Şimdi Ara

Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
926
Cevap
1
Favori
89.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ----------------------------------------
    LETSHO DİGİTAL DEN BİR İNCELEME............
    Canon PowerShot SX100 IS : Canon yeni modeli Canon PowerShot SX100 IS dijital fotoğraf makinesini duyurdu. PowerShot SX100 IS modeli Canon’un süper zum dijital kompakt SX serisinin ilk modeli olma özelliği taşıyor. Yüksek optik zum yeteneğini ve kullanıcı dostu özellikleri kompakt bir gövdede bir arada sunan PowerShot SX serisi ürünler her tür kullanıcının elinde sıra dışı performans sergilemeleriyle dikkat çekiyor. Canon PowerShot SX100 IS dijital kamera deneyimli fotoğrafseverler için tamamen manuel çekim esnekliğine de sahip. Canon PowerShot SX100 IS dijital fotoğraf makinesi 10x optik zum yeteneği, Optik Görüntü Sabitleyici özelliği, 8 megapiksel resim çözünürlüğü ve DIGIC 3 görüntü işlemcisi ile yüksek görüntü kalitesi sunuyor.

Canon SX100 IS - 10x Optik zum
    Canon yetkililerinden Mogens Jensen’in ürünle ilgili görüşleri şöyle: “Canon PowerShot SX100 IS dijital fotoğraf makinemiz yepyeni bir kompakt kamera ürün kategorimizin ilk üyesi. Yüksek optik performans ve kullanım kolaylıklarını bir arada sunan bu yeni SX ürün serimiz ile kullanıcılara gereksinim duydukları zum yeteneğini satın alınabilir bir fiyat etiketi ile sunmayı planladık.” Cihazın kompakt boyutlara sahip 10x optik zum objektifinin tasarımında daha önceki modellerden olan Canon PowerShot S5 IS temel alınmış. Objektifte hareketli elemanların sayısı minimumda tutularak zum işlemlerinin daha hızlı ve etkili olması sağlanmış. Objektifin 35mm fotoğrafçılık eşdeğeri 36 - 360mm olan odak uzaklık değerleri her türlü çekim ortamında yeterli oluyor.

Canon PowerShot SX100 IS - Optik Görüntü Sabitleyici
    Canon PowerShot SX100 IS dijital kamerada 10x optik zum özelliği ile birlikte Canon’un lens kaydırmalı Optik Görüntü Sabitleme sistemi de bulunuyor. Bu sistem ilk defa, profesyonel EOS kameralarda kullanılmak üzere üretilen ve Canon’un oldukça beğeni gören EF objektiflerinde kullanılmıştı. Buna ek olarak kullanıcı tarafından devreye sokulan Auto ISO Shift özelliği sayesinde fotoğrafseverler kamera veya kullanıcının elinin hareketlerinden kaynaklanan bulanık görüntülerin önüne geçmiş oluyorlar.

Canon SX100 IS kamera - Çekim modları
    Canon PowerShot SX100 IS dijital fotoğraf makinesi içlerinde tamamen manuel çekim modunun da bulunduğu toplam 18 adet hazır çekim moduna sahip. Bu modlardan Night Snapshot ve Kids & Pets gibileri hemen her seviyeden kullanıcının zor koşullarda kolaylıkla çekim yapmalarını sağlarken Çekim hızı öncelikli ve Diyafram öncelikli gibi modlar da daha deneyimli fotoğrafseverlerin gereksinimlerine cevap veriyor.

