Şimdi Ara

Casio Exilim PRO EX-F1: Saniyede 60 kare ve Full HD video

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saniyede 60 kare çekim hızı Exilim Pro F1'de

Casio Exilim Pro F1 saniyede 60 kare çekim hızı, 12x optik yakınlaştırma ve 6 milyon piksel çözünürlük sunuyor

Casio Exilim serisi dahilinde tanıtılan Pro F1, saniyede 60 kare çekim hızına sahip. Seri çekim modunda saniyedeki kare sayısı 1 ile 60 arasında ayarlanabiliyor.
    Pro F1 dijital fotoğraf makinesinde yüksek hıza sahip yeni bir CMOS görüntü algılayıcı ve yüksek hız sağlayan LSI görüntü işlemci bulunuyor. 6.0 milyon piksel çözünürlük ve 12x optik yakınlaştırma sunan cihaz ile flaş kullanarak yapılan çekimlerde saniyede 7 kare hız ile 20 adet çekim yapmak da mümkün. Böylece az ışıklı ortamlardaki kareler de kaçırılmamış oluyor. Casio Exilim EX-F1 dijital kamera video görüntüleri de son derece yüksek bir hızda kaydedebiliyor. Kullanıcılar video kayıt modunda saniyede 300 kare veya 1,200 kare çekim hızı seçeneklerinden birini tercih edebiliyorlar.

Kaynak: mobimag.com

Bazı resimler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 2 Mart 2008; 19:01:07 >

• alcam böyle bi makina... alana kadar s850
  • Tasarımı çok hoşama gitti benim. Artistik bir şekli var.
  • güzel alet
  • makinenin asdece 60 kare fotoğraf çektiğini söylemişsin.
    F1 aynı zamanda full hd video da çekiyor 1920X1080 60 kare fiyat 1499 YTL olacak
    türkiye de yapılan lansmandan bir bölüm

http://youtube.com/watch?v=MyPeFmJ5_mo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackmagicman -- 2 Mart 2008; 17:21:05 >
  • way anasını yaw ,

delicesine kastırmışlar...

oldukca satılır bence bu makine , 1500 ytl bu makine icin oldukca normal gibi geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackmagicman

makinenin asdece 60 kare fotoğraf çektiğini söylemişsin.
    F1 aynı zamanda full hd video da çekiyor 1920X1080 60 kare fiyat 1499 YTL olacak
    türkiye de yapılan lansmandan bir bölüm

http://youtube.com/watch?v=MyPeFmJ5_mo

Teşekkürler.
  • Aynen Sadece Artistik , Şaka bir tarafa fiyat olarak ta 998$ gibi birde fiyat biçmişler. Elbette sonrasında bu fiyat aşağılara epey inecektir ama Bu haliyle en azından fiyat konusunda vitrine bile bakılmaz. Bu aleti neredeyse bir aydır kağıt üstünde de olsa iceliyorum Kusura bakmayın sevgili Casio Sever arkadaşlardan özür dileyerek, biraz agresif olacağım bu makine için ve o absürt fiyatı için...Şu an farkettim ve youtube linkine baktım ve ~1500 YTL fiyat biçilmiş.....Denecek bir kelime var ama...

