Şimdi Ara

Casper Nirvana Fun Club (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
6
Favori
182.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: xmucit

Ya bu aleti kullanan arkadaşlardan daha fazla yorum bekliyoruz.Bende bu hafta laptop alacağım.Ve şu anda bu laptopu düşünüyorum.Sizce almalımıyım.Alıpta keşke almasaydım diyen varmı?Birde oyunlarda performansı nasıl?Nfs fifa 2007 pes7 Full ayarlarda rahat oynanabiliyormu?Memnun kaldığınız ve kalmadığınız yönlerini yazabilirmisiniz?

Arkadaşım sen kafana takılanları sor ben yanıtlarım şimdi anlatınca durduk yere sallıyo oluyorsun caspere laf atan çok bu forumda;

Sorularına gelince son cıkan oyunların hepsini oynarsın ben fear ı en üst seviyede oynuyorum takılmıyor fifa falan çerez gibi zaten
    tek sıkntım ses az cıkıyor makinadan ama 5+1 e falan bağlayınca bomba gibi birde aklıma geldi geçen okulda projeksiyon bağlıycaktık kablosu uymadı projeksiyon cıhazının ama başka kablosu muhakkak vardır son teknoloji olduğu için laptopun cıkışları farklı s-video dan bağlanırdı muhakkak ama okulun malı olduğu için cihaz yoktu kablosu

bununların dışında uygun bir fiyata iyi bir laptop alıcam diyosan casper ilk tercihin olsun tabiki en üst donanım versiyonunu diyorum diğerlerini alma parana yazık olur ama benim param çok diyorsan dell al derim piyasadaki en sağlam laptop dell dir. ama hava atıcam diyosan sony al derim

başka sorun olursa yanıtlamaya calısırım

• quote:

Orjinalden alıntı: psija

öncelikle club a üyelik istiyorum (psija) ..dünden beri nirvana kullanıcısıyım yavrucuum hala uyuyo (ilk şarjı)..
    ben de çok müthiş performanslar beklemememe rağmen param çok kıymetli olduğu için (burs da kendisi) haftalardır modellere bakıyodum ve sonunda servisi evime çook yakın olan ve özellikleri oldukça iyi görünen sevimli notebookumu almaya karar verdim..yalnız ufak bir sorum olacak izninizle..
    --> hediyesi olarak verilen deri taşıma çantası bana çok zayıf ve korumasız gibi göründü çünkü çok yumuşak..bu konuda bi sorun yaşayan var mı acaba, yoksa ben mi kuruntu yapıyorum?

Çantanı değiştir hemen derim ben tabi laptobunu seviyosan tam korumalı bir çanta al.

ben defterlerimi kitaplarımıda koyduğum için sırt cantası aldım sen kullanım durumuna göre tercihini yap bu arada benim cantam deri değildi bezdi.
    forumda aratırsan casper diye resimlerini koymuştum görürsün

• teşekkür ederim... bugün benim için ikinci şok da pil ömrüyle ilgili oldu..bana bilgisayarı satmaya çalışırken bunun pil ömrü 5 saat diğerlerinden iyi diye ısrar eden satıcılarımız ya bu azcık çalışınca 2 buçuk saatten fazla çalışmıyo diyince e normal bütün notebooklar böyledir dediler... oysa ki ben bunu en çok bu nedenle almıştım yoksa başka seçenekleri değerlendirirdim..neyse..

bu projeksiyon cihazı çıkışı sorununu ben de yaşıyorum ayrıca..ancak bu büyük sorun benim için çünkü bu cihazı ben master öğrencisi olduğum ve sunum yapmam için gerektiğinden aldım en çok..ama sunumlarda kullanamazsam andım..yok mudur bunun benim bulabileceğim bi çözümü? bilen var mı?
    bunlar dışında pek bi sorun yok gibi görünüyo...o kadar çok şikayet var ki ödüm kopuyo bilgisayara dokunurken bi yerine bişey olacak diye..ama bütün gün çalıştırdım saolsun dizlerimi de ısıtıyo kış vakti iyi oluyo :P

görüşmek üzere arkadaşlar ben daha çook soruyla gelicem buraya sanırım.. koly gelsin herkese..