Canon PowerShot SX100 IS - Başlıca özellikler
    • 8.0 megapiksel resim çözünürlüğü
    • 10x optik zum
    • Optik Görüntü Sabitleyici
    • DIGIC III görüntü işlemci
    • Yeni Face Select (Yüz Seçme) fonksiyonuna sahip Face Detection Teknolojisi
    • ISO 1600
    • Auto ISO Shift
    • Geliştirilmiş, izleme modunda kırmızı göz giderme fonksiyonu
    • 2.5 inç (6.35 cm) LCD ekran
    • Tamamen manuel çekim modunun da dahil olduğu toplam 16 adet hazır çekim modu
    • Digital Tele-Converter ve Safety Zoom ile ekstra telezum mesafesi
    • Image Resize (Görüntüleri Yeniden Boyutlandırma) fonksiyonu

letsgodigital
    LetsGoDigital smartphone nieuws, camera reviews en tablet recensies
    http://www.letsgodigital.org/tr/news/articles/story_16594.html

Canon PowerShot SX100 IS
    Ilhan Engin : 5 Eylül 2007 - 14:40 CET

--------------------------------------------------------------------------
    CHİP DEN BİR İNCELEME.....

Canon'un PowerShot SX100, dijital fotoğraf makinesi 8.0 Megapiksel çözünürlüğe ve Türkçe menü desteğine sahip.

Canon'a özgü DIGIC III ve iSAPS teknolojilerini kullanan ürün, 10x optik ve 4x dijital ile birlikte toplam 40x zoom sunuyor. 18 çekim modu, kırmızı göz düzeltme özelliği, yüz seçme tuşu ve titremelere karşı optik görüntü sabitleyici gibi özellikler de makinenin diğer artıları arasında yer alıyor.

Hızlı veri aktarımı için USB 2.0 arabirimini kullanan bu dijital kamera, sesli ve sürekli video çekim özelliğinin yanında, 2.5 inçlik geniş bir LCD ekrana sahip.

chip online
    Canon PowerShot SX100 İncelemesi
    http://www.chip.com.tr/urun.asp?id=2158

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 26 Aralık 2007; 0:51:17 >

• VE 17 SAYFALI K SÜPER İNCELEME....BU MAKİNEYLE İLGİLİ BİLMEDİĞİNİZ KALMAYACAK.............

İNGİLİZCENİZ DE VARSA TABİ.........İŞTE LİNK..........

http://www.dpreview.com/reviews/canonsx100is/page3.asp
  • peki fuji fx5700 ile çok mu farklı bi cihaz bu..ben ikisi arasında tercih yapmakta zorlanıyorum ama..sizin tecrübenize dayanarak ne yapmalıyım.?ikiside çok güzel ve özel makinalar..tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum..benim için önemli olan ilk etapta gece veya gündüz çektiğim resimleri düzgün bir şekilde çekmesi..sonra bana; ya,ala ala bunu mu aldın demesinler?
    mesela o işeri daha ucuz bi makinada yapardı?(tabii ben çok fazla profesyonel çekim yapamayacağım için..)demesinler..ama almışken de iyi bişey olmasını da istemiyor değilim..onun için bana yardımcı olursanız sevinirim..şimdiden teşekkür ederim..

Orjinalden alıntı: ÖZ-AK
    sonra bana; ya,ala ala bunu mu aldın demesinler?

elalemin ağzı torba mı ki büzesin???

sen onları boşver, paşa gönlün ne istiyosa ona göre, ihtiyaçlarına ve bütçene göre bişey seç...

• unutmadan ekleyeyim ki fuji 5700 video çekerken optik zoom özelliğini de kullanabiliyorsunuz....ama canon sx 100 de bu yok....ama kalite olarak hangisi daha iyidir bilemem...çünkü fj 5700 520 canon sx100 ise 640 ytl....bir anormallik var sanki yani i olan pahalı olur mu sorusuna cevap arayınca proglem çıkıyor ortaya............

