Şimdi Ara

canon açık diyaframda karanlık fotoğraf sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, konuya uygun yer bulamadığım için buraya açtım, sorunum bir arıza ( yada ben öyle düşünüyorum). Canon 50d makinem var, 50mm lens ile çekim yaptığımda; 1.8-2-2.2... 3.2 ye kadar fotoğraf gün ışığında karanlık çekiyor. Fakat canlı izleme modunda çekim yapabiliyorum yani sıkıntı yok, ama vizorden bakıp çektiğimde sanki pozlamayı düşük veriyor ve karanlık çekim yapıyor. f3.2 den sonra herhangi bir sıkıntı yok, nedenini hiçbiryerde bulamadım, fikri olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Üstüne basarak söylüyorum bu sorun gün ışıgında gerçekleşiyor, kapalı bir mekanda sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn20 -- 11 Mayıs 2015; 21:14:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ölçüm modu, av yani diyafram öncelikli mod. ve güneşe karşı çekme olayı yok modeli çekiyorum,, acaba diyorum ışık makinaya çok geldği zaman sensör bunu algılamayıp pozlamayı hatalı yapıyor olabilirmi
  • diyafram f1.8 gibi bir degerde oldugu zaman eger makina dogru pozlamadıysa estantaneyi yükseltir buda fotografın karanlık cıkmasına yok açabilir tam otomatik modda bi deneyin manuel modda bir sıkıntı yaratmaması gerekir
  • Sizin söylediğiniz çekim modu benim sorduğum ölçüm modu değerlendirmeli,kısmi, spot, merkez ağırlıklı seçenekleri olan mod bir de tv çekim modunda enstantane ayarlayarak deneyin ve ölçüm modunda spot ölçüm seçili olmadığını mutlaka kontrol edin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Av modunda f 1.8 de deklansöre yarım basın. Vizörden baktığınızda pozlama hızını vericek size 1/250, 1/500 vs vs
    Bi o değeri bana yazın. Bir de Pozlama telafisi 0'da mı yoksa -2 de falan mı onu kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.