Şimdi Ara

Caner Taslaman vs Forum Üyeleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
3
Favori
8.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

quote:

Bana Peygamber sadece teblig edicidir ayetlerini gosterme. Onlarin ne anlama geldigini bilmiyorsan zaten Kurani anlamaman normaldir.

Allah benden baska kimseden korkmayin diyor. Ben ani bir seslede korkuyorum. Simdi o korkma ile bu korkma ayni mi ?

Ayetler acikca ortada. Acikca Peygamberin hukumlerine uymayin diye bir ayet varsa getir yoksa milletin kafasini karistirma.

Adı üstünde elçi değil mi? Nasıl Allah'ın dinine karışacak?

Kendisine ilmi veren Allah oldugu icin nasil Allah in dinine karsi yanlis hukum verecek ? Ayrica Peygamberimiz yanlis bir sey soylerse kendisine ne olacagi hakkinda ayet vardi yanlis hatirlamiyorsam.

Gec oldu, sonra tartisiriz.

Haşa peygamber Allah'ın ortağı mı?

Hayır, öyle bir şey yok. Allah, Peygamberine secde edin diye bir şey dememiş. Kendisine Kuranı vermesi ve bunu çok iyi bir şekilde insanlara açıklaması için birde hikmeti vermesi Allah'a ortak koşmak mı oluyor ? Bu yetkiyi kendisine veren Allah. Bunun ortak koşmak ile ne alakası var ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    çok zorlama anlamaz.zira kurandan da işine geldiğini alan birisi.örneğin haşr suresi ayeti ortadan çat diye keser.zira ayetin tamamı işine gelmez.sadece o kısmı işine gelir.ancak bi başkası eleştiri için ayeti kesitğinde anında ayeti cımbızlamayın der.e normal tabi.dini kurandan değil hacı hocadan aldığı için onları kurtarmanın peşinde

@realw ama allah adem peygambere secde ettirdi dimi?yani meleklerini kendi emri ile şirk koşturdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trolenyum -- 10 Temmuz 2016; 22:58:24 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bana Peygamber sadece teblig edicidir ayetlerini gosterme. Onlarin ne anlama geldigini bilmiyorsan zaten Kurani anlamaman normaldir.

Allah benden baska kimseden korkmayin diyor. Ben ani bir seslede korkuyorum. Simdi o korkma ile bu korkma ayni mi ?

Ayetler acikca ortada. Acikca Peygamberin hukumlerine uymayin diye bir ayet varsa getir yoksa milletin kafasini karistirma.

Adı üstünde elçi değil mi? Nasıl Allah'ın dinine karışacak?

Kendisine ilmi veren Allah oldugu icin nasil Allah in dinine karsi yanlis hukum verecek ? Ayrica Peygamberimiz yanlis bir sey soylerse kendisine ne olacagi hakkinda ayet vardi yanlis hatirlamiyorsam.

Gec oldu, sonra tartisiriz.

Haşa peygamber Allah'ın ortağı mı?

Hayır, öyle bir şey yok. Allah, Peygamberine secde edin diye bir şey dememiş. Kendisine Kuranı vermesi ve bunu çok iyi bir şekilde insanlara açıklaması için birde hikmeti vermesi Allah'a ortak koşmak mı oluyor ? Bu yetkiyi kendisine veren Allah. Bunun ortak koşmak ile ne alakası var ?

Hocam peygamberin açıklamasını bir şekilde anlayabiliriz ama Allah'ın dinine hükümler vermesi, emir ve yasaklar getirmesi uygun değil. Din sadece Allah'ındır. Peygamberimiz bir elçi olarak dini insanlara ulaştırır, kafalarına takılan yerleri cevaplayabilir. Ama dinde değişiklik nasıl yapabilir? Haşa olur mu böyle bir şey?

• Anlamiyorsun ne demek istedigimi. Neyse sonra aciklarim sana.

• Caner taslaman ve diğer reformistler önce kendi dinlerini bataklıktan çıkarıp nizama kavuştursunlar sonra ateistlere dümeni kırarlar. Daha kendi içlerinde bile birlik oluşturamıyor müslümanlar. Ne kadar acınası..

