Şimdi Ara

Cardio Programım Nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 7 haftadır spor salonuna gidiyorum. Kilo vermek için.

Bu 7 haftada yaklaşık 10 kilo verdim.

Yiyip içtiklerime dikkat ediyorum. Örneğin, bundan önce günde en az 1 litre kola içerdim, bazı günler 2lt bile oluyordu. Kolayı bıraktım. Ekmek yemiyorum. Bazen mecburen yiyorum yemek hazırlayamayınca. (Öğrenciyim). Yatmadan önce yeme alışkanlığımı bıraktım. Akşam 7'den sonra sadece meyve yiyorum vs..

Boyum 176cm, kilom 81kg.

Forumda bu konu hakkındaki bilgili arkadaşlara cardio programımı sormak istedim. Yanlışlarımı yada eksiklerimi söylerseniz sevirim.

Bisiklet ......................10 Dakika

Düz Mekik ..................2 x 50

Yanlara Eğilme ...........2 x150

Ters Mekik .................2 x 30

Twist .........................2 x 3 Dakika

Ön Bacak ...................3 x 30 (45 KG)

Arka Bacak ................3 x 30 (50 KG)

Göğüs Pres .................3 x 25 (35 KG)

Omza Çekiş ................3 x 25 (35 KG)

Omuz Pres ..................3 x 25 (25 KG)

Üst Bölge ....................3 x 20 (30 KG)

Abdominal ...................3 x 30 (57 KG)

Koşu Bandı ..................15 Dakika / 6 Km/h / 1,5 Km

Kendimi çok yormamak için ağırlıkları çok yükseltmiyorum. Malum dersler var. Ama yinede az da olsa zorlanacak seviyede tutuyorum.

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Packard99 -- 31 Mayıs 2011; 7:35:23 >

• Merhaba..

Diyet ve spor iyi gidiyor. Planlarda bir sakınca oldugunu görmüyorum. 7 haftada yaklaşık 10 kg vermen sağlık açısından çok iyi. Sağlıklı olarak haftada yarım kg ile 1.5 kg arası verilmesi önerilir. Hızlandırmaya çalışma bu şekilde ver Bende 30 haftada 24.5kg verdim ve son 12 hafta agırlık idmanındayım gören tanımıyor emin ol

Agırlık programı benimki ile pek fark yok tabi sayılar yalnız mekik ve yanlara egilme 4x olarak yap çünkü sıkılaşması gerek. Uzun vadede daha kararlı olur kaslar. Gerisi 3x yeterli.

Aslında kardiyo programı değil bu. Agırlık idmanı ve Kardiyo yapıyorsun. Yalnızca Koşu bandı çok az yapıyorsun. Hergün 40 dk 5km yapıyorum. 20 dk sonra anca yağ yakmaya başlıyor ve 45 dk yı geçmemesine dikkat et yoksa vucut yağı bırakıp protein harcar buda kaslar erir. Herşeyin fazlası zarar. Kardiyoda kalp atış çok önemli. 220 ile şu an ki yaş ile çıkarılıp. çıkan sonuç ile Yüzde 60 ile Yüzde 80 arası kalp atışını yakalamalısın..

bodyforumtr.com sitesinde çok faydalı bilgiler bulabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: vtecpower

Merhaba..

Diyet ve spor iyi gidiyor. Planlarda bir sakınca oldugunu görmüyorum. 7 haftada yaklaşık 10 kg vermen sağlık açısından çok iyi. Sağlıklı olarak haftada yarım kg ile 1.5 kg arası verilmesi önerilir. Hızlandırmaya çalışma bu şekilde ver Bende 30 haftada 24.5kg verdim ve son 12 hafta agırlık idmanındayım gören tanımıyor emin ol

Agırlık programı benimki ile pek fark yok tabi sayılar yalnız mekik ve yanlara egilme 4x olarak yap çünkü sıkılaşması gerek. Uzun vadede daha kararlı olur kaslar. Gerisi 3x yeterli.

Aslında kardiyo programı değil bu. Agırlık idmanı ve Kardiyo yapıyorsun. Yalnızca Koşu bandı çok az yapıyorsun. Hergün 40 dk 5km yapıyorum. 20 dk sonra anca yağ yakmaya başlıyor ve 45 dk yı geçmemesine dikkat et yoksa vucut yağı bırakıp protein harcar buda kaslar erir. Herşeyin fazlası zarar. Kardiyoda kalp atış çok önemli. 220 ile şu an ki yaş ile çıkarılıp. çıkan sonuç ile Yüzde 60 ile Yüzde 80 arası kalp atışını yakalamalısın..

8-9 kilo daha versem yeter benim için. Mekik ve yanlara eğilmeyi 4x yapayım dediğiniz gibi.

