Şimdi Ara

canon eos mark 2 ile kaç dk video çekebilirim ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar üzerinde 8 gb hafıza kartı var ve 14 dk kayıt süresi veriyor bunu nasıl arttırabilirim? önerebileceğiniz hafıza kartı var mı ? bana en az 45 dk lık kayıt yapabilme özelliği kazandırması lazım :)

• Videodan pek anlamam ama en azından class 10 olması makul.
    Diğer yandan 8 gb 14 veriyorsa 45 dk için içler dışlardan en az 26 gblık bir kart yeterli olacaktır.
  • Çekemezsin. Makina izin vermez. (eos mark 2 demişsin de kaç d mark ii)
    5d ii için max video süresi 10küsür dakika idi yanılmıyorsam. (5d 2 kullanıyorum ama video ile işim olmadığı için net süre aklımda kalmadı)

Ama bilgin olsun, süreyi sınırlayan bellek kartı değil makina. (elbette 256MB kart takarsan kart sınırlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: people66

arkadaşlar üzerinde 8 gb hafıza kartı var ve 14 dk kayıt süresi veriyor bunu nasıl arttırabilirim? önerebileceğiniz hafıza kartı var mı ? bana en az 45 dk lık kayıt yapabilme özelliği kazandırması lazım :)

Bence arttırılsa bile sakın deneme. Video çekimi uzadıkça sensöre zarar vermeye başlayacaktır. Nikon'da 20 dk sınır var. 150.000 olan sensör ömrünü korumak adına bu kısıtlama yapılmıştır. Mark 2 tam prof. bir makinedir ve prof. video çekenlere dikkat ettiysen hiç biri aralıksız 10 dakika video çekmemiştir Genelde filmler, klipler kısa çekimlerin montajlanıp kurgulanmasından meydana gelmektedir.

• zetnakah kullanıcısına yanıt
    Mesele sensör ömrü değil hocam .

Mesele tamamen video kameraların önüne taş koymamak . Yasal sınır var .

Bir Canon 650d bile çok güzel video çekebiliyorken , kim video kameraya para verirki bu safsatalar olmasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 27 Eylül 2013; 6:21:21 >
  • quote:

arkadaşlar üzerinde 8 gb hafıza kartı var ve 14 dk kayıt süresi veriyor bunu nasıl arttırabilirim? önerebileceğiniz hafıza kartı var mı ? bana en az 45 dk lık kayıt yapabilme özelliği kazandırması lazım :)

Neden 45 dakika??? bir seferde? 15 er dakikalık 3 seferde cekin, düzenleme sırasında birleştirip tek dosya haline getirin... Düzenleme yapmadan kullanıyorsanız onu bilemem...Ancak her video duzenleme en azından, white balance ve renk duzenlemesi ister...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Bir Canon 650d bile çok güzel video çekebiliyorken , kim video kameraya para verirki bu safsatalar olmasa

Alakası bile yok.

Aldığınız şey bir fotoğraf makinesi. Herifler fotoğraf makinesine video özelliğini ufak tefek anları yakalayabilmeniz için koyuyor. Fotoğraf makinesindeki sensör video kamera gibi işlemediği için uzun süreli videolarda ısınıyor ve yanıyor. Bunu engellemek içinde bu tür makinelere sınır koyuyorlar. Eğer öncelikli amacınız video çekmek ise bir video kamera almak çok daha mantıklıdır. Hem çok daha uzun süre kesintisiz video çekersiniz hem de fotoğraf çekebilecek kapasiteye de sahip olursunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    röportaj için bu kamerayı kullanmak istiyorum 854 sn video çekim süresi gösteriyo yani 14 dk kadar en faz bir seferde çekmek istiyorum röportajı kesip karttan pc ye aktarma yapmak çok kötü olur... röportaj 10 dk sürse sorun değilde en az 45 dk çekip onu 15 dk ya kadar kırpmam lazım...
  • quote:

röportaj için bu kamerayı kullanmak istiyorum 854 sn video çekim süresi gösteriyo yani 14 dk kadar en faz bir seferde çekmek istiyorum röportajı kesip karttan pc ye aktarma yapmak çok kötü olur... röportaj 10 dk sürse sorun değilde en az 45 dk çekip onu 15 dk ya kadar kırpmam lazım...

