Şimdi Ara

casper laptop çok ısınıyor soğutmak için öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
15.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mrhb lafı uzatmadan olayı kısaca anlatayım casper nirvana Pentuim(R) Dual Core 2.00 GHZ 1.20GHZ işlemci
    2gb ram olarak gözüküyor bilgisayarımdan sağ tuş yaptığımda şimdi bu makinan işlemci hızı kaç 2.00 olan mı yani toplamda 4.ghz mi?
    pc işlem yapmadığım zamanlar bile acayip ısınıyor işlem yapmadığım dedim internete girdiğim sırada bile acayip ısınıyor bir çok laptop kullandım HP IBM Samsung hiç birinde böyle sıcaklık görmedim

sebebi nedir sizce bu ısınmayı nasıl engellerim

laptop fanları var aslında işimi görür gibi ama 60tl vermek istemiyorum emin olamıyorum

işletim sistem şuan XP gereksiz çalışan programları vs nasıl belirler ve engellerim

• bir casper kullanıcısı olarak, fan temizleyerek ;) casper nirvanaya soğutucu fayda sağlamaz. makinenin ısınması iki şekilde olur, yapılan işleme göre işlemcinin istediği soğutmayı fanların verememesi, bu tozlanma sebeplidir, ikinicisi ise işlemcinin istediği soğutmaya fanların yetememesidir, bu da işlemciye gereğinden fazla yüklenmesi sebeplidir. işlemciyi kullanan işlemleri görev yöneticisinden bakabilirsiniz, xp de kullanıma gerek olmayan hizmetler için arama motorlarında detaylı bilgiler bulabilirsiniz,
  • sizde de varmı ısınma ama aşırı bi ısınma sarj aletide ısınıyor
  • son ısınma durumunda herhangi bir oyunu 10dk oynayabiliyordum, sonrasında titreme vs. temizledim saatlerce oynadım ısınma yok takılma yok. oyun crysis2. ısınmada fanlar daha çok soğutmak için daha çok güç ister, enerji tüketimi artar, sarj aletinin ısınması sorun değil.
  • Havalarda sıcak zaten ısınması bana göre normal gibi ama harici soğutucu alınız eğer çok fazla şarkı dinleyen biri iseniz sesten birşey olmaz diyorsanız kendiniz yapın fanların sesi biraz yüksek olur ama kaliteli fan alırsanız sorun ortadan kalkar ayrıca kendiniz yapmasanız bile hazır alıcaksanız 2den fazla fan varsa usbli almayın
  • garanti vasa servise gönder. aynı sorun olanlar zorlada olsa değişim yapmışlar..
  • Leptop fanı var en iyisi onlar , diğer parçalar ısınıyorsa garantiyede yolluyabilrisn.

Birde bu işlemci hızını cpu-z adlı program ile öğrenebilirsin toplamda 4ghz olmaz dediğim programla bak core speed kaçsa odur hızı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci için Fan tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • makinanın garantisi doldu ve malasef bu süre zarfında götüremedim servise

harici fan alıp memnun olan varmı?
    ses zaten laptop sesi yeterince rahatsız ediyor etkilemez onun sesi

cpu sıcaklığı görev yöneticisinden baktığımda fazla yüksek gözükmüyor ama klawye elimi yakıyor pc kullanırken
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodfalles

makinanın garantisi doldu ve malasef bu süre zarfında götüremedim servise

harici fan alıp memnun olan varmı?
    ses zaten laptop sesi yeterince rahatsız ediyor etkilemez onun sesi

cpu sıcaklığı görev yöneticisinden baktığımda fazla yüksek gözükmüyor ama klawye elimi yakıyor pc kullanırken

ses önemsiz diyorsan kendin yap
  • sorunun çok basit aynı kasa yapısından bi casper benim arkadaşta var mühendisler laptop fanının altına delik açmamışlar ve fazla hava alamıyor aynı sorun asusun bi serisinde de vardı.
    yani alt kapağı açıp tam olarak fanın alt bölgesine yuvarlak bi delik delerseniz daha rahat hava alır makina
  • temizlettir yada soğutucu al
  • Aç içini temize güzelce sonrada birtane soğutucu al pc nin altına koy
  • soğutucu hava akımlarının alt kısımdan yapıldığı makinelerde işe yarar, casper nirvananın birçok sürümünde ekrankartı sol,işlemci arka kısımdadır, yani soğutucu alt kapağı serinletir, işe yarar ama çok az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TROJ

soğutucu hava akımlarının alt kısımdan yapıldığı makinelerde işe yarar, casper nirvananın birçok sürümünde ekrankartı sol,işlemci arka kısımdadır, yani soğutucu alt kapağı serinletir, işe yarar ama çok az.

zaten bende onu düşünüyorum makinanın tamamı ısınıyor ve plastik olduğu için hiç bir etkisi olmayacak gibime geliyor ama

@ ezimuse altına delik açtırmak kafama yattı ama sıkıntı olmaz kırılmaz inş plastik
  • lehim makinası varsa güzelce ısıtın hocam yuvarlak şekilde sık delikler delin sonra oralardan bastırınca küt gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

lehim makinası varsa güzelce ısıtın hocam yuvarlak şekilde sık delikler delin sonra oralardan bastırınca küt gider

vay süper mantıklı geldi denicem inş sakata gelmeyiz
  • şakamısınız (: iki vida söküp pisliği temizlemek varken neden enteresan enteresan şeyler üretiyorsunuz, biri de çıkıp bi yöntem sanıp uygulamaya kalkacak (:
  • quote:

şakamısınız (: iki vida söküp pisliği temizlemek varken neden enteresan enteresan şeyler üretiyorsunuz, biri de çıkıp bi yöntem sanıp uygulamaya kalkacak (:

sanırım casper laptoplarla pek karşılaşmadınız bişey biliyoruz ki konuşuyoruz ve her laptopta bunu yapın demiyoruz zaten casper için yapıcak ve pislikle alakası yoktur şahsen denedim biliyorum

buyrun size asusdaki olay aynı şey casper içinde geçerli ama tek fark casperda bunun gibi yuvarlak yer yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 8 Haziran 2011; 0:47:43 >

• quote:

şakamısınız (: iki vida söküp pisliği temizlemek varken neden enteresan enteresan şeyler üretiyorsunuz, biri de çıkıp bi yöntem sanıp uygulamaya kalkacak (:

bana çok gerçekçi geldi çünkü pislikle ilgili olduğunu sanmıyorum

cd-rom olduğu bölge hariç her yer ısınıyor

çok dandik bir plastik kullanılmış zaten yakında eriyecek
  • Söyle bir yöntem de izleyebilirsin arkadasim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.