Şimdi Ara

♦♦ Çankaya Üniversitesi Ana Konu ♦♦ (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
17
Favori
49.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bl00dyHell kullanıcısına yanıt
    Derslerin İngilizce işlenmediği hakkında bir söylenti duydum doğru mu?

    Hiç erasmus'a giden öğrenci biliyor musunuz?

    Mezunlardan yurt dışında çalışan var mı?

    Ankara Üniversitesi ile Çankaya arasında kaldım, öneriniz var mı?

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimg -- 25 Temmuz 2017; 1:17:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Felina.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

    Çankaya Üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunuyum, sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışabilirim.

    Hocam ben bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Tam burslusu 5 6 bin önümde ama gelebilir.

    Tavsiye eder misiniz? Yurtdışı imkanları nasıldır?

    Akademik kadro kalitesi ne durumda?

    Okurken çok zorluyorlar mı yoksa rahat bir bölüm mü?

    Pişman ettirir mi? Çünkü Tobb ücretli bilgisayar mühendisliği de düşünüyorum ama türkçe olması ve 3 dönem olması biraz gözümü korkutuyor.

    Ben tavsiye ederim. Erasmus programı ile İspanya ve Polonya'ya öğrenci değişimi için giden ve Erasmus'un staj imkanından faydalanıp İspanya ve yanlış hatırlamıyorsam Finlandiya'ya yaz stajı için giden arkadaşlar vardı. Okulun veya bölümün web sitesinden Erasmus için anlaşmalı okulları ve ülkeleri bulabilirsiniz muhtemelen.

    Okul %100 İngilizce gözükse de dersler bir yerden sonra Türkçe'ye dönebiliyor. Fakat bu durum Türkiye'deki hatta yurt dışındaki çoğu üniversitede böyle, Bilkent'de bile aynı durumun olabildiğini duymuştum fakat Bilkent konusunda kendi araştırmanızı yapmanızı tavsiye ederim benimki sadece duyum, yalancı konumuna düşmek istemem. Benzer bir durumdan önceki senelerde Erasmus için İtalya'ya giden arkadaşlar mağdur olmuş. İngilizce veriliyor diye aldıkları dersin hocası tüm dersi İtalyanca anlatmış. Bunların yanında yapılan tüm sınavlar ve kullanılan materyaller İngilizce. Türkçe'ye tercüme edilmiş kitaplar kullanan arkadaşlar da vardı ama ben İngilizce materyal kullanmanızı tavsiye ederim.

    @akerimg'in yurt dışında çalışan mezun var mı şeklinde bir sorusu olmuş,http://www.webtekno.com/internet/facebook-un-birlikte-calismak-istedigi-turk-tasarimci-riza-selcuk-saydam-h10002.html şurada Facebook'da işe giren ve Çankaya'dan mezun olan biri ile ilgili bir haber. Bunun dışında da yurt dışında çalışan mezunlarımız olduğunu duydum fakat nerelerdeler ne yapıyorlar fikrim yok pek.

    Hocalarımız gayet iyi. Gerçi son zamanlarda üniversite yönetiminin bazı hocaların yerlerini değiştirmek konusunda aldığı kararlar bölümde pek çoğumuzu rahatsız etmiş olsa da hocalar konusunda sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Hepsi çok iyi insanlar, çoğunun odasına sırf muhabbet etmek için bile gidebilirsiniz eğer vakitleri varsa. Çoğunun yurt içinde veya yurt dışında büyük şirketlerde çalışan pek çok kişi ile bağlantısı bulunmakta.

    Zorluk konusu göreceli. Tabii ki ciddi bir eğitim kurumunda mühendislik mesleğinin eğitimini alacaksın, kolay olmasını bekleme. Ama bu konuda istek de çok önemli. Ben bölümümü gerçekten çok isteyerek seçmiştim, tercih listemde bilgisayar mühendisliği dışında bir bölüm yoktu. Lise zamanında falan da hobi olarak uğraşıyordum programlama vb. ile. Bu yüzden bölüm, bazı ıvır zıvır dersler dışında beni zorlamadı. Ama tercih zamanında sırf mühendislik olsun diye seçmiş olan, konu ile uzaktan yakından herhangi bir ilgisi olmayan insanlar var ki kelimenin tam anlamıyla sürünüyorlar. Bu yüzden istediğiniz bölümü okumak gerçekten önemli. Sakın istemediğiniz bir bölüm yazmayın.

    Ben şahsen eğitim açısından ücretli TOBB yazmak yerine tam burslu Çankaya yazmayı önerebilirim. Bir üniversite ne kadar iyi olursa olsun pek çok şey öğrencinin kendisinde bitiyor. Öğrenci kendisini geliştirmediği sürece kimse bir öğrenciyi X üniversitesini bitirdi diye işe almıyor. Belki ilk işine girerken üniversiteni göz önünde bulundururlar fakat sonrası için pek bir önemi kalmıyor. Ki burada bahsettiğimiz iki üniversite TOBB ve Çankaya olunca işveren açısından ikisinin çok büyük bir farkı olacağını da sanmıyorum.