Casio Exilim PRO EX-F1 de bilinenlerin tekrarından başka bir şey yok. Örneğin bazı özellikleri objektif te dahil, iç yapı teknolojisi olarak macrosuna çekim özelliklerine kadar bana Panasonic DMC-FZ50 ve FZ 8'i yi biraz da olsa hatırlatıyor. Hepsinden önemlisi diyaframın Tele çekimde f:4.6 dan aşağı düşememesi bir hendikap. Tek bana olumlu gelen 1/1.8" CMOS sensörde 6 mpx sıkıştırılması. (Dpreview bu aralar dağıttı."high-speed CMOS Type CCD" ne demekse .Büyük ihtimalle sensörün CMOS olması nedeniyle Canon kaynaklı olabilir. Objektifte aspherical lens kullanılması olumlu bir gelişme ama diğer firmalarda artık kullanıyor. Buna karşılık geniş açının 36 mm olması (36 - 432mm) bana zoom çemberi konulmuş Panasonic DMC FZ8'in objektifini hatırlatıyor gibi bir yerlerden nedense ! (ASPH mercekler ile 9 gruptan 12 optik eleman barındıran 35mm formatında 36-432mm{F2.7/F4.6}'ye eşdeğer odak aralığına sahip objektif bize bir şeyler hatırlatıyor olmalı)(Casio' da kullanılan:Orj:12 lenses in 9 groups, including aspherical lens Approx. 36 to 432mm 35mm equiv. (12x Zoom)" Ayrıca objektif üzerindeki bu çember bendeki FZ 50 deki, çemberle sanki aynı elden çıkmış gibi duruyor ama bu çembere 3 ayrı fonksiyonun yüklenmesi de oldukça enteresan (Çekim hızı ayarı-zoom ve netleme)
    Ayrıca makineye kazandırıldığı iddia edilen saniyede 1200 kare (336 x 96 pixel) video çekimi bana son derece absürt geldi. Eğer bir işe yarıyorsa bu ölçekte görüntü, (Gözden kaçanı kovalayacakmış !)cahilliğime verin. PRO kısaltması bu kadar ucuz olmamalı....Hele hele makina sınıfı itibariyle like ise ! Yine dpreview' de "Shutter Speed Priority AE: 60 to 1/40000 second, Manual: 60 to 1/40000 second değerleri gözlerimi yaşarttı. Artık bu sitenin incelemelerine farklı bir gözle bakıyorum....
    Kısacası, Oldukça toplama bir makine gibi görülen (Bana Sony' nin Alfa 100' nü hatırlattı) bu haliyle HD çekim tekniği ve saniyede, hareketli bir obje için öncesi ve sonrasında 1-60 adet fotograf çekebilmesi ile belki CMOS sensörü ve işlemcisi hariç (Yine minnak bir sensör ve nedense "herşeyi hallettik (!) sıra Video çekiminde" anlayışı. İşte burası anlaşılmaz), (EH ! , O kadar da olsun yani, sonuçta 2008 malı olacak) sabit LCD ekranıyla, hani derler ya ne DEVE oldu, ne de KUŞ , adı DEVEKUŞU bir makine olacak..... Ve bu fiyata Sony R1'i bile sollayacak anlaşılan.....

quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Tasarımı çok hoşama gitti benim. Artistik bir şekli var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Mart 2008; 0:49:09 >

• Öncelikle herkese selamlar,

bipekkan arkadaşımın yorumlarına ithafen biraz yorum da ben yapmak istedim.

Öncelikle şunu belirteyim ki ben bu makinayı yaklaşık 2 aydır beklemekte ve takip etmekteyim. Fakat bir fark olarak geçtiğimiz hafta lansman için Türkiye'ye getirilen prototipi deneme şansı yakaladım, yani yorumlarım sadece kağıt üzerindeki bilgilere dayanmamaktadır.

Belki bu yorumu sonda yazmak daha doğru olacaktır ama arkadaşın yorumuna istinaden olduğu için herşey ben de aynı sıralamayla belirtiyorum. Kesinlikle fiyatına göre(unutmayın ki ürünü bir bütün olarak değerlendirmek esastır sadece tek açıdan bakmak işin kolayına kaçmaktır) kesinlikle alınmaya değecek bir üründür. Şahsen tercihimi her zaman Canon'dan yana kullandım hem SLR hem SLR-like sınıfta fakat bu ürünü, piyasaya son hali ile çıktıktan sonra tekrar genel bir değerlendirmeden geçirip alacağım diğer makinalarıma ek olarak. Atalarımız zamanında boşa dememişler, "yiğidi öldür ama hakkını ver" diye...

