Şimdi Ara

♦♦ Çankaya Üniversitesi Ana Konu ♦♦ (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
17
Favori
49.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nitemm_96


    quote:

    Orijinalden alıntı: mangarock

    Arkadaşlar 4 yıldır bu okuldayım ve yeni gelen arkadaşlara veya gelecek olan arkadaşlara bir kaç şey söylemek istiyorum eskiler zaten bilir. Okulda Mühendislik bölümüne geliyorsanız öküz gibi çalışmak zorundasınız. Dersler çok zor. Ben bilgisayar müh. okuyorum ve okul nasıl bitecek diye merak ediyorum. 5-6 tane birbirnden kazık matematik dersimiz var. Bölüm olarak beklentinizi çok üst düzeyde tutmayın. Üniversite sadece diploma verir. Bu her yerde böyle tabi Çankayaya özel bir şey değil. Çıldıracağınız, kafayı yiyeceğiniz, bunu nasıl yapacağım diye düşünüp duracağınız dersler çıkacaktır karşınıza. Mezun olanların sayıları çok az. Bir de bursunuz yoksa babanızın servetini bu okul bitirebilir haberiniz olsun.. Keşke yapmasaydım dediğim şeylerden birisi bu okula gelmektir. Kendinizi geliştirebileceğinize inanıyorsanız üniversiteye hiç gerek yok aslında :) Ben ne lise mezunu adamlar tanıyorum Müh. mezunlarını cebinden çıkaracak. Çalışacağınız yer eğer sizde bir potansiyel görüyorsa ve kendinizi geliştirip bunu kanıtlamışsanız her yerde çalışabilirsiniz üniversite şart değil. 2. üniversitem bu benim ve çıkardığım dersler bunlardır. Okuldan mezun olduğunuzda alanınıza dair pek bir şey bilmeyeceksiniz. Çalıştığınız yerde öğreneceksiniz işinizi.. 4 yıl şu sıralarda dirsek çürütmektense devasa bir kaynak olan internetten de aynıları, hatta daha fazlası yapılabilir. İstemek , başarmanın yarısıdır arkadaşlar :) Aklı olan bulaşmasın buraya.

    Derslerin zorluğu kişiden kişiye göre değişir hocam. Kusura bakmayın ama o konuda yanlış düşünmüşsünüz. Elbette ki Mühendislik okuyoruz dersler zor fakat günlük tekrarla güzel bir çalışmayla neden yapılmasın ? Bende Elektrik - Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim, günlük tekrarlı çalışmayla ve sınav öncesi hatırlatmalarımla gayet de güzel yapılabiliyor.

    Mezun sayıları az demişsiniz ancak öyle bir durum hangi bölümde merak ettim ? Her sene yüzlerce mezun veriliyor her bölümden.

    Bana daha çok karalamaya çalıştınız gibi geldi kusura bakmayın.

    Birbirinden kaliteli hocalarımız var, gelişmiş laboratuvar donanımlarımız var. Bunları da göz önünde bulundurun lütfen. Sonuçta sizde bende aynı okulda okuyoruz ve okulumuzu karalamaya gerek yok. Eleştirilecek yanları mutlaka vardır.

    Ben de sizinle aynı düşüncedeyim. Sınavların öyle aşırı bir zorluğu yok tabi ki çalışırsanız. Bi zahmet bazı sınavlar da zorlasın, oturup çalışacağız yani mecbur mühendis oluyoruz.

    Ben de anlamadım neye göre az kimse göre az :) herhalde arkadaş odtü, tobb filan görmemiş hiç bize mezun oranı az diyorsa onları düşünemiyorm bile.

