Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.930
Cevap
121
Favori
637.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de makinamı yeni aldım EF-S 18 - 135mm IS lens ile
    iki şey sormak istiyorum.
    birincisi IS özelliğinin çalışıp çalışmadığından nasıl emin olabilirim ? iki türlü de aynı ortamda aynı şartlarda çekim yaptım fakat bir fark göremedim.

ikinci sorum ise, makinayı baş aşşağı çevirince bir süre sabit kaldıktan sonra lens aşağıya doğru kayıyor bu normal bir durum mudur yoksa lenste bir problem olabilir mi ?

teşekkürler

Fish doesn't think,
    he knows everything.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syspohus

Merhaba,

birincisi IS özelliğinin çalışıp çalışmadığından nasıl emin olabilirim ? iki türlü de aynı ortamda aynı şartlarda çekim yaptım fakat bir fark göremedim.

ikinci sorum ise, makinayı baş aşşağı çevirince bir süre sabit kaldıktan sonra lens aşağıya doğru kayıyor bu normal bir durum mudur yoksa lenste bir problem olabilir mi ?

teşekkürler

aynı kiti kullanıyorum : IS i zoom yaparak açık kapalı testedin, enstantaneyi kademeli düşürerek test edin, 1/60 larda , 1/30 larda titreşimi azalttığını göreceksiniz..

lensin aşağıya kayması bende olmuyor ama bunun bir problem olduğunu sanmam, demek ki zoom dişlileri çok hassas- temiz ve hiç toz kaçmamış...

• quote:

Orijinalden alıntı: sg888

quote:

Orijinalden alıntı: syspohus

Merhaba,

teşekkürler

aynı kiti kullanıyorum : IS i zoom yaparak açık kapalı testedin, enstantaneyi kademeli düşürerek test edin, 1/60 larda , 1/30 larda titreşimi azalttığını göreceksiniz..

lensin aşağıya kayması bende olmuyor ama bunun bir problem olduğunu sanmam, demek ki zoom dişlileri çok hassas- temiz ve hiç toz kaçmamış...

IS için dediklerinizi deneyeceğim.
    Lensin aşağıya kayması durumu ile ilgili içim hiç rahat değil açıkcası. Söyledikleriniz bana mantıklı geliyor ancak bir yandan da kullanılmış olma ihtimali olabilir mi diye düşünüyorum yani dişliler yalama olmuş olabilir mi ?

Fish doesn't think,
    he knows everything.

• quote:

Orijinalden alıntı: zinaaan

selamlar ,teşekkur ederım.
    toshıba 16gb class 10 kartını aldım 53 tlye .Ve şimdi sıra taşıma cantasında:)
    Lensı cıkarmadan kullanabılcegım guzel bır model bakıyorum Lowepro nun AW170 modelı fena degılmıs ama sırt cantası seklındede cantalar varmıydı ?

.nerden buldunuz bu fiyata? Toshiba gold mu ? Aldiginiz urununun linki var mi?

Orijinalden alıntı: kalucizmir

quote:

Orijinalden alıntı: diving_33

Arkadaşlar ben evde kuşu uçarke yakalayıp dondurmak için epey bi çacba sarfettim beceremedim de denebilir. tv modunda enstantane değerini arttırınca (1/8000) iso değerinini de 32000 e falan getiriyorum ama yinede fotoğraf çok karanlık çıkıyor. sizce sorun nerde yada hangi modda çekmeliyim ?

çekim hızınızı 1/1000 - 1/2000 arasında tutun, f/3,5 olarak ayarlayın (objektifinizin desteklediği en geniş diyafram ayarı neyse onu ayarlayın). Iso'yu ortam ışığına göre makinenizin desteklediği en düşükten başlayarak yavaş yavaş yükseltin eğer gereksinim varsa. Ayrıca iyi ışık alan bir ortamda çekmeye çalışırsanız iso'yu çok arttırmak durumunda kalmazsınız. Hareketli nesneleri çekerken Pan tekniği de denenebilir.
    Şimdi fark ettim evin içinde çekiyorsunuz galiba bütün ışıkları yakın eğer öyleyse

evin içinde ne yaparsan yap çekemessin (normal bir odada 20w lamba yanarken ) bol ışık bol ışık yüksek hız dersen recete bu

• Orijinalden alıntı: syspohus

Orijinalden alıntı: sg888

Lensin aşağıya kayması durumu ile ilgili içim hiç rahat değil açıkcası. Söyledikleriniz bana mantıklı geliyor ancak bir yandan da kullanılmış olma ihtimali olabilir mi diye düşünüyorum yani dişliler yalama olmuş olabilir mi ?

kullanılmış olsa tozlu olacağı için hiç kaymaz, ben 2-3 aydır kullanıyorum ama ilk aldığımda denememiştim.. dişler sıyırmaz, sıyırsa boşa döner zoom tekerleği, ama kafanıza takıldı ise satıcı ile görüşün..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sg888 -- 5 Mart 2012; 23:06:51 >
  • arkadaşlar istanbul dahilinde bulunan kişilerle ortak bir yerde toplanıp çekim yapamaz mıyız? canon eos600 d kullanda gelsin aynı şekilde farklı modellerde, böyle bir organizasyon yapıldı mı daha önce? yada şuan için yapılma şansı yok mudur?

