Şimdi Ara

Casper'ın Super Silent teknolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün milliyet gazetesinde gördüm. Casper bayağı ar-ge yapmış ve patenti de kendisine ait olan Super Silent diye bir teknoloji çıkarmış. Bilgisayar sadece 23 desibel ses çıkarıyormuş yani fısıltıdan az! Sitelerine reklamlarını da koymuşlar hatta. Ben ülkemizden bi markanın bunun gibi teknolojiler geliştirmesini çok takdire şayan gördüm ve paylaşmak istedim.

• 14cm fanlı kaliteli bir güç kaynağı, kaliteli kasa fanları ve çok düşük devirli bir işlemci soğutucusuyla sen de yapabilirsin. Seni de takdir ederiz.
  • fansız ekran kartı (3450-4350) fanı olmayan kasa 250 watt power sessiz stok fan bende yaparım
  • Yerli markaların çoğu gibi Casper ın da ürettiği zerre kadar teknoloji yoktur. Yaptıkları çinli oem üreticilerin ürettiği vasat kalitedeki parçaları seçip monte edip size satmaktır, o kadar. Acemi bir bilgisayar kullanıcısı bile ufak bir araştırma ve masraf ile bilgisayarını sessiz çalışır hale getirebilir zaten. Süper silent falan abartmaya gerek yok.
  • insanlık için küçük, casper için büyük bir adım
  • Super Silent demek heaa

Hemen bi 10 koli alayım
  • a lot of things pass inside but you hear nothing, just like me huh
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ActualCoach 'in Oyun Serisi
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguney

insanlık için küçük, casper için büyük bir adım

• Casper antistatik ortamda montaj yaparken, anakrt işlemci uyumlarını kontrol edip , testler yaparken, siz üzerinizdeki bütün akımı işlemci ve ramlere aktarmaktasınızdır.

Bir kaç yıl geçtikten sonra hata veren ramler, anakartlar hep bu yüzden bozulmakta farkında değilsiniz...

İçi açılmayan marka pc ler her zaman için toplama pc den uzun ömürlüdür.

Ben yıllardır topluyorum, istediğin kadar statik elektriği verdiğini düşün olmuyor arkadaşım, bu çok önemli birşey.

Al şimdi yine ramlerim hata vermeye başladı 4. yılında pc...

Ömür boyu garantili ramler niye PC nin hep ilk bozulan parçasıdır?

Cevap statik elektrik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmertoglu

Casper antistatik ortamda montaj yaparken, anakrt işlemci uyumlarını kontrol edip , testler yaparken, siz üzerinizdeki bütün akımı işlemci ve ramlere aktarmaktasınızdır.

Bir kaç yıl geçtikten sonra hata veren ramler, anakartlar hep bu yüzden bozulmakta farkında değilsiniz...

Ben yıllardır topluyorum, istediğin kadar statik elektriği verdiğini düşün olmuyor arkadaşım, bu çok önemli birşey.

Cevap statik elektrik...

hacım yat uyu ... statiklenmiş senin beyin...
    ne alaka ne saçma bir yorumdur yahu

• quote:

Casper antistatik ortamda montaj yaparken, anakrt işlemci uyumlarını kontrol edip , testler yaparken, siz üzerinizdeki bütün akımı işlemci ve ramlere aktarmaktasınızdır.

Cevap statik elektrik...

:D
    bilgisayar eğitimi almış fakat sahalara çıkamamış insanların lafları bunlar.yada kulaktan duyulma laflar.benim topladığım hiç bir bilgisayar teklemedi daha.hepsinide kendim topluyorum.antistatik bileklik vs. o tarz şeyler yok.bi çay var bi sigara o kadar..statik elektiriği çekiyosa bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 29 Eylül 2010; 0:03:08 >

• @hasanmertoğlu

Vallahi, cılbak ellerimle ofiste topladığım, akabinde hdd, işlemci, ram ekleyip çıkardığım 4 pc var. 2 si 8-9 yıla yaklaşık kullanılıyor. Hala da tıkır tıkır çalışıyor. Siz biraz gözünüzde büyütmek istemişsiniz montaj işini.
  • quote:

Cevap statik elektrik...

