Şimdi Ara

##Canon PowerShot A570 IS Topluluğu ve Fotoğrafları##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.025
Cevap
9
Favori
255.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Nisan 2007'de Dünyaya gözlerini açan Canon PowerShot serisinin en yeni üyesi Canon A570 IS sahiplerini bir konuda toplamak,bilgi ve fotoğraf paylaşımı yapmak amacıyla bu konuyu açmış bulunmaktayım.

Bu konunun Canon PowerShot A570 IS yi yakından tanımak isteyen fotoğraf severlere,fotoğraf ve bilgi paylaşımları ile A570 IS sahiplerine çok faydalı olacagını düşünüyorum.

Canon PowerShot A570 IS'nin özelliklerini tanıyalım :

*Canon DigicIII Processor
    *7.1 Megapixel CCD imager for up to poster size prints
    *4x optical 35-140mm f/2.6-5.5 zoom with Canon’s Optical Image Stabilization (OIS)
    *2.5" color LCD with up to 10x playback zoom
    *Advanced TTL AiAF 9-point autofocus system
    *Canon's new Face Detection AF/AE/FE technology
    *Auto, Manual, Tv, Av, and 12 Pre-programmed creative scene modes for beginners
    *Movie mode w/sound, 640x480 / 320x240 up to 4GB, 160x120 up to 3 minutes
    *1.7fps Continuous burst capture of Large/Fine images
    *Evaluative metering on focus point, Center-weighted or Spot options
    *Stitch Assist mode for perfect panoramas
    *Exposure compensation: +/-2EV in 1/3-step increments
    *White Balance: Auto, 5 presets or Custom
    *Orientation sensor that automatically detects vertical or horizontal shooting
    *Low-light focus assist illuminator
    *Light-guide zoom flash, angle changes with focal length
    *Optional High-Power Flash HF-DC1
    *Shutter speeds of 15 seconds to 1/2000 second
    *Selectable ISO settings from 80 to 1600
    *Voice memo (up to 60 secs) can be attached to images
    *Built-in microphone and speaker
    *Powered by two standard AA type batteries
    *Direct print and PictBridge Compatible
    *USB 2.0 high speed connectivity for PC and Mac
    *Secure Digital/SDHC memory cards, 16MB supplied

*Canon PowerShot A570 IS Ülkemize "Erkayalar" tarafından ithal edilmektedir

Profesyonel İncelemeler için ve Örnek Fotoğraflar için faydalı olacagını düşündüğüm iki adres

Lets Go Digital
    Steve Digicams

Evet sıra geldi Canon PowerShot A570 IS ile çektiğimiz fotoğraflarımızı paylaşmayı ;

Makineyi yaklaşık 2 gündür kullanıyorum.300 kare fotoğraf çektim.Gerçekten çok keyifliydi.Çektiğim fotoğraflar genellikle "manuel" kullanım modundaydı,umarım başarılı olabilmişimdir.Exif bilgilerinden resimlerin detaylarını ögrenebilirsiniz.

Powered by Canon PowerShot A570 IS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hederahelix -- 25 Nisan 2007; 2:24:50 >

5D Mark II + 24-105 F4 L

• cektınız pozlar makınaın gucunu tam yansıtmıyor,
    M modda, trıpod ole, ıso 100-200-400-800-1600 seklınde ınceleme, gece cekımı,
    OIS ın kac stop kazanc sagladıgını v.s. daha onemlı seylerı eklersenız daha faydalı olur

5D Mark II + 24-105 F4 L
  • Canon PowerShot A570 IS kullanıcıları nerede

5D Mark II + 24-105 F4 L
  • bende bu makinayı almayı düşünüyordum ama çok pahallı şu anda
    belki sonbahara doğru fiyatı ucuzlar
    LOGITECH-Z906

• Amerikadan getirttim 220 $. Şaka gibi!
  • A 570 IS - ÖRNEK VİDEO

A 570 IS ile ilgili başlık açacaktım ama sen daha önce davranmışsın hederahelix. Tebrikler. Makineyi almadan önce ben de araştırma yaptım ama yeni bir model olduğu için pek bir şey (örnek foto-video veya yorum) bulamamıştım.

Makine 2GB üzeri kapasiteleri destekleyen yeni SDHC tip bellek kartları ile uyumlu.
    4 GB’a kadar videoyu kesmemesi güzel. A530 ve A540 larda 1GB dolunca kartınız daha yüksek kapasite olsa bile videoyu kesiyordu biliyorsunuz.

