Şimdi Ara

Canon 40D mi yoksa Pentax K20D mi??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
7.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

k20d nın spotu bıle zor bulunuyor 2 elı ımkansız bıle...ama 40d nın ıkıncı el temız spot govde 1000 ytl ye bulunabılıyor... 1 aya yakın oldu dusunuyorum... işin ıcınden hala cıkamadım..
    bu arad en son d200 kullanıyordum

Kemeraltı girişinde sağda bir fotoğrafçı var, ben oradan almıştım. 2 sene tr garantili.
  • gel reddes nerdesin yaw özledik seni ah ahh..

Doğan Bey teşekkürler gerçekleri görerek anlatıyorsunuz diğerleri gibi ordan burdan duyarak değil..
    farkındayım ama burda sanırım sizede aynı tepkiyi gösteren çok olacak dostum.. Ben yıllardır dslr kullanmasam benide yanıltacak çok adam olur bu forumda ya neyse.
    Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp arkadaşlar.. Yaş ne olursa olsun aynı. Ben bile 30 a dayandım 16 yıldır bu işin içindeyim hala öğreniyorum ama kullanmadığımı görüp boş yere yorum yapmadan göstermeden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 16 Ocak 2009; 20:59:28 >
  • ayrıca bana iso testınden cok gunduz cekılmıs aynı manzara fotografları lazım.. renk doygunlugu ve gercek renk kalıtesını yakalayabılmesı cok onemlı..ıso 800 un ustune cıkmadım vede hıc gerek duymadım...

ayrıca flaş ıle verdıklerı performansda onemlı... body dekı flaşla ıc mekan cekımlerı nasıl acaba benım merak ettıklerım bunlar
    pekı sızlere bır sorum daha olacak k10d ıle k20d nın iso basarısı dısında k20d al dedirtecek belırgın ozellıklerı varmıdır... gunduz cekımlerı baz alındıgında
  • 800 üzeri pek kullanmayacaksanız 12-24 geniş açı ile K10d sizi çok fazla memnun eder. Detayları harikadır.
  • örnekteki fotoğrafların exif bilgileri

Canon 40D mi yoksa Pentax K20D mi???
  • bu arada hocam bende izmirliyim..dedıgınız yerıde anladım.kemeraltına gırmeden bır canon bayii var birde girdıgımızde bankanın yanında bır bayii var.)ynılmıyosam fuji olabılır). pekı ne kadar fıyata aldınız..

bu arada arkadaslar su ana kadar yazılanlarda ben bır fanatızm goremedım cok bılgı verıcı bır paylasım ortamı olmus neden zorla fanatızme cekılıyor anlamadım..
    pentaxın basarısı zaten ortada.. sadece yuksek ısodakı kumlanma verılenk lınkdekılere oranla daha fazla( kullanmadım ıncelemelerden ve dogan beyın yaptıgı karsılastırmadan yola cıkarak soyluyorum cunku yuksek ısoda d300 un barız onune gecmıs )
    bence bu kumlanmaya karsı verdıgı detay kalıtesı mukemmel..
    genel bakıldıgında bence k20d nın ıso performansı daha ıyı.. cunku detay varsa kumlanma cokda onemlı degıl.
    quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

quote:

k20d nın spotu bıle zor bulunuyor 2 elı ımkansız bıle...ama 40d nın ıkıncı el temız spot govde 1000 ytl ye bulunabılıyor... 1 aya yakın oldu dusunuyorum... işin ıcınden hala cıkamadım..
    bu arad en son d200 kullanıyordum

Kemeraltı girişinde sağda bir fotoğrafçı var, ben oradan almıştım. 2 sene tr garantili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terbütilalkol -- 16 Ocak 2009; 21:06:51 >

• ISO ve diyafram değerleri aynı değil ama hiç bir fotoda. Dikkatimi çekti.
  • evet dediğim yer