Orjinalden alıntı: effsane_61

unutmadan ekleyeyim ki fuji 5700 video çekerken optik zoom özelliğini de kullanabiliyorsunuz....ama canon sx 100 de bu yok....ama kalite olarak hangisi daha iyidir bilemem...çünkü fj 5700 520 canon sx100 ise 640 ytl....bir anormallik var sanki yani i olan pahalı olur mu sorusuna cevap arayınca proglem çıkıyor ortaya............

fiyat için şöyle diyebilirim canon için..mavi bilgisayarda %10 indirimli..18 ay taksit asya karta taksit var..30x18 ay dedi bana ayak üstü..ama buna ek olarak bişi vermiyor tabii..hafıza kartı falan kılıf,pil ve şarj makinası yok..yaklaşık onları da eklersen 60-70 ytl arası da onlar tutuyor..hemen hemen aynı rakama geliyor..sadece 18 ay taksit yapması işi cazipleştiriyor..düşünülebilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

Yukardaki linkten video izledim. Video hiç de fena değil. Ama video da zoom olmaması kötü

fotoğraf makinesinden video kamera kalitesi beklemek biraz garip geliyor bana..adı üstünde fotoğraf makinası..mutlaka önemlidir ikisinide aynı kalitede kaydetmek.amasonuç itibari ile bence esas adı olan,fotoğraf kalitesinin iyi olması..bu makinada canon olduğuna göre düşünülebilir mi?yada benzer modellerden mi alınmalı?günümüz teknolojisine ayak uydurmak çok zor..onun için en iyisini en uygun şartlarda almak önemli..forumlarda fuji5700 almış başını gitmiş..kimse kullanmıyor mu acaba canon sx100is modelini..forumlara bakılrsa fx5700 baya iyi..fiyat olarak da cazip..kimse kullanmıyorsa canon sx100is i haliyle çoğunluğa uymak mı gerek acaba..

• Canon PowerShot SX100 IS ; daha yeni bir model..o nedenle 5700 kulanıcılarının sayısı daha fazla ,bence sx100 ıs kullananların sayısı da zamanla artacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

Yukardaki linkten video izledim. Video hiç de fena değil. Ama video da zoom olmaması kötü

fotoğraf makinesinden video kamera kalitesi beklemek biraz garip geliyor bana..adı üstünde fotoğraf makinası..mutlaka önemlidir ikisinide aynı kalitede kaydetmek.amasonuç itibari ile bence esas adı olan,fotoğraf kalitesinin iyi olması..bu makinada canon olduğuna göre düşünülebilir mi?yada benzer modellerden mi alınmalı?günümüz teknolojisine ayak uydurmak çok zor..onun için en iyisini en uygun şartlarda almak önemli..forumlarda fuji5700 almış başını gitmiş..kimse kullanmıyor mu acaba canon sx100is modelini..forumlara bakılrsa fx5700 baya iyi..fiyat olarak da cazip..kimse kullanmıyorsa canon sx100is i haliyle çoğunluğa uymak mı gerek acaba..

Bir kere kimse kolay kolay yoğurdum ekşi demez! Fotoğraf makinasında da böyle...Fujiyi çok kullanan olabilir, lakin bahsettiğiniz makine canon sx 100is den çok daha önce piyasaya sürülmüş bir ürün. Canon ise daha yeni sayılır(bildiğim kadarıyla ağustosta çıktı). Canonla ilgili birkaç gündür yerli yabancı birçok siteden eleştiri ve incelemeleri takip ediyordum. Sonunda, Amerikadan bir arkadaşım aracılığıyla canonu getirtmeye karar verdim. Bir elime geçsin, buraya ilk izlenimlerimi aktarırım:)

• quote:

Orjinalden alıntı: kahirum

Canon PowerShot SX100 IS ; daha yeni bir model..o nedenle 5700 kulanıcılarının sayısı daha fazla ,bence sx100 ıs kullananların sayısı da zamanla artacaktır.

Aynı şeyi düşünmüş ve aynı anda yazmışız selamlar...
    bizimde bilgimiz olsun..................................
    arkadaşlar bide sx100 de panoromik çekim özelliği falan varmı..................
    yoksa panoromik çekimi nasıl yapacağız.....................
    bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa öğrenmiş oluruz............