    Fakat tercih konusunda diğer bir durum sosyallik. TOBB şehre ve sosyalleşebileceğin ortamlara çok daha yakın. TOBB'un kendisinin sunduğu sosyal imkanlar konusunda bilgim olmasa da Çankaya'nın sunduğu sosyal imkanlar zayıf gerçekten. Çankaya'nın etrafında da sosyalleşmek için fazla bir ortam olmayınca sosyal imkanlar konusunda Çankaya pişman ettirebilir. Tabii Çankaya'da sosyal açıdan eksik kalma durumunu, yapacağın 3-4 aylık yaz tatilleri ile telafi edebilirsiniz belki

    @akerimg ayrıca Ankara Üniversitesi'ni sormuş. Ben şahsen iki üniversitenin de konumu muhakkak göz önünde bulundurun derim eğer Ankara'da yaşıyorsanız. Yanlış hatırlamıyorsam Ankara Üniversitesi'nin pek çok farklı yerleşkesi var. İstediğiniz bölümün hangi yerleşkede olduğunu iyi öğrenin. Örneğin Ankara Üniversitesinin bilgisayar mühendisliği bölümünün bulunduğu yerleşkesi ile Çankaya Üniversitesi resmen Ankara'nın iki farklı ucu. En azından bu yönde tavsiye verebilirim ben.




  • Var mı düşünen, tercih eden arkadaşlar?
  • Ben de bilgisayar mühendisliğine yerleştim
  • Alucardo1 A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam
  • 3. senem, okul çöp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saf köylü

    3. senem, okul çöp

    Bölümünüz ne? Ne açıdan çöp? Beklentileriniz nelerdi? Hangi beklentileriniz karşılanmadı?



    Bunları detaylı açıklarsanız gruba giren arkadaşlar daha düzgün bilgiye ulaşabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlmostFly


    quote:

    Orijinalden alıntı: saf köylü

    3. senem, okul çöp

    Bölümünüz ne? Ne açıdan çöp? Beklentileriniz nelerdi? Hangi beklentileriniz karşılanmadı?



    Bunları detaylı açıklarsanız gruba giren arkadaşlar daha düzgün bilgiye ulaşabilir.

    Eğitim yine fena değil de, bölümden bağımsız olarak öğrenci kalitesi düşük. Okulun yarısından fazlası gösteriş meraklısı. Bu da üzüyor.



    Bölüm bilgisayar mühendisliği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • saf köylü kullanıcısına yanıt
    Okulun yarısı gösteriş meraklısı ne yazık ki çünkü burası bir özel üniversite. Bilkente gitseniz de durum aynı olacak Atılıma gitseniz de, Başkente gitseniz de. Okulun yarısını ailesi senede 25.000tl verecek insanlar oluşturuyor, haliyle bir gösteriş merakı da mevcut.



    Okula çöp deme nedeniniz sadece bundan dolayıysa çok yazık, daha detaylı bir inceleme beklerdim sizden. Eğitim, ulaşım, temizlik, yemek, kampüs olanakları açısından. Bu sayfayı okuyan insanların bilgilenmesi açısından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

    Çankaya Üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunuyum, sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışabilirim.

    hocam şuan nerede çalışıyorsunuz bölüm mezunları genel olarak nerelerde ? savunma sanayi şirketlerinde çalışanlar var mı ?

    yurtdışına doktoraya giden oldu mu ? (özellikle amerika)
  • %50 Burslu geleceğim gibi.

    Ee endüstri arasında kaldım iş imkanı ve money bakımından hangisi daha mantıklı ?

    ve çankaya üni prestij olarak ne durumda ?

    mezunları ne konumda

    Güzel zengin piliçleride boldur şimdi
  • Hocam tam burslu olmazsa %50 burslu çankaya bilgisayar düşünüyorum.

    Bu akademik başarı bursu 3.0 üstüne %25 3.50 üstüne %50 şeklinde yazıyor. Burdan şunu anlıyorum eğer 3+ ortalama yaparsam kendi %50 bursum üzerine %25 daha eklenip %75 oluyor? yada 3.50+ da tam burslu oluyor şeklinde doğrumudur?
  • DarK BrotherS kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru fakat hesaplamalarınız yanlış hocam. Şöyleki 3.50 ve üzeri not ortalaması yaparsanız %50 burs kazanırsınız. Zaten hâli hazırda %50 bursunuz vardı, bu yüzde elli kazandığınız bursu, var olan yüzde elliye göre hesaplayacaksınız. Bu durumda yüzde ellinin yüzde ellisi yüzde yirmi beş oluyor. Yüzde yirmi beş daha burs kazandınız, oldumu size yüzde yetmiş beş.



    Diğer durumda da 3 ve üstü yaparsanız yüzde 20 burs kazanırsınız, yüzde ellinin yüzde yirmisi yüzde on eder, bu yüzde onu, yüzde elliye eklediğinizde yüzde atmış bursunuz olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene ee 4. Sınıfa geçtim ve kız arkadaşım endüstri 4.sınıfa geçti. Öncelikle hangisini okumak istiyorsun, bunun sormalısın kendine. İkiside bambaşka bir bölüm.



