Şimdi Ara

camları buz kazıyıcı ile kazımak zararlı mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

malum kış ayında sabahları araba buz tutmuş oluyor. işe yetişme telaşı ile camları alel acele buz kazıyıcı ile kazıyorum. zararı olur gibi geliyo ama napmak lazım ki. elma veya limon sürüyolarmış galiba duyuyorum ama o da garip geliyo. bilmiyorum her sabah yapıyorum ama içim gidiyo.

ne dersiniz problem olur mu?

iyi forumlar...

• benim bildiğim kadar bi sakıncası yok ilk defa duydum vallaha
  • elmayı limonu bırakın arkadaşlar, araba için daha uygun çözümler var

kazıyıcılar camı çizebilir, ve de çok uğraştırır...

benim yaptığım gibi yapın:

biyerden boş camsil kutusu bulun, şu mavi sıvı püskürten şişelerden (fışfış diye de bilinebilir )
    bide cam suyuna koyduğunuz antifirizlerden(mavi renkli) alıyosunuz benzinlikten, sanayiden, herhangi biyerden, cam suyu antifirizini camsil şişesine boşaltın..

sabah buzlu camınıza o yaptığınız şeyden fışkırtın heryerine,
    arabaya binip silecekleri çalıştırın, ve yola çıkın

zekice öyle değilmi...

• quote:

Orjinalden alıntı: fircam

elmayı limonu bırakın arkadaşlar, araba için daha uygun çözümler var

biyerden boş camsil kutusu bulun, şu mavi sıvı püskürten şişelerden (fışfış diye de bilinebilir )
    bide cam suyuna koyduğunuz antifirizlerden(mavi renkli) alıyosunuz benzinlikten, sanayiden, herhangi biyerden, cam suyu antifirizini camsil şişesine boşaltın..

zekice öyle değilmi...

takdir ettim. Deneyecem...

Piyasada buz çözücü diye ürünler var onlarda da antifriz var galiba...

• evet "buz çözücü" isminde hazır satılan ürünler de var ama benim yaptığımı firma olarak yapıp, üzerine artistik yazı yazıp, daha pahalıya satıyolar...

sanki içindeki cam suyu antifirizi değilmiş de, buz çözücü özel bi maddeymiş gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fircam -- 16 Ocak 2007; 16:22:28 >
  • quote:

zekice öyle değilmi...

süpersin. harika bi fikir. ilk buzlanmada deneyeceğim. eve gidip hazırlayayım. ne zaman olur bilinme zdimi.
    teşekkürler.

• selam,

abi ben de aynı problemi yaşıyorum, benim çözümüm de sizinkine benziyor ama daha pratik olabilir. ben silecek suyunu kullanıyorum, silecekleri havaya kaldırıp bir iki defa suyu cama sıkıyorum. daha sonra da plastik çek çek ile camın buzunu alıyorum. hemen çözüyor, cam da çizilmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o da mantıklı, ama bazen arabanın silecek suyunu fışkırtan deliklerin üstünde kalan su buz tutabiliyo, o da çalışmayabilio..

o yüzden ben yedek tutuyorum elimde..

bide silecekleri kaldırıp da fışkırtıp tekrar silecekleri indirmek daha da uğraştırıyo...
  • Biraz el pisleniyor ama zorda kalırsan işe yarar :)
    quote:

o da mantıklı, ama bazen arabanın silecek suyunu fışkırtan deliklerin üstünde kalan su buz tutabiliyo, o da çalışmayabilio..

o yüzden ben yedek tutuyorum elimde..

bide silecekleri kaldırıp da fışkırtıp tekrar silecekleri indirmek daha da uğraştırıyo...

• quote:

zekice öyle değilmi...

harikasın. söylediğin gibi boş bir cam sil şişesine antifrizli cam suyunu koydum. sabahları buzlanma olduğunda ön cama sıkıyorum. 30 sn sonra silecekleri çalıştırdığımda hiç bi şey kalmıyo. çok teşekkürler.
    sorun hallodu.

• quote:

zekice öyle değilmi...

En kısa zamanda deneyelim

• Merak ettim bu dediğiniz kış nerede, İstanbulda kış lastikleri, buz çözücü spreyler vs. ile tam teşekküllü bir şekilde bekliyoruz ama henüz ne spreyi kullanabildik ne de diğer aksesuarları
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdem

Merak ettim bu dediğiniz kış nerede, İstanbulda kış lastikleri, buz çözücü spreyler vs. ile tam teşekküllü bir şekilde bekliyoruz ama henüz ne spreyi kullanabildik ne de diğer aksesuarları

Ankaradayım kar lastiği aldım 1.5 ay önce, toplasam 10 km karda gitmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mnt1907 -- 23 Ocak 2007; 13:33:01 >
  • iyi yine siz iyi gitmişsiniz, istersen benim buz çözücü spreyi göndereyim, sizin orda lazım olur
    quote:

Orjinalden alıntı: Mnt1907

quote:

Merak ettim bu dediğiniz kış nerede, İstanbulda kış lastikleri, buz çözücü spreyler vs. ile tam teşekküllü bir şekilde bekliyoruz ama henüz ne spreyi kullanabildik ne de diğer aksesuarları

• quote:

balıkesirde de dediğin gibi kar filan yağmadı ama 8-10 defa sabah arabanın üstünün buz tuttuğu oldu. bende yeni olduğu için camları kazımaya kıyamadığımdan bu konuyu sormuştum. saolsun fırat arkadaşın yöntemi çok işime yaradı.

teşekkürler...
  • Ben Ankaradayım arkadaşlar, kış şartları ile bu sene pek muhattap olmadık. Ama Şubat itibari ile Kış Türkiyeye geliyormuş, haberiniz olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mnt1907

arkadaşım iyi yaptın da aldın o lastikleri, onlar kar lastiği değil, kış lastiği, sadece karda iyi gitmene yaramıyo yani, üzülme...

yazın kullanılan lastikler belli bi sıcaklığın altında esnekliklerini kaybediyolar, +7 derecenin altında tutunma özelliklerini kaybediyolar..

senin kar lastiği diye aldıkların yumuşak hamurlu olarak üretildiğinden soğuk havalarda da iyi yol tutar..
    ve kar yağmasa da sabahları gece düşen çiğin buz tutması sebebiyle görmediğin buz alanlarda belkide sen farkında olmadan sana çok yardımlı olmuşlardır...

kar yağsa da yağmasa da soğuk havada kış lastiği

• güzel çözüm arkadaşınki.... (antyfreeze)
  • ön cama da bir resisisant projesi hazırlamak lazım valla.....Ankaradayım bol bol buz görüyoruz ama kar yok daha ortada lastik yaptım deneyemedim valla
  • merhaba arkadaşlar,
    fırat arkadaşın tavsiyesiyle boş bir camsil şişesine antifrizli cam suyu koymuştum. ve bunu buzlanma olduğunda bir-iki defa kullanmıştım. ama geçen arkadaşların söylediği bir şeyi sizlerle paylaşmak istedim. antifrizli cam suyu boyaya filan değerse zarar veriyomuş. kesinlikle kullanma dediler. onların tavsiyesi cama su dökmek oldu.

sizlerle paylaştım.yorumlarını bekliyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.