640x480 boyutunda 30 kare/saniyede 2GB karta 16 Dakika, 4 GB karta 32 dakika kesintisiz kayıt yapabilirsiniz.

http://www.4shared.com/file/14889037/7d7de6be/top_oynayan_ocuklar.html

Aşağıdaki linkte bir görüntünün kameranın kendi formatı olan AVI formatında olan hali ve nero ile VCD ye çevrilmiş hali var. AVI çok kaliteli, ama biraz yer kaplıyor.VCDye Çevirince dosya boyutu çok azalıyor ama biraz görüntüde kalite kaybı oluyor.

http://www.4shared.com/file/14868426/13e496b1/canon_a570is_rnek_videolar.html

320 x 240 piksel - 30 kare/saniyede 2GB karta 44 Dakika, 4 GB karta 88 dakika ses kaydı yababilirsiniz. Bu kalitede örnek video:

http://www.4shared.com/file/14887754/57be7134/MVI_0034.html

DIGIC III

DIGIC III işlemci hızlı açılış süresi, otomatik netleme, genel tepki süreleri ve hızlı çekim açısından cihazın üst seviyede performans sergilemesine olanak tanıyor. İşlemcinin etkili olduğu diğer alanlar ise görüntü kalitesi ve enerji sarfiyatı. DIGIC III görüntü işlemcinin en etkin olduğu nokta ise görüntülerdeki kirlilik oranını düşürmesi.
    (digic III işlemci ile ilgili bilgiler buradan alındı)
    http://www.letsgodigital.org/tr/10382/canon_powershot_g7/

YÜZ TANIMA ÖZELLİĞİ

Canon’un yeni Face Detection AF/AE (Yüz Tanıma) teknolojisi 9 noktaya otomatik netleme istemi ile birlikte çalışarak deklanşöre yarım basıldığında kompozisyon içerisinde bulunan insan yüzlerini ayrıt edebiliyor. Bu sistem Canon’un Intelligent Scene Analysis/iSAPS teknolojisi sayesinde sadece en yakın insan yüzünü değil dokuz adete kadar insan yüzünü ayırt etme yeteneğine sahip. Canon’un Face Detection teknolojisi bu işlemlerin ardından netleme ve pozlama değerlerini en iyi sonuçları üretecek şekilde otomatik olarak ayarlıyor.
    (yüz tanımayla ilgili bilgiler buradan alındı)
    http://www.letsgodigital.org/tr/10382/canon_powershot_g7/

Makine odanın içindeki insan yüzünü kare içine alıyor. Makineyi sağa sola çevirsenizde yüzü takip ediyor. Yüze çerçevelemeyi bırakmıyor. 2 insan varsa ikisinin yüzünü ayrı çerçeve içine alıyor. Daha önce başka bir Canon kullanmamıştım. Ama bu özellik çok hoşuma gitti. Sanırım bu özellik Digic II işlemcili ( A530- A540 v.b) modellerde yok değil mi.

OPTİK GÖRÜNTÜ SABİTLEYİCİ
    Canon’un görüntü sabitleme sisteminde görüntü algılayıcı sabit duruyor ve kompozisyonda hareket eden nesnelerin etkileri ve görüntüde bulanıklığa neden olan etmenler objektif bünyesinde gideriliyor. Cihaz bünyesindeki bir jiroskop bu hareketleri ölçümleyerek elde ettiği bilgileri saniyede 4000 sinyal hız ile özel bir işlemciye gönderiyor. Bilgiler bu işlemciye ulaştıklarında, kullanıcının elinden kaynaklanan istenmeyen hareketlerle kameradan kaynaklanan kullanılabilir hareketler olarak bir ayrıma tabi tutuluyor. Ardından işlemci objektif üzerindeki bir elemanı yönlendirerek gerekli düzeltmeleri gerçekleştiriyor. Kameranın görüntü sabitleyici sistemi kompozisyondaki nesnelerin hareketlerini değil sadece kullanıcı hareketlerinden kaynaklanan titremeleri düzeltiyor.
    Görüntü sabitleyicinin ayarlarını menüden değiştirebildiğiniz gibi aynı zamanda bu özelliği yine menüden açıp kapatabiliyorsunuz. “Continuous” seçeneğinde optik görüntü sabitleyici sürekli olarak devrede oluyor. Ekranı sürekli izleyerek dilediğiniz etkiye ulaşınca görüntüyü çekebiliyorsunuz. “Record” seçeneğinde görüntü sabitleme sistemi sadece deklanşöre bastığınız zaman devreye giriyor. Bundan da anlaşılacağı üzere bu seçenek video görüntü çekerken etkili olmuyor. Son olarak kameranın da hareket ettirildiği durumlarda tercih edilebilecek olan “Pan” seçeneği bulunuyor. Bu seçenekte kamera soldan sağa veya tersi yönde hareket ettirildiğinden dolayı görüntü sabitleyici sadece yukarı veya aşağı yönlerdeki hareket düzeltmelerini gerçekleştiriyor. Continuous ile bu seçenek arasındaki fark küçük ama algılanabilir seviyede. Genel olarak bakıldığında optik görüntü sabitleyicinin gayet iyi çalıştığı görülüyor
    (Optik görüntü sabitleyici ile ilgili bilgiler buradan alındı)

http://www.letsgodigital.org/tr/11781/canon_powershot_a710is_inceleme/
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/120/page_4.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ustam iyi hoşta bu makina kaça? ben adana dayım. bimex ta var. 400 yuro diyorlar! kazık mı kazık! amerika da 220 ila 260$ arası. burda niye iki katından fazla?? bu kadar kazıkçılık da olmaz! vicdan yok mu bu ülkenin satıcılarında!!

bana 570i nerde nispeten ucuza alabilirim onu söyleyin.

saygılar
  • webdenal.com veya hepsikamera.com'dan ya da aydinlarfoto.com'dan alabilirsin. 650 YTL civarında. Ben "webdenal"dan aldım taksitle. ama peşin alacağım diyorsan 460 YTL ye alabilirsin. gittigidiyor.com'dan.