CANON EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

Canon Eos 600D Olympus OM10, Zuiko OM 50mm f1.8, Canon A1, Canon FD 100-300, Canon FD 50 mm f1.8, Braun VarioZoom Flash, Pentax SMC AF 35-70mm F2.8
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonusbirkafa

arkadaşlar istanbul dahilinde bulunan kişilerle ortak bir yerde toplanıp çekim yapamaz mıyız? canon eos600 d kullanda gelsin aynı şekilde farklı modellerde, böyle bir organizasyon yapıldı mı daha önce? yada şuan için yapılma şansı yok mudur?

Donanımhaber arasında yapıldı Fakat Marka veya Model farkedilmeden İzmirde olursa seve seve gelirim şahsen

Canon Eos 600D Olympus OM10, Zuiko OM 50mm f1.8, Canon A1, Canon FD 100-300, Canon FD 50 mm f1.8, Braun VarioZoom Flash, Pentax SMC AF 35-70mm F2.8
  • Arkadaşlar 600D lcd koruma jelatini önerebilirmisiniz kaliteli iz bırakmayan görüntü kirliliği olmayan.Kullananlar varsa link verebilirlermi.Ben g.gidiyordan aldım 3.0 inc boyutu olan jelatin küçük geldi ekrana 600D nin ekranı 3.0 inc değilmi.Kullanan arkadaşların kapak değilde koruyucu jelatin için link verirlerse sevinirim.Son olarakda yan sanayi yedek bataryada almıştım jelatinle beraber şarj çihazına tam oturmadı batarya ışık falanda yanmadı şarj cihazında bu yan sanayi bataryalar olmuyormu makinaya bu konudada kullanıcıların yardımlarını bekliyorum.Şimdiden Tşkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marblchrome -- 6 Mart 2012; 0:26:57 >

Orijinalden alıntı: marblchrome

Arkadaşlar 600D lcd koruma jelatini kaliteli iz bırakmaya görüntü kirliliği olmayan kullananlar varsa link verebilirlermi.Ben g.gidiyordan aldım 3.0 inc boyutu olan jelatin küçük geldi ekrana dediğim gibi kullanan arkadaşların kapak değilde koruyucu jelatin için link verirlerse sevinirim.Son olarakda yan sanayi yedek bataryada almıştım o jelatinle beraber şarj çihazına tam oturmadı batarya ışık falanda yanmadı şarj cihazında bu yan sanayi bataryalar olmuyormu makinaya bu konudada kullanıcıların yardımlarını bekliyorum.Şimdiden Tşkler.

kendi jelatini var ben gerek duymadım extradan jelatin almak, siz neden böyle birşeye gerek duydunuz? üstünde kendi jelatini yok mu?

• jelatin yok üzerinde bostancı vatandan almıstım gecen hafta makinayı hepsinde aynı olması gerekmiyormu o zaman sizde varsa üzerinde jelatin tam olarak anlamış değilim bu durumu.Bu arada benide eklerseniz sevinirm kullanıcılara.Ve hala yardıma ihtiyacım var en son yazdığım mesajlarım için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marblchrome -- 6 Mart 2012; 0:36:09 >

jelatin yok üzerinde bostancı vatandan almıstım gecen hafta makinayı hepsinde aynı olması gerekmiyormu o zaman sizde varsa üzerinde jelatin tam olarak anlamış değilim bu durumu.Bu arada benide eklerseniz sevinirm kullanıcılara.Ve hala yardıma ihtiyacım var en son yazdığım mesajlarım için.

girdim bir telefoncuya ekran koruyucu aldım kestim uygun boyutlarda uyguladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sert-aç -- 6 Mart 2012; 2:15:13 >
  • quote:

quote:

Arkadaşlar 600D lcd koruma jelatini kaliteli iz bırakmaya görüntü kirliliği olmayan kullananlar varsa link verebilirlermi.Ben g.gidiyordan aldım 3.0 inc boyutu olan jelatin küçük geldi ekrana dediğim gibi kullanan arkadaşların kapak değilde koruyucu jelatin için link verirlerse sevinirim.Son olarakda yan sanayi yedek bataryada almıştım o jelatinle beraber şarj çihazına tam oturmadı batarya ışık falanda yanmadı şarj cihazında bu yan sanayi bataryalar olmuyormu makinaya bu konudada kullanıcıların yardımlarını bekliyorum.Şimdiden Tşkler.

kendi jelatini var ben gerek duymadım extradan jelatin almak, siz neden böyle birşeye gerek duydunuz? üstünde kendi jelatini yok mu?

sıfır makinede jelatin yok, ya satıcı taktı, ya da sizden önce kullanan birisi..