    Ee dersen eğer, geçen seneye kadar asla seçme bu okulda derdim ama bu sene gelen hocalar ve araştırma görevlileri sonunda gerçekten kaliteli bölüm oldu. Özellikle Erdem hoca bambaşka bir hava ve kalite kattı. Dersler daha oturdu, düzen müfredat vs daha iyi şimdi bizim zamanımıza göre.



    Endüstri dersen eğer şunu çok rahat söyleyebilirim ki Ankara'da alabileceğin en kaliteli endüstri mühendisliği eğitimini alırsın. Hocaları inanılmaz kaliteli hocalar, müfredatı eğitimi hocaların desteği notlar programlar inanılmaz oturmuş durumda fakat öğrencileri inanılmaz ötesi sıkıyorlar. Final zamanı ekstradan 4 ayrı proje verdiler finallerin bitimine sen düşün. Sürekli bir proje ödevleri verecekler grup olarak yapacaksınız, puanlama katalog olduğu için not ortalaması yapmak çok daha zor.



    Başka sorun olursa sorabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nitemm_96 kullanıcısına yanıt
    peki iş maaş vs olanakları olarak endüstri mi ee mi ?



    Okulun ortamı arkadaş çevreleri nasıl?



    Kızlar nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarK BrotherS

    Hocam tam burslu olmazsa %50 burslu çankaya bilgisayar düşünüyorum.

    Bu akademik başarı bursu 3.0 üstüne %25 3.50 üstüne %50 şeklinde yazıyor. Burdan şunu anlıyorum eğer 3+ ortalama yaparsam kendi %50 bursum üzerine %25 daha eklenip %75 oluyor? yada 3.50+ da tam burslu oluyor şeklinde doğrumudur?
    Hocam, Çankaya bilgisayar 4.sınıfa geçtim bölümü seveceğini düşünüyorum hocalar öğrenciler için ellerinden geleni yapıyorlar burada öğrenciye düşen çalışmak ve üretmek. Tavsiyem C'yi biliyor olarak bölüme gitmen ilk iki dönem çok rahat edeceğini düşünüyorum. Bölüm kendini her sene yenilemekte eğer senin zamanına yetişirse çok daha yerinde bir staj şansın olacak. normalde 20 şer günden 2 staj yerine 40 günlük tek bir staj yaptırmayı planlıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NowOrN3wer

    Hocam, Çankaya bilgisayar 4.sınıfa geçtim bölümü seveceğini düşünüyorum hocalar öğrenciler için ellerinden geleni yapıyorlar burada öğrenciye düşen çalışmak ve üretmek. Tavsiyem C'yi biliyor olarak bölüme gitmen ilk iki dönem çok rahat edeceğini düşünüyorum. Bölüm kendini her sene yenilemekte eğer senin zamanına yetişirse çok daha yerinde bir staj şansın olacak. normalde 20 şer günden 2 staj yerine 40 günlük tek bir staj yaptırmayı planlıyorlar.

    Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam cevabın için. Şu sınavda istediğim sıralama gelirse yüksek ihtimalle çankaya yazıcam herşey sınava bağlı




  • Ee nin iş alanı ciddi anlamda geniş. Haberleşme, güç elektroniği, elektronik, elektrik, sinyal, kontrol vs vs ve bunlarda kendi içlerinde ayrılıyor.



    Endüstrinin iş imkanı konusunda net bir bilgim yok.



    Kızlar konusunda endüstri ve psikoloji açık ara önde 😂



    Kendi ilgi alanın doğrultusunda tercih yapman daha doğru olacaktır.

    Edit: okulun ortamına gelirsek para babası tipler oldukça fazla fakat onlarla takılmadığın sürece sana zararları yok. Genel olarak okul ortamı iyi. Kafe fiyatları vs onlar pahalı tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitemm_96 -- 27 Haziran 2018; 15:42:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nitemm_96 kullanıcısına yanıt
    Hocam ee düşünüyorum bende tavsiye edermisin hocaların kalitesi nasıl bölümün hocalarına baktığımda diğer bölümlere göre sayıca az sanki yorumun nedir birde yutdışı yüksek lisans doktoraya gidenlerden varmı tanıdığın olanakları nasıl yurtdışında yüksek lisans doktora vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Billionaire kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar Müh. okuyorum bölüme yeni gelen hocalarla hoca kalitesi arttı diye biliyorum. Sanırım ilk mezunlarını bu sene verdi şu anlık yurt dışına yükseklisans/ doktora ya giden varmı bilmiyorum. Ama ee den tanıdıklarım bölümün şu anki halinden memnun diye biliyorum. Okulun genel eğitimini sorarsan iyi bir eğitim veriliyor sen çalışıp çabaladığın sürece hocalar seni desteklemekten vazgeçmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.