ben 2100 ytl ye aldım, kit lensle.. faturalı garantili, tamamen yasal.
  • @dgnzcn,
    Bu sitedeki tüm test fotografları (Bu hanımın tüm test fotografları<Bila istisna arşivimde>) ve netlik ve keskinlik detay adına ne derseniz deyin beni çok ilgilendirmiyor. Nedeni şu. Bu tarz fotograflar özellikle menüden verilen komutlarla kontrast olsun renk doyumu olsun hatta bu fotografların çekildiği lenslerin sensör üzerine düşürdüğü ışık akısı dahil kişileri çok yanlış etkileyebiliyor. Bana kalırsa şu an sizin verdiğiniz örnek test fotograflarında ekrandan görünüme göre 40D, K20D ye tur bindirmiş. Fotografın çekiliş tarzı ve manken olarak kullanılan hanımın saç taranma tarzı dahi farklı, hatta ışıklandırma dahi yön olarak farklı ve saçlar 40D' de hanımın göz kenarlarındaki kırışıklıkları örtmüş Ve bunun gibi detaylar. Bunlara bakıp "AA görün kaliteyi" demek benim açımdan kimse kusura bakmasın aldatıcıdır. Benim için detay netlik konusu sadece ve sadece Multi Tasking olarak adlandırılan fotograflarda yatay ve dikeyde benzer lenslerle elde edilen yatay ve dikey eksende okunabilir pixel sayısı karinedir.. Bu nedenle imaging-resource benim açımdan gerçekleri olabildiğince doğru yansıtan bir sitedir. Bu test fotograflarına göz atarken kullanılan lensi de yazar. Ve kararınızı daha doğru verirsiniz.
    Hatta ben ilk dSLR tavsiyesi amacıyla 16 Ekim sonrası ilk topiği açıp incelemelere başladığımda 40D benim nazarımda en son sıradaydı Ne zaman ki lens konusuna da göz atmaya başlayıp kullanılan kit lens farklılıklarını görene kadar.
    @yildiz,
    K20D 14.6mp full RAW formatta 23 ile 27mb boyutlarda dosya üretiyorki bunu 50D bile yapmıyor çünkü detay çok fazla işleniyor bu bağlamda ortalama 25mb olan 3 dosya ardışık olarak işlendiğinde sn de 75mb gibi bir dosya işleniyorki o işlemcinin ve dünyadaki tek ddr2 ram bellek buffer ın nedenli hızlı olduğunun göstergesi bu..
    O kadar yanlış bir yargı ki. Çok işlenen dosya aslında problemli bir dosyadır. ve RAW dosyasının yüksek boyutlarda olması kusura bakmayın tam tersine o işlemcinin bu günkü teknolojiye göre geriliğini ve kullanılan belleğin yavaşlığını gösterir. Kısacası marifet değil. Tam tersine zaman ve iş gücü kaybı. Ama ben sizi bu konuda ikna edemiyeceğimden eminim. Çünkü bu konu (Sensörler- İşlemciler-Bellekler vb), benim neredeyse 40 yıllık mesleğim, Sizinse değil.....
    Kısaca , Tamam K20D iyi makine, sadece O kadar. FF makinelerle mukayeseye kalkarak makineyi olduğundan fazla ABARTMAYALIM, marka reklamına döndürmeyelim derim.....

quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

http://www.imaging-resource.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 16 Ocak 2009; 21:19:15 >

• dostum sen medyummusun nasıl reddes oldugum kanısına vardın...
    bu arada ben burdan soylemek ıstıyorum oldukca eskı bır uyeyım mesaj sayımda oldukca kabarıktır zaten...
    yenı bır uye gıbı gorundugume bakmıyın bu uyelık benım ev arkadasıma aittir... ceza puanım 5 oldugundan 4 gunluk bır uzaklastırma aldım. kım oldugumu merak eden varsa ozelden msj atabılır..
    ayrıca ceza nedenımde bır ılana yorum yapmam.. kutusuz spot ıkıncı el bır 450d ıcın 1250 ytl ıstenıyordu bende guzelce bır uyarı yaptım tatlı dılle bu fıyattan ucuza garantılerın satıldıgını fıyatınını revize ederse cok daha erken alıcı bulacagını soyledım..ve 3 olan ceza puanım 5 oldı ve bugune kadarkı ılk uzaklastırmamı aldım...
    bunların topikle ılgısı yok ozur dılerım ama bılmenıze ıstedım bana o cezayı veren yonetıcıyıde gercekten kınıyorum... 3500 msjımda hıc uzaklastırma almadım...
    uyelık cakma degıl ev arkadasım tarafından alınmıstır... sadece 2 gunluk ben kullanıyorum...bunu da burdan acıkca soyleme geregı hıssettım. malesef donanım forum bagımlılık yapıyor 4 gun uzak kalmak bıle ımkansız :)
    zaten yarın cezam kalkıyor...

quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

ISO ve diyafram değerleri aynı değil ama hiç bir fotoda. Dikkatimi çekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terbütilalkol -- 16 Ocak 2009; 21:18:54 >

• K20D üzerindeki kit lens AL II gerçekten eniyi dedirtecek bir optiktir. Testlerdede görüldüğü gibi Nikonun 24-85 gibi keskinliği ile enünlü lenslerinden birine taş çıkaracak performans göstermişki bu hiçbir kit lensin ulaşamayacağı bir keskinlik ve detay kalitesidir. Adamlar nedenli dürüstki bunu kit lensinde dahi göstermekten korkmamışlar.