    Karalamayı bir yana koyalım ortaya çok farklı yanlış bilgiler attı, hatta daha da ileri gidip üniversite okumanıza gerek yok 4 yıl harcamayın demiş ama kendisi 2. üniversitemi okuyorum demiş :) Gerçi okuyan insanlar da sorar madem öyle niye 2. üniversiteni okuyorsun diye :) Eğer eleştirilecek bir şey varsa o da okulun şu an izlediği politika olmalı. Bazı hocaları rektörlükle veya başka nedenlerden dolayı ters düştükleri için işten almalar yaşandı, bu tarz konularda taviz verilmez. Ya da laboratuvar eksikliği konusunda eleştirilerde bulunabilir ama arkadaş bol işkembeden sallamış :)

    Bu arada spor kompleksini herkes çok övüyor ben de bir gün gidip bakacağım, ayrıca konuyu güncelleyeceğim. Bilgilendirme için teşekkürler :)




  • Okulun interneti için yapabileceğimiz bir şey var mı ? Çok kötü durumda. 1mbps download alabilirsem çok iyi. Bağlantıda çoğu zaman kopukluklar oluyor. Birçok devlet okulunda 100mbps civarında internet sağlanabilirken, bizim okulda internetin böyle olması çok üzücü. Bu konuda yapabileceğimiz bir şey var mı ? Toplanıp imza toplasak bir işe yarar mı ? Kimlerle görüşebiliriz ? Herhangi bir uygulamayı indirmek saatler alıyor ki çoğu zaman inmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nitemm_96

    Okulun interneti için yapabileceğimiz bir şey var mı ? Çok kötü durumda. 1mbps download alabilirsem çok iyi. Bağlantıda çoğu zaman kopukluklar oluyor. Birçok devlet okulunda 100mbps civarında internet sağlanabilirken, bizim okulda internetin böyle olması çok üzücü. Bu konuda yapabileceğimiz bir şey var mı ? Toplanıp imza toplasak bir işe yarar mı ? Kimlerle görüşebiliriz ? Herhangi bir uygulamayı indirmek saatler alıyor ki çoğu zaman inmiyor.

    Okulun kablosuz interneti maalesef dediğiniz durumda. Gerçi zaman zaman -yoğunluğa göre sanırım- fena olmayan hızlar da yakalamak mümkün oluyor ama bunun zaman zaman değil her zaman olması gerekli. Lablardaki internet de bir ara çok kötüydü fakat zamanla iyileşti gibi geldi bana onlar.




  • İlk defa gördüm bu konuyu çok faydalı bir konu olmuş . Özelde Çankaya Üniversitesi paralı yada burslu düşünenler bu konuya bakabilir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konumuzu güncelledim arkadaşlar. 06.07.2017

    Ayrıca okuldan mezun oldum bölüm ikincisi olarak :) darısı okuyan arkadaşlara, umarım hedefleriniz gerçekleşir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlmostFly -- 6 Temmuz 2017; 3:58:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Endüstri Mühendisi '16 olarak sorusu olanlara yardımcı olmak isterim.
  • AlmostFly kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletme Tam Burslu tavsiye eder misiniz?
  • nitemm_96 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    İşletme hakkında herhangi bir bilgim yok hocam ama ciddi düşünürseniz bir kaç arkadaşdan bilgi alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlmostFly

    İşletme hakkında herhangi bir bilgim yok hocam ama ciddi düşünürseniz bir kaç arkadaşdan bilgi alabilirim.

    Arkadaşlarınız tam burslu okuyorsa bilgi alır mısınız ciddiyimm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheYips


    quote:

    Orijinalden alıntı: AlmostFly

    İşletme hakkında herhangi bir bilgim yok hocam ama ciddi düşünürseniz bir kaç arkadaşdan bilgi alabilirim.

    Arkadaşlarınız tam burslu okuyorsa bilgi alır mısınız ciddiyimm

    Arkadaşımın cevabını direk paylaşıyorum;

    simcik hocalar genel olarak alanlarinda iyiler ogrenci yanlisi hocalarda var olmayanida, dersler bakimindan finans, istatistik, muhasebe ve birinci sinifta gorecegi matematik dersleri haricinde sozel agirlikli diyebiliriz😄 insan kaynaklari ve finans derslerinde biraz cani skilabilir, secmelilerde pazarlama agirlikli alirsa rahat olur gecmesi ama sadece pazarlama alanina yogunlasmis olur, ogrenci profili olarak sıkıntılar olabiliyo 😂 ama kotu deiller tabi😂 genel olarak bole




