Şimdi Ara

♦♦ Çankaya Üniversitesi Ana Konu ♦♦ (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
17
Favori
49.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayırlısıyla bu dönemi de kaydettik :) iyi dönemler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlmostFly

    Hayırlısıyla bu dönemi de kaydettik :) iyi dönemler

    Kaydedene kadar 40 takla attık yine hocam sorma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selami Şahin 1.6 ie kullanıcısına yanıt
    Bende yine bir sıkıntı olmadı çok şükür biraz uykumdan oldum 9da uyanıp sürekli refresh yaptım ama deydi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlmostFly

    Bende yine bir sıkıntı olmadı çok şükür biraz uykumdan oldum 9da uyanıp sürekli refresh yaptım ama deydi :)

    Aynısını ben de yaptım ama sonra alttan dersim olduğundan kredim yetmedi danışmanı aradım gel okula dedi uğraştık durduk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selami Şahin 1.6 ie kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam geçmiş olsun diyelim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onur_03 O kullanıcısına yanıt
    Hocam ben b1 kurundan başladım. Bahsettiğiniz sınava girip 2.dönem bölüme geçmeyi düşünüyorum. Bölüme geçtiğimde ders gidişatı nasıl oluyor? Bir ve ikinci periyot derslerini kalan diger periyotlarda mı almam gerekiyor? Bu konu hakkında bilginiz varsa zorluk vs. hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim. Bolumum elektronik ve haberleşme muh. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warzz -- 31 Ekim 2016; 15:40:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar su an Ufuk Universitesinde hazirlik sinifindayim.Bolumum psikoloji,eger bu sene burada hazirligi gecersem,Cankayanin hazirlik sinavina girme zorunlulugum var midir ?(Bu arada merkezi yatay gecis yapacagim,puanim yetiyor Cankayaya)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bob Paisley kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Eğer toefl veya benzeri sınavlardan dil durumunuzu gösteren bi belge varsa girmezsiniz. Ancak yoksa ve diyelimki buraya gelmek istiyorsunuz. Bölüme başlamadan size bir ingilizce sınav yaparlar Prof ayarında. Onda belirli bir puan üstünde alırsanız direkt bölümden başlarsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani su anki okulumdan hazirligi gecmenin hicbir faydasi olmayacak mi demek istiyorsunuz ? O zaman maalesef kararimdan vazgecicem gibi duruyo.Cunku eger ordada gecemezsem bosuna 2 sene kaybetmis olacagim.Peki hocam Cankayada her sene odediginiz ucret artis gosteriyor mu ?.Yani bu sene girdim mesela 15.000 oduyorum seneye okul fiyat artirinca ben yine 15.000 odemeye devam edecek miyim yoksa artirilan fiyata gore mi odeyecegim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bob Paisley kullanıcısına yanıt
    Maalesef artıyor hocam. Benim girdiğim sene(3sene önce) 11 bin liraydı yarı burslu. Bu sene 14 oldu. Her sene de artacak gibi gözüküyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam,cok teesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bob Paisley kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemekhanede masalara konulan suların kaynağını bilen var mı? Çeşme suyu diyorlar fakat tadı hiç çeşme suyu gibi değil gayet güzel tadı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nitemm_96 kullanıcısına yanıt
    Kaynağını bilmiyorum.. ancak bi ara çeşme suyu koymak gibi bir salaklık yapmışlardı ardından bir sürü şikayet aldılar ve soruşturma geçirdiler diye biliyorum. Tekrar aynı hataya düşmezler herhalde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlmostFly kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet geçeyim güzel bir üniversite son zamanlarda çok iyi başarılar elde etmişlerdir.Türkiyenin önde gelen şirketlerinden ASELSAN HAVELSAN TAI gibi şirketlerle SAYP(Savunma Sanayisine Araştırmacı Yetiştirme Programı) anlaşması imzalamıştır.URAP ın yaptığı 2016 2017 sıralamalarında vakıf üniversiteleri arasında en iyi 7. üniversitedir.Eğitim dili ingilzce olduğu için çok büyük bir avantajdır.Girişimci ve yenilikçi üniversite endeksinde 18. sıraya yükselmiştir.

    Okulun iki kampüsü vardır birisi Merkez kampüs( Turkuaz kampüsü) diğeride Balgat kampüsü( Yüzüncü yıl kampüsü).Balgat kampüsünde Hukuk ve mimarlık bölümü okuyanlar eğitim görmektedir.Geri kalan bütün bölümler Merkez kampüste eğitim görmektedir.Kampüsler arası saat başı servisler vardır.Okulun yurtları vardır.

