Şimdi Ara

Case ve Motherboard önerisi ( USB 3.0 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni PC toplamayı düşünüyorum. Yalnız bir konuda fikrinizi almak istedim . Alacağım case ve motherboardlarda '' USB 3.0 '' destekleyen çıkışlar var .

Sorularım:

* Case te USB 3.0 olup, motherboard 3.0 desteklemesse veri aktarım hızı değişir mi ?
    * Motherboard USB 3.0 çıkışını case ön paneline yerleştirebilirmiyiz ?
    * USB 3.0 destekleyen Full tower case önerisi (Air circulation kalitesi göz önünde bulundurularak birden çok case önerebilirsiniz. )

NOT: Eklemek istedikleriniz ve başka önerilerinizi de bekliyorum !

Şimdiden TEŞEKKÜRLER

• intel mi amd mi toplayacaksın? nasil bir sistem olacak bütcesiyle beraber belirtirsen herkes çok daha rahat yardımcı olacaktır

Bu arada Kasa ve Anakart
  • Intel Quadcore i7 960 3,20 Ghz 8 Mb Cache Lga1366 işlemci düşünüyorum . Oyun pc si olarak toplayacağım. 2500tl bir bakiyem var.

Ing. kelimeler kullanmamın sebebi yurt dışından çok fazla okunmakta DonanımHaber . Bundan sonra Türkçe yazarım
  • 1366 yatırımı biraz ölü bir yatırım olur hemde Ram bulmak zor olacaktır.Bulunsa bile fiyat normal 2x4'lere yüksek kalabilir.O yüzden genelde 2500 yada 2600 işlemci öneriliyor.f/p olarak ise 2500 sanırım
    2500 yada 2600 olarak düşünürsen önerim Z68 anakart ile Zalman GS1200 harika bir seçim olabilir :) USB 3.0 anakart üzerinden mi onu hatırlamıyorum su anda bı arastırmak lazım

Case ve Motherboard diyince cümle içerisinde okuması zor geldi de bana ondan dedim

• Ölü yatırım kısmına katılmakla beraber ram kısmına katılmıyorum çünkü i7 960 üç kanal bellek ister ve şuan 3 kanal bellek fiyatları oldukça düşük bir müddet böyle gider hatta daha da düşebilir çünkü 3 kanal belleğe rabet yok.Benim tavsiyem nisan ayındaki ivy bridgeleri beklemen.Hem yeni nesil hem de daha performanslı bir bilgisayara sahip olabilirsin.Anakart üzerinden usb 3.0 meselesine gelirsek kasanın usb 3.0 anakarta içeriden bağlamak için aparatlar var ebaydan 8-9 TL getirtebilirsin hatta bugün elime ulaştı benim kendim için aldığım.

http://forum.donanimhaber.com/m_55543519/mpage_1//tm.htm#56419763

Bu arada üstüme vazife değil ama konun başlığını ingilizce yazmışsın.Kasa ve anakart yazsan daha güzel olur.En azından Türkçesini bildiğimiz ingilizce kelilemeler kullanmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 9 Ocak 2012; 13:06:47 >

• Zalman GS 1200 hoşuma gitti. . Daha fazlası da sanırım gereksiz benim için. İşlemciye karar veremedim hala . Yakın bir arkadasımın işlemci ve anakartının iyi olmasına ragmen arada 1 saniyelik takılmalar oluyor . Böle bir sonuçla karşı karşıya kalmamak için sizlerden öneri bekliyorum . Uyum konusunu gerçekten çok merak ediyorum :D Ayrıca CPU sogutucu konusunda da fikirlerinizi yazabilirsiniz...

Bundan da alıcam bitane :Dhttp://forum.donanimhaber.com/m_55543519/mpage_1//tm.htm#56419763 (USB3.0)

Birde kasamın fiyatı 200 ü geçmesin istiyorum . Zalman gs 1200 ün fiyatı nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwareinfo -- 9 Ocak 2012; 13:29:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogulcanballi

Zalman GS 1200 hoşuma gitti. . Daha fazlası da sanırım gereksiz benim için. İşlemciye karar veremedim hala . Yakın bir arkadasımın işlemci ve anakartının iyi olmasına ragmen arada 1 saniyelik takılmalar oluyor . Böle bir sonuçla karşı karşıya kalmamak için sizlerden öneri bekliyorum . Uyum konusunu gerçekten çok merak ediyorum :D Ayrıca CPU sogutucu konusunda da fikirlerinizi yazabilirsiniz...

Bundan da alıcam bitane :Dhttp://forum.donanimhaber.com/m_55543519/mpage_1//tm.htm#56419763 (USB3.0)

zalman gs1200 alacağına corsair 600t al daha güzel bir kasa bence ama zevk meselesi tabi bir de şu yönden bakarsak kasadan arttıracağın parayla ekran kartını üst düzey alabilirsin böyle düşünürsek corsair carbide 500r da alabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • usb 3.0 için intel tabanlı sistemler öneriliyo bilginize
  • Sanırım bu kasaların fiyatları internette yok . Baktım ama Türkiyede herhangi bir site koymamış fiyat ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FiberOptix

usb 3.0 için intel tabanlı sistemler öneriliyo bilginize

Teşekkürler
  • şimdi kasa 200 tl geçmesin dersen o zaman durup bir dusunmek lazım ayrıca birde full tower ıstemıssın ben o yuzden GS1200 demiştim :)
  • 2500TL Intel sistem kurmak için çokta yüksek bir rakam değil, o yüzden kasa seçimine yüksek meblağ bağlamayın. Mesela en basitinden Corsair 400R modelini alabilirsiniz yanına Seasonic 620w gibi bir power supply fazlasıyla yeterli olacaktır.

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=90806

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/seasonic--sea-m12ii-620--620w-80-plus-bronze-12-cm-fan-guc-kaynagi.aspx

• Corsair 400R bence gayet ideal . Beklentilerimi karşılıyor
  • Cooler Master HAF RC-912 Advance hakkında ne düşünüyorusunuz ?

http://www.youtube.com/watch?v=rv7mFfWhERY
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogulcanballi

Yeni PC toplamayı düşünüyorum. Yalnız bir konuda fikrinizi almak istedim . Alacağım case ve motherboardlarda '' USB 3.0 '' destekleyen çıkışlar var .

Sorularım:

* Case te USB 3.0 olup, motherboard 3.0 desteklemesse veri aktarım hızı değişir mi ?
    * Motherboard USB 3.0 çıkışını case ön paneline yerleştirebilirmiyiz ?
    * USB 3.0 destekleyen Full tower case önerisi (Air circulation kalitesi göz önünde bulundurularak birden çok case önerebilirsiniz. )

Şimdiden TEŞEKKÜRLER

benim eklemek istediğim birşey var;
    böyle olsaydı daha iyi olurdu, biraz özen gösterin.

Yeni PC toplamayı düşünüyorum. Yalnız bir konuda fikrinizi almak istedim . Alacağım kasa ve anakartda '' USB 3.0 '' destekleyen çıkışlar var .

Sorularım:

* Kasa da USB 3.0 olup, anakartda 3.0 desteklemesse veri aktarım hızı değişir mi ?
    * Anakart USB 3.0 çıkışını kasa ön paneline yerleştirebilirmiyiz ?
    * USB 3.0 destekleyen Full tower kasa önerisi (hava sirkülasyon kalitesi göz önünde bulundurularak birden çok kasa önerebilirsiniz. )

Şimdiden TEŞEKKÜRLER

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.