  • geçen sene gelmemiştim sanırım bu sene geleceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Butcher of Blaviken -- 20 Temmuz 2017; 0:18:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @AlmostFly Ben de diyorum neden herkes bana soru soruyor :D İsmim anasayfadaymış. Dostum madem öyle mesajımı şu şekilde komple editler misin? Sorulara genel bir cevap olur, her gün aynı şeyi yazıyorum :D

    1. Sınıfken yazdıklarım:

    Çankaya-Balgat kampüsü, öğrenci hayatı istiyorsanız pişmanlıktır. (Burada kastettiğim şey; içeyim, partiye gideyim, günü mü gün edeyim vs. ama ortamı biraz akıllıysanız gene yaratırsınız ama Bilkent-ODTÜ vs. gibi üniversitelerin hazır ortamını bulamazsınız.) Artık üniversiteye haftanın 2 günü gidiyorum resmen, üniversite değil işsizlik hayatı yaşıyorum. (Kastettiğim şey; derslerde yoklama olmayınca arkadaş grubuyla hadi şunu oynamaya gidelim, çanserada oturalım, kızılaya gidelim muhabbetine bağlıyor üniversite.) Ders olmadığında yaptığımız ya ilk sayfadaki arkadaşın dediği şekilde oturmak yada langırt oynamak ki aylardır sabah akşam langırt oynamaktan feci bir ilerleme gösterdim. İnsan konusuna gelirsek 3-4 istisna dışında tanıştığım herkes iyi insanlardı. Yemekhanesi ve kantini aşırı pahalı. (Yemekhane 11 lira olmuş, ben girdiğimde 7 liraydı.) Bee Cafe ve Sports Cafe okul içerisinde en ideal yerler, özellikle Bee cafedeki teyzecim çok tatlı biri. (Bu teyzeyi artık görmüyorum, umarım iyidir) Onun dışında hukuk alanından konuşmak gerekirse bence şimdilik gördüğüm kadarıyla on numara. (Bu yıl efsanevi olan hocaların hocası Bilge Öztandan ders almıştım, altta 4. sınıf bilgilendirmemi okuyun.) Özellikle medenicimiz Bilge hoca kadar mükemmel bir hocam olmadı hayatımda, zaten gittiğim 2 günde bu hocanın dersine gidiyorum. (Cidden tek bir dersini kaçırmadım.) Ayrıca hazırlık olmaması ve yüzde yüz Türkçe olması büyük avantaj, beni bu iki özellik ve burs kandırdı. Benim buraya gelme sebebim ailemin illaki Ankarada kal demesiydi. Mutlu muyum? Bilmiyorum. (Şuan keşke Anadolu Hukuk yazsaydım diyorum. Arkadaşlar ailenizin isteklerini kendi istekleriniz arkasında tutun. Bu hayatı siz yaşıyorsunuz.) Kampüse gelirsek; lise,ortaokul ve ilkokul hatta bir anasınıfıyla yan yana. Zaten binası resmen liseden dönme. Bir tane ücretsiz halı sahamız var. Çimlik alan neredeyse sıfır. Başka üniversitelere bakıp imrenmeden edemiyorum ama en mükemmel yanı şehrin içinde olması. Kızılaya 15 dk, hemen önünde otobüs ve dolmuş kalkıyor. Armadaya 10 dk, Bahçeliye 10 dk, Çukurambara 10dk sürelerle ulaşabilirsiniz. Son olarak değinmek gerekirse okulda bölümümüzde derse devam etme zorunluluğu var ama hocaların pek umurunda değil. Yoklama tutanların sayısı bir elin parmağı kadar ve bence onlar bile sadece göz korkutmak için tutuyor.

    ---


    Bu yıl 4. sınıf oldum.

    Bu yıl birçok profesör Çankayadan ayrıldı bunların yanında: Bilge Öztan ve Fırat Öztan çifti de vardı. Geriye Süha Tanrıverdi, Doğan Soyaslan, Nurettin Bilici gibi isimler kalmış olsada Çankayanın akademik alanda kaybettiği isimlerin yeri asla doldurulamaz. Araştırırsınız belki diye isim de verdim :) Aynı zamanda üniversitenin Balgat kampüsünden, Eskişehir kampüsüne taşınmamasının sebebi tek başına Öztan çiftinin gitmek istememesiydi. Onlarda emekli olduğuna göre, şuan kampüsümüzde dönen dedikodu, bölümün Eskişehir kampüsüne taşınacak olduğu.