Kağıt üzerindeki özelliklerine bakarak bir makinanın diğer ürünlere olan benzerlikleri olduğunu iddia etmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bunu da şöyle son derece basit bir örnekle açıklayabilirim. İki farklı markanın televizyonlarını karşılaştırıyorsunuz ve tüm teknik özellikleri aynı görünüyor. Ancak ikisinin karşısına geçip canlı olarak yayınlarını izlediğiniz zaman arada dağlar kadar fark olduğunu görüyorsunuz. Burada da durum benzer oluyor.

Diyaframın tele çekimde 4.6'nın altına inememesi pek hoş değil doğru ancak SLR-like makinaların hiçbirinde tele çekim fazla tercih edilmemelidir. Bu değerde makinanın yeterli ışık alamayacağını düşünüyorsanız eğer açıkçası bir noktada haklısınız ve ben de aynı kaygıyı yaşamaktaydım. Ancak bir alışveriş merkezi içinde(tahmin edeceğiniz üzer asla çok aydınlık olmaz hiçbir alışveriş merkezi) yaptığım bir tele çekimde bu değere rağmen makinanın yeterli miktarda ışık aldığını deneyerek gördüm ve bu konuda bir endişem benim kalmadı. Ayrı bir nokta, her ne kadar şu anda 18X olarak ifade edilen değerlere çıkan SLR-like modeller olsa bile yüksek tele özellik isteyen kullanıcıların zaten SLR modellerden yana tercihleri kullanmaları daha mantıklı olacaktır ancak iyi diyafram değerlerine sahip bir tele objektif için ödenmesi gerekecek tutarları da göz ardı etmemek gerekir. Bu yorum sadece bu model için değil tüm SLR-like modeller için geçerlidir. Diyafram aralığı ile ilgili bir diğer nokta ise wide kullanımda 15değerine kadar yükselebilmesi. Bu da özellikle makro çekimlerde alan derinliğinin çok iyi kullanılabileceğine bir işarettir.

Dpreview'ın kullandığı "CMOS Type CCD" ibaresi tamamen kendi uydurmalarıdır ve Casio tarafından açıklanan bir bilgi değildir. Burdaki yorumum da şu anda daha piyasaya çıkmamış ve sadece prototipi olan, teknik özellikleri sadece firması tarafından açıklanan bir modelin bilgilerini kendi sitelerine ekleyen bu sitelerin diğer rakiplerinden bir adım öne çıkabilmek için kendilerince bazı şeyleri yorumlamaktadırlar ve sonunda böyle komik şeyler ortaya çıkmaktadır.

Sensör boyutuna bakıldığında 1/1.8" rakiplerine göre daha büyük olup bunun kaliteye doğrudan çok olumlu etkileri olacağını anlayabilirsiniz zaten. Ayrıca CCD yerine CMOS kullanılmış olmasının artı etkilerini de gözardı etmemelisiniz. Şu anda bilindiği kadarıyla Canon'un bu hızlara erişebilen bir sensörü bulunmamaktadır sadece Sony'nin ürettiği bir sensör bu başarıyı elde edebilmiştir. Ancak bu projenin yöneticisi olan mühendis uzun süren ısrarlarıma rağmen hiçbir şekilde bu konuda bir açıklama yapmamıştır.

Mercek yapısı ile ilgili yorumlara yukardaki televizyon örneğini tekrar hatırlatarak cevap vermenin yeterli olduğu kanısındayım.

Video konusunda da şöyle diyelim. 1200fps video kaydını daha büyük boyutlarda olmasını tabi ki gönül ister ancak bu fiyatta satılan hiçbir makinanın bu kapasitede olmadığını düşünmeye davet ediyorum sizi. Sonuçta 1200fps video kaydı yapabilen bir profesyonel video kameranın fiyatını dilerseniz araştırın siz de ne demek istediğimi anlayabileceksiniz. Ayrıca 300fps(512 X 384) kayıt zaten kullandığınız zaman ağzınızı açık bırakacaktır ve 1200fps çok nadir durumlarda yada sadece sınırları zorlamak istediğiniz durumlarda kullanacaksınızdır.

