Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.930
Cevap
121
Favori
637.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: panasonica
    her 10.000 de alet memorisini sıfırlıyor ya 10.300 adet çekilmitir yada 1030 adet. zaten kartı fomatlasanızda bunu değiştiremezsiniz
    1030 kare çekilmiş diyor alet, yada katları, 10,20, 30, 40 bin +30 olabilir
    kolay gelsin

quote:

Orijinalden alıntı: nekbey
    bir kere konuşulmuştu bu konu sanırım. fabrika çıkışı test amaçlı çekimler yapıldığı söylenmişti. çok abartı bir sayı olmadığı taktirde önemsememek gerek.
    şahsen bunlar aklımda kalanlar.. daha somut şeyler de yazacaklardır diğer arkadaşlar..

Teşekkürler, daha önce kullanılmış mı diye aklıma takılmıştı sanırım bir sorun yok gibi...

600D kulubüne eklereniz sevinirim, yeni başladığım için henüz çok fazla amatörüm ama ilerde sizin çektiğiniz gibi süper resimler de çekerim belli mi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zelm -- 2 Mart 2012; 9:08:32 >

• @Crysania : fotolarınızda gereksiz ayrıntılar var , arkadaki açık kapı, damlanın arkasındaki yarım deterjan kutusu, çiçeklerin uzaklığı ve binaların görülen gereksiz ayrıntıları vs.

yeni başlayan arkadaşlar: biraz kadraj araştırması yapın, çektiğiniz objeye yakınlığınız, objenin çerçevedeki konumu, görüntüye giren diğer gerekli-gereksiz ayrıntılar, objenin netliği diğerlerinin bulanıklığı, bunlar çok önemli.. "iyi kadraj nedir", altın oran nedir, araştırma yapın, bol bol iyi fotoğraflara bakın, fotoğraflardaki kadrajı inceleyin ..
    çok foto çekin, çok okuyun ..

kaynak çok bol:

www.grafikerler.net
    Ders-3: Fotografcilikta Kompozisyon (Kadraj)
    http://www.grafikerler.net/ders-3-fotografcilikta-kompozisyon-kadraj-t45711.html

http://www.kure.tv/kultur/82-kadraj/kadraj-fotograf-egitimi/7-Bolum/32988/

• quote:

Orijinalden alıntı: sg888

@Crysania : fotolarınızda gereksiz ayrıntılar var , arkadaki açık kapı, damlanın arkasındaki yarım deterjan kutusu, çiçeklerin uzaklığı ve binaların görülen gereksiz ayrıntıları vs.

yeni başlayan arkadaşlar: biraz kadraj araştırması yapın, çektiğiniz objeye yakınlığınız, objenin çerçevedeki konumu, görüntüye giren diğer gerekli-gereksiz ayrıntılar, objenin netliği diğerlerinin bulanıklığı, bunlar çok önemli.. "iyi kadraj nedir", altın oran nedir, araştırma yapın, bol bol iyi fotoğraflara bakın, fotoğraflardaki kadrajı inceleyin ..
    çok foto çekin, çok okuyun ..

kaynak çok bol:

http://www.grafikerler.net/ders-3-fotografcilikta-kompozisyon-kadraj-t45711.html

http://www.kure.tv/kultur/82-kadraj/kadraj-fotograf-egitimi/7-Bolum/32988/

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için , çok okuyup araştırıyorum, tabi daha yeni olduğumuz için pratik yaparak zamanla çok daha iyi olcaktır sağolun.

