Şimdi Ara

Çankaya vs Marmaris (Çalışmak ve yaşamak için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Şu an Çankaya'da yaşıyorum. en sosyal taraflarından birinde (tunalı, seğmenler arası)

Bir süredir iş yok elimde , özel sektörde iş bakıyorum. tahmini maaş 3k civarı olacak. Bir hayli yoğun bir çalışma temposu da cabası.

Marmaris'teki belediyeye girme şansım var. Maaş 4.5k. Belediyeler çok yoğun olmaz bilirsiniz.

Marmaris'e hiç gitmedim ancak güzel yere benziyor. Lakin yaşanır mı bilemedim. Çünkü Çankaya'ya göre oldukça küçük, sessiz, sakin bir yer. Ankara'da kalabalığa, yoğunluğa, hareketliliğe alıştım. Marmaris'e gidersem çok sıkılabilirim gibi geliyor. Yazın 3 ay hareketli oluyor ama peki ya kışın ? (Birkaç kere Aydın merkez'e gitmişliğim var, Ankara'dan sonra orası bile çok sessiz ve sıkıcı gelmişti) Marmariste de turizm sezonu bitti mi hayat çok monotonlaşır gibi geliyor. Fikriniz nedir ? Siz olsanız napardınız ?

Bir yandan diyorum gençken Ankara'daki özel ofislerde çalışıp kendimi geliştirebildiğim kadar geliştireyim, bir yandan da diyorum küçük bir yere gidip belediyesinde sakin sakin çalışarak hem daha fazla para kazanıyım hem de bir mimar olarak daha çabuk tanınırım. Ankara kurtlar sofrası sonuçta. Sektör çok büyük ve kayboluyor insanlar gerçekten.

Gecenin bir saati, dağınık yazmış olabilirim kusura bakmayın. Beni anladığınızı varsayıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 19 Mayıs 2017; 2:7:28 >

• Marmaris'te 5 yıl yaşadım
    Bence Ankaranın boğucu havasından sonra ilaç gibi gelir.Yazları hareketlidir ,kışlar sakindir. Akyaka , Turunç, İçmeler , Datça taraflarına kaçarsın ara sıra . Kaçırma derim fırsatın varsa.

Orijinalden alıntı: Alkolog

marmaris derim.. 30dan sonra insanın kafası kaldırmıyor fazla hareketi kışın kafa dinlersin yazın zaten hareketli olur parana bakarsın

hocam yaş 28 ve bekarım. ankara'da hareketliliğe alıştım, çok sessiz yerler beni bayıyor işin kötü tarafı.

hareketlilik dediğim gece hayatı falan değil. kalabalık, insan sirkülasyonu vs.

ayrıca çankaya ve kadıköy, buralar gerçekten düzgün, eğitim seviyesi yüksek ve ufku açık insanların yaşadığı ve kaliteli yerler.

marmaris daha içine kapanık küçük bir yer. darlanır mıyım yoksa çok alışır da sever miyim bilmiyorum.

@Heinz Guderian;

hocam özel sektörde yeni mezun 1500 civarı başlıyor. 4-5 yıllık mezun ortalama 2.5-3.5 arası tecrübesine göre. zamanla artıyor. 35 yaşında 7 bin alanlar da var. kamuda memur olarak çalıştınız mı 4 bin civarı. iyi bi çevre yapıp kendi işinizi kurdunuz mu 10-20-50-100 binler de kazanabilirsiniz. kişiye bağlı :) ama inşaat sektörü şu an kötü günlerini yaşıyor. uzunca bir süre toparlanamaz gibi..

• up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hızlı yaşam seven insan marmariste yapamaz senin yaşam tarzınla aynı kafadayım ve yapamadım olmuyor genelde kışın o kesimde hep emekli kesim oluyor yabancı yada turk yaşı almış kişiler yapamazsın eger aktif birisiysen çankaya şu an karşımda :D çankaya bırakılıp marmarise gidilmez bence
    para onemliyse katlacaksın marmarise
  • Kesinlikle ama kesinlikle marmaris ankara kasvet ve sıkıcılığın merkezi siyasetin merkezi hele ki çankaya demişsin boğucu bir memleket sosyalliğin avm'lerden ve 1-2 ünlü caddeden ibaret olduğu yer. Marmaris gibi bir seçeneği kesinlikle kaçırma derim ben hadi kolay gelsin

Kendini geliştirip büyük şeylerin peşine düşmek istiyorsan Çankaya.

Ben olsam marmarisi seçerdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: _devilpotion_

hızlı yaşam seven insan marmariste yapamaz senin yaşam tarzınla aynı kafadayım ve yapamadım olmuyor genelde kışın o kesimde hep emekli kesim oluyor yabancı yada turk yaşı almış kişiler yapamazsın eger aktif birisiysen çankaya şu an karşımda :D çankaya bırakılıp marmarise gidilmez bence
    para onemliyse katlacaksın marmarise

paradan çok sabit bir işim olsun istiyorum. memlekete ya da akraba ziyaretine aydın'a gittiğimde çok darlanıyorum sıkıntıdan. sokakta yürüyen tek tük insanlar falan.. ankara'nın en yoğun bölgesinde yaşayınca kalabalık bağımlısı oluyor insan. hızlı yaşam tarzından çok insan sirkülasyonunun fazla olmasını seviyorum. yoksa gece hayatım falan pek yok :) ben de sizin gibi düşünüyorum. kışın zaten ağırlıklı olarak 50-60 yaş üstü insanlar olur. yazın da 3 ay hareketli olur. kaldı ki turistik bölgeleri de çok sevmiyorum. aslında eskişehir tam istediğim gibi bir yer ancak oraya gidemiyorum.

az önce google sokak görünümünden bütün marmarisi gezdim neredeyse. ocak 2015'i gösteriyor. güzel bir yer ancak sokakta doğru düzgün insan yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.