"Shutter Speed Priority AE: 60 to 1/40000 second, Manual: 60 to 1/40000 second" ibaresine gelince. Daha önce şöyle bir durum yaşamıştım tam olarak modeli hatırlamakla birlikte. Tam manuel ayarda çekim yaptığınız zaman mümkün olan maksimum perde hızı ile perde öncelikle manuel ayarda çekim yaptığınız zaman mümkün olan maksimum perde hızı aynı değerlerde olmuyordu. Buradaki ifadeyle belirtilmek istenen, hangisini kullanırsanız kullanın 1/40000saniye hızına yükselebileceğinizdir.

Makinanın video yeteneklerine biraz daha değinmek isterim ek olarak. Şu anda Full HD(1080p) video çekebilen Sony video kameralara biraz bakarsanız en ucuz modelin bile 2000YTL üzerinde olduğunu görebilirsiniz. Diğer tüm özelliklerinin yanısıra 1500YTL seviyesinde fiyatlandırılan bir üründe sizce Full HD video kaydı yapabilmek çok büyük bir artı değil midir. Yani bu cihazın tüm fotoğraf özelliklerini bir kenara bıraksanız ve sadece video açısından değerlendirseniz bile çok makul bir seçenek olduğunu rahatça görebilirsiniz. Ek bilgi olarak da 4GB kapasiteli bir hafıza kartına yaklaşık olarak 40dk 1080p olarak video çekebileceğinizi hatırlatırım. Ek olarak da makina üzerinde HDMI çıkışı olduğundan çektiğiniz Full HD videoları doğrudan bunu destekleyen bir televizyona bağlayıp izleme şansınız var.

Bunların dışında eklemek istediğim birkaç ufak özellik daha var. Örneğin video kaydı yada fotoğraf çekimi yaparken merceğin önündeki çember(dilerseniz farklı zoom ve netlik için de kullanabilirsiniz ayarlamak size kalmış) sayesinde çekim hızını(fps) anlık olarak değiştirebiliyorsunuz. Örneğin çektiğiniz bir videonun başlangıcında 30fps yeterli olacaktır ancak bir noktada çok hızlı bir hareket beklendiğinde o anda 600fps'ye çıkmanız gerekebilir. Böyle bir durumda emin olun bu özellik çok işinize yarayacaktır. Fotoğraf çekimi ile ilgili olarak da toplamda 60kare olacak şekilde çekeceğiniz obje için deklanşöre basma anından 1saniye öncesine kadar o objenin fotoğraflarını yakalayabilmeniz hareketli obje/kişilerde be kritik anlarda çok işe yarayacak bir özellik olarak görünmektedir. Farklı bir özellik ise kadraj içine aldığınız bölgedeki tüm hareketleri slow-motion olarak görebilmeniz ve içinden istediğiniz bir yada daha çok anı ayrı ayrı fotoğraflar olarak kaydedebilmenizi sağlamaktadır. Hızlı çekim konusunda makinanın bir artısı flashli çekimlerde karşınıza çekiyor. Saniyede maksimum 7fps olacak şekilde 20fotoğraf çekebiliyorsunuz arka arkaya. Bunun dışında makinada bulunan flash kadar olmasa da kuvvetli sayılabilecek LED ışık sayesinde yine bir ışık desteğilye saniyede 60kareye kadar fotoğraf çekebiliyorsunuz.

Biraz uzun ama yine de bu makine için yüzeysel kalan bir açıklama olduğunu düşünüyorum yazdıklarımın. Ama şundan eminim ki insanları doğru ve dürüst olarak yönlendirecektir. Unutmayınız ki bu bir SLR makina değildir ve asla onların fotoğraf kapasiteleri ile bu makina arasında tam bir kıyaslama yapılmamalıdır. Ancak bu fiyata fotoğraf kalitesi açısından SLR-like sınıfında kesinlikle zirveye oturmuş olacak bir makina almanızın yanısıra Full HD kayıt yapabilen bir video kameranın yerini tutabilecek bir ürüne de sahip olmuş olacaksınız. Ayrıca hatırlatayım tekrar 300-600-1200fps'de video kaydı ve 60fps'de fotoğraf kaydı yapabilen bir makina olacak elinizde, ki bu özelliklere sahip bir cihaz şu anda kesinlikle sadece ve sadece profesyonellere yönelik olarka üretilmekte ve standart bir kullanıcının almasının imkansız olduğu tutarlarda satılmaktadır.

