Şimdi Ara

CART FİNANS MEMNUNİYETİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Finansbank’tan kredi kartınız varsa çok dikkat etmelisiniz. Classıc kartın yerine Gold kart aldığınızda ve Sokakdaki kart dağıtıcaları kullanım ücretleri olmadığını belirtiyor, benim aynı limiti kullanan 3 adet kartım var ikisi Gold biri Classıc Goldlar için 45 şer YTL Classıc 35 YTL 14.02.2008 tarihinde kart ücreti ödemem gerekiyormuş. Kartlarımın kullanıma kapatılması için müşteri hizmetlerini arıyorum bana Kart aidatları gelsin ondan sonra görüşelim gibi tuhaf bir açıklama yapıllıyor, kapatılmasını ısrar ettiğimde taksitli alışverişler dahil bütün hesapları kapatmadan işlem yapmıyorlar, İnternetten Müşteri Hizmetlerine attıgım Mezajlarada cevap yok.. Korkarım ki yakında Finansbank’ın önünden geçtiğimiz içinde bizden para talep edecekler.% Hayatım hatasıydı benim için kart finans almak... ayrıca şikayet vara yazdım baktım benim gibi binlerce kişi var herkesi otamatik cevap veriyolar ayrıcalı hizmet parasıymış...İnsanlara Gönderdikleri Otamatik cevap bu şekilde...

Card Finans hamili müşterilerimize 1 sene boyunca sunulan ayrıcalıklı hizmetler ve 7/24 saat dünyanın her yerinde kullanılabilmesine olanak sağlayan sistemin işletilmesi nedeniyle tahsil edilmektedir.

Nitekim kamuoyunda yanlış bilgilendirme sonucu olası Tüketici Hakem Heyetlerine şikayet başvurularını dikkate alarak, T.C. Sanayi ve Tİcaret Bakanlığı Rekabetin ve Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü, Tüketici Hakem Heyetlerine gönderdiği 12. Şubat 2007 tarihli 2007/02 no lu Genelgesi ile kart ücretlerinin yasal dayanakları ve sözleşmede üyelik ücretinin alınacağına ilişkin hüküm var ise, ücretin ödenmesi gerektiği açıklanmıştır.

Bankamız ile kart hamilleri arasında imzalanmış olan sözleşmelerin tamamında çok açık ve net olarak kart ücreti ve ilerleyen yıllarda yıllık üyelik ücreti ödeneceği düzenlenmiştir.

Bu çerçevede kart hamillerinden alınan kart ücreti ve yıllık üyelik ücreti sözleşmeye ve yasal düzenlemelere istinaden belirlenmektedir.

Söz konusu ücrete istinaden itirazlarınızı 444 0 900 numaralı Telefon Bankacılığımıza iletebilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Bende böyle bir mesaja cevap olarak aynı limiti kullanan kartlar için ayrı ayrı ne parası... ayrıcalıklı hizmet ne kim veriyor müşteri hizmetlerinizi arayarak bolca telefon faturası ödemekten başka hizmet alamadım...kartımı neden müşteri hizmetleri harcamaya kapatmıyor... varsa aramızda imzalı sözleşme bana gönderin.. ben hakkımı mahkemede arıyacagım... Şu anda başka bankaların kartları bana daha iyi hizmet veriyor kart parasıda ödemiyorum....

• yunan bankasıdır, ne yapsa yeridir...
    gerçi digerlerinin de bir farkı yok...

ziraat'in, vakıfbank'ın ya da halk bank'ın kartını al, onlarda yıllık ücret 3-5 ytl...
    bir de bankasya mıdır nedir, o da aidat almıyorum diye reklam yapıyordu...
  • card finansın müşteri hizmetlerine ulaşmak ölüm.
    kartımı kapattırmak için 3 gün uğraştım zor ulaştım. kartımı kapattırmak istediğimi belirttim. benden bir sürü klişe bilgileri istedi istedi ondan sonra kapattırmak istiyorsanız herhangi bir şubeye gitmeniz gerekiyor demez mi! madem öyle o kadar şeyi niye sordun?
  • Ya kart parasının dışında müşteri hizmetleri ne arıyon diyor, herhalde tek limit ( limitte 2000 Ytl) ve ona bağlı cartlar için benden toplam 125 ytl Bu para ayrıcalıklı hizmetlerin karşılığıymış ayrıcalıklı faiz ödüyoruz sadece.. cart finansımı iptal ettirecegim ve türk bankalarını kulanacagım...
  • ya onu banada söylediler baktılar benim bulundugum ilde şube yok, madem kapatmakta ısrarlısın gidin şubemize dediler Ayrıcalı hizmet ya tüm işimi gücümü bırakacam 140 km gideceğim şubeye benim kartımı kapatırmısınız diyeceğim ve bu gördügüm ayrıcalı hizmet için dünyanın parasını ödüyecem...
  • Merkez müdürlüğüne faks çeksek olur sanırım. Bence onu bir dene.
  • bu kartı insan niye alır ki diyelim bedava aidat felan yok yunan bankası sonuçta bence herkes yabancı banka kartlarını iptal ettirmeli bendeki kartların ikiside yerli banka , herkesin cebinde yabancı banka kartları ondan sonra bankalarımız yabancılaştı hepsi satıldı edebiyatı hadi banka yabancı da millettemi yabancı da
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merkeze her gün mesaj çekiyorum cevap bile verilmiyor, ayrıcalık hizmet ya ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hunter06

