Şimdi Ara

Camları UV/ısı filtreli olan araçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
5.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bazı araçlarda camlar fabrika çıkışı olarak UV/ısı filtreli oluyor arkadaşlar. Bildiğimiz modelleri yazalım.

Bunun yanısıra özel filtreli olmasa bile otomobillerde kullanılan lamine(laminated) ön camlar UV ışınlarını büyük ölçüde bloke ediyor. Daha rakamsal konuşmak gerekirse aşağıdaki kaynağa göre "Lamine cam tüm UVA, UVB ve UVC ışınlarının %98-99'unu bloke ediyor". Yanlarda ve arkalarda kullanılan temperli(tempered) camlar bu konuda pek başarılı değil.

***UV/ısı filtresi olan camlarda aşağıdaki gibi bir ibare bulunur.

Benim bildiklerim:

Nissan Almera Tekna: Ön üç cam UV/Heat filtreli

2007 civarı bir Corolla'da ön camlara ilaveten arka camlardaki filtre dikkatimi çekmişti.
     Camları UV/ısı filtreli olan araçlar

Edit: İmla+Eklemeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 7 Mayıs 2015; 19:48:30 >

• İlgilenen arkadaşlar için dolu dolu bir makale: "Tüm araçların camları UV'ye karşı koruma sağlamaz"
    http://www.autoblog.com/2013/09/06/not-all-car-windows-protect-against-uv-rays

İkinci makale: "Lamine cam tüm UVA, UVB ve UVC ışınlarının %98-99'unu bloke eder"
    http://www.theglobeandmail.com/globe-drive/culture/commuting/does-my-windshield-protect-me-from-the-sun/article12495123/

Lamine camlı araçlar listesi: Genel olarak lüks araçlardan oluşuyor. Lamine camın ses yalıtımına da katkısı olduğunu not düşeyim.
    http://www.epgaa.com/?page_id=1673

Edit: Eklemeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 7 Mayıs 2015; 19:46:17 >

• Peki bunu araçlara film şeklinde çekebiliyorlar mı? Normal cam filmi gibi,siyah olmayacak ama güneşten koruyacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitsubishi colt ön camları öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Peki bunu araçlara film şeklinde çekebiliyorlar mı? Normal cam filmi gibi,siyah olmayacak ama güneşten koruyacak.

Tabi ki hocam:) Fakat lamine cam kullanımı biraz lükse kaçsa da cam filmiyle tamamen farklı bir yöntem. Işık geçirgenliğine bakılmaksızın cam filminin tamamen yasak olması da ülkemizde karşılaştığımız komik bir durum. Fazla uzatmadan, sizin ilacınız 3M CR70(%99+ UV filtresi ve %50 ısı koruması) veya Llumar Air 80(%99+ UV filtresi ve %43 ısı koruması)

• quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Mitsubishi colt ön camları öyle
    Nissan note visia boş donanım ön ve yan camlarda aynısı yazıyor saint gobain hafif renkli gibi.

Arka yan camlar ve kelebek camı ise bundan değil,onlar Pilkington marka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizashi -- 7 Mayıs 2015; 21:24:25 >
  • Anladım hocam bunu araştırayım. Şimdiden araç güneşte kaldı mı binilmeyecek hale geliyor. Sağolun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Renault scenic de 1. kasa da opsiyon 2 ve 3. kasada on cam uv filtreli atermik canlıdır. Megane 2 lerde ise opsiyon olarak satılmıştır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 2 lerde de öyle ön cam. Süper özellik diğer araçlara göre daha az göz aliyo fizik kurallarindan dolayi. Ayrıca opel vectra c kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TALENJEKTAZİ -- 7 Mayıs 2015; 20:48:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TALENJEKTAZİ

Megane 2 lerde de öyle ön cam. Süper özellik diğer araçlara göre daha az göz aliyo fizik kurallarindan dolayi. Ayrıca opel vectra c kasa
    benim s40 t4 de uv filtre var
    bazen camlarında filmmi var diye soruyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

benim s40 t4 de uv filtre var
    bazen camlarında filmmi var diye soruyorlar

Alıntıları Göster
    selam
    güncel i30 da bütün camlar uv korumalı ama hangi donanımda standart tam bilemedim zaten sitil ve elit vardı sanırım makyajdan önce standarttı.
  • quote:

Peki bunu araçlara film şeklinde çekebiliyorlar mı? Normal cam filmi gibi,siyah olmayacak ama güneşten koruyacak.

3M de CR70 var : %70 ışık geçiririr, %50 ısı keser
    Llumar Ar80 var : %78 ışık geçirir % 43 ısı keser
    Solarmaster HPT60GN var : %63 ışık geçirir % 43 ısı keser
    Solarmaster HPT70IR99var : %73 ışık geçirir % 52 ısı keser

216- 4728700 den ibrahim bey ile görüşebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bariskaratas -- 9 Mayıs 2015; 12:00:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bariskaratas

quote:

3M de CR70 var : %70 ışık geçiririr, %50 ısı keser
    Llumar Ar80 var : %78 ışık geçirir % 43 ısı keser
    Solarmaster HPT60GN var : %63 ışık geçirir % 43 ısı keser
    Solarmaster HPT70IR99var : %73 ışık geçirir % 52 ısı keser

216- 4728700 den ibrahim bey ile görüşebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    camlarda ne yazması gerekiyor. araca inice bakayım merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

camlarda ne yazması gerekiyor. araca inice bakayım merak ettim

İlk resimdeki +-uv yazip termostat bari gorunumu olmasi lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    Sizin araçta muhtemelen vardır. Camda UV, Heat vs ibarelerinin bulunması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soğutucu

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Kaynaklara göre lamine camdan UV ışınları geçemiyor. Ön camı lamine olmayan araç da yok. Dolayısıyla tüm araçların ön camları aslında UV filtreli.

Genel olarak UV filtresi Japon/Kore grubunda yoğunlaşmış. Anlaşılan Almanlar bu konuda maliyetten kaçıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 07 note

Nissan note visia boş donanım ön ve yan camlarda aynısı yazıyor saint gobain hafif renkli gibi.

Arka yan camlar ve kelebek camı ise bundan değil,onlar Pilkington marka.

Almera'mda tüm camlar Pilkington'du ve ön üç cam UV/Heat filtreliydi hocam. Saint-Gobain de iyi markadır. Solar Gard cam filmleri de Saint-Gobain grubuna ait.
  • bugün bir arkadaş deri döşemeli araçlarda döşemelerin çabuk yıpranmaması için camların uv filtreli olduğunu söyledi
    dorumu

• Hocam bir sey sorayim.

Bu camlarda e bilmem kac,ccc tarzi yazilar ne anlama geliyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Yanılmıyorsam size son mesajım buydu.

quote:

Orijinalden alıntı: optiarc
    quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Bunlara tek tek cevap verecek seviyeye maalesef düşemeyeceğim. Şu alttaki diyalogun geçtiği şahsın siz olduğunu daha önce hatırlasam bu muhabbete hiç girmezdim. Temennimi yineleyerek iyiliğinizi istemek gibi bir düşüncem yok. İnsanların farklı konumlarda, farklı şekillerde yaşamaları ve bundan dolayı hayata farklı bakmaları hayatın bir cilvesi. Benim böyle insanlarla muhatap olmam ise benim yaptığım yanlış bir tercih, ondan da an itibariyle vazgeçiyorum...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.