Şimdi Ara

Canon 40D mi yoksa Pentax K20D mi??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
7.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla mantıklı bakınca ıkıncı el 2 yıllık k10d kıte 950 ytl vermektense sıfır k20d kıte 1450 ytl vermek mantıklı.. ayrıca k20d nın kıtı cok daha kalıtelı..
    bırde secenek olarak canon 40d ve 18*55is lens var ki bununda bana malıyetı yaklasık 1200 ytl olcak...
    bu ucgen arasında gidip gelıyorum..
    yuksek ıso hıc kullanmadım belkıde nedenı ccd sensorlu nıkonları kullandıgımdandır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: terbütilalkol

valla mantıklı bakınca ıkıncı el 2 yıllık k10d kıte 950 ytl vermektense sıfır k20d kıte 1450 ytl vermek mantıklı.. ayrıca k20d nın kıtı cok daha kalıtelı..
    bırde secenek olarak canon 40d ve 18*55is lens var ki bununda bana malıyetı yaklasık 1200 ytl olcak...
    bu ucgen arasında gidip gelıyorum..
    yuksek ıso hıc kullanmadım belkıde nedenı ccd sensorlu nıkonları kullandıgımdandır...

Yüksek ISO aslında kötü olduğu için kullanılmaz yoksa çok avantaj... zaten ben kendim karar veremedim sana nasıl yardım edeyim ama en azından k20d ve 40d gibi 2 şıkka indirdim please de 450d yani bende seninle aynı durumdayım

• 450d bana cok kucuk ve basıt gelıyor basta dusundum ama vazgectım..d200 kullanmıs bırı olarak kı eskıden 400d de kullandım o segmente gerı donemem acıkcası.. d200 den sonra gecenlerde 450d elıme aldım oyuncak gıbı geldı...

neden hıc nıkon dusunmuyorum onuda bılmıyorum..cmos nıkon almak ıcın bayagı bı para dokmek lazım...
  • az once 40d ıle cekılmıs bır foto gordum fk da renklere bıttım dıyebılırım...gercı 500mm usm lens ıle cekılmıs ama renkler harıka..bız makınelerı bu kadar tartısıyoruz ama olay lens de bıtıyor....sanırım kuş fotografcılıgı yapılcaksa tek adres canon oluyor

Canon 40D mi yoksa Pentax K20D mi???
  • Fotoğraflara bakip makina tercih etmemeni tavsiye ederim..Her makinayla çekilmiş cok güzel fotoğraflar bulabilirsin.. Ayrica o 500mm fiyatina D300 + 50D + K20D alip üstüne çeşitli lensler alip testler yapabilirsin mesela

Evet kuşcular genelde Canon tercih ediyor. Bende kuş çekcem diye Canon aldim ama güvercin ,marti ,karga üçlüsünden başka kuş göremedim henuz makinam yanimdayken
  • fotolara bakarak hayatta makıne almam zaten..sadece renkler cok hosuma gıttı paylaşmak ıstedim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

quote:

@yildiz,
    K20D 14.6mp full RAW formatta 23 ile 27mb boyutlarda dosya üretiyorki bunu 50D bile yapmıyor çünkü detay çok fazla işleniyor bu bağlamda ortalama 25mb olan 3 dosya ardışık olarak işlendiğinde sn de 75mb gibi bir dosya işleniyorki o işlemcinin ve dünyadaki tek ddr2 ram bellek buffer ın nedenli hızlı olduğunun göstergesi bu..

O kadar yanlış bir yargı ki. Çok işlenen dosya aslında problemli bir dosyadır. ve RAW dosyasının yüksek boyutlarda olması kusura bakmayın tam tersine o işlemcinin bu günkü teknolojiye göre geriliğini ve kullanılan belleğin yavaşlığını gösterir.

pentax'ı samsungla bir araya getiren önemli noktalardan birisi de bildiğim kadarıyla "bellek" mevzusudur.
    bu noktada pentax k20d yi yavaş addetmek bi parça güç bence zira yıldızın hesabı rasyonel bir çözümleme. bu mantık üzerinden ilerlendiğinde 40d nin de üzerinde bir başarım söz konusu ama tabi ki hatice degilde neticeye baktığımızda 40d hala 6,5kare/sn ile önde :)

k20d eğer 10mpx olsaydı -> 9kare/sn

Canon 40D mi yoksa Pentax K20D mi???