Koşu bandında sıkılıyorum. Gün içerisinde de bir yerlere yürüdüğüm için pek üstelemedim açıkcası. Birde bu program 90-100 dakika sürüyor. Çok da fazla vaktim olmadığı için yürüyüşü uzatmak istemiyorum.

Asıl sorunum kilolarım direk göbekten gitti. Bel çevresinde kaldı biraz. Kalça ve basenlerden çok gitmedi onların erimesi lazım. Heralde artık göbekten gitmez kilolar çünkü gitcek bişey kalmadı. Sizde nasıl olmuştu? Düzenli bir şekilde mi yoksa önce belirli bir bölgede mi kayıp oldu.

• quote:

Diğerleri kardiyo değil vücüt geliştirmedir. Kardioyada kalp atışının belli bir ritmin üstünde tutarak ortalama 30-40 dakika yapman gerekir. (genelde 15 dakikadan sonra yağ yakımı başlar.)

Ayrıca vücüt geliştirme vede kardiyo aynı gün önerilmez, vücudu aşırı yorar.

Tabi bunlar genel veriler, her bünye farklıdır, sen diyosan, yağ yakıyorum, kas eritmiyorum, enerjik ve sağlıklıyım o zaman problem yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

quote:

Diğerleri kardiyo değil vücüt geliştirmedir. Kardioyada kalp atışının belli bir ritmin üstünde tutarak ortalama 30-40 dakika yapman gerekir. (genelde 15 dakikadan sonra yağ yakımı başlar.)

Tabi bunlar genel veriler, her bünye farklıdır, sen diyosan, yağ yakıyorum, kas eritmiyorum, enerjik ve sağlıklıyım o zaman problem yok.

Bir hareketi 12 tekrardan fazla yapınca kardiyoya giriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

quote:

Bir hareketi 12 tekrardan fazla yapınca kardiyoya giriyor.

kiloları dahada düşük yaparsan kardiyo diyebilriiz.

• Sizler cardiyo ile bodybuilding birbiri ile karıştırıyorsunuz. Cardio kardiovasküler sistemi çalıştıran hareketlerin genel adıdır; yürüme, koşma, bisiklet, kürek gibi.

Yani, belli kalp ritimi ile, aralıksız (1sn durmadan), 30-40 dakika yapılan sporlar.

Ağırlık kaldırmak başka birşeydir.

Cardio - yüksek kalori harcama ve yağ yakımı içindir.
    BodyBuilding - az kalori harcama ve kas yapımı içindir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antreman programı nasıl
    4 ay önce açıldı
    Fitness ve hergün kardiyo
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Packard99

quote:

Orijinalden alıntı: vtecpower

Merhaba..

8-9 kilo daha versem yeter benim için. Mekik ve yanlara eğilmeyi 4x yapayım dediğiniz gibi.

Koşu bandında sıkılıyorum. Gün içerisinde de bir yerlere yürüdüğüm için pek üstelemedim açıkcası. Birde bu program 90-100 dakika sürüyor. Çok da fazla vaktim olmadığı için yürüyüşü uzatmak istemiyorum.

Asıl sorunum kilolarım direk göbekten gitti. Bel çevresinde kaldı biraz. Kalça ve basenlerden çok gitmedi onların erimesi lazım. Heralde artık göbekten gitmez kilolar çünkü gitcek bişey kalmadı. Sizde nasıl olmuştu? Düzenli bir şekilde mi yoksa önce belirli bir bölgede mi kayıp oldu.

http://www.bodyforumtr.com/vbforum/30-haftada-transformasyon-ge-irmek-t38248.html

Yukarıda verdiğim link , bodyforumtr deki açtıgım konu. Orada fotograflarımı görürsün Yüzümü kapattım sebep belli başka yerlerde kullanılmasın.. Fotografta gördüğün gibi vucudun en gereksiz yerdeki yağlar bacak , kol , omuz , boyuz , yüz , sırt ve göbek (ön) yağlarını yakıyor. Daha sonra alt gogus (fotoda belli meme başları) ve bel çevresindeki yağlar erir. En son can simidi (erkeği en sinir eden bölge ) erir.

• tebrik ederim hem başarını hem azmini
  • bence cardio bölümün koşu az değil mi bende 3 ayda elimden geldiğince sağlıklı ve L-carneitin kullanmadan 30 kilo verdim. 3 dakika %80 90 tempo koşuyorum 1 dakika 4 de koşuyorum.ama zayıflamam da sıkılaştırma hareketlerine çok şey borçluyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: scabies00

bence cardio bölümün koşu az değil mi bende 3 ayda elimden geldiğince sağlıklı ve L-carneitin kullanmadan 30 kilo verdim. 3 dakika %80 90 tempo koşuyorum 1 dakika 4 de koşuyorum.ama zayıflamam da sıkılaştırma hareketlerine çok şey borçluyum

Sıkılaştırıcı hareket olarak ne yapıyorsun kardeşim.
    Bende zayıflama ya karar verdimde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.