Normalde dikkat ettiyseniz röportajlarda tek çekim yapılmaz. Farklı açılardan farklı kameralarla çekimler yapılır. Mark II en fazla kaç dakika çekim yapar bilmiyorum. hafıza kartı alırsanız bu süre 1 saate çıkarmı onu da bilmiyorum ama makinelerde video ya süre kısıtlaması koyulmasının yegane sebebi budur.

Vapur da bir program çekimine denk gelmiştim. Orada yaklaşık 3 farklı kamera ile çekim yapılıyor kameraların bekletilme anlarına yakın vakitlerde kamera açısı başka kameraya geçip onunla devam ediyorlardı. Belki ikinci bir kamera ile desteklerseniz çok daha faydalı olur. Hem farklı açılardan da çekip profesyonel havası katarsınız hem de bir makineyi az bir süre de olsa dinlendirmiş olacağınız için vakit kazanırsınız.

Onun dışında daha teknik bilgiyi o makineyi kullanıp uzun soluklu video çeken arkadaşlardan dinlemek gerekir.

Ben kx ile yaklaşık 40 dakikalık video çekmiştim. Ama takdir edersiniz ki 720 p yi işlemek ile 1080p yi işlemek aynı gücü sarfettirmeyecektir.

• Kaliteyi düşürmek süreyi arttırabilir belki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten 2 kamera çalışacağım 1 i genel açı mark 2 de konuk kişiye odaklanıcağım, video ayarını 680x420 ye aldım yinede 14 dk...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Alakası bile yok.

Aldığınız şey bir fotoğraf makinesi. Herifler fotoğraf makinesine video özelliğini ufak tefek anları yakalayabilmeniz için koyuyor. Fotoğraf makinesindeki sensör video kamera gibi işlemediği için uzun süreli videolarda ısınıyor ve yanıyor. Bunu engellemek içinde bu tür makinelere sınır koyuyorlar. Eğer öncelikli amacınız video çekmek ise bir video kamera almak çok daha mantıklıdır. Hem çok daha uzun süre kesintisiz video çekersiniz hem de fotoğraf çekebilecek kapasiteye de sahip olursunuz.

Bilmeden alakası yok demeyin lütfen . Nikon'un global sitesinde fotoğraf makinelerinde yasal sınırın 5 dakika olduğunu , 20 dakikaya kadar genişletildiğini yazıyor .

Arkadaşım 550d nin yasal süresini kaldırdı . Ortalama 1 saatlik video çekimleri, kısa film deneme çekimleri yapıyor 2 senedir . Cihaz banamısın demedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 27 Eylül 2013; 17:35:29 >

• quote:

quote:

quote:

Alakası bile yok.

Bilmeden alakası yok demeyin lütfen . Nikon'un global sitesinde fotoğraf makinelerinde yasal sınırın 5 dakika olduğunu , 20 dakikaya kadar genişletildiğini yazıyor .

Ayrıca reklam olarak algılamayın , arkadaşım 550d nin yasal süresini kaldırdı . Ortalama 1 saatlik video çekimleri, kısa film deneme çekimleri yapıyor 2 senedir . Cihaz banamısın demedi

http://www.ahmetgencunal.com/#/home

Ben de alakası yok derken satış stratejisi olarak alakası yok. Sensör ile alakalı dedim. O sınırı koyma sebebi bundan çünkü. Yoksa 5d mark II ile film çekenlerde oturup 10 dakika 10 dakika çekmiyordur. Tekrar ediyorum ki yukarıda da yazdım ben de kx ile uzun süreli video çektim. Ama bu riski göze alarak yaptım. 550D ile çeken arkadaşım da mevcut. Orada sorun bu makinelerin tasarlanma amacının videodan önce fotoğraf olduğu ve sensörlerinin buna göre dizayn edildiği. yoksa yapılamaz gibi birşey demedim laflarımda.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alakası bile yok.