GoNcA

• psija kardeşim sen sunum yapacaksan iyi bir makine seçmişsin.Hem vga hem de tv out var daha ne olsun.

Ben tam 6 ay kullandım sağ hoparlörü bozuldu.2Günde yapıp gönderdiler.Sonra dvd bozuldu makine açılmadı onu da 4-5 günde gönderdiler.Servisi gayet hızlı.Isınma problemi daha önce de sölediğim gibi az da olsa var.Farkettiysen fan tam kapasite çalışmıyor hiç bunun nedenini anlamadım.Şu an kullandığım acer ise az devirde sessiz ve sürekli çalışıyor ve casperdaki touch pad a kadar varan el yakan ısınmanın yerine hdd in olduğu kısımda ufak bir ılıklık var.Bu konuda dikkatimi çeken bu oldu 2 makine arasında.
    Ayrıca şu da bence bir ayrıntı :Farkettiyseniz casper enine dar ve dikdörtgen şeklindedir.ekran ölçülürken de köşelerden köşelere ölçülür ve evet casper 15.4''dir fakat dardır.Acer da 15.4'' ancak ne hikmetse daha geniş bir ekrana sahip.Tabi buna bağlı olarak biraz daha kaba.
    Casper ın harddiski daha sessiz çalışıyor acer a göre.bu da diğer farkettiğim olay.İkisinin de dvdrwları philips
    Aklıma gelenler bunlar şimdilik.Farklarını buldukca yamaya çalışırım.Acer ın yanında driver cdsi yok.Bunu kendiniz empowering tecnology programıyla yapıyorsunuz.Casper da ise hazır cd var.En önemlisi acer da windows lisanslı ama cd si yok onu hala çözemedim yardım edebilecek arkadaş varsa sevinirim
    Genel olarak böyle.Aklıma geldikçe ve farklılıklar veya ortak yanlar veya artılar eksiler dikkatimi çektikçe yazmaya devam ederim

• arkadaslar laptoplarinizda NFS MOST WANTED CARBON FIFA 2007 gibi oyunlarin performanslari nasil herhangi bir kasma takilma oluyor mu
  • Merhaba, arkadaşa ben de bikaç şey sölemek istiyorum. Sunum yapmak için ben de yeterli çıkışları olduğunu düşünüyorum. Bir de orjinal çantanın korunaksız olduğu konusunda, çanta bence yeterli, daha sağlam bir çanta tabiki de daha iyi olurdu ama bu çanta da bence çok yetersiz değil, bu arada benim çantam deri ve büyükçe tek bir cebi olan bir çanta. Notebooka gözüm gibi baktığım için hiç bir yere çarpmadım daha:)))

Bir de arkadaş ekranın aceera göre daha küçük olduğumu sölemiş, katılıyorum kendisine, benim akadaşta da acer var, ve benimki daha küşük, ama bunun bence hiçbir zararı yok, aksine keşke bence daha da küçük olsaymış, çünkü kendi notebookumu onun yanında çok daha kibar olduğunu görüyorum. Gerçekten de tip olarak bu notebook çok kibar. ısınma problemi bende bir kere fan takılmasından dolayı kapanma olayından sonra birdaha hiç yapmadı, pili de 2 saat gidiyor, onu da ben pilin 6 cell olmasına ve ekranın parlak olmasına bağlıyorum, bu ekranların çok pil harcadığını duydum çünkü (bilmiyorum doğru mu).

Ekran kartının süper olmasına rağmen ben henüz fifa 2007 dışında hiçbir oyun oynamadım (yani öyle güçlü ekran kartı gerektiren oyunlardan) ancak en kısa zamanda son çıkan oyunları kurup oynamak ve deneyip görmek istiyorum.