Pentax k20d'nin saniyede ki kare çekim sayısı için referans oluşturabilecek alternatif bir sohbet ->http://www.fotono1.com/forum.php?id=87&pg=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugiboy -- 17 Ocak 2009; 2:42:41 >

• @bugi bana göre böyle lineer şekilde artış yada azalış olması doğru gelmiyor. Zira pentax k30d çıkacağı haberlerinde(rumor) aletin full çözünürlükte 3.5 fps@14mp, 6,5fpsye ise 6mp'de ulaşacağından bahsediliyor. Senin belirttiğin hesaba göre yaparsak inanılmaz farklı bir sonuç çıkacaktır.
  • Arkadaşlar herşeyi bir kenara bırakın önceliğinizi kendinize göre belirleyin gövde alırken. Eski lenslerden ne denli yararlanmak istiyorsun. Geriye dönük uyumu nasıl olsun. Menü ve kullanım kolaylığı fiyat performans oranı. Çok önemlidirki her hava koşulunda sızdırmaz bir gövde olması (ben geçen yıl dağda gezi esnasında kayarak k10d yi karların içine düşürdüm mesela tık demedi) ve fotoğraf makinesinin amacına yani detaylardaki kaliteye bakın öncelikle. Bunun yanında uzun süre 40d ile test çekimleri d300 ile (plutosdaddy ve mustafa tekeci abi sağolsun) denemeler yaptım. Sizde mümkün olduğunca heryerde bir çok makine üzerinde imkanlar dahilinde deneme yapmaya çalışın. Yorum yazarkende ona göre yazın. Teorik olarak bakarsanız hata yaparsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildiz

Teorik olarak bakarsanız hata yaparsınız.....

en hak verdiğim cümle bu
    kişi bırakıyor fotoğraf çekmeyi ve HERŞEYİ teori üzerinden yürütüyor
    teknik olarak iyi olan makina daha iyidir kavramı çukurdan başka yere götürmez....
  • quote:

Orjinalden alıntı: 10_ur

quote:

Orjinalden alıntı: yildiz

Teorik olarak bakarsanız hata yaparsınız.....

en hak verdiğim cümle bu
    kişi bırakıyor fotoğraf çekmeyi ve HERŞEYİ teori üzerinden yürütüyor
    teknik olarak iyi olan makina daha iyidir kavramı çukurdan başka yere götürmez....

iyi hoş hepimizde canavar gibi aletler var peki biz bu makinaları hakkediyormuyuz yani HAKKINI verebiliyormuyuz?, acaba diyorum??...
    her ayrıntısı önemli arastır arastır ama -sen bu makinanın hakkını verecekmsin arkadaşım diyesim geliyor ki kendimde dahil, belki duygusal bakıyorum

konusmak lazım tartışmak güzel anlamak anlaşılmak; hepsi güzel hoş ama donanım parçası gibi bakmamak lazım biyerden sonra sonucta makina değil biz çekiyoruz bu bağlamda....
    parası olan alıyor ( kendimde ), yanlış anlaşılmasın sözüm hepimize

• quote:

Orjinalden alıntı: terbütilalkol

peki beyler k10d ıle 40d arasında kalsanız hangısını alırsınız...
    bu arada k10d ıkıncı elde ucuza gıdıyor dıyorsunuzda 1 hafta 900 ytl ye k10 kıt aradım ama bulamadım... bundan 2 ay oncesınde 800e bıle gıdıyordu..sankı tum k10d sahıplerı soz bırlıgı yapmıs 950 ytl ıstıyor..ınat ettım vermedım bende:)

K10D o fiyata gayet alınabilir bir gövde. Gövdeye Hakim olan birinin ellerinde kaliteli işler çıkarır. Lens iyi olsun işi bilen biri kullansın gerisi gelir. Gövde olarak çok başarılı bir model. Halen kullandığınız d200 ile aynı sensörü paylaşıyorlar (şahsen d200 çok beğendiğim bir gövdedir çekimleri hakim olanın elinde iyi işler çıkarır) ancak K10D gövde olarak çok daha dayanıklı bir yapıya sahiptir. Keskinlik ve detay kalitesi olarak lensinizde iyiyse ccd sensörlü makinelerin ulaştığı eniyi değerlerden birine sahiptir. d200 ve d300 ler suya karşı hassastır sağ el altında (kırmızı amblemin olduğu bölge) hayyamda birçok 2.elde bu kısımlar tekrar yapıştırılmaya çalışılmış yada kalkmış olarak karşılaşırsanız şaşırmayın.