Son olarak şunu eklemek istiyorum, bir cihazı(türü ne olursa olsun) kötülemek, eksik/yarım yorumlarda bulunmak herkesin yapabileceği bir iştir ve tamamen kolaya kaçmaktan ibarettir. Benim burda çabam herkesin işine yaraması açısından olabildiğine çok açıdan bir ürünü değerlendirmek ve yorumlarımı paylaşmaktan ibarettir. Her ne kadar 9yıldır tercihimi asla Canon'dan(compact, slr-like ve slr sınıfları dahil olmak üzere[ayrı mevzu ilk SLR tercihim zamanında Zenit olmuş olsa da]) başka bir markada kullanmamış biri olsam da bu ürünün kalite/özellik/kullanılabilirlik açılarından değerlendirildiğinde ödeyeceğiniz paranın karşılığından çok daha fazlasını size sunacağını gördüm ve başta kullandığım atasözünü tekrar yinelemek istedim;

"Yiğidi öldür ama hakkını ver"

Herkese saygılar sevgiler...

• @qetadgzcb,
    İlk önce yapıcı eleştrileriniz ve özellikle uslubunuz için teşekkür ederim.
    Ben kişisel olarak cep tlf. dahil telefon, telefonsa öncelik telefon olmalı mantığında olan biriyim. Ve bir yığın geliştirilemeyen özellikler içinde telefon bir option (!) olmamalı. Fotograf makineside öyle. Adına Fotograf makinası diyorsak, video ancak teknolojisi itibariyle daima olsada olur olmasada olur noktasında kalmalıdır düşüncesindeyim. Üstelik bana göre sayısal makinelerin daha emekleme döneminde olduğunu, halledilecek bir yığın sorunları olduğunu düşünürsek....
    Bu makinede ilk gözüme çarpan ve doğrudan orj sitesine gittiğimde gördüğüm tek şey A dan Z ye Video özellikleri ön plana çıkarılmış. Fotograf konusunda ise ard arda yapılan çekim özelliği ve HD tekniği ile sensörün CMOS olmasının dışında yeni hiç bir şey yok. Aslına bakarsak, hızlı bir CMOS sensörün kullanılması ve doğal olarak bu özelliklerin getirdiği "fotograf makinasında video özellikleri" dışında bir yeni bir özellikte yok. Compact makinelerin son çıkan modellerinin çoğunda HD çekim tekniği yerleşmiş durumda...
    Elbette bu bir bakış açısı, elimde 2 ad. like makine var inanın makineleri ilk elime aldığımda video fonksiyonlarının çalışıp çalışmadığının kontrolu dışında 2 dk.' lık bir çekim yapmadım.
    Üstelik fiyat açısından da USA' da bile 999$+Vat olacağı düşünülürse yine kişisel görüşümdür yazık bu bedele....
    Objektif Konusuna gelince, Like makinelerde benim bu güne kadar gördüğüm ve de inceleme fırsatı bulduğum en iyi objektif Panasonic LUMIC DMC-FZ50 2. sırada FZ8 ve FZ18' in objektifleridir. Bir evvelki postum da biraz espirili yazdıysam bu kötülemek anlamında değildir. ve bence bilinen ve kendini ispatlamış bir lens grubu varken yeniden icat etmeye kalkmanın anlamsız olduğunu düşünürüm daima, keşke FZ50' nin objektifini baz alıp geliştirselerdi. Gerçi, o zaman da sadece ilave ED mercek için kafadan bir 100 dolar daha üstüne koymaları gerekirdi. Kaldıki USA sitesindeki veriler, tek kelime ve rakkamları ile gruplandırma dahil eksiksiz, bu objektifin 36-432mm (35mm eşdeğerli) LEICA DC VARIO-ELMARIT 12x optical zoom objektiften geliştirildiğini gösteriyor. Ve ben bunu kötüleme anlamında da belirtmedim, Kısacası TV örneğinizle uyuşması mümkün değil.
    1/40.000 sn. çekim hızı, kanımca (USA sitesinde de aynen böyle belirtilmiş) bunun bir maddi hata olduğundan %100 eminim. Sadece şunu düşünmek lazım, saniyenin 40.000 de biri bir sürede hangi ışık bilgisini 1600 ISO hassasiyetinde bile bu sensörü uyaracabilecek?, Bu sensör isterse saniyede ardışık 60 fotograf çekecek hızda olsun ya da 1200 kare kaydetmeye müsait olsun. Olsa olsa bu değerin doğrusu 1/4000 sn dir.
    Kısacası, Casio Exilim PRO EX-F1' e, bir video kamera, yanında da iyi fotograf makinesi özellikleri var denilseydi, çok farklı şeyler yazardım, yorumlarda bulunabilirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 4 Mart 2008; 14:51:57 >