Benim yaşadığım tek sorun mouse sorunu. Harici USB mousem var, belki kullanan arkadaşlar vardır A4Tech Pro designer mouse kullanıyorum, 5 tuşlu ve zoom tekerleği olandan. Masa üstü pcmde bu mmouse bana alışkanlık yaptı ve küçük notebook mouselarını kullanamıyoru bundan sonra. Bu mose masa üstünde çok güzel çalışırken, notebookda kullanınca arada bir kilitlenme sorunu yapıyor, ışıkları falan yanıyor ama mouse çalışmıyor, yeniden başlatınca çalışıyor, surf bu yüzden 5-6 saatlik bir kullanımda birkaç kez yeniden başlatıyorum ve bu çok sinir bozucu oluyor. Bunun nedenini anlayamadım sadece.
    şu an yine kilitlendi şansa bak:)

• işte aradığım sorunun cevabı bu olsa gerek.bunlarda kullanılan 7400 turbo cachee kartların 128 mb kendi rami varda geri kalan 128'i sistem ramindenmi ?

quote:

Orjinalden alıntı: amboleos

casper fun club olduğu için buraya yazayım

amcamalara casper bayii bir bilgisayar satmış

256 mb ekran kartı 256 ram var, normalde 128 paylaşımlı ama
    ekran kartı kullansın kulanmasın ram a 128 i vermiyor
    gittim, bilgisayarcıya
    - ne saçma sapan bilgisayar bu hem xp yüklüyorsun hem 256 mb ram var!
    adam ne dese beyenirsiniz
    -casper ın ana merkesinde çalıştım.bu bilgisyarları 10 yapıyor.

bir bilgisayar media playerda şarkı çalarken takılıyo ve 10 müh bunu anlayamıyo
    olmasınlar mühendis falan

• hayır 256 mb kendisine ait ram i var.Turbo cache ile hyper memory i karıştırmayalım.Nirvananın üzerinde 256mb 7400 ekran kartı var
  • evet arkadaşlar foruma yeni üyeyim bugün

CPM2000-8D85B

· Intel® Centrino® Mobil Teknolojisi,

Intel® CoreTM 2 Duo İşlemci T7200, 2.00 GHz işlemci hızı

· Orijinal Microsoft® Windows® XP Media Center Edition 2005 Türkçe

· 1 GB DDR2 667 MHz Bellek bunu 2 yaptım

· 120 GB SATA Harddisk

· 256MB Nvidia Geforce GO 7400 Turbocache Ekran kartı

· DVD±DUAL sürücü · BLUETOOTH

· 15.4" WXGA (1280X800) TFT Parlak Renkli Ekran

· Casper notebook taşıma çantası hediye

· Casper USB notebook mouse hediye

· CA antivirus ve antispy program hediye

aldım üyelik taleb ediyorum
  • hayırlı olsun kardeşim.İyi günlerde kullan.Maalesef forumu acan arkadaş aramızda görünmüyor pek ama ben seni üye yaptım.Sorun olursa nirvana hakkında yardımcı olurum
  • valla hocam şimdilik notebook elime geçmedi bugün parayı ödedim 4 üne falan gelecek dediler ama zaman geçmez artık o güne kadar herhalde...sorum olacak elbette bi elime gelsinde...bilgisayarın siparişini bu forumu okumadan önce vermiştim burda okudum bi arkadaşın da niyeti benimkiyle aynı yani catia gibi programları kullanmakmış bende math lab ve catia kullanmayı düşünüyorum o yüzden işlemci (L2 si yüksek bişi) aldım ramleride tavana dayadım ki rahat rahat yeter sanırım ekran kartının da problem olacağını sanmam render falan yapmıyacaz sonuçta bakalım sabırsızlıkla bekliyorum artık...üyelik için saol hocam :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: olcaytoshow

işte aradığım sorunun cevabı bu olsa gerek.bunlarda kullanılan 7400 turbo cachee kartların 128 mb kendi rami varda geri kalan 128'i sistem ramindenmi ?

quote:

gittim, bilgisayarcıya

Arkadaşım paylaşımsız 256 mb ram ve mükemmel performansı var yazılanları olusaydın baştan beri sormazdın ama yinede cevaplayayım dedim

• quote:

Orjinalden alıntı: NiRVaNaCi

Merhaba, arkadaşa ben de bikaç şey sölemek istiyorum. Sunum yapmak için ben de yeterli çıkışları olduğunu düşünüyorum. Bir de orjinal çantanın korunaksız olduğu konusunda, çanta bence yeterli, daha sağlam bir çanta tabiki de daha iyi olurdu ama bu çanta da bence çok yetersiz değil, bu arada benim çantam deri ve büyükçe tek bir cebi olan bir çanta. Notebooka gözüm gibi baktığım için hiç bir yere çarpmadım daha:)))