Tam olarak hakimiyet sağlamış kullanıcıların linklerini inceleyin isterseniz >> http://www.flickr.com/photos/21ltd/collections/72157603512787426/

Yani bu fiyata bu kaliteyi alabilmek varken gereksiz yere fazladan para bağlamaya değmez onun yerine lense yatırım daha mantıklıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 17 Ocak 2009; 21:59:20 >

• moda fotoğrafcıları arasında baya yaygın k10d
  • hayırdır caver neden satıyorsun cıhazı...
    ne almayı planlıyorsun..
  • wala ilanı koyduk ama satmaya pek gönlüm yok;pentaxa devam
    k20d düşünyorum bakalım
  • hayırlısı ne dıyelım.. bu arad pentax k20d buldunmu fıyatlardan haberın varmı..
    ben bı ara k10d dusunmustum bu yuzden fıyatları ıyı bılıyorum...1100 ytl ye satman zor acıkcası... pt nın moduda satıyor cıhazı yanında bırde manuel lens ıle 1000 istıyor 15 gundur satamadı aletı...
    bu arada k20d spotu camsdıgıtal 960 dolara getırıyor amerıkadan... sanırım en ucuzu verende o
    quote:

Orjinalden alıntı: caver

wala ilanı koyduk ama satmaya pek gönlüm yok;pentaxa devam
    k20d düşünyorum bakalım
  • neyden suphelendın hocam soylede bıleleım..ben kım oldugumu bır oncekı sayfada soyledım zaten...2 saat sonra cezam kalkıyor buda ev arkadasımın uyelıgıdır.çakma bır uyelık degıldır....hatta ıkımızınde nicki kimya ıle ılgılı
    ama emın ol tahmın ettıgın kısı degılım oyle forumda iz bırakacak polimiklere girmedım hıc bır zaman...
  • bir reddes vakası çıkmaz umarım
    ne kadar rezillik çıkarttığını biliyoruz reddes nickli kişinin
  • arkadaşlar foruma gündüz giremedim. Ancak vakit buldum ve mesajlarınızın hepsini bazılarınıda "ohh olsun " diyenleride tebessümle karşıladım.
    Bu forumundaki arkadaşların hepsinin iyi niyetle ve gerçekten samimi yorumları içinde hepsine teşekkür ederim. Katılan arkadaşlarında tarafsız olarak davrandıklarına ve herhangi bir markayı empoze etmeye çalışmadıklarınada inanıyorum.

bu konuyu açma ihtiyacını şunun için hisstettim: Bir makina alma isteğim var. şu an elimde fuji 6500fd var. bunun devamını giriş seviyesinde DSLR bir makina olmasını istemiyorum. Bu yüzden orta seviye bir makina düşünüyorum.

Soru burada çıkıyor zaten. Ya bazılarının yaptığı gibi çoğunluk nereden gidiyorsa ( yani kargadan başka kuş canondan veya nikondan başka marka tanımam) bende onlar gibi yapıcam gözümü yumacam bir tane 40D alacam olay bitecek. tartıştığımız konu aynı seviyede bu makinadan gerçekten iyi makina varmı yokmu. Canonun daha fazla reklam yapması pentaxa göre daha fazla pazar payına sahip olması türkiyede daha sağlam bir kurumsal yapıya sahip olmasının getirdiği marka etiket değerine mi fazladan para verecez.

Ben çok yakın zamana kadar gözüm kapalı bi şekilde 40D alma kararlılığında idim. Ama son adımı atmadan önce buradaki tecrübeli arkadaşlarında yorumlarını almak istedim. Bana çok faydalı oldu kansındayım. Gördümki böyle bir paylaşıma başka arkadaşlarında ihtiyacı varmış.

Benim gözümde 40D öne çıkıyor. çünkü bir arkadaşın dediği gibi "uçanı kaçanı" çekmek isterim . Saniyede 6,5 kare çekiyor olması aksesuara çeşitliliği ilave olarak ikinci el de fazla değer kaybetmemesi veya daha kolay satılabilmesi 40D yi öne çıkarıyor.
    Fakat , diğer bir ihtiyacım olan ürün çekimi (yakın planda yüzey işlemelerinin daha belirgin olması) için ise K20D daha iyi sonuç veriyor gibi görünüyor.

İşin ticari kısmını ( alımını ve daha sonra satımını) bir kenara koyarsak benim için soru şu. Ya uçanı kaçanı çekmeyecem yada ürün çekiminden taviz verecem. soru bu. Ama cevabı kolay olmayacak gibi...

yorumda bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

• Terbütilalkol ile Reddes'in bağlantısının bulunmadığından emin olabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.