapandı. Çok fazla ısındığını farkettim ve 5 dk bekledim, ondan sonra tekrar açtım ve fanın dönmediğini gördüm ve notebooku hemen kapattım. Küçük bir şeyle fanı bir iki kere döndürdüm ve tekrar açtım. Tekrar açtığımda fan normal çalıştı. Şimdi sizce bu neden olmuş olabilir, sadece bir toz sıkışması falan mı? Yoksa bir temassızlık yüzünden mi? Yoksa benim makinamda bir arıza olabilir mi? Ben Balıkesirdeyim ve bildiğim kadarıyla sadece istanbulda teknik servis var, bir fan yüzünden de 1-2 hafta bilgisayarsız kalmayı gözüm yemedi.
nirvanacı arkadaşım bence hiç beklemeden servise göster veya aldığın yere git bu işler şakaya gelmez.İlerde onunla ilgili birbaşka sorun çıkarsa kullanıcı hatası falan diyip geçiştirirler sen gönder makineyi derim benim de sağ hoparlör bozuldu ve 6ay olmamış daha alalı faturaya baktım.Aldğım yer 6 ay içinde birşey olursa getir yenisini vercem demişti.Onu denicem artık.Aman be yaaa Diğer bilgisayarcım hp hp dir demişti bana ben pahalı diye almamıştımmmmmmmm.Başka sorunu olan var mı?
mrb arkadaşlar daha önce başka bir laptop a kurulmuş olan dvd yi benim bigisayara kurmaya çalıştım bu arada benim bilgisayar CPM2000-8C85B ama dvd yi gösterio kopyalamıyor dosyaları çalıştırmıyor oyunu kurmak isteyince bu uygulama 32 uylaması değil filan dio birde ilk taktığımda Uygulama düzgün olarak başlayamadı(0*c00000006). Sonlandırmak için TAMAM düğmesine tıklatın. diyor sorun nedir sizce dediğim gibi başka bir laptop a aynı dvd den oyunu kendim kurdum birde harddiske attım iç sorunsuzca sizce problem nedir teşekkürler.....
@gencdenizci41 senin sorunun sistemden kaynaklandığını düşünüyorum, onun dışında bir fikrim yok.
@onurselcuk hemen ertesi gün makinamla birlikte balıkesir casper store gittim. oradaki arkadaş daha ben kapıdan girer girmez "elinizde bir Casper var, ve arızalı, değil mi" dedi. Ben de ona durumu anlattım ve bunun beni ne kadar tedirgin ettiğini. aynısını ona da anlattım fanı bi iki tur çevirdiğimi falan da, tekrar çalıştığını sölediğimde o da muhtemelen bi anlık toz sıkışması olabileceğini söyledi. Bu sorunun ilerde tekrar ortaya çıkması sonucunda işlemcinin yanmasına kadar bir sorun çıkması ihtimalinde de servise göndeririz gereken parçalar değişir dedi bana. senin dediğin gibi kullanıcı hatası falan derlermi diye ben özellikle sordum, işlemci yansa bile korkma değiştirirler dedi, çünkü fan durdumu manyak ısınıyo makina 5 dk anca dayanıyo sonra kendini otomatikman kapatıyo.
anladım arkadaşım sen sorduysan problem yok demektir.Ben de makinemi gönderdim belirttiğim arıza nedeniyle bakalım ne zaman gelecek Ya arkadaşlar yalnız bırakmayın forumumuzu
İnşallah en yakın zamanda kavuşursun bilgisayarına
casper fun club olduğu için buraya yazayım
amcamalara casper bayii bir bilgisayar satmış
256 mb ekran kartı 256 ram var, normalde 128 paylaşımlı ama ekran kartı kullansın kulanmasın ram a 128 i vermiyor gittim, bilgisayarcıya - ne saçma sapan bilgisayar bu hem xp yüklüyorsun hem 256 mb ram var! adam ne dese beyenirsiniz -casper ın ana merkesinde çalıştım.bu bilgisyarları 10 yapıyor.
bir bilgisayar media playerda şarkı çalarken takılıyo ve 10 müh bunu anlayamıyo olmasınlar mühendis falan
casperın teknik servisine laf söyleyen arkadaşlar için söylüyorum makinemi 29 unda göderdim ayın ve yarın ayın 2si.Bu gece kargoya verceklerini sölediler yani makinem yarın elimde olacak.Çok şaşırdım gayet hızlılar .duyurulur
Rüyamda bilgisayarımı yanmayan bir sobanın üzerine bırakıp, geri geldiğimde erimiş olduğunu gördüm, sabah kalktığımda ağlıycaktım nerdeyse, ilk işim bilgisayara bakmak oldu. Biraz saçma ama, rüya işte. İnşallah kötü bişeyin habercisi değildir...
Bu arada @onurselcuk, hayırlı olsun arkadaşım, inşallah bidaha kimseye sorun çıkmaz...
nirvana kullanan arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.oyun oynarken dizüstü kaç saat ve ya kaç dakka dayanıyor.nekadar zaman sonra ısınıp kapanıyor.
arkadaşım valla bende ısınıp kapanmadı ama az da olsa ısınma sorunu var nirvanada.Çok büyük problem değil Arık elimde acer aspire 5602 modeli var.Casper artık kardeşimin oldu ve üzüldüm elimden giderken.Canım makinem benim yaaÜzüldüm ama acerım oldu Öncelikle arkadaşlar ekran casperdan daha kaliteli.Bu bir gerçek.Kullanılan malzeme de kalitelileye benziyor casper a göre.Dışarıya sesi daha kaliteli.Speakerlar daha iyi.Genel olarak böyle sorusu olan arkadaş olursa farkları veya benzerlikleri hakkında yardımcı olurum
quote:
Orjinalden alıntı: olcaytoshow
nirvana kullanan arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.oyun oynarken dizüstü kaç saat ve ya kaç dakka dayanıyor.nekadar zaman sonra ısınıp kapanıyor.
Takılma falan yok arkadaşım ama nekadar dayanır bilemem ben bir dvd izledim tam yani 1saat 45 dk falan durmadan çalıştı bitti film bir iki dk sonra kapandı burdan hesapla iste ortalama bir süre cıkar heralde
Ya bu aleti kullanan arkadaşlardan daha fazla yorum bekliyoruz.Bende bu hafta laptop alacağım.Ve şu anda bu laptopu düşünüyorum.Sizce almalımıyım.Alıpta keşke almasaydım diyen varmı?Birde oyunlarda performansı nasıl?Nfs fifa 2007 pes7 Full ayarlarda rahat oynanabiliyormu?Memnun kaldığınız ve kalmadığınız yönlerini yazabilirmisiniz?
öncelikle club a üyelik istiyorum (psija) ..dünden beri nirvana kullanıcısıyım yavrucuum hala uyuyo (ilk şarjı).. ben de çok müthiş performanslar beklemememe rağmen param çok kıymetli olduğu için (burs da kendisi) haftalardır modellere bakıyodum ve sonunda servisi evime çook yakın olan ve özellikleri oldukça iyi görünen sevimli notebookumu almaya karar verdim..yalnız ufak bir sorum olacak izninizle.. --> hediyesi olarak verilen deri taşıma çantası bana çok zayıf ve korumasız gibi göründü çünkü çok yumuşak..bu konuda bi sorun yaşayan var mı acaba, yoksa ben mi kuruntu yapıyorum?