Bir de arkadaş ekranın aceera göre daha küçük olduğumu sölemiş, katılıyorum kendisine, benim akadaşta da acer var, ve benimki daha küşük, ama bunun bence hiçbir zararı yok, aksine keşke bence daha da küçük olsaymış, çünkü kendi notebookumu onun yanında çok daha kibar olduğunu görüyorum. Gerçekten de tip olarak bu notebook çok kibar. ısınma problemi bende bir kere fan takılmasından dolayı kapanma olayından sonra birdaha hiç yapmadı, pili de 2 saat gidiyor, onu da ben pilin 6 cell olmasına ve ekranın parlak olmasına bağlıyorum, bu ekranların çok pil harcadığını duydum çünkü (bilmiyorum doğru mu).

Ekran kartının süper olmasına rağmen ben henüz fifa 2007 dışında hiçbir oyun oynamadım (yani öyle güçlü ekran kartı gerektiren oyunlardan) ancak en kısa zamanda son çıkan oyunları kurup oynamak ve deneyip görmek istiyorum.

Benim yaşadığım tek sorun mouse sorunu. Harici USB mousem var, belki kullanan arkadaşlar vardır A4Tech Pro designer mouse kullanıyorum, 5 tuşlu ve zoom tekerleği olandan. Masa üstü pcmde bu mmouse bana alışkanlık yaptı ve küçük notebook mouselarını kullanamıyoru bundan sonra. Bu mose masa üstünde çok güzel çalışırken, notebookda kullanınca arada bir kilitlenme sorunu yapıyor, ışıkları falan yanıyor ama mouse çalışmıyor, yeniden başlatınca çalışıyor, surf bu yüzden 5-6 saatlik bir kullanımda birkaç kez yeniden başlatıyorum ve bu çok sinir bozucu oluyor. Bunun nedenini anlayamadım sadece.
    şu an yine kilitlendi şansa bak:)

senin maus sorunludur ben logitech in cok kaliteli bir kablosuz mause unu kullanıyorum oyun oynarke bile takılmıyor

• geldim arkadşlar bu bölümü fazla giremedim web site işlerinden yoğundum baya

@melesigenes

arkadasşım hayrılı olsun hemen ekliyorum seni
  • funy kardeşim sen beni ekledin mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: turusan

quote:

Orjinalden alıntı: olcaytoshow

işte aradığım sorunun cevabı bu olsa gerek.bunlarda kullanılan 7400 turbo cachee kartların 128 mb kendi rami varda geri kalan 128'i sistem ramindenmi ?

quote:

gittim, bilgisayarcıya

Arkadaşım paylaşımsız 256 mb ram ve mükemmel performansı var yazılanları olusaydın baştan beri sormazdın ama yinede cevaplayayım dedim

her işini görür hocam merak etme.Makinen gelince mutlaka yorumlarını bekliyorum

• mesajım melesigeneseydi kusura bakmayın.Uyku sersemliği işte
  • millet topic ölmüş.Casper Türkiyenin prestiji sahip çıkın
  • Arkadaşlar Selam,

Bende Casper Nirvana CPM2000-8D85B serisi laptopu yaklaşık 1 aydır kullanıyorum sizlerle fikirlerimi ve deneyimlerimi paylaşmak istedim.

İlk olarak Bu laptopun üreticisi meşhur laptop üreteci firmalarından biri olan Quanta. Zaten bir elin parmakları kadar laptop şasesi yada kasası üreten firma var ve bunlardan bence en büyüğü Quanta. Modeli TW3A olan Nirvana CPM2000-8D85B casper tarafından bize değişik işlemciler konularak satılmakta. Normalde bu laptopun işlemcisiz, ramsiz ve harddisksiz fiyatı sanırım 800 dolar civarlarında öyle hatırlıyorum , yanılıyor olabilirim.