Şunu da söyleyeyim caner taslamanın müslüman olmadıgını düsünüyorum gizli bir deist veya agnostik olabilir. Ekranda kalmak ve propagandasını yapmak amacıyla müslüman gözüktüğünü düşünüyorum. Foruma gelirse benimde ona bir kaç sorum olucak. Kendisi akıllı birisi ve iyi niyetli biri oldugunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trolenyum

çok zorlama anlamaz.zira kurandan da işine geldiğini alan birisi.örneğin haşr suresi ayeti ortadan çat diye keser.zira ayetin tamamı işine gelmez.sadece o kısmı işine gelir.ancak bi başkası eleştiri için ayeti kesitğinde anında ayeti cımbızlamayın der.e normal tabi.dini kurandan değil hacı hocadan aldığı için onları kurtarmanın peşinde

@realw ama allah adem peygambere secde ettirdi dimi?yani meleklerini kendi emri ile şirk koşturdu.

Her defasında aynı ayetler üzerine konuşuyoruz ve o ayetin tamamını defalarca gösterdiğim halde yine delil olarak öne sürülüyor. Ya hiç okumadan belirli yerlerden kopyalıyor yada görmek istemiyor.
  • quote:

Anlamiyorsun ne demek istedigimi. Neyse sonra aciklarim sana.

Herkesi bilgisizlik ve anlamamakla itham etmek yerine düzgünce bir açıklama yapmanız daha iyi olur. İlk önce dün yazdıklarıma karşılık bir açıklama yapabilirsiniz.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Hümiyettin

Peki, farklı bir anlam ifade ediyorsa sadece o ayetlere özel olarak bir açıklama yaparak yanlışımı düzeltmenizi istiyorum.

Peygamberin hükümlerine uyulmamasını söyleyen bir ayet olamaz. Eğer olsaydı bu kitap kendi için çelişkili olurdu.

Detayli bir cevap verirdim ama pek bilgisayarin basina gecmiyorum ders calistigim icin. Bazi sorulara detayli cevap verebilmek icin bilgisayar basina gecmem gerekiyor. Bunun icinde verecegim cevaplar 2-3 gun surebilir. Yoksa niyet cevap vermemek degil.

• Peki, müsait olduğunuzda yazarsınız. Kolay gelsin.
    sen hiç anlamadığı kitaba ,yeterli bilgi birikimiiz yok , eksik diyeni gördün mü?böyle bi laf aolabilir mi?her türlü eksiklikten uzak olan allah eksik mi iş gördü?yakında ihlas suresine bile laf atacaklar.oturup adam gibi bu kitap allah tan geldi,bana ne diyor diye okusalar görecekler.bana karşı çıkanlar,forum dışı, hayatı boyunca kuran okumamış kişiler.

kamer 32
    Andolsun biz, Kur’an’ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?
    http://www.kuranmeali.org/54/kamer_suresi/32.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trolenyum -- 11 Temmuz 2016; 19:02:36 >

• trolenyum T kullanıcısına yanıt
    Hiçbir zaman eksik olduğunu açıkça söylemezler ama resulün farklı bir vahiy ile tamamladığını söylüyorlar. Yani hiçbir eksiklik bulunmadığını ve tamamlandığını iddia eden kitabın özet olduğunu söylemiş oluyorlar. Kısıtlı ömrü olan ve koruyacağını söylemediği peygamberin sözlerinin detaylı, son saate kadar geçerli ve koruyacağını söylediği bir kitabın özet olmasının hiçbir mantıklı yanı yok.
  • J-o-k-e-r J kullanıcısına yanıt
    sakal uzatıp altına jeep çekince tam müslüman mı olacak?bugün kanaat önderi konumundaki cemaatliderlerinin zenginlikleirni görebiliyoruz.en popüleri daha geçen haftalarda tvye düştü.ayrıca bu kişilerin dine kattığı zararın boyutları aşırı derecede ve tam bir beyin yıkama ustası olmuş durumdalar.adam kitap çıkarmış.tüm sitelerde satılıyor ve kendi youtube kanalında kitabnı eleştirenlere cevapv eriyor ancak süper zeki arkadaşlarımız,bu forumdan değil, bu kitabı o yazmadı diyor.böyle saçmalık olur mu?din konusu insan beyninde uyuşturucu etkisi yapıyor.aşırıya gidenlerin balatalrı kopuyor.o kadar ki ilahiler eşliğinde halay çekiyorlar.böyle saçmalık olur mu?bu nasıl bi ibadet?ne peygamberden rivayet edilmiş ne allah emretmiş.yeni çıktı galiba.