• Arkadaşlar merhaba,

Daha önce 600D yi Amerika dan getirmek üzerine mesaj yazmıştım. 1.5 aydır 600D kullanıcısıyım (18-55 kit lens ile). Daha önce 1000D kullandığım için 50 mm f1.8 de almıştım. Şimdilik bu ikili bana yetiyor. Tek eksiğimin 55-250 olduğunu düşünüyorum ki bunuda uygun bir zamanda tamamlayacağım.

Aslında kafamda video ile ilgili sorularım var. Ancak bazılarını kendim denemeden size yazmak istemiyorum. Şimdilik tek sorum en yüksek kalitede (1920x1080 30fps) video çekince bunu düşük kapasite bir bilgisayarda oynatmak mümkün olmuyor. Yine büyük bir dosya olduğundan sosyal medya ortamlarına yüklemesi de problemli.

Fotoğrafın büyüklüğünü ayarlayan çok kolay programlar var ancak aynısı video içinde yapılabiliyor mu? ve hangi programlar aracılığı ile ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

quote:

kendinden jelatini yok ben gg den kendinden yapışkanlı cam aldım çok güzel tavsiye ederim. 20-25 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcroses -- 6 Mart 2012; 18:05:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dervis_ali04

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce 600D yi Amerika dan getirmek üzerine mesaj yazmıştım. 1.5 aydır 600D kullanıcısıyım (18-55 kit lens ile). Daha önce 1000D kullandığım için 50 mm f1.8 de almıştım. Şimdilik bu ikili bana yetiyor. Tek eksiğimin 55-250 olduğunu düşünüyorum ki bunuda uygun bir zamanda tamamlayacağım.

Aslında kafamda video ile ilgili sorularım var. Ancak bazılarını kendim denemeden size yazmak istemiyorum. Şimdilik tek sorum en yüksek kalitede (1920x1080 30fps) video çekince bunu düşük kapasite bir bilgisayarda oynatmak mümkün olmuyor. Yine büyük bir dosya olduğundan sosyal medya ortamlarına yüklemesi de problemli.

Fotoğrafın büyüklüğünü ayarlayan çok kolay programlar var ancak aynısı video içinde yapılabiliyor mu? ve hangi programlar aracılığı ile ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Adobe Photoshop falan kullanıyorsan Adobe paketi içinde Media Encoder var, eğer yoksa Video Converter Programları kullanabilirsin yada Filmini 720p çekersin :)
    - Bu arada ebay'den Ekran koruyucu cam aldım 5$ ' a gelmesini bekliyorum..

• Arkadaşlar cevaplarınoz için saolun.Cam dediğiniz birebir oluyormu ekrana.Lcd ekranı ters çevirip kapadığında kapak tam kapanırmı camdan dolayı çıkma durumu olurmu kullanırken veya ileride çıkartınca ekrana zarar verirmi.Son olarak da link verebilirseniz sevinrim.

• quote:

Arkadaşlar cevaplarınoz için saolun.Cam dediğiniz birebir oluyormu ekrana.Lcd ekranı ters çevirip kapadığında kapak tam kapanırmı camdan dolayı çıkma durumu olurmu kullanırken veya ileride çıkartınca ekrana zarar verirmi.Son olarak da link verebilirseniz sevinrim.

kendim denemedim ama bu konuda satıcı beni uyarmıştı.: (fotoğraf dünyasında)

bu tip kalınlık yapan ürünler aslında 550d gibi sabit ekranlı modeller için.. boyut aynı olduğu için 600d ekranına da yapışır ama ekranı ters çevirip kapatırsanız cam kalınlığı sebebi ile ekranı kastırır ve cihaza zarar verebilir, ince film tarzı koruyucular daha sağlıklı.. hayyam civarında bulunabilir, ebay den sipariş verilebilir veya iphone için bir tane alınıp kesilerek kullanılabilir. (parmak izi bırakmasını istemiyorsanız mat film, daha canlı görüntü istiyorsanız parlak film koruyucu alın..)

film için:

• 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.