Herneyse , gelelim benim gözlemlerime;

İlk olarak ekran gerçekten laptopa tam karşısından bakmanızı gerektirecek bir görüş açısına sahip, yanlardan açısı iyi ama üstten ve alttan o kadar da iyi değil çok fazla parlıyor.Anti glare filtresi var, standart bir 1280x800 15.4" laptop ekranı diyebiliriz. Açıkcası laptop a yukarıdan bakacak şekilde oturuyorsanız biraz parlak olduğunu göreceksiniz ama tam ekran seviyesindeyseniz herhangi bir HP ekranından falan farkı yok bana göre.

ikinci olarak pil süresi,
    6cell bir batarya için 2,5 saat gayet normal.Oyunlar sağlamsa 1 veya 1:30 saat gidiyor.Ekranı tam kısıp sadece touch pad kullanılarak ve wireless kapalı, ethernetten internete girilerek(ofis ortamı gibi düşünün) ben 3 saat 12 dakika yakalayabildim daha da fazla dayanamadım oturmaya , sanırım bir 10-15 dakika kadar daha gidebilirdi.Genel olarak pili yeterli, ekranı en kısığa alın bence tavsiye olarak.

üçüncü olarak harddisk,
    Harddisk i Western Digital Scorpio serisi, gayet hızlı ve güvenilir bir disktir kendileri, hem yeni bir disktir hemde bu kadar kısa bir sürede kendini kanıtlamıştır. 120 gb, sata 150 , 8mb cache bellek ve 5400 devir dönme hızına sahip. Çok çok yeterli performansı var, belki birazcık ısnıyor ama ne hikmetse 4200 devir diskler kadar enerji harcadığını söylüyor WD firması bu diskin. Genel olarak çok memnunum diskin süratinden.

Dördüncü olarak ekran kartı,
    Hernekadar burada bazı arkadaşlarım yazsada, quanta firması bu laptopu 128mb onboard ram içeren bir nvidia 7400 go turbocache grafik işlemcisiyle beraber veriyor.Anakarta entegre bu sistemi değiştirmek haliyle mümkün değil , fakat turbocache özelliği bir 128mb daha ana bellekten kullandırıp 256mb yapıyor ekran kartını.yoksa sizlerinde çok üzerine basa basa dediğiniz gibi 256mb onboard grafik işlemcisine sahip değil.128mb fakat bir 128 de ana bellekten adresleyebiliyor açıkcası.Performansı çok yeterli, ama nirvaa modellerinin kasaları ince olduğundan bu grafik işlemcisinin kasayı ısıttığını söyleyebiliriz.Quanta firması intelin kendi soğutma sistemini kullandığı için bir sorun olacağını sanmıyorum. Sadece laptpunuzun bazen fan devri artabilir, bu zamanlarda aleti sıkıştırmaktan vazgeçin :)

beşinci olarakta anakart ve işlemci,
    Cihaz intelin anakartını kullanıyor, wireless'ı 3495 serisi, yani şu an vista desteği intel tarafından verilmeyen en agresif wireless kart, Anakartın modeli şu an tam aklımda değil ama hiç eksisi yok diyebilirim size, hemde hiçbir konuda.Zaten centrino 3 platformuna tam uyumlu bir anakart. İşlemcisine laf edilmez sanırım, bu paraya alabileceğiniz laptoplarda bulunabilecek en iyi işlemci T7200, 4mb L2 cache ve 2.0Ghz sürat bu devirde herkese yeter diye düşünüyorum, hemde çift çekirdek olduğunu düşünürseniz.

altıncı olarak, DVD ,
    Şimdiye kadar hiçbir sorun çıkarmadı, Philips firmasının ürettiği bir model, tam kodunu hatırlayamıyorum, 80.. küsüratlı bişeydi sanırım.Dediğim gibi okuması yazması iyi olan bir arkadaş, eğitimini almış gelmiş...

Yedinci olarak, kasa yapısı,
    Bence kullandığım notebooklar içinde en ince ve en narin olanlarından biri diyebilirim.Gerçekten çok ince ve kırılabilecekmiş gibi bir görüntü vermesinin yanı sıra bir o kadar da rijit yani sağlam.Klavye tuşları geniş rahat yazılıyor yanlız el konumlandırma yerleri touchpad sınırları olmadığından arada bir buraya dokunup siz farketmeden mouse imleci ile birçok işler çevirebiliyor. Evet, bu konuya dikkat etmek lazımm, birçok laptop ta yazı yazarken elimiz touchpad üzerine gider ve istenmedik yerlere tıklarız, bu cihazda da buna dikkat etmek gerekiyor. Bu konuda şimdiye değin kullandığım laptop lar arasında en iyisi ASUS A3E dir. Bunun haricinde ben kapak tasarımında yada cihazın tasaramında bir kusur göremedim. Bence ince ve zarif ve hatta Casper değilde mitac'ın bir modeline benziyor, kesinlikle odun bir cihaz değil.En çok beğendiğim özelliklerinden biri de budur.