    Sosyal aktivite konusunda bu sene merkez kampüste yapılacak olan halı saha basket sahası tenis kortu gibi aktivite yerleri yapılmıştır ve açıktır ayrıca büyük spor kompleksininde inşaatı neredeyse bitmiş çok yakın bi zamanda açılacağı söylenmektedir.Balgat kampüsünde spor kompleksi vardır(Olimpik yüzme havuzu,fitness,halı saha,tenis kortu vb.)Çeşitli öğrenci kulüpleri vardır istediğinize kaydolup sosyalleşebilirsiniz.Kampüsün çeşitli yerlerinde çay kahve içip oturabileceğiniz kafeler bulunmaktadır.

    Ulaşım konusunda merkez kampüs biraz uzak ama saatte bir sıhhıye merkez kampüs, merkez kampüs balgat kampüsü ringleri kalkmaktadır.Her akşamda ankaranın çoğu yerine semt servisleri vardır.

    Yemek konusunda yemekler güzel ama biraz pahalı.Yemekhanede çorba,ana yemek,yan yemek ve tatlı verilmekte ayrıca istediğiniz kadar salata alabiliyorsunuz onun dışında cafeler var oralardanda fast food,pide gibi yiyecekeler alabilirsiniz.

    Eğitim konusunda hazırlıkta ingilizceyi çok iyi öğrenmeniz gerek çünkü okul %100 ingilizce olduğundan iyi düzeyde ingilizce bilmezseniz bölüme geçtiğinizde dersleride anlayamazsınız sınavlarıda yapamazsınız.Bölüm hocalarıda çok kalitelidir ve istediğiniz konuda size yardımcı olurlar.Labaratuvarlar kaliteli ve donanımlıdır.Hem merkez kampüste hemde balgat kampüsünde büyük güzel ve ferah kütüphaneler vardır.(Balgat kampüsü daha geç saate kadar açık ama merkez kampüsteki daha büyük ve daha güzel :) özel çalışma odaları ve bilgisayar odalarıda var kütüphanede )
    Diyeceklerim bu kadar tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar 4 yıldır bu okuldayım ve yeni gelen arkadaşlara veya gelecek olan arkadaşlara bir kaç şey söylemek istiyorum eskiler zaten bilir. Okulda Mühendislik bölümüne geliyorsanız öküz gibi çalışmak zorundasınız. Dersler çok zor. Ben bilgisayar müh. okuyorum ve okul nasıl bitecek diye merak ediyorum. 5-6 tane birbirnden kazık matematik dersimiz var. Bölüm olarak beklentinizi çok üst düzeyde tutmayın. Üniversite sadece diploma verir. Bu her yerde böyle tabi Çankayaya özel bir şey değil. Çıldıracağınız, kafayı yiyeceğiniz, bunu nasıl yapacağım diye düşünüp duracağınız dersler çıkacaktır karşınıza. Mezun olanların sayıları çok az. Bir de bursunuz yoksa babanızın servetini bu okul bitirebilir haberiniz olsun.. Keşke yapmasaydım dediğim şeylerden birisi bu okula gelmektir. Kendinizi geliştirebileceğinize inanıyorsanız üniversiteye hiç gerek yok aslında :) Ben ne lise mezunu adamlar tanıyorum Müh. mezunlarını cebinden çıkaracak. Çalışacağınız yer eğer sizde bir potansiyel görüyorsa ve kendinizi geliştirip bunu kanıtlamışsanız her yerde çalışabilirsiniz üniversite şart değil. 2. üniversitem bu benim ve çıkardığım dersler bunlardır. Okuldan mezun olduğunuzda alanınıza dair pek bir şey bilmeyeceksiniz. Çalıştığınız yerde öğreneceksiniz işinizi.. 4 yıl şu sıralarda dirsek çürütmektense devasa bir kaynak olan internetten de aynıları, hatta daha fazlası yapılabilir. İstemek , başarmanın yarısıdır arkadaşlar :) Aklı olan bulaşmasın buraya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mangarock