Bu şekilde sallamadan önce statik elektriğin ne demek olduğunu bilmek gerekir diye düşündüm..

Statik elektrik sürtünmeyle oluşan minik bir enerjidir.. Katıyla katının, katıyla sıvının yada sıvıyla sıvının sürtünmesiyle oluşabilir.. Zaman zaman bu enerjilerde bir anda boşalma meydana getirebilir ve ufak bir yıldırım etkisi gösterebilir ki böyle bu sonuca varabilmek için sanayi tipi elektronik cihazlar kullanmanız lazım evinizde 1000Wlık bir sistemle bunu dahi oluşturamazsınız.. Sanayi tipi cihazlarda statik elektrik için önemler alınır ki bununda sebebi statik enerjinin biriklip yıldırım benzerinde boşalması sonucu üretilen cisimlere sıçramasıyla kaynaklanabilecek yangınların önüne geçebilmektir.. ( Casperın vs. elektronik cihaz üreten firmaların antistatik ortamda çalışmalarının yegane sebebi budur.. Elektronik cihazlara fabrikada bi atlama olursa hepsi bozuk üretilmiş olacaktır böyle bi zararı kimse göze almak istemez, olasılıkta yüksektir..)

Demissiniz ki içi açılmayan kasalar bu yüzden daha uzun ömürlüdür.. İçi açılmasa bile o kasaların içinde dışarıdan içeriye, içeridende dışarıya doğru bi hava akımı vardır.. Havadaki toz partekülleriyle çok rahat statik elektrik yükleyebilirsiniz bir cisime örneğin kumlama makinasıyla uzun süre plastik bi boruyu kumlarsanız elinizi yaklaştırdığınız zaman elinize elektrik atlaması olduğu görürsünüz ve hafif bi çarpılma hissedersiniz.. Eğer bir süre dokunmazsınız statik elektrik arklar şeklinde gözle görülmeyen bir biçimde kendini zaten boşaltıcaktır.. Çalışan bir sistemdede statik elektrik yüklü olabilir hava sirkülasyonundaki tozlar vb. şeyler yüzünden ama sistemi kapadığınız anda statik elektrik zaten boşalmaya başlıcaktır ki yıllarca açık bıraksanızda bozulma statik elektrikten olmucağının garantisini verebilirim belki istisnayi durumlar vardır o istisnada 3-5 kişinin anca başına gelmiştir şimdiye kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgue -- 29 Eylül 2010; 1:13:48 >

• quote:

Cevap statik elektrik...

hiç gülesim yoktu hergünde kafa güzel gezilmez arkadas bıraz ara ver.

• bende en çok bozulan bilgisayarın casper olduğu kanaatindeyim...bilgisayarı bozulan beni çağırdığında; abi casper mı diye sorar oldum..
  • quote:

Cevap statik elektrik...

ramler dediğin kadar çabuk etkilenseydi statik elektrikten, hiçbir üretici garanti vermezdi..

casper reklam için harcadığı bütçenin yarısını arge için harcasa teknoloji üretebilirdi...

• Ben bir internet kafe sahibiyim. Format , bakım için gelen müşterileri pcleri Casper ise yolluyorum. Yapmıyorum. elimde kalacağını biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M0rbid Desire

Ben bir internet kafe sahibiyim. Format , bakım için gelen müşterileri pcleri Casper ise yolluyorum. Yapmıyorum. elimde kalacağını biliyorum.

yapma hocam.tam para kazanılacak türden onlar.habire biyerleri bozuluyor ne güzel işte ekmek çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

fansız ekran kartı (3450-4350) fanı olmayan kasa 250 watt power sessiz stok fan bende yaparım

hastayım şu saçma olayları büyütmelerine
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.