Ramler ile ilgili bişey söyleyemeyeceğim, açıp bakmaya fırsatım olmadı.Bunuda yakın zamanda hallederim, sadece 667Mhz hızında çalışıyorlar, 5-5-5-15 steplerini kullanıyorlar ve bu steppingleri değiştirmek neredeyse tüm cihazlarda mümkün olmadığı gibi bu cihazda da mümkün değil.

Genel kullanımda cihaz çok performanslı çalışıyor,

Vista64bit RC1 kurulumu sonrasında Blutooth a ve ses'e kadar herşeyi tanıdı işletim sistemi, diğer makinelerimde çektiğim sıkıntıyı çekmedim açıkcası.Sadece nvidia sürücülerini Sony vaioların mod lu 7400go sürücüleriyle değiştirdim. Aero arayüzü kullanımında hiçbir sıkıntı olmuyor.Birde İntel driver yazmadığı için ve hala test aşamasında olsuğu için wireless i kullanamadım. Vista yükleyecekler için çok ama çok dertsiz bir cihaz bunu da eklemeden edemeyeceğim.Diğer cihazlarda 64bit driver çilesi çekmiştim, Casper bana bunu yaşatmadı.Kullanılan parçalar gerçekten kaliteli seçilmiş , bu nedenle hiçbir sıkıntı olmuyor driver konusunda inanın bana (hatta olmayacakta , özellikle 64bit için)

Daha anlatacak ve yazacak şeyler bulunabilir, Linux kullanımı da sorunsuz, ama sadece debian da denedim, ondada Merom işlemciler için speedstep kodu eklenmişti.Bence bu kod eklenmiş bir linuxta deneyin yoksa fan sıklıkla çalışmaya başlıyor bu da batarya süresini kısaltıyor.

Şimdilik benden bu kadar, şirkette arkadaşlarım bu zarif ve sade tasarlanmış makinanın süratini görünce şoke oldular, üstüne üstlük bir Casper olduğunu görünce daha da bir garip bakmaya başladılar. onların aldığı Asus ve HP gibi markalardan 100 dolar fazla vererek daha hızlı ve çift çekirdekli bir bilgisayarım oldu, bunu onlarda gayet test ederek onayladılar.Ama suratlarını görmenizi isterdim :)

Sonuç olarak daha eklenecek bişeyler bulunabilir fakat, gerek fiyatı gerekse kullanılan bileşenler açısından (belki ekran hariç denilebilir) CASPER, gayet stabil ve iyi bir makina almış quanta firmasından ve bunu t7200 işlemcisi ile kullanmış. Fazla söze gerek yok, bence bu aralar alınabilecek en iyi cihazlardan biri.Paranızı kesinlikle sokağa atıyormuş gibi düşünmeyin. Bu arada öğretmen kampanyasından biliyorum, servisleride gayet hızlı çalışır Casper firmasının.

Hiç kötü yanı yok mu peki? Belki ekranı daha bir yukarıdan bakıldığında iyi görünecek bir ekran seçilebilirdi ama onud sanırım Quanta firmsı üzerinde gönderiyor.Birde yoğun olarak kullanıldığında (oyun gibi..) 6cell batarya fazla dayanmıyor.Açıkcası ben başka bir aksiliği görmedim.

Vakit ayırıp da okudunuzsa teşekkür ederim arkadaşlar.

Herkese iyi bayramlar ve iyi seneler dilerim.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yosunkaya -- 3 Ocak 2007; 0:55:16 >

• yorumların için teşekkürler gerçekten güzel bir bilgisayar serviskeri dediğin gibi çok hızlı çok yolum düştüğü için artık casper kulllanmıcam bunu babama verip hp pavilyon alıyorum bu ay 2 sini karşılaştırıp yazarım buraya

saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.