    Arkadaşlar 4 yıldır bu okuldayım ve yeni gelen arkadaşlara veya gelecek olan arkadaşlara bir kaç şey söylemek istiyorum eskiler zaten bilir. Okulda Mühendislik bölümüne geliyorsanız öküz gibi çalışmak zorundasınız. Dersler çok zor. Ben bilgisayar müh. okuyorum ve okul nasıl bitecek diye merak ediyorum. 5-6 tane birbirnden kazık matematik dersimiz var. Bölüm olarak beklentinizi çok üst düzeyde tutmayın. Üniversite sadece diploma verir. Bu her yerde böyle tabi Çankayaya özel bir şey değil. Çıldıracağınız, kafayı yiyeceğiniz, bunu nasıl yapacağım diye düşünüp duracağınız dersler çıkacaktır karşınıza. Mezun olanların sayıları çok az. Bir de bursunuz yoksa babanızın servetini bu okul bitirebilir haberiniz olsun.. Keşke yapmasaydım dediğim şeylerden birisi bu okula gelmektir. Kendinizi geliştirebileceğinize inanıyorsanız üniversiteye hiç gerek yok aslında :) Ben ne lise mezunu adamlar tanıyorum Müh. mezunlarını cebinden çıkaracak. Çalışacağınız yer eğer sizde bir potansiyel görüyorsa ve kendinizi geliştirip bunu kanıtlamışsanız her yerde çalışabilirsiniz üniversite şart değil. 2. üniversitem bu benim ve çıkardığım dersler bunlardır. Okuldan mezun olduğunuzda alanınıza dair pek bir şey bilmeyeceksiniz. Çalıştığınız yerde öğreneceksiniz işinizi.. 4 yıl şu sıralarda dirsek çürütmektense devasa bir kaynak olan internetten de aynıları, hatta daha fazlası yapılabilir. İstemek , başarmanın yarısıdır arkadaşlar :) Aklı olan bulaşmasın buraya.

    Söylediklerinizin bazılarına katılıyorum ancak bazıları bana göre tamimiyle yanlış düşünceler.

    Ben inşaat mühendisliğinde okuyorum şu an 4. sınıftayım ve ortalamam 3.5 üstünde. Öyle aşırı bir çalışma göstermedim hatta okulun yeterince zorlamadığını bile düşünüyorum (belki de ygs-lys dönemindeki aksaklıklardan dolayı okul basit geliyor olabilir, neyse). Demek istediğim şu ki sizin aldığınız o 5-6 matematik dersini bizler de aldık (mühendislerin çoğu) ve en kötü notum BB gelmişti, bence sizin çalışma koşullarınızı gözden geçirmeniz gerek.

    Mühendislik için konuşayım, bazı dersler kilit rol oynar ve bu dersleri hakkıyla geçmezseniz ve yeterince çaba göstermezseniz kalmanız çok doğal. Bu sadece bizim üniversitemiz için değil bütün üniversiteler için geçerli. Bu okuldan mezun olduğunuz zaman mühendis sıfatı ile mezun olacaksınız ve her ne kadar bizim ülkemizde mühendislik under-rated bir meslek gibi gözükse de (tıp ve hukuk kıyasla) dünya çapında ciddi ve özveri gerektiren bir dal. Bu yüzden çıldırıp, kafa yenilenecek derslerin olması da doğal.

    Burssuz okuyan ve yakın tanıdığım 3-5 arkadaş var ve senesinde bitirecekler. Başta da dediğim gibi bu okul baba parasını basarım diplomamı alırım diyenler için zorlayacak bir okul. Hiçbir üniversitede parayı bas diplomayı al tarzı bir eğitim olmaz zaten. Onların hepsi bir urban-myth'dir.

    Okuldan mezun olunduğu zaman alana hakim olunmaz bu bir gerçek çünkü okulda öğretilenlerin bir çoğu teorik olan bilgilerdir ve pratiğe geçirilmediği zaman unutulacaktır. Ancak bu demek değildir ki 4 yıl boşa okunuyor. Üniversitenin size sadece iş hayatı ile birikim sağladığını düşünüyorsanız zaten baştan yanılıyorsunuz. Üniversite insanın benliğini açığa çıkarması, yaratıcılık ve iletişim seviyelerini geliştirdiği kısaca ufkunu genişlettiği bir yerdir. Şuradan yola çıkalım, inşaat mühendisliği okuyorum ve bu 4. sınıfa kadar tutup bize bina böyle dikilir, buraya bu kadar kolon gerekir gibi sıfırdan bir eğitim göstermediler, zaten göstermezler de. Bu dediklerim çankaya için değil odtü de okuyan arkadaşlarım var onlar için de aynı mevzu. Size kolon nedir, kiriş nedir, bina ne kadar yük taşımalıdır tarzında teorik bilgiler öğretilir. Bunları pratiğe geçirmek için de "staj" denilen bir oluşum mevcut.