• Herkese merhabalar,

Yorumlarım doğrudan bipekkan arkadaşımıza cevap niteliğinde gibi görünse de okuyan herkesin son derece faydalanabileceği ve bilgilenebileceği kapsamda olduğundan bunu kişisel bir tartışma(kötü anlamda değil) olarak algılamayıp ilgilenen herkesin okumasını tavsiye ederim.

@bipekkan

Öncelikle nazik cevabınız için teşekkürler. Bu noktada söylenecek ufak tefek birkaç şey daha var.

Tabi ki sizin bu elektronik cihazlar konusundaki görüşünüze saygı duyuyorum. Ancak şu anda genel son tüketici davranışlarına/taleplerine bakıldığında maksimum düzeyde özelliği tek ürün sayesinde elde etmek istediklerini görebilirsiniz. Verdiğiniz telefon örneğinde olduğu gibi, firmaların böyle ürünlere yönelmelerinin sebebi aslında tamamen daha yüksek tüketici tatminidir. Evet sizin görüşünüz bir noktada doğru ve ben de buna katılıyorum ancak dünya genelinde(hele hele Türkiye'de) kullanıcıların (bu konu için örnek vermek gerekirse) giriş seviyesinde bir SLR fotoğraf makinası ve giriş seviyesinde Full HD kayıt yapabilen bir dijital video kameraya aynı anda sahip olmaları çok düşük bir olasılık(hele bunun toplam maliyetinin en iyimser yaklaşımla 3500YTL'nin altında kesinlikle olmayacağını göz önünde bulundurursak). Bu sebepten bu ürüne bu kapsamda yaklaşmak ve yorumlamak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Kişisel görüşüm zaten sadece fotoğrafçılık ile hobi düzeyinde ilgilenmek amacına sahip kişilerin hiçbir SLR-like model ile değil, SLR modellerle ilgilenmelerinin daha doğru olacağıdır. Fiyat düzeyine bakıldığında(Türkiye için KDV dahil 1499YTL) bir SLR-like model için çok az yüksek göründüğünün ben de farkındayım ancak paragrafın başında açıkladığım sebeplerden dolayı bu ürüne sadece bir fotoğraf makinası olarak bakmamak ve bu şekilde değerlendirmemek gerektiğinden ben yine de bu düzeyi makul buluyorum. Ek olarak, fotoğraf konusunda da diğer SLR-like modeller ile kıyaslandığında rahatlıkla lider koltuğuna oturacağını veya buna ortak olacağından eminim.