Ayrıca reklam olarak algılamayın , arkadaşım 550d nin yasal süresini kaldırdı . Ortalama 1 saatlik video çekimleri, kısa film deneme çekimleri yapıyor 2 senedir . Cihaz banamısın demedi

http://www.ahmetgencunal.com/#/home

Ben de alakası yok derken satış stratejisi olarak alakası yok. Sensör ile alakalı dedim. O sınırı koyma sebebi bundan çünkü. Yoksa 5d mark II ile film çekenlerde oturup 10 dakika 10 dakika çekmiyordur. Tekrar ediyorum ki yukarıda da yazdım ben de kx ile uzun süreli video çektim. Ama bu riski göze alarak yaptım. 550D ile çeken arkadaşım da mevcut. Orada sorun bu makinelerin tasarlanma amacının videodan önce fotoğraf olduğu ve sensörlerinin buna göre dizayn edildiği. yoksa yapılamaz gibi birşey demedim laflarımda.

Fotoğraf makinesi sensörü video çekiminde 20. dakikadan sonra aşırı zorlamaya başlıyor ki bu sensör için çok tehlikeli. Video kameraların önünü kesmemek için falan bunlar boş. 1 saat yaparsın 2 saatte yaparsın ama 150.000 olan ömrü 75.000 e düşer

• DSLR makinelerdeki video süresi sınırı 29:59 dakikadır. Bunun sebebi de Avrupa Birliği kanunlarıdır. Avrupa Birliği'ne göre bu süreyi aşan her DSLR video kamera sınıfına giriyor ve ona göre vergilendirmesi de farklı oluyor.

Örnek olarak Canon 1D-X ile 1D-C modelleri arasındaki farklara bakabilirsiniz. Donanım olarak birebir aynı olmalarına rağmen 1D-X Avrupa ülkelerinde satılan model olduğundan 4K video çekemiyor, 29:59 süreye ulaşınca kaydı kesiyor. 1D-C modeli ise Amerika'da satılıyor ve böyle kısıtlamaları yok.

5D Mark II'deki dakika limiti ise FAT formatıyla alakalı, 4GB'a ulaşınca otomatik olarak kayıt duruyor. Mark III'te bu durum düzeltildi, FAT limitine ulaşılsa bile yeni bir dosya açarak çekim devam ediyor, taa ki 29:59'a ulaşana kadar.
  • Yorum yapanların çoğu resmen sallamis. Bir kere de bilmediğiniz konuya yorum yapmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150.000 shutter mekanizmasinin omru,mekanik bir sey yani. Sensorun omru diye bir olay yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine sallamış çoğu kişi gerçekten bilip bilmeden. Gerçi arada doğru bilgiler de var. Ben zamanında araştırıp bulduğum bilgiyi paylaşayım.
    Hafıza kartınızın kapasitesi, yazma hızı(düşük ise makinenin buffer kapasitesi) ve kart formatı etken tabi ki ama tüm bunları aşsanız bile farklı etkenler var.
    Japonyada tasarlanıp üretilen makinelerin ihracında belli bir sürenin üzerinde aralıksız video çeken makinalar video kamera sınıfına girdiğinden ek bir vergileri oluyor. Dolayısıyla o süreyi geçmeleri engelleniyor makinelerin bir nevi sakat bırakılıyorlar.
    Mesela mark 3'de de o limit var ama o, hiç frame atlamadan bir kaydı bitirip ikinci kayda geçiyor mark 2 gibi durmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFA9E7E65 -- 25 Aralık 2014; 19:42:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.