    Son olarak "internetten aynıları hatta fazlası yapılabilir" kısmına asla katılmıyorum. Sizin deyiminizle okul eğitimlerinin insanlara meslekli-hayati açıdan hiçbir katkısı yok. Evet şimdi Bill Gates örneğini duyar gibiyim, dünyadaki iyi pozisyondaki insanlar arasından ticaret-bilimsel zekasını kullanan ender insanlardan ve bu dünyada şu an çok iyi yerlerde olan insan popülasyon sadece bir-kaç istisna.

    Olur da benim tavsiyemi dinlemek isteyen olursa, okuyun arkadaşlar 4 yıl zaman kaybı olarak düşünmeyin. Üniversite okuyun, bir yandan merak ettiğiniz konular hakkında araştırma yapın, makale okuyun. Okumaktan zarar gelmez, bilgi okunarak öğrenilir ve paylaştıkça çoğalır. Üniversitedeki hocalarınızı olabildiğince sömürün çünkü bir çoğu o "internetten aynıları hatta fazlası yapılabilir" kısmından daha fazlasını biliyor.

    Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mangarock

    Arkadaşlar 4 yıldır bu okuldayım ve yeni gelen arkadaşlara veya gelecek olan arkadaşlara bir kaç şey söylemek istiyorum eskiler zaten bilir. Okulda Mühendislik bölümüne geliyorsanız öküz gibi çalışmak zorundasınız. Dersler çok zor. Ben bilgisayar müh. okuyorum ve okul nasıl bitecek diye merak ediyorum. 5-6 tane birbirnden kazık matematik dersimiz var. Bölüm olarak beklentinizi çok üst düzeyde tutmayın. Üniversite sadece diploma verir. Bu her yerde böyle tabi Çankayaya özel bir şey değil. Çıldıracağınız, kafayı yiyeceğiniz, bunu nasıl yapacağım diye düşünüp duracağınız dersler çıkacaktır karşınıza. Mezun olanların sayıları çok az. Bir de bursunuz yoksa babanızın servetini bu okul bitirebilir haberiniz olsun.. Keşke yapmasaydım dediğim şeylerden birisi bu okula gelmektir. Kendinizi geliştirebileceğinize inanıyorsanız üniversiteye hiç gerek yok aslında :) Ben ne lise mezunu adamlar tanıyorum Müh. mezunlarını cebinden çıkaracak. Çalışacağınız yer eğer sizde bir potansiyel görüyorsa ve kendinizi geliştirip bunu kanıtlamışsanız her yerde çalışabilirsiniz üniversite şart değil. 2. üniversitem bu benim ve çıkardığım dersler bunlardır. Okuldan mezun olduğunuzda alanınıza dair pek bir şey bilmeyeceksiniz. Çalıştığınız yerde öğreneceksiniz işinizi.. 4 yıl şu sıralarda dirsek çürütmektense devasa bir kaynak olan internetten de aynıları, hatta daha fazlası yapılabilir. İstemek , başarmanın yarısıdır arkadaşlar :) Aklı olan bulaşmasın buraya.

    Derslerin zorluğu kişiden kişiye göre değişir hocam. Kusura bakmayın ama o konuda yanlış düşünmüşsünüz. Elbette ki Mühendislik okuyoruz dersler zor fakat günlük tekrarla güzel bir çalışmayla neden yapılmasın ? Bende Elektrik - Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim, günlük tekrarlı çalışmayla ve sınav öncesi hatırlatmalarımla gayet de güzel yapılabiliyor.

    Mezun sayıları az demişsiniz ancak öyle bir durum hangi bölümde merak ettim ? Her sene yüzlerce mezun veriliyor her bölümden.

    Bana daha çok karalamaya çalıştınız gibi geldi kusura bakmayın.

    Birbirinden kaliteli hocalarımız var, gelişmiş laboratuvar donanımlarımız var. Bunları da göz önünde bulundurun lütfen. Sonuçta sizde bende aynı okulda okuyoruz ve okulumuzu karalamaya gerek yok. Eleştirilecek yanları mutlaka vardır.
  • Bu arada spor kompleksimiz açılmış bulunmakta 2016-2017 bahar dönemi ile birlikte. Görüştüm ve ücretsiz bir şekilde faydalanabileceğimiz söylendi. Hocalarında gelmesiyle program vs yazılacakmış.
    Görmemiş arkadaşlar için bir an önce gidip görmelerini öneririm. Saunadan dinlenme yataklarına kadar olanağımız var. Eksikler elbette var fakat zamanla eklenecektir.

    Hafta içi sabah 09.00 akşam 21.00 a kadar açık. Haftasonu için saat söylemişlerdi fakat unuttum.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.