Şimdi Ara

Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI*** (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
926
Cevap
1
Favori
89.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhabalar.2.e el sx100 aldım fakat makine her açıldığında saat ayarlamamı istiyor.saat pili yeni.çözümünü bilen var mı acaba

Orijinalden alıntı: semisay

quote:

Orijinalden alıntı: yyuzlu

Arkadaşla Power Shot SX100 IS makinam var ve pil sorunum var sanırım. 9 - 10 foto çekiminde piller bitiyor. Çok kızgınım Ne yapabilirim.

Benimde aynı derdim var. 2 yıl önce aldım makinayı. İlk önceleri şarz olmayan normal piller denedim, pil parası bıktırdı tuttum dünyanın parasını vererek 1 yıl önce şarz cihazı ve 4 adet şarzlı pil aldım. ilk önceleri fena gitmedi pil parasına paydos dedim. Ancak şimdi pilleri şarz ediyorum makinaya takıyorum daha foto çekmeden pilleri değiştirin yazıyor. Bir yılda 4 adet şarzlı pil yedi bitirdi makina. Enerji sorunu nedeni ile makinayı kullanamaz hale geldim. Yardım aramaya çıktım internete. Malesef konu başlığını yeni buldum, ama gördüğüm kadarı ile geç oldu. Konu terk edilmişe benziyor.

Aynen aynen. Bende şimdi tam bu sorunun cevabını ararken bu konuya geldim. Duracell pille bile anında bitiyor piller. Bu nasıl iş bende anlamadım. Cidden bende bıktım. Verdiğim pil parasının haddi hesabı yok. Soğudum makinadan.
    Şarjlı pil takıyorum. Belli bir süreden sonra o pilleride kullanamaz hale getiriyor.

Yaza doğru canon d600 alacağım allah nasip ederse. Neyseki onda şarj edilebilir lion pil varmış.

• 2700luk gp kullandım söylediğiniz hiçbir sıkıntıyı yaşamadım eğer 1000mahlik markası belli olmayan pil Kullanırsanız 10 Çekimden sonra uyarı verir tabii

SX100IS makinemi 2008'den beri kullanıyorum ve çok memnunum. Fakat artık yaşlanmaya başladı sanırım. Geçenlerde kılıfı(bir bel çantası) ile birlikte 2 kez yere düşürdüm ama çok abartılı etkilendiğini düşünmemiştim. Ancak 2-3gün sonra farkettim ki makinemin deklanşörü sıkıntı yaşıyor.

Normalde yarım bastığımda yeşil veya kırmızı kare çıkar ve netlemeyi yapardım ardından da basmayı tamamlayarak fotoğrafı çekerdim. Artık netlemeyi yaptıktan sonra basmayı tamamlamaya çalıştığımda yeşil kutu kayboluyor sonra tekrar bi netleme yapmaya çalışırken makine fotoyu çekiyor. Fotoğraflar yine de bulanık çıkmıyor fakat çok rahatsız edici bir durum.

Bir arkadaşım çalıştığı fotoğrafçıda eskiyen makinelerde de benzer sorunlar yaşadıklarını söyleyince çok üzerinde durmadım ama internette tam olarak sorunuma benzer sorun yaşayanı da bulamadım.

Sorunun tam tanımı nedir ve nasıl düzeltebilirim ve bana ne kadara mal olur? Bilgilerinize ihtiyacım var teşekkürler
    AMD Athlon II X250 3.0ghz, FOXCONN A7DA-S 3.0 anakart, 2GB 1333mhz DDR3 ram, 512MB SAPPHIRE ATI Radeon HD4830 Ekran kartı, 250GB Seagate SATA2 7200prm 16mb HDD, SAMSUNG SnycMaster 794MB Monitör, AOPEN QF50 350watt Peak Kasa, ASUS DVD Writer

>>>DH BİSİKLET KULÜBÜ <<<

• Canon Sx100

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.