Orjinalden alıntı: elbeyli

ya arkadaşlar benim bildiğim sx100 de videoda optik zoom olduğu yönündeydi.
    iyice aklımı karıştırdınız..................
    hayırlısıyla bi alın şu makineyide.........................
    bizimde bilgimiz olsun..................................
    arkadaşlar bide sx100 de panoromik çekim özelliği falan varmı..................
    yoksa panoromik çekimi nasıl yapacağız.....................
    bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa öğrenmiş oluruz............

bu makiayı fazla kullananlar yok anlaşılan..vardır da belki buraya yazmamıştır..alanlardan yorumlar bekliyoruz..

• Testlerde gordugum kadarıyla oyle aman-aman iyi bir makina degil. Zayıf iso perfonmansı (ozellikle dusuk iso'larda dahi ortaya cıkan artifact'lar), iyi olmayan batarya omru ve yuksek karsıt tonlardaki bazı renk sapmaları ile sınıfta kalmıs bir cihaz. Kısacası, pek tavsiye etmem.

Bu arada, fotograf makinesinde video olayına ne kadar fazla onem verilerek onemseniyor ve ilk sırada bakılacak ozellik olarak goruluyor anlamak cok guc!! Adı ustunde "fotograf makinesi", eger video cekecekseniz ve sizin icin bu kadar onemliyse tavsiyem size foto mak. yerine gidin bir "video kamera" alin. Foto mak. ile uzun sureli ve vadede video cekmek basta sensör olmak uzere cihazda bazı kalıcı hasarlara neden olur arkadaslar. Bu kadar amatorce dusunmeyin! Zira bu cihazlar foto cekmek uzere yapilmislar video degil.

Foto makinesi alirken dk;1, gol;1 hemen cihazın videosunu sorgulayanlara bakıyorumda (forumda, teknosa vs gibi yerlerde denk geldigim tipler) genelde ya bayan, ya da amator, bilincsiz, kendi irade ve karar verme yeteneginden aciz, her duyduguna inanan, kulaktan duyma bilgilerle hareket eden tayfa oluyor.

Fotograf makinesi, fotograf cekmek uzere tasarlanmis cihazlardir video degil. Video işin bir anlamda "bonus'udur" ve size tavsiyem ancak cok gerekli durumlarda, kısa sureli kullanimlarda kullanin. Dunyanın en gelişmiş fotograf makineleri olan DSLR sinifi cihazlar neden video cekmiyorlar sizce bir dusunun bakalim? Egitimsiz, coluk/cocuk, full amator tipler gibi foto makinesinde video konusunu bu kadar fazla abartmayin, onemsemeyin hatta hic kaale bile almayın derim. Zira bu sizin yararınıza olacaktir..

Saygilarimla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 31 Aralık 2007; 15:35:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

Testlerde gordugum kadarıyla oyle cok aman-aman iyi bir makina degil. Ozellikle zayıf iso perfonmansı (ozellikle dusuk iso'larda dahi ortaya cıkan artifact'lar), iyi olmayan batarya omru ve yuksek karsıt tonlardaki bazı renk sapmaları ile sınıfta kalmıs bir cihaz. Kısacası, pek tavsiye etmem.

Bu arada, fotograf makinesinde video olayına ne kadar fazla onem verilerek onemseniyor ve ilk sırada bakılacak ozellik olarak goruluyor anlamak cok guc!! Adı ustunde "fotograf makinesi", eger video cekecekseniz ve sizin icin bu kadar onemliyse tavsiyem size foto mak. yerine gidin bir "video kamera" alin. Foto mak. ile uzun sureli ve vadede video cekmek basta sensör olmak uzere cihazda bazı kalıcı hasarlara neden olur arkadaslar. Bu kadar amatorce dusunmeyin! Zira bu cihazlar foto cekmek uzere yapilmislar video degil.

Foto makinesi alirken dk;1, gol;1 hemen cihazın videosunu sorgulayanlara bakıyorumda (forumda, teknosa vs gibi yerlerde denk geldigim tipler) genelde ya bayan, ya da amator, bilincsiz, kendi irade ve karar verme yeteneginden aciz, her duyduguna inanan, kulaktan duyma bilgilerle hareket eden tayfa oluyor.