• arkadaşlar bende bugün 600d kullanıcısı oldum :)
    body +18-55 kıt lensi 1800/12 ye 2 yıl canon garantılı sekılde aldım :)
    fakat hafıza kartı almadım önerebılcegınız uygun fıyata kartı nerden alabılırım _?
  • Arkadaşlar ben evde kuşu uçarke yakalayıp dondurmak için epey bi çacba sarfettim beceremedim de denebilir. tv modunda enstantane değerini arttırınca (1/8000) iso değerinini de 32000 e falan getiriyorum ama yinede fotoğraf çok karanlık çıkıyor. sizce sorun nerde yada hangi modda çekmeliyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: diving_33

Arkadaşlar ben evde kuşu uçarke yakalayıp dondurmak için epey bi çacba sarfettim beceremedim de denebilir. tv modunda enstantane değerini arttırınca (1/8000) iso değerinini de 32000 e falan getiriyorum ama yinede fotoğraf çok karanlık çıkıyor. sizce sorun nerde yada hangi modda çekmeliyim ?

çekim hızınızı 1/1000 - 1/2000 arasında tutun, f/3,5 olarak ayarlayın (objektifinizin desteklediği en geniş diyafram ayarı neyse onu ayarlayın). Iso'yu ortam ışığına göre makinenizin desteklediği en düşükten başlayarak yavaş yavaş yükseltin eğer gereksinim varsa. Ayrıca iyi ışık alan bir ortamda çekmeye çalışırsanız iso'yu çok arttırmak durumunda kalmazsınız. Hareketli nesneleri çekerken Pan tekniği de denenebilir.
    Şimdi fark ettim evin içinde çekiyorsunuz galiba bütün ışıkları yakın eğer öyleyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalucizmir -- 4 Mart 2012; 13:42:56 >

• quote:

Arkadaşlar ben evde kuşu uçarke yakalayıp dondurmak için epey bi çacba sarfettim beceremedim de denebilir. tv modunda enstantane değerini arttırınca (1/8000) iso değerinini de 32000 e falan getiriyorum ama yinede fotoğraf çok karanlık çıkıyor. sizce sorun nerde yada hangi modda çekmeliyim ?

bu havalarda istediğini alamazsın. yakalasan da kaliteli çıkmaz. güneşli ve temiz bir havada dene

Orijinalden alıntı: erkanist

Üstadlar,

Çanta konusunda yardıma ihtiyacım var. Konuda arattım ama net birşey bulamadım. Şuan aksesuarlar ile birlikte 18-55 ve 55-250 olmak üzere 2 adet lensim var. Bunların rahatça sığacağı bir çanta önerebilir misiniz? Araştırdığım kadarıyla Lowepro ve Vanguard (Lowepro'ya göre biraz daha pahalı) kaliteli markalar. Ancak hangi modeli almam gerekiyor karar veremedim. Öncelikle Lowepro için model önerebilir misiniz? Eğer görerek karar vermek gerekecekse İstanbul'da nerede bulunurlar?

Teşekkürler...

Cuma günü Demirören Satürn'e uğramıştım. Komple bir standı fotoğraf makinesi çantalarına ayırmışlar. Her çeşit vardı. Sırt çantası yandan postacı çantası, diğer ufak elden taşıma için bir çok çeşit ve marka vardı.

Genelde kullanılan ve beğenilen ürün ise Lowepro nun AW170 modeli. Bu şekilde bakıp inceleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: zinaaan

arkadaşlar bende bugün 600d kullanıcısı oldum :)
    body +18-55 kıt lensi 1800/12 ye 2 yıl canon garantılı sekılde aldım :)
    fakat hafıza kartı almadım önerebılcegınız uygun fıyata kartı nerden alabılırım _?

hoşgeldiniz, güle güle kullanın..

SD kart hakkında bir önceki sayfada bu konu üzerine en az 8-10 mesaj yazıldı, forumda önceki mesajları okuyun, hatta baştan okuyun , yararlı bilgiler var..
    Lensı cıkarmadan kullanabılcegım guzel bır model bakıyorum Lowepro nun AW170 modelı fena degılmıs ama sırt cantası seklındede cantalar varmıydı ?
    ...
  • Tek Canlı Meyveler Kaldı zaten şu hayatta :)

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

Şuhut/Afyon Cumartesi Pazarı

Fotoğrafı bu hale getirmek için değişik yöntemler olup, ben şöyle yaptım.