Ürünün video özelliklerinin ön plana çıkartılmasını ben normal buluyorum. Çünkü bu modelin rakiplerinden (özellik açısından bakıldığında) en büyük farkı Full HD video kaydedebilmesi. Üründe tek yeniliklerin hızlı çekim modu, CMOS sensör kullanılması, ve Full HD video kaydı olduğunu söylüyorsunuz ve haklısınız ama zaten bu yeniliklerin başka hiçbir rakipte olmadığını düşünürseniz bu büyük bir gelişmedir. Bunlar (bu denli hızlı çekim özelliği dışında) ayrı ayrı olarak farklı ürünlerde bulunmaktadır ama hepsini bir arada toplayabilen (özellikle bu noktadaki hızlı çekim modunun başka hiçbir üründe olmadığını da akıldan çıkarmayarak) bir ürün olmadığı için bunlar aslında çok büyük bir yenilik olarak değerlendirilebilir. Zaten bu ürün aslında, literatüre uygun konuşmak gerekirse, çok fazla yenilik içeren bir ürün değil ama çok ciddi bir inovasyon çalışmasının sonucudur.

Ayrıca bu modelde CMOS sensör kullanılması (tek başına ele alındığında bile) aslında hiç de küçümsenecek bir durum değildir. CMOS sensör genel anlamda CCD sensörlere oranla daha başarılı olarak kabul edilmektedir ve ışık sensörünün daha hızlı bir işlemciyle işlem yapabildiği anlamına geliyor. Halen birçok SLR modelde CCD sensör kullanıldığını düşünürsek SLR-like bir modelde CMOS tercih edilmesinin kullanıcı açısından büyük bir artı olacağını ve HDMI çıkışlı bir üründe olmazsa olmaz olduğunu da belirtmek isterim.

Yeni çıkan compact sınıftaki modellerde de Full HD video kaydı halen oturmuş değildir yanlız. Özellikle Sony modellerin tamamı Full HD olarak sadece fotoğraf kaydedebilmektedirler hiçbiri Full HD video kaydı yapamamaktadır. HD video kaydı yapabilen compact modellerin sayısı son derece azdır (örnek olarak Kodak Z1275, ki bu model de 720p 30fps olarak kayıt yapabiliyor) ve kayıtları kullandıkları CCD sensör ve lens kalitesinden dolayı son derece düşüktür malesef. Casio Exilim EX-F1 ise 1080p 60fps olarak kayıt yapabiliyor. Tabi ki sizin konuya yaklaşımınız da saygı duyulacak bir yaklaşımdır ancak ilk paragrafta açıkladığım gibi biraz daha geniş bir açıdan oları incelemenin(başkalarının kararlarını etkileyebilecek konularda sadece kişisel görüşlere yer verilmesini doğru bulmadığımdan) daha rasyonel olduğu kanısındayım.

Lens konusundaki yorumlarınıza gelince, önceki mesajınızda bunları kötüleme olarak algılamıştım. Yanlış anlamış olsam bile yine de mercek üzerindeki değerlerin birebir aynı olması yine de yorumunuzu destekler nitelikte bir kanıt değildir. Lens konusunda bu kadar spesifik yorumlar yapmanın, kurumsal bir açıklama olmadan mümkün olmadığını ve lens geliştirme konusunda bütçe dahilinde mümkün olan en iyi sonuçlara ulaşılacak şekilde çalışılmış olacağını düşünüyorum şahsen.

1/40000 perde hızı konusuna gelince bunun maddi bir hata olmadığını ben size belirteyim. Bu perde hızına ürün çıkabilmekte, ancak belki ürünü kullanan kişi bu hızı asla kullanmayacak olsa bile, bir yetenek(kapasite) olarak üründe bulunmakta ve gerekmesi durumunda kullanılabilmektedir.. Ayrıca bu hızlarda sensörün uyarılmasının mümkün olmadığını düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. Fakat şöyle birşey var dikkatinizi çekmek istediğim. 1/40000 perde hızıyla çekilen bir fotoğraf 1/4000 hızda çekilen bir fotoğrafa göre 3.5kat uzun bir pozlama suresiyle çekilmiş demektir. Yani arada basit bi doğru orantı yoktur. Bu hızlarda sensörün alacağı ışık miktarları arasında bir karşılaştırma yapmak gerekirse de yaklaşık değerler olarak şöyle denilebilir, 1/4000 perde hızıyla çekilen bir fotoğrafa oranlandığında 1/40000 perde hızıyla çekilen bir fotoğrafta sensör sadece ilk durumun yarısından biraz daha fazla ışığa maruz kalmaktadır. Özetle 1/40000 perde hızıyla yapılan bir çekimde ışığa doymuş bir fotoğraf elde etmek çok normaldir.