bu kartı insan niye alır ki diyelim bedava aidat felan yok yunan bankası sonuçta bence herkes yabancı banka kartlarını iptal ettirmeli bendeki kartların ikiside yerli banka , herkesin cebinde yabancı banka kartları ondan sonra bankalarımız yabancılaştı hepsi satıldı edebiyatı hadi banka yabancı da millettemi yabancı da

Ben tamamını kapattırdım. bir bu kaldı. zaten bunu da hiç kullanmadım. bu yüzden kart parası da alamadılar. sadece iş bankası kullanacağım.

• dostum ben çok eski müşterisiyim, bunlar sonradan böyle oldular müşterileri topladılar şimdide yoluyorlar....ayrıca yunan oldugunu bilmiyordum demekki bizden intikam alıyorlar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: irish

quote:

Orjinalden alıntı: hunter06

bu kartı insan niye alır ki diyelim bedava aidat felan yok yunan bankası sonuçta bence herkes yabancı banka kartlarını iptal ettirmeli bendeki kartların ikiside yerli banka , herkesin cebinde yabancı banka kartları ondan sonra bankalarımız yabancılaştı hepsi satıldı edebiyatı hadi banka yabancı da millettemi yabancı da

Ben tamamını kapattırdım. bir bu kaldı. zaten bunu da hiç kullanmadım. bu yüzden kart parası da alamadılar. sadece iş bankası kullanacağım.

benim bi tanıdık aldı vatan dan pc alacaktı gitti aldı buna kullanım ücreti diye 45 ytl geçirdiler çok yırtındı ama nafile söke söke aldılar parayı fena haldede çirkef biri ama hiç fayda etmemiş

pc parçası almak için kart çıkarttıran genç arkadaşlarımıza duyurulur

• İş bankası benimde var gayet memnunum.... cart parası da ödemiyorum müşteri hizmetlerindende memnunum...
  • 125 ytl yi 100/100 benden alırlar nedeni Adamların müşteri umrunda değil... sokaktaki satıcıları nerdeyse cart alana hediye veriyorlar, buluyorlar gine müşteri bana kartı veren yarım saat ısrar etti artık kıramadık almıştık, sonra artık onların çekilmez terfileri başlar clasic- gold falan yolar dururlar... bi bakarsınız kart aidatı 125 ytl Faizleri falanda ilginç tir Cart Finansın....
  • Beni haftada bir arıyorlar. Hiç kullanmıyorum ya o bakımdan
  • arkadaslar bende hsbc var yeni aldım hatta sifresini bile tel acıp yeni isticem.İlk sene onlarda kart parası almıyorlarmıs ama benimde kafama takıldı acaba yol yakınken bu kartı iptal ettirip iş bankasından mı alsam
  • tüketici hakem heyetine başvur. yüzde 100 paranı geri alırsn. ben yapı krediden aldm. aynı şey
  • ben garanti'den alamadım.
    sözleşmemde yazıyor diye vermediler.
    gerçi buradaki (doguda bir ilçe) ahkem heyetinde de iş yok... ugraşmadılar sanırım.
  • aman ha sakına kulanmayın Önce Şikayet vara bakın benin ayın 27' sin de verdiğim şikayeti yogunluktan şikayet var daha yayınlayamadı...
  • vatandaşların nedir 2000 yılından beri bankardan çektiği, önce hortumlarını vatandaşa yıktılar şimdi insanlara vermek istedikleri hizmet için para talep etmeleri.... ve milyonlarca anormal faiz ödeyen vatandaş şimdi bakıyorum 50 şubesi olan bankalar bile milyar dolar kar açıklıyor bunlar ne karı millet dayattıkları rasgele faiz....
  • Şikayetim üzerine şikayet vardan böyle bir mail gelmiş

Sayın Kahraman,

Şikayetinizi okuduk.
    Size bankaların aldıkları kart aidatı ve hesap işletim ücreti hakkında bilgi vermek istedik.