Fotograf makinesi fotograf cekmek uzere tasarlanmis cihazlardir video degil. Video işin bir anlamda "bonus'udur" ve size tavsiyem ancak cok gerekli durumlarda, kısa sureli kullanimlarda kullanin. Dunyanın en gelişmiş fotograf makineleri olan DSLR sinifi cihazlar neden video cekmiyorlar sizce bir dusunun bakalim? Egitimsiz, coluk/cocuk, full amator tipler gibi foto makinesinde video konusunu bu kadar fazla abartmayin, onemsemeyin hatta hic kaale bile almayın derim. Zira bu sizin yararınıza olacaktir..

Saygilarimla...

o zaman kompakt bi cihaz mı almak lazım?ben profesyonel kullanıcı değilim..açıkçası fiyat ta önemli karar verirken..ama şunu söyleyebilirim kendi açımdan,kompakt makinaya 450-500 vereceğime en azından ondan iyi olduğunu tahmin ettiğim sx100is modeline yoğunlaştım..bilmiyorum acaba doğru mu düşünüyorum..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

Testlerde gordugum kadarıyla oyle cok aman-aman iyi bir makina degil. Ozellikle zayıf iso perfonmansı (ozellikle dusuk iso'larda dahi ortaya cıkan artifact'lar), iyi olmayan batarya omru ve yuksek karsıt tonlardaki bazı renk sapmaları ile sınıfta kalmıs bir cihaz. Kısacası, pek tavsiye etmem.

Fotograf makinesi fotograf cekmek uzere tasarlanmis cihazlardir video degil. Video işin bir anlamda "bonus'udur" ve size tavsiyem ancak cok gerekli durumlarda, kısa sureli kullanimlarda kullanin. Dunyanın en gelişmiş fotograf makineleri olan DSLR sinifi cihazlar neden video cekmiyorlar sizce bir dusunun bakalim? Egitimsiz, coluk/cocuk, full amator tipler gibi foto makinesinde video konusunu bu kadar fazla abartmayin, onemsemeyin hatta hic kaale bile almayın derim. Zira bu sizin yararınıza olacaktir..

Saygilarimla...

o zaman kompakt bi cihaz mı almak lazım?ben profesyonel kullanıcı değilim..açıkçası fiyat ta önemli karar verirken..ama şunu söyleyebilirim kendi açımdan,kompakt makinaya 450-500 vereceğime en azından ondan iyi olduğunu tahmin ettiğim sx100is modeline yoğunlaştım..bilmiyorum acaba doğru mu düşünüyorum..

Yeni cikmiş olan Canon A720 IS'yi incelemenizi oneririm. Nette yayinlanmiş birkac testi var ve cihaz oldukca yuksek image kalitesine sahip bir model. Zaten bir onceki versiyonu olan A710 IS dprewiew.com'dan "HIGLY RECOMMENDED" odulu almişti. Ben olsam bu cihazi dusunurdum...

•  Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI***

canon usa internet sitesinden alınmış, bu makinenin çektiği bir foto.
  • Bu tarz ureticinin kendi sitesine koymus oldugu ornek fotolari hic bir zaman ornek/baz almayın. Bu ornekler profesyonellerce, en iyi ısık, koşul, ayar ve en ideal ortamlarda cekilirler. Bir amator hatta yarı-profesyonel dahi olsanız cogu zaman gercek hayatta bu kadar onemli bileseni bu kadar basarili bir sekilde kolay-kolay bir araya getiremezsiniz. Cihaz hakkında fikir edinmek icin ureticilerin kendi sayfalarına koyduklari ornek fotolari baz almak, yogurtcuya gidip, "yogurdun eksi mi usta" diye sormak gibi birsey!

Bu kadar saf ve ön-görüsüz olmayin mumkunse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 31 Aralık 2007; 18:37:18 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dor Niro -- 1 Ocak 2008; 15:10:30 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.