    Bunun elbette faydaları olacaktır. Bir kere öğrenci evinde yaşayacaksanız yol problemi olmayacağı gibi kira masrafınız 1000lerden 400lere inecektir. Ancak öğrenci evinde yaşamayacaksanız her gün işkence gibi bir yol sizi bekliyor olacak. Birde Eskişehir kampüsü, Balgat Kampüsünden daha geniş, yeni ve teknolojik ama şehrin tamamen dışında. Kampüsten bir çıkayım; Kızılaya, Bahçeliye veya Tunalıya vs. gideyim yalan olur.

    Sonuca gelirsek: Okul akademik alanda bence kapatamayacağı isimler kaybetti ama elbet Ankara, Gazi veya Bilkent üniversitelerinden isimler getirecektir, biz geldiğimiz yılda da giden isimler için böyle yapılmıştı. (Merak ederseniz Ahmet Nadi Günal gelmişti.) Ancak Öztan çifti ayrıdır. Neyse. Sosyallik konusunda okulun taşınmasıyla nasıl etkileşime geçer bilmiyorum bunu o kampüste okuyanlara sormalısınız. Ulaşımda aynı şekilde yukarıda biraz paylaştım. Puanınız ne bilmiyorum ama alternatifleri değerlendir derim. Ha alternatifinız Atılım, Ufuk veya Başkent ise gene Çankaya derim. Kolay gelsin :)


    Kısa bilgiler:
    Sınavın klasik mi test mi olacağı hocanın keyfinde ama 3-4 ders dışında genelde hepsi klasik oluyor.
    Dönemlik sistem uygulanıyor. Her dönem 1 vize 1 final olmak üzere 2 sınav oluyor. Vize %30, final %70 etki ediyor. Büt var. Proje vs yok.
    Yaz okulu var. Toplam üç ders alınabiliyor. ÖSYM ile alınan burslar ilk iki derse uygulanıyor. Önerim her yaz okulunu değerlendirmeniz.
    Şartlı geçme notu 45, geçme notu 50. Çan eğrisi uygulanmıyor.
    Devam zorunluluğu var ancak 2-3 hoca dışında yoklama tutan yok.
    Okulun içerisindeki kırtasiyeden veya ilerisindeki bir kırtasiyeden not temin edilebiliyor ama az sayıda olan çok sağlam notlar dışındaki notlar kalma sebebi.
    Akademik burs üç üstü ortalamaya %25, 3,5+ ortalamaya %50 şeklindedir.
    En kolay yıl birinci sınıftır, akademik burs kazanmak isteyen arkadaşlar bu yıl çok iyi çalışırsa kazanacaklardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalcan6 -- 23 Temmuz 2017; 13:24:34 >




  • cemalcan6 kullanıcısına yanıt
    Çok yararlı ve güzel bir yazı olmuş teşekkürler hocam.



    Not: ne yapayım zamanında tek başıma başa çıkamadım bu soru cevap olaylarına, seni de ekleyivermişim kusura bakma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlmostFly kullanıcısına yanıt
    problem yok hocam ne kusuru :) Birde ilk postu editlememişsin, bir editlersen gerçekten güzel olur, kafana göre kırpabilirsin mesajı yoksa ilk postta mesajımı sil çünkü aynı sorulara tabi oluyorum hep hocam :D
  • Makine mühendisliği ile ilgili sorularınız varsa alabilirim.
  • cemalcan6 kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam eve gidince halledicem aklımda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çankaya Üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunuyum, sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

    Çankaya Üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunuyum, sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışabilirim.

    Hocam ben bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Tam burslusu 5 6 bin önümde ama gelebilir.

    Tavsiye eder misiniz? Yurtdışı imkanları nasıldır?

    Akademik kadro kalitesi ne durumda?

    Okurken çok zorluyorlar mı yoksa rahat bir bölüm mü?

    Pişman ettirir mi? Çünkü Tobb ücretli bilgisayar mühendisliği de düşünüyorum ama türkçe olması ve 3 dönem olması biraz gözümü korkutuyor.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.