Kredi kartı kart aidatı ve hesap işletim ücreti ile ilgili hakem heyetleri ve mahkemeler arasında farklı kararlar mevcut. Fakat tüketici olarak hakkınızı aramanızda ve Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmanızda fayda var. Ancak biz size haklarınızı anlatırken sonunda olabilecekler hakkında da bilgi vermek isteriz.

I-Bankalar neye dayanarak kart aidatı ya da hesap işletim ücreti alıyorlar;

-Sözleşmenin varlığına,

-Bankalar Kanunu'na göre kamuoyuna açıklamak üzere işlemlerinden ücret alabileceklerine,

-T.C. Merkez Bankasının mevduatla ilgili maddesinde yer alan masrafların niteliklerini ve azami sınırlarını kendilerinin belirleyebileceklerine,

II-Tüketiciler neye dayanarak aidatın iadesini istiyorlar;

-Haksız şart

Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanuna göre; Sözleşme tek taraflı hazırlanmış ve tüketici hiçbir maddesine karışamamışsa, haksız şart teşkil eder ve bu durum sözleşmenin geçersiz olmasını sağlar,

-Sözleşme içeriği

İlgili yönetmeliğe göre de sözleşmenin içeriği açık ve anlaşılır biçimde yazılmalıdır (en az 12 punto olmalı)

-Ücretin belirli olması

Sanayi Bakanlığı'nın ilgili genelgesinde de, sözleşmede sadece ücret alınacağı yazması yetmez aynı zamanda da miktarının yazılı olması gerekir denilmektedir.Ücret alınacak denilmiş ancak miktar belirtilmemişse yine hakem heyetine başvurup ücreti iade alabilirsiniz.

III-Kart aidatının ya da hesap işletim ücretinin geri verilmesi için ne yapmalısınız?

-Banka ile aranızdaki sözleşme tek taraflı hazırlanmış , içerisinde kart aidatı veya hesap işletim ücreti ödeyeceğiniz belirtilmemiş ve miktarı da yazılmamışsa , bulunduğunuz il ya da ilçenin Tüketici Sorunları Hakem Heyetine bir dilekçe ile başvurmanız ve dilekçeye de Banka ile yaptığınız sözleşmeyi eklemeniz gerekir.

- Dilekçenize bu konuda olumlu çıkmış mahkeme kararlarını da örnek olarak ekleyebilirsiniz(Ankara 2. Tüketici Mahkemesi2007/355E., 2007/902K, Nevşehir 2.Asliye Hukuk Mahkemesi Tüketici Mahkemesi sıfatıyla 2007/180E., 2007/180K. )

IV-Hakem Heyetinden çıkabilecek kararlar nelerdir?

-Red

Hakem heyeti sizin talebinizi reddedebilir bu durumda red kararının size tebliğinden itibaren 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine dava açabilirsiniz..Açacağınız dava Hakem Heyeti Kararına İtiraz davasıdır.İtirazı görüşen mahkemenin kararı kesindir.Bu karardan sonra artık taraflar temyiz yoluna başvuramazlar.

-Kabul

Hakem Heyeti sizin talebinizi kabul edebilir, bankayı aidatı ya da hesap işletim ücretini geri vermeye mahkum edebilir. Bu durumda da bankalar hakem heyeti kararına itiraz davası açıyorlar, bankalar davayı kazanırsa siz hem aidatı ödüyorsunuz hem de bankanın avukatının vekalet ücretini ödüyorsunuz.Eğer banka davayı kaybederse kart aidatını geri vermesi gerekiyor vermezse icra takibi başlatabilirsiniz.İcra takibini aynen mahkeme kararını icraya koyar gibi icra dairesinden yapabilirsiniz.

Sonuç olarak bu konuda hakem heyetleri ve mahkemeler arasında farklılıklar olduğunu ve sonunda kazanabileceğiniz gibi kaybedebileceğinizi de belirtmek isteriz.

Saygılarımızla;

Av.ÖZLEM ORHUN

SIKAYETVAR.COM HUKUK DEPARTMANI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alone18 -- 30 Ocak 2008; 16:22:44 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.