Şimdi Ara

canon sx1 mi panasonic fz 50 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar arkadaşlar..başlıktada belirttiğim gibi bu iki model arasında kararsız kaldım...son iki haftadır yoğun bir şekilde araştırmama rağmen karar veremedim..bir ara slr bile düşündüm fakat bu iki slr like model arasında karar kıldım..hangisini tavsiye edersiniz..

• tabikide Canon Sx1 mükemmel Cmos sensör ve full hd video kayıt ayrıca 28mm geniş açı lens 0 cm macro lens 20x ımage stabilizier lens barındıran bir makine Canon compact seride ilk cmos sensörlü makinesi en iyisi cmos dur sonuç itibariyle çok kalite bi makine panasonic te iyidir ama ikisi arasında seçimse tek kelime CANON
    SX1 için yabancı forumlarda çokta başarılı bir makina olmadığı belirtiliyor CCD sensörlü SX10' nun daha iyi olduğu söyleniyor. Bence acele etmemek gerekir. Millet hele bir alsın eleştirileri özellikle oynanmamış amatör çekimleri bir görün derim. Sonuçta CMOS sensörde olsa yine mercimek kadar bir sensör kullanılmış.
    Bir yıl kadar FZ 50 kullandım ve sattım. Herşeyi ile mükemmel bir makina ama yetersiz ışık koşullarında 100 ISO' da dahi noise üreten tembel sensörlü bir makineydi Bu forumda bu makine ile çektiğim yüzlerce fotograf var. ama bir o kadarda heder olan. Like sınıfının en donanımlı , en iyi Mega OIS olarak adlandırılan titreşim önleyicili ve en iyi optiğe sahip makinesi. Pratik olarak sıfır mor saçaklanma ve renk dağılması, mükemmel bir gövde ancak SLR/like sınıfı içinde en berbat sensöre sahip. Sensör en azından bu ölçülerde Fuji S6000FD veya S9100 kadar iyi olsaydı şahsen dSLR' ye ömür boyu ihtiyaç duymazdım....
    quote:

Orjinalden alıntı: ruffryders8

tabikide Canon Sx1 mükemmel Cmos sensör ve full hd video kayıt ayrıca 28mm geniş açı lens 0 cm macro lens 20x ımage stabilizier lens barındıran bir makine Canon compact seride ilk cmos sensörlü makinesi en iyisi cmos dur sonuç itibariyle çok kalite bi makine panasonic te iyidir ama ikisi arasında seçimse tek kelime CANON

• @bipekkan
    hocam peki önerebileceğin başka model varmı bunların haricinde..canon sx10 dahamı mantıklı olur...eğer sx 1 ile aralarındaki tek fark hd video kaydıysa benim için o kadar önemli değil video özelliği..
    Kullanmaya gerek var mı ?
    A dan Z' ye Panasonic DMC FZ50=LEICA V-Lux 1
    quote:

Orjinalden alıntı: tavas

Bunlara LEICA V-Lux 1 ilave edilirmi; kullanan var mı
  • @secooo,
    Fuji S6000FD kullandıktan sonra ki satmama rağmen hiç kullanışmamış gibi bir 2. S6000FD bulunca hemen üstüne atladım, Kolay kolay bir bir like makine tavsiye etmem çok çok zor. Bu sınıfta bu makinayı sollayan bir makina çıkartamadılar henüz.
    Bence çeşitli like makine kullanan arkadaşların açtıkları topikleri takip edin. Sonuçta ben kullanmadığım makine için kağıt üstünde yorum yaparsam yanıltıcı olabilirim. Örneğin: bir üstteki mesajımda,
    Panasonic DMC FZ50=LEICA V-Lux 1 dedim. Ama dpreviw LEICA V-Lux 1 için o kadar iddialı laflar eder ki :
    Universal and high-performance LEICA V-LUX1 compact digital camera with extreme focal length range for ambitious photographers
    İddialı fotoğrafçılar için uzun odak uzaklığı aralığı ile LEICA V-LUX1, Evrensel ve yüksek performanslı dijital kompakt fotoğraf makinesidir.
    Ancak, FZ 50 nin gerçekten çok iyi özelliklerinin yanı sıra var olan tüm negatif ve hastalıklı yönleri aynen LEICA' nın bu modeli içinde geçerlidir.
    Aynı site FZ 50 için o kadar iddialı değildir. Halbuki Sensöründen tutun kasasına , her yöne hareketli LCD ve yazılımı dahil herşey FZ50 üzerine kuruludur. Dikkat edin Leica demiyorum. FZ 50....

quote:

Orjinalden alıntı: secooo

@bipekkan
    hocam peki önerebileceğin başka model varmı bunların haricinde..canon sx10 dahamı mantıklı olur...eğer sx 1 ile aralarındaki tek fark hd video kaydıysa benim için o kadar önemli değil video özelliği..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SX1 çıkışında getirdiği sesi devam ettiremedi.
    İlk duyurulduğunda hepimiz dört gözle incelemeleri bekledik ama sonuç beklendiği gibi olmadı.
    CMOS sensör hissedilir bir fark koyamadı ortaya.
    Full HD video olayı cezbetti birçok kişiyi ama fotoğraf makinesinden önce fotoğraf çekmesini beklersiniz.
    Kısaca SX-10'a 720p (bile) destekli video koysalarmış SX-1 çok gereksiz bir makine olurmuş.
    FZ-50 için Bipekkan hocam gerekli yorumu yapmış.
  • cevap yazan herkese çok teşekkürler arkadaşlar..amerikaya giden bir arkadaşım vardı ondan makine sipariş etmiştim..o getirmeyi unutunca cezasını ödemeyi kabul ettiyani bana kendi kullandığı canon 400d sini ücretsiz verdi..şimdi bakalım bu fotoğraf merakı benim için geçici bi hevesmi yoksa daimimi olacak..tekrar yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim..saygılar...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.