Doğan bey testlerde genelde her markanın eniyi portre lensi kullanılıyor.
    K20D üzerindeki 70mm lens Büyük ihtimalle Limited f/2.4 ve bu netlik zaten o muazzam lensin başarabileceği bir iş..

bipekkan hiçolmazsa siz tarafsız yaklaşın şimdi 40d ile K20D yi detayda görülen farkı hala kıyaslamayın yada insan değil dikey yatay çizgi fotoğrafı çekin ama bellek konusunda yanılıyorsunuz. Leaf - Sinar yada Hasselblad gibi orta format makinelerde70-80mb dosya alıyor bir kareden bu makine 50 tane dslr yapar bunundamı teknolojisi düşük.. Bari bunu siz söylemeyin.. Bilgi konusundaki doğruluğunuzu zedelemenin anlamı yok yinede saygı duyuyorum.. selamlar

AYRICA ÇOK İŞLENEN DEĞİL ÇOK SIKIŞTIRILIP BOYUTLARI KÜÇÜLTÜLEN DOSYA SORUN ÇIKARIR.. GÖZLERİNİZLE GÖRDÜĞÜNÜZ AMA KABULLENEMEDİĞİNİZ GİBİ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 16 Ocak 2009; 21:33:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: terbütilalkol

dostum sen medyummusun nasıl reddes oldugum kanısına vardın...

reddes is back diyorsun yani
  • @Bipekkan hocam o birleştirilmiş test fotoğrafları benim içinde fazla birşey ifade etmiyor tamamen aynı ayarlarda aynı ışık dengesinde Tripod ve self timerla durağan cisimlerin çekiminden oluşan test lazım... kesinlikle o fotoğrafa bakıpda falanca falancadan iyidir demem en başda ışık dengeleri iyi değil çoğunda ama k20d orda daha iyi görünüyor ama exiflerde neden ISO ların hepsi aynı değil oda bir garip, tahmin ettiğim gibi diğer modellerde EV +0,7 K20d de +0,3 zaten diğerlerinde ışık fazla...

uzun lafın kısası bukadarda ince eleyip sık dokumayada gerek yok Kişi hangisini beğeniyorsa onu alsın... önemli olan Deneyim bilgi bu olunca sineğin kanadından yağ çıkarır kişi kompaktla bile acemi DSLR ciden daha iyi çeker...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 16 Ocak 2009; 21:30:02 >
  • valla arkadaslar 1400 ytl cıvarı spot bır k20d bulsam alacagım ama malesef bulamadım..garantılıde benı asıyor malesef...k10d almakta mantıklı aslında hele pentaxlarda grip bitişikmiş gibi duruyor buda benı bıtırıyor....
    bu kararsızlık malesef ınsanı öldürüyor...

pentax ve dıger markaları aynı skoda ve dıger marka arabalar gıbı goruyorum..
    ornegın bır skoda octavia ve reno megane kıyas kabul etmez... octavia her yonden cok daha kalıtelı bır arac, cogu testte bırıncı oluyor.. ama renonun servısı cok ve ıkıncı elı iyi dıye kımse octavıa almaya yanasmıyor..
    durum aynen boyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terbütilalkol -- 16 Ocak 2009; 21:30:42 >
  • arkadaşlar isteyen istediğini yapmakta özgürdür, insanları bilgilendirmek için sadece gördüklerimi yazdım..

bu konuya yazacak başkada bir şeyim yok.

herkes özgürdür, isteyen istediği gibi bakar ve o şekilde görür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 16 Ocak 2009; 21:31:27 >
  • @terbütilalkol,
    OOOO, ben tam 1989 dan beri Skoda' cıyım. Ama bir fırsatı kaçırdık bu sene Octavia STW ye terfi edecektim. Bu Vosvos-Yüce Oto ortaklığı nedeniyle Borusan bastırıp, Vosvos Variant satılabilsin diye Octavia STW yi ithal etmiyorlar.... Peynir ekmek gibi Renault'un pahalı plastik modelleri satılır, Skoda' ya millet yan bakar. Ama Pentax' ı konu edildiği gibi de abartmayın. Sadece fiyat olarak dediğiniz gibi bir 2. el bulursanız hiç tereddüt etmeyin....
    quote:

Orjinalden alıntı: terbütilalkol

valla arkadaslar 1400 ytl cıvarı spot bır k20d bulsam alacagım ama malesef bulamadım..garantılıde benı asıyor malesef...k10d almakta mantıklı aslında hele pentaxlarda grip bitişikmiş gibi duruyor buda benı bıtırıyor....
    bu kararsızlık malesef ınsanı öldürüyor...

pentax ve dıger markaları aynı skoda ve dıger marka arabalar gıbı goruyorum..
    ornegın bır skoda octavia ve reno megane kıyas kabul etmez... octavia her yonden cok daha kalıtelı bır arac, cogu testte bırıncı oluyor.. ama renonun servısı cok ve ıkıncı elı iyi dıye kımse octavıa almaya yanasmıyor..
    durum aynen boyle

• bizde ailecek skodacıyız:))) octavia var sedan...
    dedıgım gıbı pentax ın 2.elı kotu dıye yanasmıyor mıllet... bı yandanda haklılar...ama k20d gıbı bır makıne cok rahat satılır benım gıbı arayan cok kısı var... piyasada 2.elı yok zaten..

neyse konudan sapmayalım fazla 40d mi k20d mı sorusuna bende k20d dıyorum ama malesef 40 d alacagım sanırım..
  • Arkadaşlar bu tip yorumların yanında İnternette ciddi bir araştırın. Gerçekleri anlayacaksınız.

Benjamin Kanarek (Canon'un 2006 yılı moda fotoğrafçısı - Paris) "K20D'nin imaj kalitesi neredeyse Hasselblad'a rakip olacak seviyede"

Sanırım şimdi bunada karşı gelip adamında gözlerinde problem var deriz.. Bizim insanımız der..

K20D nin sensörü 14.7mp olmasına(Yani daha çok piksel barındırmasına ) rağmen piksellerin topladığı ışık miktarı sensörün tamamen Pentax mühendisleri tarafından gerçekleştirilen çok farklı bir tasarıma sahip olması ile 12mp lik cmos sensörlerle aynı seviyede bu şimdiye kadar diğer üreticilerin denemediği bir tasarım teknolojisi. Aşağıdaki linkte bu teknolojinin patent başvurusu var.

http://v3.espacenet.com/textdoc?DB=EPODOC&IDX=JP2006203011&F=0&QPN=JP2006203011

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 16 Ocak 2009; 22:00:50 >

• valla hocam sankı fitili ateşliyorsunuz benden demesi....
    tamam ıyı orda herkes hem fikir.. ama hasselblad a rakıp olacak dıyorsa o fotografcı ben o fotografcıya saygımı yitiririm... k20d ıle dıger makıneler arasında oyle bu super denecek kadar fark yok. bu kadar az fark ıcın hasselblad a para verende enayidir o zaman...
    quote:

Orjinalden alıntı: yildiz

Arkadaşlar bu tip yorumların yanında İnternette ciddi bir araştırın. Gerçekleri anlayacaksınız.

Benjamin Kanarek (Canon'un 2006 yılı moda fotoğrafçısı - Paris) "K20D'nin imaj kalitesi neredeyse Hasselblad'a rakip olacak seviyede"

Sanırım şimdi bunada karşı gelip adamında gözlerinde problem var deriz.. Bizim insanımız der..
  • işte biz bunu hala anlamıyoruz sorun burda bizde stüdyoda orta format kullandık zamanında tabiki sadece makine olarak kıyaslamak yanlıs burda bahsedilen imaj kalitesinin nedenli yüksek olduğudurki bu kabul edilemeyen (nedense :) bir gerçek. Ben eski bir Canon kullanıcısıyım uzun sürede görev icabı Nikon kullandım. Hala anlamış değilim taraf tutmanın ne manası var görün artık gerçekleri gözünüzdeki at gözlüklerinden sıyrılın. Biraz cesaret gösterin herkesin aldığını almak zorunda olmadığınızı kendinize gösterin biraz, babamızın firması değil bunlar hangisi daha uyguna daha iyiyse size göre hangisi makulse onu alın kullanın.. Bunun gibi birçok topikte yazdık yazmaktanda çekinecek bişey yok gerçekler ortada..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.