Benim, toplamda değerlendirildiğine bu ürün için özetle yorumum, "üst sınıf video kamera özelliği kazandırılmış, emsallerinin hiçbirinin sahip olmadığı teknik yeteneklere sahip, 'yeni jenerasyon dijital kamera(türkçeye tam anlamıyla çevirmek gerekise, fotoğraf makinası )' ünvanını hak eden, lider konumda bir SLR-like model".

Saygılar sevgiler...

• Sayenizde çok şeyler öğreniyoruz çok. İyi ki varsınız.
  • @qetadgzcb ,
    Sonuçta, inşallah ben yanılırım da millet adam gibi bir makina kazanmış olur....
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN
    Sayenizde çok şeyler öğreniyoruz çok. İyi ki varsınız.

Her zaman için yardımımızın dokunabileceği her konuda burdayız. Mottomuz daima; "bilgi paylaştıkça artar"...

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan
    @qetadgzcb ,
    Sonuçta, inşallah ben yanılırım da millet adam gibi bir makina kazanmış olur....

Ne demek, mesele yanılmak vs değil
    Makina Türkiye'ye gelir gelmez çeşitli şartlar altında testler yapıp sonuçlarını doğrudan paylaşacağım. Hayırlı olması dileğiyle...

Saygılar sevgiler...

• 5 6 aya kadar alıcam inşallah...
  • hemen slr makine lisemde ilk sıraya koyuyorum ve fiyatının düşmesini bekliyorum.

çok güzel bi alet
  • quote:

Orjinalden alıntı: hamucera
    hemen slr makine lisemde ilk sıraya koyuyorum ve fiyatının düşmesini bekliyorum.
    çok güzel bi alet

Yalnız bu ürün SLR bir model değildir SLR-like sınıfındadır. Ancak kendi sınıfında lider olacağı çok büyük bir ihtimaldir.

Biraz fantastik(hatta muhtemelen kesinlikle) karşılanacaktır ancak ilk olarak Canon EOS 400D(18-55 lens(kit olarak alındığında üzerinde gelen lens) takılıyken) ile bir kıyaslama yapacağım ürün geldiğinde. Fotoğraf kalitesi konusunda geride kalacaktır F1 normal olarak(aslına bakılırsa bu kadar farklı bir ürün yapan bu adamlar bu konuda da çok ciddi bir şok yaşatabilirler bize) ama arada aşırı derecede(illa ki fark olacaktır ama bir SLR ve SLR-like makina arasında alıştığımız oranda olmayan) bir fark olmaması gibi bir durum ile karşılaşma olasılığımız var gibi geliyor bana.

Fiyat konusuna gelince. Piyasada emsali olmayan(mevcut şartlar altında incelendiğinde fiyatının zaten beklenenden düşük olduğunu düşünmekteyim) bir ürün olduğu için fiyatının ilk 6ay içinde düşmesini beklemiyorum(tabi 3-4ay sonra daha yüksek çözünürlüklü bir üst modelini piyasaya sürmezlerse) ben. Hani buna benzer durumlar geçmişte de yaşandığından bu yorumu yaptım, tamamen kişisel bir görüş değildir yani.

quote:

Orjinalden alıntı: nman
    5 6 aya kadar alıcam inşallah...

Hele bir piyasaya çıksın da ürün

Saygılar sevgiler...

• Ürün ile ilgili 2 farklı video ya(birisi sunum aslında) aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=T4WDMEUoF9M
    http://www.youtube.com/watch?v=7A8E-fWIPww

Saygılar sevgiler...
  • ya tam slr olmasada benim çok hoşuma gitti. fiyatıda iyi
    gerçi o fiyata 400d alınabilir
    ama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.