insanımızın zihnine hocalar sakllı cübbeli olur imajı okadar yerleşmiş ki.anında adama tav oluyorlar.açık açık bağıra bağıra islam dinine ters yorum yapan adamlar hoca sayılıyor ve itibar görüyor.

kendi dinlerini bataklıktan çıkarıp nizama kavuştursunlar

şuan müslümanların günlük yaptığı dini rütüeller bile dine aykırı durumda.çok basit bi konu nisa 43

Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, bir de -yolcu olmanız durumu müstesna- cünüp iken yıkanıncaya kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya yolculukta bulunursanız, veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince ya da eşlerinizle cinsel ilişkide bulunup, su da bulamazsanız o zaman temiz bir toprağa yönelip, (niyet ederek onunla) yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin. Şüphesiz Allah, çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.

sarhoşluğun geçince namaz kılmanda sorun yok.insnalara bunu dediğinde o öyle değil peygamber 40 gün dedidiyorlar.e allah koyduğu yasayı bilemedi mi?insanlara bildiiridği yasaların ne olduğunu bilmeyen tanrı mı olur?peygamber allah tan daha mı üstün?ee ne oldu enam 50

De ki: “Ben size, ‘Allah’ın hazineleri benim yanımdadır’ demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size ‘Ben bir meleğim’ de demiyorum. Ben sadece, bana gönderilen vahye uyuyorum.” De ki: “Görmeyenle gören bir olur mu? Siz hiç düşünmez misiniz?”

söyleyincede gavur biz oluyoruz.ben müslüman ülkeleirn daha çook sene burbo pohda gideceğini düşünüyorum.bizdeki beğenilmeyen laik devlet sitemi değiştirilirse,burdan hükümete laf atmıyorum,tarikatler cemaatler aşırı dinciler tarafından zaten katledilicez.biz de batıcaz.

• ''Ad hominem'' nedir araştırın bi Caner Taslaman'ın yaptığı tam olarak bu.Tabii ki bizim ülkemizde saçma sapan konuşarak karşındakini çıldırtırsan o da susarsa tartışmayı kazanmış oluyorsun.Caner Taslaman bunu çözmüş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emple

''Ad hominem'' nedir araştırın bi Caner Taslaman'ın yaptığı tam olarak bu.Tabii ki bizim ülkemizde saçma sapan konuşarak karşındakini çıldırtırsan o da susarsa tartışmayı kazanmış oluyorsun.Caner Taslaman bunu çözmüş

Fikir yerine kişiyi eleştiriyor diyorsunuz yani. Ama videolara bakıyorum karşı argüman gayet de sunuyor hocam.
  • ''bir tezi savunurken, tezin konu aldigi veya karsi tezi savunan kisilere tezle alakasi olmayan acilardan saldirmak'' ad hominem bu oluyor tam olarak.

caner taslaman türk milletini biraz erken çözmüş.''oo laf soktu'' felan derler ya hani o kafada biraz bizim milletimiz fikire değil karşısındakini susturup susturmadığına bakar.hani bi laf vardı edepli edebinden susar edepsizde ben susturdum sanar.tam buna uygun bir cümle.sadece bir dil ustası fazlası değil.onun bildiğinden fazlasını eminim bu ülkede binlerce insan biliyordur ama dili o kadar iyi kullanan onun kadar çıkmaz.

ha buna rağmen insanları bilime yönlendirmesi güzel bir şey islamın kötü değil iyi yanını anlatıyor zaten.
  • quote:

''bir tezi savunurken, tezin konu aldigi veya karsi tezi savunan kisilere tezle alakasi olmayan acilardan saldirmak'' ad hominem bu oluyor tam olarak.

caner taslaman türk milletini biraz erken çözmüş.''oo laf soktu'' felan derler ya hani o kafada biraz bizim milletimiz fikire değil karşısındakini susturup susturmadığına bakar.hani bi laf vardı edepli edebinden susar edepsizde ben susturdum sanar.tam buna uygun bir cümle.sadece bir dil ustası fazlası değil.onun bildiğinden fazlasını eminim bu ülkede binlerce insan biliyordur ama dili o kadar iyi kullanan onun kadar çıkmaz.

ha buna rağmen insanları bilime yönlendirmesi güzel bir şey islamın kötü değil iyi yanını anlatıyor zaten.