Bende A570IS mi 23 Nisan'da Bimekste kampanya vardı.KDV almıyorlardı,dolayısıyla 620 ytl ye aldım.Çok memnunum.Ben açıkçası fotoğraf makinası gibi hassas aletlerde garantisiz ürün almanızı tavsiye etmiyorum,fakat bu riski göze alanlar Amerika'dan getirtebilirler makinayı.Orada oldukça makul fiyatlarda sanıyorum

5D Mark II + 24-105 F4 L
  • quote:

Orjinalden alıntı: hederahelix
    Ben açıkçası fotoğraf makinası gibi hassas aletlerde garantisiz ürün almanızı tavsiye etmiyorum,fakat bu riski göze alanlar Amerika'dan getirtebilirler makinayı.Orada oldukça makul fiyatlarda sanıyorum

Ben yeni getirttim 300 lira gibi maliyeti var. Makine müthiş bir şey!

• quote:

Orjinalden alıntı: amcebey
    Ben yeni getirttim 300 lira gibi maliyeti var. Makine müthiş bir şey!

hocam bi tane de bana alalım böle fiyata getirebilirmiyiz valla büyük duamı alırsın
    [15/08/2006] Nzxt Trinity Kasa, Dark Power Be-Quiet 530 W, Asus P5w Dh Deluxe, intel Core 2 6600, Seagate 320 Gb ( St3320620As)7200.10 Ncq Sata2 16mb, POV ATI HD4770, Team Xtream 2*1 Gb 800 Mhz ddr II , Nec Dvd-Rw 7170a , Samsung 226bw 22" WideScreen , Logitech X-230 Speaker , Super PI - 13" Canon 60D , Kia Rio 1.5 CRDi Advance H/B Buz Mavisi
  • Keşke olabilse. Benim yeğen gitmişti, o getirdi. Bayram dönemlerinde hediyelik sınırı yükseldiğinden, isteyen e-bay'dan $.220-230 gibi getirtebilir.
  • neyse bende 400 ytl ye aldım gg den gelsin bakalım nasıl bir makinaymıs
    [15/08/2006] Nzxt Trinity Kasa, Dark Power Be-Quiet 530 W, Asus P5w Dh Deluxe, intel Core 2 6600, Seagate 320 Gb ( St3320620As)7200.10 Ncq Sata2 16mb, POV ATI HD4770, Team Xtream 2*1 Gb 800 Mhz ddr II , Nec Dvd-Rw 7170a , Samsung 226bw 22" WideScreen , Logitech X-230 Speaker , Super PI - 13" Canon 60D , Kia Rio 1.5 CRDi Advance H/B Buz Mavisi
  • Arkadaşlar ben sony w85 modelini almayı düşünüyordum. bu makinayı görünce biraz kafam karıştı. sizce hangi makinayı almalıyım. Görüşlerinizi yazarmısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketcap98 -- 16 Mayıs 2007; 20:35:05 >
  • Bence A570 almalısınız.
    quote:

Orjinalden alıntı: halilibo7

Arkadaşlar ben sony w85 modelini almayı düşünüyordum. bu makinayı görünce biraz kafam karıştı. sizce hangi makinayı almalıyım. Görüşlerinizi yazarmısın?
  • aldık almasınada bunda macro cekerken hangi ayar olmalı , haraketli bişeyi cekerken ayarları nasıl olmalı, video cekerken en net cözünürlük nasıl ayarlanır, resime renk atama varmı ? gece cekiminde nasıl kullanılmalı acemi oldugum için bunları bilemiyorum bilen usta eller bi yazabilirlerse çok sevinecegim
  • Selam arkadaşlar. Ben de Canon Powershot A570 kullananlar ailesine yeni katıldım.(Hediye olarak yurtdışından geldi). Küçük bir yerde yaşadığım için internetten başka danışacak kaynağım yok. Bu makinenin Türkçe kullanım kılavuzu var mı acaba? Var ise tarayıcı yardımıyla tarayıp buradan bizlerle paylaşabilir misiniz? Ya da ücreti mukabilinde yollayabilir misiniz? Olmadı ketcap98 arkadaşımın dediği gibi hangi ortamlarda hangi ayarlarıla çekim yapabileceğimizi yazabilir misiniz? Teşekkürler...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.