-Photoshop Cs 5 TR de fotoğrafı açtıktan sonra SEÇ(select) kısmından Renk aralığı seçtim. Renkler seçildikten sonra Seçimin Tersini aldım..
    -Daha sonra Görüntü(image) menüsünden Ayarlamalar-> Siyah-Beyaz Seçtikten sonra işlem tamamdır ;)
    -Değişik renkler için de History (Geçmiş) menüsünden seçim anında başka rengi seçebiliriz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infected -- 4 Mart 2012; 23:27:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: B.S.S.

quote:

Üstadlar,

Çanta konusunda yardıma ihtiyacım var. Konuda arattım ama net birşey bulamadım. Şuan aksesuarlar ile birlikte 18-55 ve 55-250 olmak üzere 2 adet lensim var. Bunların rahatça sığacağı bir çanta önerebilir misiniz? Araştırdığım kadarıyla Lowepro ve Vanguard (Lowepro'ya göre biraz daha pahalı) kaliteli markalar. Ancak hangi modeli almam gerekiyor karar veremedim. Öncelikle Lowepro için model önerebilir misiniz? Eğer görerek karar vermek gerekecekse İstanbul'da nerede bulunurlar?

Teşekkürler...

Cuma günü Demirören Satürn'e uğramıştım. Komple bir standı fotoğraf makinesi çantalarına ayırmışlar. Her çeşit vardı. Sırt çantası yandan postacı çantası, diğer ufak elden taşıma için bir çok çeşit ve marka vardı.

Genelde kullanılan ve beğenilen ürün ise Lowepro nun AW170 modeli. Bu şekilde bakıp inceleyebilirsiniz.

Teşekkür ederim.

Biraz araştırıp tavsiye üzerine sırt çantası almaya karar verdim. Lowepro Pro Runner 200 AW modelini alacağım. En ucuz 200 TL'ye bulabildim. Daha uygun bulabilir miyim diye araştırıyorum. Saturn'de gidip bakmakta fayda var.

• Merhabalar herkese,
    Beni de 600D kullanıcıları listesine ekler misiniz
    18-135 mm IS lens ile.

Sevgiyle kalın.

Fish doesn't think,
    he knows everything.
  • quote:

iso 100, ens 1/4000, f11 de dene M moduna bu değerleri gir. kuşun uçuş yönünü belirle 1 metre önünde bekle kadraja girince çek ben ördek çektim cam gibi çıktı

• ilk potre denenem arkadaşlar, helios 44M manuel lens ile çektim az focuslarken zorluk çekmedim desem yalan olur
    -----------------
    -----------------
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

quote:

Üstadlar,

Teşekkürler...

Teşekkür ederim.

Biraz araştırıp tavsiye üzerine sırt çantası almaya karar verdim. Lowepro Pro Runner 200 AW modelini alacağım. En ucuz 200 TL'ye bulabildim. Daha uygun bulabilir miyim diye araştırıyorum. Saturn'de gidip bakmakta fayda var.

Bundan daha iyileri var Satürn'de.

Hatta Case logic in sırt çantası vardı, sanırım 180 tl civarındaydı, yanlışta hatırlıyor olabilirim. laptop da koyabiliyorsunuz.

Ürün bu:http://www.caselogic.com/slr_camera_backpack/product_detail/index.cfm?modelid=211092&productid=10128428

• quote:

quote:

quote:

Üstadlar,

Teşekkürler...

Teşekkür ederim.

http://www.hizlial.com/foto-kamera/aksesuarlar/lowepro-pro-runner-200-aw-foto-makine-sirt-cantasi_03.008.5065.0099.htm?gclid=CJ_5l6zhy64CFchN3wodwjxyCA

ben 15 tl ye işportadan aldım hem canon 60D+CANON 40D yan yana sığıyor
    karda yağmurda çamurda kullandım taş gibi çıktı alet. üsten açılan çanta alın önden açılanlardan lenslerini düşünenler çok fazla

• bende katıldım :) 18/55 kit lens ile henüz
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.