Peki örnek verebilir misiniz bu duruma? Bu arada mantıksal safsata olarak kabul ediliyormuş.

• bu konular aylar önce burada tartıştı çoğu örneğini orada vermiştim.ad hominem olayına örnek verirsem cihan saçlıoğlu mesela onla tartışırken alakalı alakasız sözler söyleyip hocayı çıldırtmıştı.(paralel evrenler teorisi deneyseldir demişti cihan hoca fakat burda bunu kastetmediği apaçık belli)bizim milletimizde hocası susturdu yayını terk etti bak o zaman bu ondan daha iyi felan diye saçmalamıştı o zamanlar.gerçi hala saçmalayanlar var da neyse.
  • quote:

bu konular aylar önce burada tartıştı çoğu örneğini orada vermiştim.ad hominem olayına örnek verirsem cihan saçlıoğlu mesela onla tartışırken alakalı alakasız sözler söyleyip hocayı çıldırtmıştı.(paralel evrenler teorisi deneyseldir demişti cihan hoca fakat burda bunu kastetmediği apaçık belli)bizim milletimizde hocası susturdu yayını terk etti bak o zaman bu ondan daha iyi felan diye saçmalamıştı o zamanlar.gerçi hala saçmalayanlar var da neyse.

evrim konusuydu sanırım, orada şamar oğlanı yapıyorlar dikkate almıyorlar falan diyordun. başka da konu görmedim. o programda fizikçinin kişiliğine yönelik bir eleştiri yapmadı caner hoca. hominem için fikre değil de kişiye eleştiri yapılması lazım. fizikçi deneysel olduğunu iddia etti fakat sözünün arkasında duramadan terketti programı. halbuki madem profesör olmuş açıklayacaktı.

• ''bir tezi savunurken, tezin konu aldigi veya karsi tezi savunan kisilere tezle alakasi olmayan acilardan saldirmak'' vikipediden açıp bakmayın şu tanımlara lütfen.isteyen istediği gibi değiştirip yazabilir orda.illa kişiye eleştiri felan nerden çıkıyor bunlar.fikirle alakası olmayan açılardan saldırmak.burda yok şu ad hominemdir yok bu değildir diye tartışacak değilim.siz belli ki caner taslaman'ın hayranısınız fakat biz bu konuları burda konuşup kendisinin balon biri olduğunu çok önceden anlattık.ayetleri çarpıtarak farklı şeyler anlatmaya çalışıyor.buna rağmen bilimi sevdirmeye çalıştığı için severiz kendisini.hele ki şu ülkedeki müslümanları gördükçe sevgimiz biraz daha artıyor fakat fikirleri için aynı şeyi söyleyemem.
  • quote:

''bir tezi savunurken, tezin konu aldigi veya karsi tezi savunan kisilere tezle alakasi olmayan acilardan saldirmak'' vikipediden açıp bakmayın şu tanımlara lütfen.isteyen istediği gibi değiştirip yazabilir orda.illa kişiye eleştiri felan nerden çıkıyor bunlar.fikirle alakası olmayan açılardan saldırmak.burda yok şu ad hominemdir yok bu değildir diye tartışacak değilim.siz belli ki caner taslaman'ın hayranısınız fakat biz bu konuları burda konuşup kendisinin balon biri olduğunu çok önceden anlattık.ayetleri çarpıtarak farklı şeyler anlatmaya çalışıyor.buna rağmen bilimi sevdirmeye çalıştığı için severiz kendisini.hele ki şu ülkedeki müslümanları gördükçe sevgimiz biraz daha artıyor fakat fikirleri için aynı şeyi söyleyemem.

yok kendisinin hayranı değilim fakat tartışmalarda başarılı olduğu görülüyor. foruma gelip de üyelerle tartışması güzel olurdu fakat gel(e)miyor. bir konuda biraz bir şeyler anlattığınızı gördüm, başka görmedim. buyrun anlatın dinlerim ben. ayrıca evrim hakkındaki caner hocanın görüşleri hakkında ne diyorsunuz? evrimle ilgili sitesi ve kitabı var. oralarda makro evrime eleştiriler getiriyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.